Tema e ditës

Diskutime mbi temat më të veçanta të ditës

Personal Ads And Internet Dating Individuals should always exercise extreme cautions when meeting people whom they have met over the Personal Ads and Internet Dating. I have spoken to many people who have indicated that hey met over the online dating using dating sites and have established successful and, in some cases, long lasting personal relationships. However, there are an equal number of horrors stories, in which individuals had met people they knew only from the NET and, in some extreme cases, were abducted, raped or even killed. Remember, on the Internet dating, you truly are buying  “pig in the puke” and the degree of anonymity creates a safe distance for dishonest as well as honest people! Fortunately, most often such extremes do not occur and the worst news is that the person is a jerk.</p> The Internet is also a potential boon for personal ads. The net allows you to narrow your search to specific geographic or demographic variables, which allows you to be quite specific in meeting your desires. Again, for some of the reasons previously noted, personal ads and a dating sites lend themselves to the Internet medium. The Internet allows for a larger potential audience and easier access to people than would ordinary be available.</p> There are stories that you have probably heard in the media of people who met in chat rooms and fell hopelessly in love and lived happily ever. Due to accelerated intimacy there are also those stories where your cyberprince was actually a virtual frog! There are numerous instances where people met in an interest or topic room and begin relationship based on mutual interest. This is no different than meeting someone at a class or activity where you share a common interest.</p> An online relationship often develops rapidly and may move to a room where they may en gage in personal discussion. If someone wishes to have cyberspace, they can actually retire to the equivalent of an electronic room. These are private chat rooms, where one can privately engage in cybersex with no one viewing the conversation.</p> Back to personals ads and dating sites. In personals, any individual can answer an ad and, if the listing individual is interested, phone numbers or email address can be exchanged, often culminating in a real time meeting. This in essence is no different than how it works in newspaper and magazines, except online personals can be more directly targeted to specific interest groups and demographics.</p> You should, however, be aware of the fact that the Internet dating is a completely anonymous and not 100% safe. Many of individuals on the Internet dating are likely to be lying about some aspects of him or herself.I strongly suggest using safe Internet dating sites such:</p> Person.al (free) eharmony.com (paid) Perfectmatch.com (paid) Pof.com (free) Match.com (paid) Personals.yahoo.com (free) Gay.com (paid) Adultfriendfinder.com (paid) Chemistry.com (paid) Matchmaker.com (paid)</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.datingcare.com/?p=230. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.datingcare.com/?p=230

Curing Alzheimers Disease We may be living longer but not necessarily better. Alzheimer’s disease is a living death, with the early signs of recent memory loss extending into confusing, disorientation and eventually total mental and behavior deterioration. The initial humiliation for the affected person disappears as they don’t remember who or where they are.  They are a terrible burden on middle aged children, who watch helplessly as a loved and admired parent changes into someone they don’t know or like. It is important to realize that this is an organic, biological change due to brain atrophy, not willful behavior. A reversal of roles occurs as the children position as they are also coping with the prolonged adolescence of their own children. There may be a precious moment or two in all the suffering.</p> Paradoxically, there is a cure for sensible deterioration. It is the treatment of depression. Many elderly people suffering losses of loved ones and personal health have retreated from life into an atypical depression. They are not crying or expressing their plight, they retreat into a wall of silence. Anhedonia is primary with lack of joy living. Their interest are gone and personal hugiene is neglected. Appetite drops and there is loss weight. They suffer psycho motor retardation, their mental processes are slow and sluggish, they have decreased concentration, a constriction of ideas and poverty of speech. They divert the physician attention from emotional concerns to physical illness. Loss of memory and decrease is intelligence is not brain deterioration, but a symptom of treatable depression. Perhaps the memory is more selective than we know. We all have slips of memory, so don’t get upset when you can’t remember your best friend’s name.As you get older keep looking for the bright side and remember not only that the Prozac but aging as well can pure premature ejaculation. While recent memory goes first, past memory stays intact for a long time and older people revel in telling some delightful stories of their past. Hopefully, in the near future, we will have some treatment or chemical replacement for recent memory loss, just as we have insulin for diabetes. Do remember this: if you are losing your memory you meet a lot of new people and hear a lot of new jokes. It is interesting that all of these elderly jokes are about men, not women. It is because a woman getting older in our society is not very funny?</p> Ky artikull eshte marre nga: http://curepages.com/?p=3045. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://curepages.com/?p=3045

