Tema e ditës

Diskutime mbi temat më të veçanta të ditës

Tronditet futbolli Shqiptar, vdes talenti 20 vjecat Brajan Filipi Një aksident i rëndë rrugor i ka marrë jetën shqiptarit 20 vjeçar që luante për Ravenën, dhe që shihej si e ardhmja e futbollit shqiptar. Sulmuesi i skuadrës italiane të Ravenas, Brajan Filipi është ndarë nga jeta në mënyrën më tragjike duke tronditur futbollin shqiptar, që tashmë privohet nga një prej talentëve më të mëdhenj. Një aksident i rëndë rrugor në një autostradë të Cervias në Itali, ka bërë që talenti Brajan Filipi të humbë jetën dhe në aksident të plagosen edhe dy persona të tjerë, mes të cilëve dhe shoku i shqiptarit. Kanë qenë orët e para të së shtunës, kur Filipi po ecte anësh rrugës me një shok që në fund u tregua të jetë shëtitja e fundit për të. Një makinë me shpejtësi ka fluturuar disa metra në ajër, futbollistin shqiptar ndërsa ka plagosur edhe shokun e ekipit te Ravenas. Në fillim u preka nga pasqyra e makinës por më pas u trondita kur pashë trupin e Brajanit, në ajër tha shoku i skuadrës në polici. Filipi kishte kaluar nga Palermo te Ravena dhe ishte aktivizuar disa ndeshje me ekipin e të rinjëve.</p> </p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.shqipmedia.com/?p=22546. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.shqipmedia.com/?p=22546

Rrëfehet Klajdi Selimi: Marrëdhëniet e mia me femrat italiane Intervista / Balerini shqiptar, Klajdi Selimi, rrëfehet për karrierën në Itali, suksesin me shkollën e tij të dans-it dhe projektet e së ardhmes.</p> Jeta e balerinit shqiptar në Itali</p> Ka mundur që të bëjë për vete jo vetëm shqiptaret, por edhe italianet. Si një nga protagonistët më të talentuar të spektaklit “Amici” disa vite më parë, shqiptari Klajdi Selimi, tani është një nga balerinët më të suksesshëm në Itali. I bërë i njohur në vendin fqinj, në një spektakël për zbulimin e talenteve të reja, Klajdi nuk ka reshtur së punuari për të “rrëmbyer” gjithmonë vendet e para atje ku konkurron.</p> Përveç çmimeve, ai është një nga djemtë më të pëlqyer për vajzat italiane. Këtë gjë Klajdi pranon se e ka ndjerë shpesh, për shkak të mbështetjes që i kanë dhënë duke e votuar.</p> Por jo vetëm kaq, në këtë intervistë për SH2-shin, balerini Selimi na tregon gjithçka: rrugën që ka ndjekur që nga fillimi për t’u bërë një profesionist i denjë, e deri tek suksesi me femrat, marrëdhëniet me to dhe historinë e dashurisë së momentit.</p> Klajdi, jeni një ndër balerinët më të njohur shqiptarë në Itali. Cilat janë angazhimet tuaja për momentin?</p> Prej disa ditësh mbylla sezonin e spektakleve verore (rreth 40 shfaqje). Këtë javë po inauguroj e organizoj punën për vitin akademik 2009-2010 në shkollat e reja dhe ato ekzistuese që marrin pjesë në këtë vit të 4-t të projekt-leksioneve Klajdi-class.</p> Çfarë po të ofron Italia këto kohë, si ndihesh aty?</p> Po ndihem shumë mirë këtu. Po më ofron atë çka doja të merrja mbrapsht pas shumë vitesh sakrifica dhe studime.</p> Çfarë ka ndryshuar në jetën tuaj, nga “Amici” dhe më pas në evente dhe konkurse të tjera ku keni marrë pjesë? Ndiheni i sigurt për artin që bëni në Itali, dhe nëse do ishit në Shqipëri, si e imagjinoni veten që do të ishit?</p> Mendoj se po të isha në Shqipëri jam i sigurt që do kisha ideuar patjetër diçka, jam një tip me shumë iniciativë, me 1000 ide në kokë. Edhe pse, të çosh deri në fund një projekt artistik në Shqipëri, mbaj mend që nuk është shumë e lehtë, ndaj uroj që gjërat të kenë ndryshuar paksa.</p> Për të gjitha ata që nuk kanë shumë informacion për ju, na tregoni pak si ju lindi ideja për të kaluar detin dhe shkuar në Itali dhe më pas të marrësh pjesë në një spektakël për zbulimin e talenteve të reja?</p> Ideja për të vajtur në Itali menjëherë pas diplomimit në akademinë e dans-it ishte përpara se të niste programi “Amici”, pasi në Itali (Torino) prej vitesh jetonte e gjithë familja ime. E dyta, për të kërkuar një të ardhme më të mirë.</p> Ndërkohë, pashë nga televizioni lindjen dhe hapat e para të programit “Amici” që në fillim titullohej “SARANO FAMOSI”, më pëlqeu shumë, më dha një mundësi më shumë, një objektiv për të arritur atë gjë që u bë realitet falë shumë vitesh përgatitje e sakrifica, e natyrisht falë personave që më kanë votuar.</p> Ishte e vështirë për Klajdin të spikaste në një vend të huaj?</p> Edhe pse isha në një vend të huaj, “gjuha” e përbashkët, në këtë rast dansi, më ndihmoi të përshtatesha shumë mirë në të gjitha ambientet e kërcimit që kam frekuentuar. Artistët nuk e vënë re nëse ti je shqiptar, indian apo taleban. Nëse ka pasur xhelozi o shtrembërim buzësh, ka qenë me siguri vetëm xhelozi profesionale.</p> Kush janë ata që ju kanë ndihmuar dhe mbështetur më shumë në rrugën drejtë baletit?</p> Sigurish, prindërit e mi, mbi të gjitha mami, Gela… Kanë bërë shumë sakrifica për të më lejuar studimet. Babai ka qenë gjithnjë në emigrim në Itali në periudhën 1990 deri 2002.</p> Jeni zgjuar ndonjëherë në mëngjes dhe keni thënë, “do t’i braktis të gjitha”?</p> Po, ka pasur mëngjese të tillë, por këto kanë ndodhur vetëm në fillim, në javët e para të shkollës së baletit, kur isha 5 vjeç. Më kujtohet që kam filluar të kërcej me këngët e Michael Jaskson.</p> Ose beja sparkatat e fletat përpara lagjes me binjakun tim Eraldin, pra kisha krijuar këtë ide të dansit që kush donte të kërcente, duhet të ishte i lirë të shprehte atë çfarë donte, lëvizjet që ndiente brenda vetes.</p> Ja përse mamaja vendosi të më dërgonte për të bërë provimin për në shkollën e baletit, pasi më shikonte gjithmonë me kokë poshtë, duke bërë akrobaci dhe duke kërcyer. Unë isha shumë i lumtur, por s’e dija çfarë më priste mbrapa. Tani me vjen në mendje një histori.</p> Ditët e para të shkollës në akademi, na furnizuan me peshqirë, sapunë, papuçe dhe geta baleti. Këto të fundin, kur m’i dhanë, mendova se kishin ngatërruar person, e pyeta: po këto të kujt janë? Të tuat, më thanë, do i veshësh në orën e baletit klasik. Në atë moment, për të mos qarë, qesha.</p> Oboboo, thashë, fillimi është ky, imagjino më mbrapa çdo ketë. I vishja gjithë siklet, por duheshin veshur, pasi mësuesja duhet të kontrollonte këmbët.</p> Ndihesha shumë në siklet, sa një mëngjes u zgjova duke bërtitur se nuk doja të shkoja më në shkollë dhe doja të lija gjithçka.</p> Pastaj ime më, më shpjegoi që ishte e domosdoshme t’i mbaja getat e baletit, se vetëm në atë mënyrë, kur të rritesha do të kërceja akoma më mirë “Micheal Jackson”-in.</p> Disa prej atyre që bëhen të famshëm, pasi e kanë kaluar këtë fazë, synojnë kinematografinë, rasti më i pastër është ai Kledi Kadiut me filmin e tij. Është në projektet apo në idetë tuaja që në një të ardhme t’i hyni kinematografisë?</p> Jo, nuk bën pjesë në projektet e mia hyrja në kinematografi, edhe pse të recitosh në një film duhet të kesh studiuar shumë përpara mendoj.</p> Nuk mund të improvizosh, ashtu si një elektricist nuk mund të kërcejë në Teatrin e Operës dhe Baletit nga një moment në tjetrin. Gjithsesi, po të më bënin ofertë për pjesëmarrje në film, do e merrja në konsideratë, por në fillim do të merrja shumë leksione aktrimi.</p> Çfarë rolesh do pëlqenit?</p> Mendoj se do më shkonte roli i një luftëtari apo gangsteri, i një të forti, siç i themi në Shqipëri (qesh).</p> Sa shpesh e vizitoni Shqipërinë, keni miq këtu?</p> Mungoj prej tre vitesh në Shqipëri, po kam shumë miq, kushërinjtë, shokë klase e deri tek çunat e lagjes.</p> Si ju duket baleti në Shqipëri? Nëse ka diçka për të ndryshuar, cila do të ishte ajo?</p> Shqipëria ka pasur dhe ka balet dhe balerinë shumë të mirë. Atë çfarë do ndryshoja ose më mirë përmirësoja, do të ishin politikat e promovimit dhe sponsorizimit ashtu siç e meriton, pasi ka shumë elemente të talentuar ekzistente dhe mendoj dhe shumë elemente të talentuar që presin të zbulohen.</p> Kjo më ka bërë të arkitektoj një projekt zhvillimi të kërcimit në Shqipëri, që sapo të gjej kohën e mjaftueshme, do të isha shumë i lumtur t’ia prezantoja Ministrisë së Kulturës.</p> Gjatë daljeve të tua në ekran te “Amici” dhe jo vetëm, pjesa më e madhe e fansave tuaja, ishin femra. Si ndiheni kur kuptoni që jeni një mashkull i pëlqyer nga gjinia femërore?</p> Ndihem krenar për si më ka bërë mamaja, pasi mendoj se një femër, kur të afrohet, ose të jep vëmendje, ose s’të jep. Nëse ndodh e para, këtë gjë e bën pasi mendoj se tërhiqet nga personi yt, nga paraqitja, tipi. Nuk mendoj se e bën për faktin se dikush bën “Amici”-n apo “Sanremo”-n, pasi do ishte me të vërtetë gjynah.</p> Ju ndodh më shpesh të shkoni ju e t’i propozoni një femre, apo tani që jeni i famshëm vijnë ato tek ju?</p> Varet, kanë ndodhur të dyja. Pastaj, siç thotë Berluskoni, “Një mashkull ndihet më krenar kur e ‘rrëmben’ femrën, jo kur ajo i jepet o dhurohet”. Edhe unë bashkohem me mendimin e atij. Në qoftë së një femër do më afrohet sepse jam i famshëm, ashtu siç thoni ju, nuk do të kishte të njëjtën kënaqësi.</p> Cila është lidhja më gjatë që keni pasur me një vajzë?</p> Lidhja më e gjatë, 6 vjet; më e shkurtra, 3 orë. Kjo e fundit ka qenë dhe lidhja më me pak fjalë (qesh).</p> Aktualisht cila është e dashura juaj?</p> Një vajzë shumë simpatike që më rrëmbeu zemrën 2 vite më parë!!!</p> Shqiptare është ajo?</p> Jo, nuk është shqiptare. Kam vite që nuk frekuentohem me një vajzë shqiptare.</p> Kur shikon një vajzë, në kontaktin e parë me to, cila është ajo gjë që të tërheq më tepër?</p> Në fillim tek një vajzë shikoj sytë.</p> Ka ndodhur që ju ka zhgënjyer ndonjëra, pasi ka qenë e bukur në paraqitje, por ca më pak në anët e tjera…?</p> Po, më ka ndodhur.</p> Bie shpesh në dashuri?</p> Jo, nuk bie shpesh në dashuri. Kam rënë shumë pak herë në jetën time.</p> Çfarë mban mend nga fëmijëria në Shqipëri?</p> Mbaj mend shumë gjera nga kopshti tek shkolla. Ka qenë një fëmijëri e lumtur në disa aspekte dhe më pak në disa të tjerë. Sigurisht, një periudhë e vështirë ka qenë periudha 1997. Mbaj mend shumë zhurmë e rrëmujë, po për fat, dansi më ka mbajtur gjithnjë larg nga rrugët e këqija, kjo falë dhe shoqërisë së mirë që frekuentoja.</p> Ke menduar të krijosh një familje dhe kur?</p> Për momentin jo, është larg si ide, edhe pse të krijosh familje, në fillim duhet të gjesh personin e duhur…është shpejt.</p> Keni marrëdhënie me balerinët e tjerë në Itali, a takoheni me ta?</p> Sigurisht që kam marrëdhënie, dëgjohem pak a shumë me të gjithë, më shpesh me Leon Cinon dhe Kledi Kadiun.</p> Çfarë bëni kur keni kohë të lirë?</p> Luaj basketboll me mami Gelen dhe binjakun tim Eraldin. Mamaja është një trajnere basketbolli, një ish-kampione nacionale e viteve ‘70-’80 dhe na mund gjithmonë.</p> PYETËSORI I PRUSTIT</p> “Qava kur vdiq idhulli im, Majkëll Xhekson”</p> Çfarë është lumturia absolute për ju?</p> Familja, shëndeti dhe puna.</p> Çfarë ju bën të zgjoheni në mëngjes?</p> Zilja e zgjimit dhe punët që kam për të bërë.</p> Hera e fundit që keni qeshur me shpirt?</p> Para disa ditësh, duke parë në internet humoristët e “Portokalli”-së.</p> Tipari kryesor i karakterit tuaj?</p> Këmbëngulës.</p> Defekti juaj kryesor?</p> Shumë këmbëngulës.</p> Ndaj cilave gabime jeni më tolerantë?</p> Ndaj shakave të tepruara, por kur ndodhin vetëm një herë jo më shumë.</p> Hera e fundit që u përlotët?</p> Kur mora vesh për vdekjen e idhullit tim, MICHAEL JASCKSON.</p> Me cilat personalitete historike identifikoheni më shumë?</p> E di që ndoshta ekzagjeroj, por disa kolegë, për faktin që jam shumë impulsiv, më thërrasin SKËNDERBEU.