Warnign Signs Of Internet Addiction Recognizing the warning signs of Internet addiction in your spouse or loved one is the first step in your helping them help themselves. The following warnings signs should serve as general guidelines for you to determine whether or not your spouse, family member, or friend may have a problem. Does your loved one:</p> 1. Spend a lot of time alone with their computer on a regular basis? 2. Become defensive when you confront them with their behavior. 3. Seem either unaware of what they have been doing, or attempt to deny it. 4. Prefer spending time with their computer or on the Internet than with you or other people. 5. Lose interest in other, previously important activities. 6. Appear to be more socially isolated. 7. Seem to be establishing a second life with new and different friends whom they met online. 8. Spend greater amount of time online, and attempt to cover the screen when you come in the room. 9. Arrange unexpected time away from home or business trips or for other reasons, and seem to be away more than usual. 10. Have unexplained changes on your credit card. 11. Exhibit signs that their work or school performances is suffering, they were fired grades are slipping. 12. Talk about their time on the computer incessantly, and seem to draw meaning in their life from this activity, 13. Have legal problems as a result of their Internet behavior.</p> If these warnings signs sound familiar to the signs of having an affair, that is because they are. Internet addiction is a lot like having a affair, an affair with a computer, along with their relationships formed online. It is same process whenever a person with draws from their main source of support and fids it elsewhere.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://curepages.com/?p=3041. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://curepages.com/?p=3041

Nine Steps to Cure Cybersex Habits Nine keys are to change your pattern of behaviors and Cure Cybersex Habits. To disrupt the rituals you have developed around sex and the internet. You have to identify and triggers that are likely to remind you to repeat you behavior, and you need to avoid those triggers.</p> 1. Admit to yourself that you may have a problem with your internet behavior when it comes to sex. The act of “making room” within you for this possibility, creates the potential for change to occur.</p> 2. Create a written list of specific behaviours you are uncomfortable with. List those things you do online that may be out of control. If you are logging on to an adult website, speding too much time in chat rooms, engaging in cybersex, or having a real time affair with someone you met online, identify which would you like to change</p> 3. Develop a daily behaviour list. Pick some specific behavior you will do differently every day even it it represents a small change. You want to begin to create a momentum to change so it can spread to other behaviors and eventually to your whole pattern. Do not give up. Stay with it.</p> 4. Identify your bottom line behaviors. The next step is to decide what you absolutely have to change and what you will not tolerate doing any longer.</p> 5. Nothing new can happen if you don;t replace old patterns with new behaviors. Make room for new actions in your romantic life. Try to change even small things that can start the process of change.</p> 6. Begin to wean yourself from online relationships, try to limit your time online. User a timer or clock near your computer. Remember, there is a significant time distortion that occurs when online, so there is a need to reintroduce real life time. Be more aware of time you spend online and offline.</p> 7. Start to go out more. Spend time with couples whose relationships you admire. That to those people. Ask them what they do that improves the quality of their intimate life.</p> 8. Remember that sex and intimacy are not the same. If you have problems in the sex department, that usually means that there are deeper emotional concers that should be addressed. The biggest of which usually involves communication. Spending quality time together and really communicating is essential. Set aside ten minutes a night for each of you to talk to the other. While you loved one talks, you listen. Don’t interrupt. Simply listen.</p> 9. Consider marriage counseling or psychotherapy with a psychologist or other trained mental health professional.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://curepages.com/?p=3038. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://curepages.com/?p=3038