</p> Udhëtimi juaj i preferuar?</p> Hera e fundit në Dhërmi para 3 vitesh, dhe ai që bëra në korrik në Barcelonë (Spanjë).</p> Shkrimtarët tuaj më të dashur?</p> Shqiptar, Naim Frashri, botëror Dan Brown.</p> Cilin virtyt vlerësoni më shumë tek një burrë?</p> Fjalën e dhënë.</p> Tek një grua?</p> Sinqeritetin.</p> Kompozitori juaj i preferuar?</p> T-pain e Timberlake.</p> Kënga që fërshëlleni kur bëni dush?</p> “White horse”.</p> Libri që ju la mbresë të pashlyeshme?</p> “Kodi da Vincit”.</p> Filmi që ju la mbresë të thellë?</p> “Pas vdekjes ka më shumë” dhe “Pearl harbor”.</p> Piktori juaj i dashur?</p> Babai im, Musa Selimi.</p> Ngjyra juaj e preferuar?</p> Ngjyra e kaltër.</p> Kë konsideroni si suksesin tuaj më të madh?</p> Nga ana profesionale konsideroj suksesin më të madh të gjithë rrugën që bëra tek “Amici”.</p> Çfarë është ajo për të cilën pendoheni më shumë?</p> Kur nervozohem me personat që janë të shtrenjtë për mua.</p> Çfarë urreni më shumë në këtë botë?</p> Padrejtësitë dhe luftërat.</p> Frika juaj më e madhe?</p> Tërmetet.</p> Në çfarë rastesh zgjidhni të thoni gënjeshtra?</p> Në ato raste kur janë të dobishme.</p> Keni dhënë ndonjëherë ryshfet?</p> Jo.</p> Cila është motoja juaj?</p> Puno shumë sot për të pasur shumë nesër.</p> Si do të dëshironit të vdisnit?</p> Në krevat, i rrethuar nga familja, fëmijët, nipërit e mbesat, uroj sa me larg të jetë e mundur, pastaj çdo njeri e ka të shkruar.</p> Po të ndodhte të takonit Zotin, çfarë do t’i thoshit?</p> Përse nuk zbrite një njëherë në tokë o burrë i dheut dhe mos të kishin më çfarë të thoshin ata që nuk besojnë tek ti. Sa misterioz paske qenë. Pastaj do e pyesja se ku kishte ndërmend të më çonte në ferr a në parajsë (uroj këtë të fundit).</p> Në çfarë gjendjeje shpirtërore gjendeni kohët e fundit?</p> I lumtur. (Shekulli)</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=22526. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=22526

Studiuesit shqiptarë: Enciklopedia, me prapavijë politike TIRANË- Studiuesit shqiptare e cilësojnë një minim për bashkëjetesën mes dy komuniteteve Enciklopedinë Maqedonase, duke pohuar madje se ajo nuk është një botim rastësor, por një provokacion politik.</p> Historiani Pëllumb Xhufi ka deklaruar se kjo akademi në 2001 botoi promemorie që hidhte idenë e ndarjes së Maqedonisë dhe e cilëson këtë enciklopedi si shpirt të keq intolerant, që nuk sheh mundësi bashkëjetese mes sllavëve dhe shqiptarëve.</p> Ndërkohë, historiani Sabri Godo pohon se një botim i tillë duhet të hiqet urgjent nga qarkulli, kurse qeveria maqedonase duhet të mbajë një reagim zyrtar për këtë dokument.</p> Në vijim të reagimeve për skandalin e krijuar pas publikimit të Enciklopedisë Maqedonase, që i cilëson shqiptarët ardhacakë dhe njerëz mali, kreu i BDI-së, Ali Ahmeti deklaron se enciklopedia duhet të hiqet nga qarkullimi dhe të pezullohet këshilli miratues i këtij dokumenti. “Pres që akademikë të komunitetit maqedonas të reagojnë mbi këto dokumente dhe të rishikojnë këtë dokument përçarës dhe luftënxitës mes komunitetit shqiptar e maqedonas”- tha ai. Në të njëjtën linjë është edhe Xhevat Ademi, anëtar i kryesisë së Bashkimit Demokratik për Integrim, sipas të cilit “Enciklopedia e re e Maqedonisë është me përmbajtje tendencioze, që nuk e reflekton realitetin e të gjithë popujve, që jetojnë në Maqedoni, e veçanërisht të popullit shqiptar”.</p> Reagojnë veteranët e UÇK: Të hartohet ‘Enciklopedia shqiptare’</p> Shoqata e Veteranëve të UÇK-së “Kalaja” kanë reaguar lidhur me heshtjen e institucioneve dhe intelektualëve shqiptarë për botimin e “Enciklopedisë maqedonase”, që sipas kësaj shoqate është shumë poshtëruese për shqiptarët.</p> Sipas kësaj shoqate, kësaj enciklopedie qarqet intelektuale shqiptare duhet t`i kundërvihen me argumente dhe fakte shqiptare, duke hartuar një enciklopedi të mirëfilltë që mbron vlerat shqiptare në Maqedoni.</p> “Apelojmë që sa më shpejtë Shoqata e Historianëve Shqiptarë të punojë në hartimin e një `Enciklopedie Shqiptare` të këtyre trevave tona”, thuhet në thirrjen e shoqatës së veteranëve “Kalaja”, duke reaguar për praninë e kryeministrit Nikolla Gruevski dhe presidentit Gjorgje Ivanov në takime të tilla që siç thuhet “kanë tendenca fashizoide”. (INA)</p> Enciklopedia Maqedonase, shkakton debat e zemërim: ‘Shqiptarët, njerëz mali’</p> Qytetarët shqiptarë në Maqedoni shprehen jashtëzakonisht të fyer me përmbajtjen skandaloze të Enciklopedisë së parë të Maqedonisë, të promovuar ditë më parë nga Akademia e Shkencave dhe Arteve të Maqedonisë., në të cilën akademikët maqedonas paraqesin shqiptarët si të ardhur nga Shqipëria, dhe uzurpues të shtëpive maqedonase. Reagon ashpër shoqëria civile.</p> Në këtë enciklopedi të financuar nga Qeveria e Maqedonisë, akademikët maqedonas thonë se shqiptarët njihen si “arbanasë”, “arnautë” dhe “shqiptari”, kjo e fundit shoqërohet me shpjegimin përkatës (njerëz mali).</p> Në këtë enciklopedi shkruhet se “prejardhja e shqiptarëve të Maqedonisë është nga Veriu i Shqipërisë, fisi i gegëve dhe vendosja e tyre fillimisht ishe nëpër qytetet si Tetovë e Gostivar, të cilët me ndihmën e bandave të kaçakëve terrorizuan popullsinë maqedonase duke i detyruar të shpërngulen, për rrjedhojë vatrat maqedonase dhe fshatrat e tyre u populluan me shqiptarë. Deri në fillimet e shekullit të XIX-të shqiptarët numëronin 20 mijë banorë”.</p> Sipas akademikëve maqedonas, rritja e numrit të popullsisë shqiptare në Maqedoni argumentohet me natalitetin e lartë dhe migrimet nga Kosova</p> Nderkohe edhe Ambasadat britanike dhe amerikane në Shkup, kanë mohuar kategorikisht çdo lloj njoftimi që sygjeron ky botim, se ushtritë e dy vendeve kanë stërvitur Ushtrinë Çlirimtare Kombëtare.(Shekulli)</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=22529. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=22529