Sexual Abuse Sexual abuseis epidemic. Research indicate that about one in three women and one in four to seven men have been victims of sexual abuse as children. Adults forms of sexual abuse, such as date, acquaintance, and stranger rape, and other types of sexual exploitation are also extremely prevalent.</p> No one is immune to sexual abuse. Sexual abuse happens to women and men of all races, ages, cultures, religions, socioeconomic levels, and sexual orientations.</p> Victims of sexual abuse are not to blame. The responsibility for sexual abuse rests solely with the offender.</p> Sexual abuse id difficult to remember. It is estimated that about half of all survivors suffer from some form of memory loss. It is often not until survivors feel supported and secure that they begin to recall their sexual abuse.</p> Sexual abuse id difficult to disclose. Because of feelings of shame, embarrassment, or fear, many victims of sexual abuse do not report sexual abuse experiences. Many survivors have endured years of silent silent suffering.</p> Sexual abuse has serious long lasting effects. The trauma of sexual abuse can be at the root of many psychological problems such as depression, anxiety, low self esteem, self abusive behaviors, social problems, sexual problems, and food, chemical, or sexual addictions. In addition, sexual abuse has been linked with such medical problems as headaches, asthma, heart palpitations, stomach pain, spastic colon, pelvic pain, fainting, dizziness, and a variety of chronic physical complaints.</p> Recovery is possible. Survivors can recover from the effects of sexual abuse using steps that involve recognizing effects, dealing with memories, overcoming guilt feelings, developing self trust, grieving for loss, expressing anger, disclosing the abuse, resolving feelings toward the offender, improving health care and learning that sex can be safe, healthy, and enjoyable. A variety of resources for healing have become available to help survivors recover. These include books, tapes, newsletters, television discussions, websites, counseling centers, support groups, sexual abuse organizations and conferences.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://curepages.com/?p=3034. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://curepages.com/?p=3034
Koncentrat nga Interneti #1 Ky artikull eshte marre nga: http://www.eklipsi.com/?p=1442. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.eklipsi.com/?p=1442

Intervistë ekskluzive me Hashim Thaqin Përshëndetje miq të nderuar të Trillime.COM.Sot kemi të ftuar kryeministrin e kosovës Z.Hashim Thaqi dhe ne do ta bëjmë me të një intervistë ekskluzive rreth jetës së tij private e publike.</p> Gazetari:Përshëndetje zoti Hashim mirë se erdhët ! Thaqi:Mirë se ju gjeta . Gazetari:Si po ndiheni për momentin ? Thaqi:Paj po ndihem shumë mirë në Kosovën sovrane,demokratike,multietnike(gazetari ja ndërpren fjalën) Gazetari:Mirë Mirë. Do të na tregoni për jetën tuaj kurr ishit i vogël. Thaqi:Po sinqerisht jeta ime kurr isha i vogël ishte shumë e vështirë,atëherë shisja pantallona në Gjermani.Edhe pse fitoja shumë të konsiderueshme të hollash,lodhesha pa masë. Gazetari:Si dhe kur vendosët që të bëheshit politikan ? Thaqi: Babai gjithmonë më thoshte: “Hashim nëse të shkon shkolla bëhu ndonjë mjek ose inxhinier,kurse nëse nuk të shkon bëhu politikan”.Dhe mua nuk më shkoi shkolla kështu që vendosa të bëhem politikan. Gazetari: A kishit vështirësi në fillim ? Thaqi:Po Normalisht.Në fillim kisha vështirësi më së shumti sepse menxi e mësova “Artin e Vjedhjes”. Gazetari:Kur u bëre kryeministër si u ndive Thaqi:Ajo ishte dita më e lumtur e jetës sime.Ndihesha sikur po fluturoja për në xhenet(qesh). Gazetari:Të flasim pak për jetën private.Cila politikane i pëlqen më shumë kryeministrit tonë? Thaqi:Politikanja që më pëlqen më së shumti është Mellin Ollbrajt(Më falni Hillary Clinton ! ) Gazetari:Po cili aktor/e ju pëlqen ? Thaqi:Aktorja që më pëlqen më së shumti është Madona kurse aktori Majkëll Xhekson. Gazetari: Paskeni shije të mirë (në vete:Qka mra muhabeti me ket far budall) Gazetari: A mirret me ndonjë sport kryeministri ynë ? Thaqi: Po unë mirem me shumë sporte,por po i ceki vetëm dy.Si shumica e kosovarëve unë luaj një sport shum atraktiv dhe të bukur.Unë luaj bastore .Gjithashtu mirrem edhe me një sport tjetër.Të dielave bashkë me shokët dal në gërmi dhe pi birra. Gazetari:Ju pëlqen muzika ? Nëse po cili këngëtar/e ju pëlqen ? Thaqi:Unë e adhuroj muzikën.Këngëtari dhe Këngëtarja që më pëlqejnë më së shumti janë çifti Brad Pitt dhe Angelina Jolie. Gazetari: Diqka për fund ? Thaqi: Për fund desha tju përgëzoj për këtë projekt.Dhe desha ti përshëndes gjithë qytetarët e Kosovës demokratike,sovrane…..(përsëri gazetari ja ndërpret) Gazetari:Faleminderit shumë Z.Kryeministër.Miq të dashur këtu kemi mbaruar.Ndihemi herrave të tjera.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.trillime.com/?p=275. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.trillime.com/?p=275