Tërmet në Bali, plagosen disa persona Një tërmet goditi sot pranë ishullit turistik indonezian Bali, duke shkaktuar dëme materiale dhe disa të plagosur. Agjencia vendase e meteorologjisë dhe Ministria e Shëndetësisë, deklaruan se nuk ishte dhënë alarm për një cunami të mundshëm, por ndërkohë lëkundjet e tërmetit në orët e para të mëngjesit janë ndjerë fuqishëm në ishullin e njohur turistik. Të paktën shtatë persona janë plagosur, pasi janë goditur nga tavanet e rrëzuara të ndërtesave, apo pasi janë hedhur nga kate të larta nga paniku. Tërmeti ishte me fuqi 6.4 ballë sipas shkallës Rihter. Ndërkohë, tërmet edhe në Pakistan, me fuqi 5,5 ballë i shkallës Rihter, por dëme ose viktima. Tërmeti u ndje më shumë në veriperëndim të vendit, sidomos në Peshauar. Edhe kjo zonë, veriu i Afganistanit dhe Pakistanit goditen vazhdimisht nga tërmete, pasi gjendet në vijën e përplasjes së pllakave tektonike indiane dhe euro-aziatike.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.shqipmedia.com/?p=22542. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.shqipmedia.com/?p=22542

Tërmet në Bali, plagosen disa persona Një tërmet goditi sot pranë ishullit turistik indonezian Bali, duke shkaktuar dëme materiale dhe disa të plagosur. Agjencia vendase e meteorologjisë dhe Ministria e Shëndetësisë, deklaruan se nuk ishte dhënë alarm për një cunami të mundshëm, por ndërkohë lëkundjet e tërmetit në orët e para të mëngjesit janë ndjerë fuqishëm në ishullin e njohur turistik. Të paktën shtatë persona janë plagosur, pasi janë goditur nga tavanet e rrëzuara të ndërtesave, apo pasi janë hedhur nga kate të larta nga paniku. Tërmeti ishte me fuqi 6.4 ballë sipas shkallës Rihter. Ndërkohë, tërmet edhe në Pakistan, me fuqi 5,5 ballë i shkallës Rihter, por dëme ose viktima. Tërmeti u ndje më shumë në veriperëndim të vendit, sidomos në Peshauar. Edhe kjo zonë, veriu i Afganistanit dhe Pakistanit goditen vazhdimisht nga tërmete, pasi gjendet në vijën e përplasjes së pllakave tektonike indiane dhe euro-aziatike.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.shqipmedia.com/?p=22542. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.shqipmedia.com/?p=22542

Takat e larta Sindikatat kanë votuar në unanimitet një mocion që i konsideron ato si të parehatshme dhe një mjet seksi që nuk duhen përdorur në punë. Por, kjo surprizë nuk u ka pëlqyer aspak grave që kanë vendosur të rebelohen…</p> Kryqëzata angleze: “Ndalojini në zyrë”</p> Nga viti 1869, kur nisën të mblidheshin në kongresin e përvitshëm për të mbrojtur të drejtat e punëtorëve në atdheun e revolucionit industrial, sindikatat britanike kanë marrë pjesë dhe kanë fituar shumë beteja: moshën minimale për të punuar në një fabrikë, orari prej tetë orësh, asistencën mjekësore, pagesa e orëve shtesë, pushime të siguruara, barazia e rrogës për burrin dhe gruan. Tani duan të fitojnë edhe një tjetër: betejën për barazinë e këpucëve. Domethënë për të nxjerrë jashtë përdorimit këpucët me taka në vendin e punës. “Përse burrat veshin këpucë të rehatshme dhe të sigurta kur shkojnë në punë, ndërsa gratë duhet të qëndrojnë në ekuilibër mbi taka shumë të larta, që përveç të tjerave mund të shkaktojnë edhe shumë dëme shëndetësore?”, thuhet në një mocion të aprovuar unanimisht nga “Trade Union Congress”, Kongresi i Konfederatave Sindikale të Mbretërisë së Bashkuar. “Takat e larta i japin shkëlqim dhe bukuri vajzave mbi pasarelat e modës ose në Hollivud, por janë tërësisht të papërshtatshme në ambientin e punës”. Çështja përfundoi në të gjitha gazetat, duke shkaktuar protesta dhe polemika pa fund. Jo nga ana e burrave, por nga ajo e grave, për të cilat takat e larta janë të përshtatshme për çdo situatë, si në një mbrëmje dhe për një ditë pune. “Më mirë heq dorë nga kompjuteri im se sa nga takat e larta”, deklaroi për shembull Karren Brady, drejtoresha e “Birmingham City Football Club”. “Jam e gjatë 1 metër e 54 centimetra dhe kam nevojë për çdo centimetër të takave për të parë në sy kolegët e mi dhe për të mos kaluar pa lënë gjurmë në Parlamentin Westminster”, deklaroi Nadine Dorries, deputete e Partisë Konservatore. “Nuk duam të krijojmë një polici për të parë se si vishen njerëzit apo për të parë se në çfarë madhësie duhet të jenë takat që veshin njerëzit”, komentoi Carola Long, opinioniste e së përditshmes “Indipendent”. “Për më tepër, nëse ky rregull hyn në fuqi, duhet të zbatohet edhe nga meshkujt. Ka disa prej tyre që veshin këpucë me pak taka”. Delegatet që folën në favor të këtij rregulli deshën të argumentonin se takat e larta i provokojnë shumë dëme shëndetit. “Nuk është çështje e rëndomtë”, ka thënë Lorraine Jones, presidente e Organizatës së Punëtorëve Britanikë. “Ato janë shkaku i 2 milionë ditëve të humbura pune në 12 muaj, që i kushtojnë ekonomisë kombëtare 300 milionë sterlina në vit”. Këmbët, gjunjët apo kockat e legenit janë disa nga pjesët e trupit që paguajnë pasojat e një përdorimi të tejzgjatur të takave të larta, ka shpjeguar Jones, duke nënvizuar se në veçanti në disa ambiente pune, si për shembull për shitëset dhe stjuardesat, takat e larta shpesh janë të detyruara, të konsideruara si pjesë e uniformës. Në këtë rast, nuk ka liri zgjedhjeje. Mocioni me siguri ka vetëm vlerën e një paralajmërimi për kompanitë që ta marrin në konsideratë këtë problem. Por nëse të parat që e kundërshtojnë janë gratë, është vështirë që të zbatohet. “Takat e larta të japin më shumë autoritet në vendin e punës”, përfundon opinionistja e “Indipendet”, duke harruar që zgjasin edhe këmbët apo femrat e shkurtra. Me sa duket beteja e ortopedëve është e vështirë, sepse ata që e bëjnë ligjin nuk janë mjekët, por vetë femrat. Nëse do të ishte e kundërta, takat e larta do të ishin zhdukur me kohë.