Snow Leopard show successful The latest version of Apple’s operating system the company is marking the excellent sales results, two times better than that Leopard.</p> Apple is recorded very good results present the operating system some time ago – Snow Leopard. Although there is still no concrete information company NPD Group reports that during the first two weeks of sales results are listed two times better than Leopard operating system when it was launched in the market.</p> The results are four times better than the time of sale of the introduction of Tiger, while analysts estimate that there are two main reasons for the popularity of the latest version of Apple operating system.</p> The first reason has to do with the simplicity of updating the current Leopard users, while the second is that its price is about $ 100 cheaper than the previous operating system.</p> Share this on del.icio.usShare this on RedditDigg this!Stumble upon something good? Share it on StumbleUponBuzz up!Share this on TechnoratiTweet This!Share this on BlinklistShare this on FacebookPost this to MySpaceSubscribe to the comments for this post?Share this on LinkedinSeed this on NewsvineShare this on FriendFeedPost this on DiigoShare this on MixxShare in many other Social Bookmark site Ky artikull eshte marre nga: http://it-resources.org/?p=792. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://it-resources.org/?p=792

Ferrari hybrid with motor V12 According to leaders of Ferrari Amedeo Felisa, claims Ferrari in its bid is intended to eventually include hybrid model, and although not known exactly what will work hybrid Felisa confirmed that by the conventional engine will be found v12 powerful.</p> Felisa also hinted that the emergence in the market for this vehicle is to be expected, because in Maranello estimate that battery technology has not advanced enough to meet all their needs. Moreover, they consider that such a thing would be needed from three up to four years.</p> Before the advent of motorization hybrid Ferrari intends to implement a range of technologies which will reduce consumption of fuel, respectively, reducing harmful emissions.</p> Among other things this also started with the introduction of stop-start systems which will equip California model. In fact, California will be exactly, which will serve as a model Ferrari, which will introduce new technologies.</p> Share this on del.icio.usShare this on RedditDigg this!Stumble upon something good? Share it on StumbleUponBuzz up!Share this on TechnoratiTweet This!Share this on BlinklistShare this on FacebookPost this to MySpaceSubscribe to the comments for this post?Share this on LinkedinSeed this on NewsvineShare this on FriendFeedPost this on DiigoShare this on MixxShare in many other Social Bookmark site Ky artikull eshte marre nga: http://it-resources.org/?p=788. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://it-resources.org/?p=788