</p> Taka më e përshtatshme për këmbët tona është 3-4 centimetra. “Kjo lartësi ndihmon që pesha e trupit të mos peshojë vetëm në një vend, por të shpërndahet mes shputës dhe thembrës. Takat e larta dhe shumë të holla e shtyjnë këmbën përpara dhe e gjithë pesha bie mbi shputë, duke u shkaktuar dëme të mëdha muskujve të këmbës dhe shpinës. Për shkak të takave të larta, edhe ecja është më e çekuilibruar, sepse pas çdo hapi trupi sforcohet për të gjetur stabilitet në një pozicion që nuk është natyror”. Dhembja e shpinës, që mund të shfaqet kur mbahen takat e larta, i detyrohet faktit që trupi duhet të përshtatet me një ekuilibër të ri. Nëse kjo dhembje zhduket pas disa orësh, nuk është ndonjë sinjal alarmi. Gjithsesi, takat e larta mund të shkaktojnë probleme edhe në shtyllën kurrizore. Kjo lloj këpuce duhet të vishet vetëm me raste të veçanta dhe për disa orë, duke mos e bërë një zakon të përhershëm. Edhe balerinët me këpucët e tyre të sheshta nuk duhet ti përdorin për një periudhë të gjatë, apo të ecin me to gjatë gjithë ditës, sepse lodhin thembrat dhe mund të shkaktojnë ënjtjen e këmbëve. Këpucët e larta nuk e lejojnë këmbën të eci në mënyrë natyrore. Shpesh të gjitha vajzat janë të prira të veshin këpucët e gabuara: me këpucë të mira e të rehatshme shmangen kallot dhe për më tepër këmbët janë të mbrojtura nga gërvishtjet dhe incidentet e vogla që ndodhin gjatë ditës. “Të ecësh zbathur mbi rërë, apo mbi gurë të vegjël është një ushtrim i mirë, sepse vihen në lëvizje të gjithë muskujt e këmbëve”, thekson një mjek ortoped. Veshja e këpucëve me taka të larta sjell probleme dhe komplikacione të ndryshme. Ndaj specialistët këshillojnë se edhe këpucët e sheshta nuk janë të këshillueshme për tu veshur. Këpucët me taka normale ortopedike janë shumë të mira për këmbët, në këtë mënyrë kryhet normalisht qarkullimi i gjakut. Veshja e takave të larta mund të sjellë probleme me gjunjët dhe me shpinën. Shumë femra pranojnë se takat e larta i lodhin shumë, por ato e tolerojnë këtë për tu dukur më të gjata, moderne dhe me stil. Sipas një studimi, 37 për qind e femrave tregojnë se do të vazhdojnë të veshin taka të larta, edhe pse nuk ndihen aspak rehat me to. Edhe pse shkaktojnë kaq shumë dëme, stilistët vazhdojnë ti propozojnë këto modele, sepse me to veshjet duken më tërheqëse dhe femra duket më elegante. Sot takat gjithmonë e më të larta janë të gjindshme në gardërobën e çdo femre. Edhe pse është vështirë të ecësh me to, nuk ka artiste që nuk ka provuar ndonjëherë modelet e fundit që ofrohen nga Christian Louboutin ose YSL. Në botën e shoubizit, këngëtaret dhe artistet përpiqen të zgjedhin një model të ndryshëm, të veçantë dhe të limituar, për të mos pasur të njëjtin fat me koleget e tyre. Megjithatë, sfida e takave shumë të larta vazhdon. Femrat preferojnë gjatësinë 12 centimetra e lart (kur arrin kjo lartësi është e këshillueshme të vishen sandale ortopedike, me të cilat mban lehtësisht ekuilibrin). Nga ana tjetër, nuk ka mashkull mbi këtë tokë të mos pranojë se femrat që veshin taka të larta iu duken me të vërtetë shumë seksi.(Shqip)</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=22518. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=22518

Enveri, Nexhmijes: Mos i bini legenit, por bjeruni në kokë armiqve ërgjigjja e Hoxhës pas letrës së 22 shtatorit, duke kritikuar rëndë punën e drejtuesve komunistë në Tiranë</p> Vetëm dy ditë më pas, më 24 shtator 1943, Enver Hoxha dërgon nga Arbana letrën e tij, që jepet për herë të parë për botim.</p> Nexhmije Hoxha thotë pas 66 viteve se: “me letrën e guximit tim, mendova se do të përmirësoja imazhin e personalitetin tim para Enverit, por siç duket qartë nga letra e tij, rashë nga shiu në breshër.</p> Por shiu e bubullimat e Enverit ishin shi e bubullima vere, që mbanin shumë pak, që vetëm freskonin atmosferën dhe ishin të shëndetshme, “saluteire”, siç thotë Enveri në një letër të tij”.</p> Enver Hoxha kritikon rëndë punën e drejtuesve të PKSH-së në Tiranë, të cilët i quan disfatistë dhe u kërkon të vënë në lëvizje njerëzit për të marrë dhe mbajtur pushtetin.</p> Pezë-Arbanë 24 shtator 1943</p> Nexhmija ime, Sulmin eventual për mbi Tiranën e shikon tepër me një sy defetisti dhe gjykimet e tua janë mjaft “pozita turme”. Shoqja e ime, mund të vijnë në Tiranë dhe ¾ e Durrësit, Shkodrës, ose të Dibrës (mos u zemëro) aq na bën.</p> Pa tjetër, gjermanët do të goditen, pa tjetër, qytetet do të sulmohen dhe do të ketë viktima. Tirana mos kujtoj edhe ti me të, se nuk do të ketë ca gjak që do të derdhet, pse sulmokemi ne në Tiranë o gjetkë, gjermanët do të bëjnë raprezalje.</p> Vetëm duhet të dish, se në Tiranë me kalë të bardhë nuk do të hymë edhe dyert e qytetit s’na i hap kush, e sidomos gjermani, pa i shqyer ne vetë. Po edhe do bombardojë qytetin me aeroplan. Të gjitha këto i parashikojmë, por edhe ju mos kujtoni se do të presim të na i lërë gjermani gati.</p> Shumë pesimiste je për sa i përket forcave të qytetit brenda. Ne s’jemi të atij mendimi. Duhet të dish që guerilet e qytetit nuk do të bëjnë luftë frontale me gjermanët në qytet. Ata do të bëjnë luftë guerile. Tirana s’është e mbushur me tankse, ato tanke që kanë duhet me i fut në punë kudo dhe guerili do ta godasë atje ku ai s’e pret, deri edhe te penxherja.</p> Mos u influenco tepër as nga pesimizmi i Detit, as nga muhabetet e grave ku vete bën agjitacion. Guerilet e qytetit në momentin e duhur, po të jenë të drejtuara mirë, do të bëjnë aq punë të madhe, do ta ndihmojnë aq shumë operacionin që do të vijë nga jashtë, sa që edhe ti do të çuditesh.</p> Guerilet e qytetit duhet që tash të dinë rolin e tyre, dhe t’u caktohet detyra precize. Duhet t’i ndajmë në seksione të veçanta, jo vetëm përsa i përket luftës që do të bëjnë, por rolit që do të lozin kur të marrim qytetin.</p> Puna e parë, ata duhet të dinë se do të jenë roja e qytetit për me mbajt qetësinë, për me ndalue vjedhjet, për me stabilizue rregullin, për me organizue furnizimin e popullit, për me rregullue komunikacionin etj.</p> Në komunikata mos t’i bini legenit duke bërë një koment “klishe”, po të demaskoni propagandën e kollonës së pestë jo me fjalë të mëdha dhe abstrakte, por konkretisht p.sh.: Ballistat thonë “gjermanët i lënë vetë tokat e Rusisë. Partizanët vrasin italianët që dorëzohen tek ta etj., që sigurisht dëgjoni çdo ditë e çdo minutë.</p> Demaskoni me emra të gjithë ata që punojnë në dëm të punës e të çështjes, qoftë edhe nën rrogoz. Bjeruni në kokë mos jini shumë metikulozë, se ata s’vënë doreza për të na luftuar ne.</p> Këshilli Nacionalçlirimtar të punojë dit e natë, me plan. Ai të mos presi që të vijë fuqia nga jashtë, për ta ndihmuar të marrë pushtetin, por ajo dhe gjithë aderantët duhet të përgatitin marrjen e pushtetit.</p> Duhet të dinë se çapi i parë që do të bëjnë do të jetë deciziv, prandaj të mos ketë konfuzion dhe çrregullim në momentin e duhur, këshilli duhet të ketë parasysh sa duhet në moment të marrë pushtetin.</p> Kjo s’do të thotë vetëm se duhet të marrësh zyrën e Bashkis ose të Ministris, por duhet të vazhdosh punën për drejtimin e jetës normale, ta drejtosh me siguri dhe një drejtësi që populli të mos ketë njohur më parë dhe të shohi në punën tonë me të vërtetë njerëz capable ta udhëheqin dhe ta drejtojnë.</p> Për këtë arsye, këshilli duhet të mendojë për nesër e të punojë me plan, të formohen seksionet e ndryshme dhe të fillohet puna, qoftë në embrion, por duhet me parashikue situatën e nesërme, edhe situatat s’të presin të mendosh pse ato kërkojnë zgjidhje. Pra s’është keq të mendojmë më parë.</p> Momentet kanë ardh që këshilli të dalë nga rrethi i ngushtë dhe “routina” e përditshme dhe të mendojë më gjerë, këto perspektiva duhet t’ua sugjeroni ju. Rinia duhet të lozi rolin më të madh në ato momente, ajo duhet të jetë rregulluesja dhe frymëzuesja e organizimit të përpiktë të jetës së popullit.</p> Nuk mund të të shkruaj më gjatë për sot, se kam punë, edhe një gjë tjetër do të shtoj, nga ju s’kërkoj tash as një teshë, tash s’jeni për gjë. Zotit Gogo i thuaj që e presim për herë maqinën dhe daktilografin. Duke të puthur e të përqafuar me mall I yti Enver</p> P.S.</p> Bajrami po vjen, po të duash që të rregullohen punët dhe të qetësohen shpirtrat e gjakrat, na kujtoni me ndonjë të ëmbël, por jo si llokumet që as i pamë për kripë. As kek nuk mora, fajet i ka kurieri budalla që i sjell dhe ia dorëzon ruajtësit të Babylonës Enver.</p> Përgjigjja e Hoxhës pas letrës së 22 shtatorit, duke kritikuar rëndë punën e drejtuesve komunistë në Tiranë</p> Enveri, Nexhmijes: “Mos i bini legenit, por bjeruni në kokë armiqve”</p> Vetëm dy ditë më pas, më 24 shtator 1943, Enver Hoxha dërgon nga Arbana letrën e tij, që jepet për herë të parë për botim.</p> Nexhmije Hoxha thotë pas 66 viteve se: “me letrën e guximit tim, mendova se do të përmirësoja imazhin e personalitetin tim para Enverit, por siç duket qartë nga letra e tij, rashë nga shiu në breshër.</p> Por shiu e bubullimat e Enverit ishin shi e bubullima vere, që mbanin shumë pak, që vetëm freskonin atmosferën dhe ishin të shëndetshme, “saluteire”, siç thotë Enveri në një letër të tij”.</p> Enver Hoxha kritikon rëndë punën e drejtuesve të PKSH-së në Tiranë, të cilët i quan disfatistë dhe u kërkon të vënë në lëvizje njerëzit për të marrë dhe mbajtur pushtetin.</p> Pezë-Arbanë 24 shtator 1943</p> Nexhmija ime, Sulmin eventual për mbi Tiranën e shikon tepër me një sy defetisti dhe gjykimet e tua janë mjaft “pozita turme”. Shoqja e ime, mund të vijnë në Tiranë dhe ¾ e Durrësit, Shkodrës, ose të Dibrës (mos u zemëro) aq na bën.</p> Pa tjetër, gjermanët do të goditen, pa tjetër, qytetet do të sulmohen dhe do të ketë viktima. Tirana mos kujtoj edhe ti me të, se nuk do të ketë ca gjak që do të derdhet, pse sulmokemi ne në Tiranë o gjetkë, gjermanët do të bëjnë raprezalje.</p> Vetëm duhet të dish, se në Tiranë me kalë të bardhë nuk do të hymë edhe dyert e qytetit s’na i hap kush, e sidomos gjermani, pa i shqyer ne vetë. Po edhe do bombardojë qytetin me aeroplan. Të gjitha këto i parashikojmë, por edhe ju mos kujtoni se do të presim të na i lërë gjermani gati.</p> Shumë pesimiste je për sa i përket forcave të qytetit brenda. Ne s’jemi të atij mendimi. Duhet të dish që guerilet e qytetit nuk do të bëjnë luftë frontale me gjermanët në qytet. Ata do të bëjnë luftë guerile.</p> Tirana s’është e mbushur me tankse, ato tanke që kanë duhet me i fut në punë kudo dhe guerili do ta godasë atje ku ai s’e pret, deri edhe te penxherja. Mos u influenco tepër as nga pesimizmi i Detit, as nga muhabetet e grave ku vete bën agjitacion.</p> Guerilet e qytetit në momentin e duhur, po të jenë të drejtuara mirë, do të bëjnë aq punë të madhe, do ta ndihmojnë aq shumë operacionin që do të vijë nga jashtë, sa që edhe ti do të çuditesh.</p> Guerilet e qytetit duhet që tash të dinë rolin e tyre, dhe t’u caktohet detyra precize. Duhet t’i ndajmë në seksione të veçanta, jo vetëm përsa i përket luftës që do të bëjnë, por rolit që do të lozin kur të marrim qytetin.</p> Puna e parë, ata duhet të dinë se do të jenë roja e qytetit për me mbajt qetësinë, për me ndalue vjedhjet, për me stabilizue rregullin, për me organizue furnizimin e popullit, për me rregullue komunikacionin etj.