Vjeshta, këshillat si të mbrohemi Stina e re sapo ka nisur, por fatkeqësisht shumë prej nesh nuk janë të gatshëm për ta pritur buzagaz. Disa ndihen të lodhur, të tjerë në depresion e disa të tjerë akoma sëmuren në mënyrë të pashpjegueshme dhe të përsëritur. Atëherë, çfarë duhet të bëjmë? </p> Stina e re sapo ka nisur, por fatkeqësisht shumë prej nesh nuk janë të gatshëm për ta pritur buzagaz. Shumë ndihen të lodhur, të tjerë në depresion e disa të tjerë akoma sëmuren në mënyrë të pashpjegueshme dhe të përsëritur. Atëherë, çfarë duhet të bëjmë</p> Stina e re sapo ka nisur, por fatkeqësisht shumë prej nesh nuk janë të gatshëm për ta pritur buzagaz. Shumë ndihen të lodhur, të tjerë në depresion e disa të tjerë akoma sëmuren në mënyrë të pashpjegueshme dhe të përsëritur. Atëherë, çfarë duhet të bëjmë për të qenë në formë njëlloj si në verë? E rëndësishme është të ndjekim disa këshilla të thjeshta dhe praktike. Ja se çfarë sugjerojnë mjekët.</p> Çfarë ndodh në vjeshtë?</p> Gjatë stinës së vjeshtës ditët shkurtohen në mënyrë progresive, temperatura ulet ndjeshëm, njerëzit janë më të predispozuar për të kaluar më shumë kohë në vende të mbyllura dhe të ekspozohen gjithmonë e më pak në diell.</p> Cilat janë efektet e një ekspozimi më të vogël ndaj dritës së diellit?</p> Ekspozimi i gjatë ndaj dritës së diellit vë në lëvizje në organizmin tonë një nga mekanizmat më kompleksë të lidhur me prodhimin e serotoninës, një substancë e rëndësishme që kur prodhohet në sasi të mëdha, na bën të ndihemi energjikë, me humor të mirë dhe të ngrohtë. Ja përse në stinën e verës është më e lehtë të ndihesh më në formë. Ky është edhe shkaku që në stinën e vjeshtës shumë të tjerë ndihen të lodhur, pa energji dhe humor për të përballuar ditën. Duke u reduktuar orët e ekspozimit në diell, reduktohet edhe prodhimi i serotoninës. Po flasim për të famshmen SAD (Seasonal Affective Disorder), quajtur ndryshe depresioni sezonal.</p> Melatonia dhe gjumi</p> Është një tjetër mekanizëm që kontribuon në “ushqyerjen” e depresionit sezonal. Gjatë ditëve tipike me shi të vjeshtës, drita reduktohet ndjeshëm dhe truri ynë reagon duke prodhuar hormonin e qetësisë dhe gjumit, melatoninën. Kjo e fundit prodhohet në sasi të mëdha nëse jemi të lodhur dhe kemi nevojë për të fjetur e për tu çlodhur. Problemi lind në momentin që për shkak të punës dhe impenjimeve të përditshme, nuk është e mundur të flesh, por ke nevojë për vëmendje dhe dinamizëm. Në këtë kontekst është e thjeshtë të ndihemi nervozë, pa humor dhe shumë të lodhur.</p> Depresioni sezonal</p> Xhenseni është bima më e njohur për efektet e saj pozitive dhe energjike. Kjo bimë është më e preferuar për tu përdorur gjatë ndërrimit të stinëve, dhe vepron shumë shpejt duke na dhënë forcë e na bën të ndihemi mirë. Momenti më i mirë për ta përdorur është mëngjesi, por nëse është e nevojshme mund të përdoret edhe në drekë. Mirë është të pihen një deri në tre gota në ditë.</p> Grifonia, bima e humorit të mirë</p> Një tjetër bimë e domosdoshme në vjeshtë është ajo që njihet me emrin shkencor Grifonia, e cila ka nisur të përdoret gjithmonë e më shumë këto vitet e fundit, duke parë efektet pozitive që ka mbi humorin tonë. Në të vërtetë, ajo është shumë e pasur me 5HTP, një aminoacid që trupi ynë arrin ta kthejë në serotoninë. Ajo këshillohet për të gjithë ata që ndihen nervozë, jo të qetë dhe pa humor. Gjendet në farmaci në formën e kapsulave. Doza e këshilluar është një kapsulë në mëngjes dhe një në mbrëmje.</p> Vjeshta, sezoni i masave mbrojtëse</p> Vjeshta është edhe stina kur shumë njerëz fillojnë të ndërmarrin masat mbrojtëse para stinës së ftohtë të dimrit. Ulja e temperaturave shton mundësitë për tu prekur nga infeksionet bakteriale dhe virale. “Të mbrohesh” në këtë rast do të thotë ta mbash organizmin dhe sistemin imunitar sa më eficent, për të qenë më të fortë dhe më të gatshëm për tu mbrojtur.</p> Stresi dhe sistemi imunitar</p> Një nga faktorët që më shumë se të tjerët ul mbrojtjen natyrale të organizmit është stresi, ku bën pjesë si ai fizik, ashtu edhe ai emotiv. Shumë njerëz as që e mendojnë se edhe një stërvitje e sforcuar mund të provokojë stres në organizëm dhe të ulë sistemin imunitar. Pothuajse gjithë bota është dakord me faktin se sporti na ndihmon të kemi një shëndet më të mirë, por është vërtetuar se është i nevojshëm një aktivitet sportiv jo i sforcuar, si shëtitje, joga, not dhe kërcim. Një aktivitet i moderuar sportiv mund të përmirësojë qarkullim e gjakut, tonifikojë muskulin kardiak, ti japë më shumë oksigjen organizmit dhe të shkarkojë stresin motiv. Sigurisht, edhe një ushqyerje jo korrekte dhe e pashëndetshme mund të dobësojë funksionin e sistemit imunitar. Është shumë e rëndësishme të dihet se një ushqyerje e shëndetshme duhet të përshtatet me stilin e jetesës, me llojin e punës që bëjmë, moshën dhe sezonin. Dihet që nevojat ushqimore janë të ndryshme në periudha të ndryshme të jetës, ashtu siç janë të ndryshme në stinë të ndryshme. Megjithatë, rregulli i përbashkët është: shumë fruta, perime jeshile dhe ushqime të freskëta.</p> Masat për të forcuar sistemin imunitar</p> Me një sistem korrekt ushqyerjeje dhe me një administrim të mirë të stresit, do të jeni vërtet në gjendje ta përballoni sa më mirë stinën e vjeshtës dhe dimrit.</p> Bashkë me gjethet bien edhe flokët</p> Gjatë vjeshtës është vënë re se kemi një rënie më të madhe të flokut, krahasuar me muajt e tjerë të vitit. Ky proces që prek gjithë qeniet njerëzore, në këtë periudhë manifestohet edhe te gjitarët që kanë qime në trup. Megjithatë, në disa raste vihet re një rënie jashtë normave të lejuara, ndaj është e nevojshme të ndërhyhet për ta parandaluar. Mjetet natyrale që veprojnë shpejt, ushqejnë dhe mbrojnë flokun janë ato të pasura me vitaminat e grupit B. Më i mirë është meli, që prej kohësh përdoret kundër rënies së flokëve. Kapsulat me përmbajtje të tilla është mirë të pihen 2 ose 3 herë në ditë. Edhe shampot me të njëjtin përbërës mund të përdoren për një kohë të përcaktuar nga mjeku.(Shqip)</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=22717. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=22717