</p> Në komunikata mos t’i bini legenit duke bërë një koment “klishe”, po të demaskoni propagandën e kollonës së pestë jo me fjalë të mëdha dhe abstrakte, por konkretisht p.sh.: Ballistat thonë “gjermanët i lënë vetë tokat e Rusisë. Partizanët vrasin italianët që dorëzohen tek ta etj., që sigurisht dëgjoni çdo ditë e çdo minutë.</p> Demaskoni me emra të gjithë ata që punojnë në dëm të punës e të çështjes, qoftë edhe nën rrogoz. Bjeruni në kokë mos jini shumë metikulozë, se ata s’vënë doreza për të na luftuar ne.</p> Këshilli Nacionalçlirimtar të punojë dit e natë, me plan. Ai të mos presi që të vijë fuqia nga jashtë, për ta ndihmuar të marrë pushtetin, por ajo dhe gjithë aderantët duhet të përgatitin marrjen e pushtetit.</p> Duhet të dinë se çapi i parë që do të bëjnë do të jetë deciziv, prandaj të mos ketë konfuzion dhe çrregullim në momentin e duhur, këshilli duhet të ketë parasysh sa duhet në moment të marrë pushtetin.</p> Kjo s’do të thotë vetëm se duhet të marrësh zyrën e Bashkis ose të Ministris, por duhet të vazhdosh punën për drejtimin e jetës normale, ta drejtosh me siguri dhe një drejtësi që populli të mos ketë njohur më parë dhe të shohi në punën tonë me të vërtetë njerëz capable ta udhëheqin dhe ta drejtojnë.</p> Për këtë arsye, këshilli duhet të mendojë për nesër e të punojë me plan, të formohen seksionet e ndryshme dhe të fillohet puna, qoftë në embrion, por duhet me parashikue situatën e nesërme, edhe situatat s’të presin të mendosh pse ato kërkojnë zgjidhje. Pra s’është keq të mendojmë më parë.</p> Momentet kanë ardh që këshilli të dalë nga rrethi i ngushtë dhe “routina” e përditshme dhe të mendojë më gjerë, këto perspektiva duhet t’ua sugjeroni ju. Rinia duhet të lozi rolin më të madh në ato momente, ajo duhet të jetë rregulluesja dhe frymëzuesja e organizimit të përpiktë të jetës së popullit.</p> Nuk mund të të shkruaj më gjatë për sot, se kam punë, edhe një gjë tjetër do të shtoj, nga ju s’kërkoj tash as një teshë, tash s’jeni për gjë. Zotit Gogo i thuaj që e presim për herë maqinën dhe daktilografin. Duke të puthur e të përqafuar me mall I yti Enver</p> P.S.</p> Bajrami po vjen, po të duash që të rregullohen punët dhe të qetësohen shpirtrat e gjakrat, na kujtoni me ndonjë të ëmbël, por jo si llokumet që as i pamë për kripë. As kek nuk mora, fajet i ka kurieri budalla që i sjell dhe ia dorëzon ruajtësit të Babylonës Enver.(shekulli)</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=22523. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=22523
Coca Cola dhe IBM dy brendet më të vlerësuara në botë Ky artikull eshte marre nga: http://www.blog.kosdir.com/?p=3188. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.blog.kosdir.com/?p=3188

Google proposes micro-payment system for Internet news </p> Google is working on micro-payments system which will enable easier newspapers paid for content published on the Internet, has discovered that Internet search giant for the proposal which has presented them American Association newspaper. The proposal, which is published on the Internet Google states that micro-payment system will be ready for use within a year and that will enable simplified payments of amounts in height from one cent to several dollars.</p> The company, however, have warned they do not believe that this scheme will save newspapers which are experiencing dramatic decline given that readers read the articles on the Internet, often through free news collectors as well as Google News.</p> “Although we believe that advertising remains the main source of income for most of the information, the payment model can serve as important source of additional data,” said Google in a proposal sent to newspapers.</p> The companies have explained that their system will be integrated with their current system for payment through Internet Checkout and users that will enable the use of a sign to approach different media, while publishers could group the several titles in one payment.</p> The proposal also noted that Google will also belonged to a part of the benefits that will publishers realize in this way.</p> Share this on del.icio.usShare this on RedditDigg this!Stumble upon something good? Share it on StumbleUponBuzz up!Share this on TechnoratiTweet This!Share this on BlinklistShare this on FacebookPost this to MySpaceSubscribe to the comments for this post?Share this on LinkedinSeed this on NewsvineShare this on FriendFeedPost this on DiigoShare this on MixxShare in many other Social Bookmark site Ky artikull eshte marre nga: http://it-resources.org/?p=740. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://it-resources.org/?p=740

Renault presents four small models green </p> France’s car manufacturer Renault in the car next Fair in Frankfurt will present four concepts of electric vehicles.</p> Details about the models of small and “green” are not made known, but those who can be seen as through fog in files.</p> This model is smaller with a seat and is ideal for rowing across the city and where there is lack of parking places. Model with three doors is opened in a peak solar panoramic, while the largest model, in all probability, is limousine.</p> As is seen, this year at the Frankfurt car fair which is held from 15 to 27 September would be very interesting.</p> Share this on del.icio.usShare this on RedditDigg this!Stumble upon something good? Share it on StumbleUponBuzz up!Share this on TechnoratiTweet This!Share this on BlinklistShare this on FacebookPost this to MySpaceSubscribe to the comments for this post?Share this on LinkedinSeed this on NewsvineShare this on FriendFeedPost this on DiigoShare this on MixxShare in many other Social Bookmark site Ky artikull eshte marre nga: http://it-resources.org/?p=735. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://it-resources.org/?p=735

Facebook offers free web server </p> Facebook has offered to interested companies and individuals free servers web design technology that enables operations in real time. By using such a technology is easy to create simple solutions which resemble personal service Twitter.</p> Tornado appointed system is developed in Python programming language and allows processing of several thousand simultaneous connections to the server, which is exactly the case with this type of applications.</p> Engineers hope that Facebook development in this way Facebook technology will become even greater numbers near the programmers, even while its Facebook solutions can be expanding in the same direction.</p> Share this on del.icio.usShare this on RedditDigg this!Stumble upon something good? Share it on StumbleUponBuzz up!Share this on TechnoratiTweet This!Share this on BlinklistShare this on FacebookPost this to MySpaceSubscribe to the comments for this post?Share this on LinkedinSeed this on NewsvineShare this on FriendFeedPost this on DiigoShare this on MixxShare in many other Social Bookmark site Ky artikull eshte marre nga: http://it-resources.org/?p=730. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://it-resources.org/?p=730

PlayStation 3 Slim from now in different colors ColorWare company, known for painting the color jostandarde electronic equipment, has introduced in its hands even new console  Sony game company. </p> There was only a matter of time when ColorWare will offer new PS3 Slim console  in colors according to the wishes of the users. This thing did  original PlayStation 3 console  so this was a logical next step.</p> ColorWare painted after it opens device layer against scratches, so PlayStation 3 Slim worked them could be more well protected than the original. The price of such a coloring is 149 dollars, on condition that he conveys messages to the cost of shipment to ColorWare and back, while the Video game console can be bought new color selected and paid for 449 dollars.</p> Unfortunately, in ColorWare now accept only Video game console, which come from the United States of America.</p> www.colorwarepc.com</p> Share this on del.icio.usShare this on RedditDigg this!Stumble upon something good? Share it on StumbleUponBuzz up!Share this on TechnoratiTweet This!Share this on BlinklistShare this on FacebookPost this to MySpaceSubscribe to the comments for this post?Share this on LinkedinSeed this on NewsvineShare this on FriendFeedPost this on DiigoShare this on MixxShare in many other Social Bookmark site Ky artikull eshte marre nga: http://it-resources.org/?p=722. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://it-resources.org/?p=722

LG on Android </p> South Korean manufacturer LG has announced its first phone based on the smart operating system Google Android company. The sale starts end of this year in Europe.</p> LG continues to expand its business with the smart phone (smartphone), the addition of models based on Windows Mobile warns the company’s first device with Android.</p> Apparatus which carries the distinctive mark LG-screen 3-GW620 has inches sensitive to touch and QWERTY keyboard in withdrawal.</p> </p> Other features are not yet made known, but the expected specifications remain similar to competitors (3G, GPS …), while also talking about a 5-Megapixel camera.</p> LG aims to offer smart phone to develop in two directions, in devices based on Android which should have a new target population, while Windows Mobile will be reserved primarily for business customers.</p> Share this on del.icio.usShare this on RedditDigg this!Stumble upon something good? Share it on StumbleUponBuzz up!Share this on TechnoratiTweet This!Share this on BlinklistShare this on FacebookPost this to MySpaceSubscribe to the comments for this post?Share this on LinkedinSeed this on NewsvineShare this on FriendFeedPost this on DiigoShare this on MixxShare in many other Social Bookmark site Ky artikull eshte marre nga: http://it-resources.org/?p=725. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://it-resources.org/?p=725
Britney Spears nga një aktore striptizi në një yll Fakte të reja tronditëse tregojn se Britney Spears në fillimet e saj ka qenë një aktore striptizi ku edhe u njoftua me një person i cili ka meritat kryesore ku sot gjindet Britney. Sipas burimeve brenda gazetes NewYork Timez thuhet se Britney në të kaluaren e saj ka qenë një “valltare e nxehtë ekzotike” ku edhe e zbuloi për herë të parë talentin e saj.</p> Ky lajm ka tronditur një pjesë të madhe të fansave të saj, kurse nga Britney ende nuk ka asnjë deklaratë zyrtare.</p> No related posts.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.trillime.com/?p=165. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.trillime.com/?p=165
Serbia pranon sovranitetin e Kosovës Nga burime brenda qeveris së Serbisë kemi marrë informata të sigurta se qeveria e Serbisë sot do të del me deklaratë se e ka njohur shtetin e pavarur dhe sovran të Kosoves.</p> Me sa duket Serbia është dorëzuar para presionit ndërkombëtar dhe ka vendosur që të pajtohet me faktin se Kosova nuk është më pjese e Serbisë. Ky vendim i Serbisë do të ja lehtësoj së tepërim punët shtetit të Kosovës që të vazhdoj përpara duke u bërë pjese e organizatave botërore.</p> Related posts:Kosova bëhet pjesë e Bashkimit Evropian</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.trillime.com/?p=163. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.trillime.com/?p=163