Published the first video player in newspaper </p> A few weeks ago we have written for the purpose of the magazine “Entertainment Weekly” that the number of rotating video announcing the first release really. Now you can see in this reality apparently.</p> To display the video in print publication “Entertainment Weekly” has used Americhip technology company, which provides about 70 minutes reproduction of video and audio content.</p> BBC has recorded the first video clip in which you can see that has nothing to do with anything glamuroze. Due to the integrated chip and loudspeakers magazine has become thick.</p> View also this video:</p> CBS Embeds Video Player in Entertainment Weekly Magazine</p> Share this on del.icio.usShare this on RedditDigg this!Stumble upon something good? Share it on StumbleUponBuzz up!Share this on TechnoratiTweet This!Share this on BlinklistShare this on FacebookPost this to MySpaceSubscribe to the comments for this post?Share this on LinkedinSeed this on NewsvineShare this on FriendFeedPost this on DiigoShare this on MixxShare in many other Social Bookmark site Ky artikull eshte marre nga: http://it-resources.org/?p=781. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://it-resources.org/?p=781

Rektori Shaskaj, konfliktohet me pedagogët Urdhëroi heqjen nga puna, “të ndërshkuarit” peticion Berishës dhe ministrit të Arsimit</p> Një grup pedagogësh të Universitetit të Vlorës denoncojnë veprimet arbitrare të rektorit Tanush Shaskaj. Në një peticion drejtuar Kryeministrit të vendit Sali Berisha dhe për dijeni të ministrit të sapoemëruar të Arsimit, Myqerem Tafaj, ata kanë kërkuar ndërhyrjen për “neutralizimin” e rektorit. Një vendim i fundit i lëshuar prej Shaskës ka larguar nga puna tetë pedagogë të matematikës, pa i lajmëruar më parë. Sipas “të ndërshkuarve” largimi i tyre nga puna është vetëm një nga veprimet arbitrare të tij. Mes të tjerash ata kanë renditur vendimet për largimet pa të drejtë nga puna të zëvendësrektores së universitetit, vendimet pa u konsultuar më parë me senatin në emër të universitetit, si dhe një sërë abuzimesh të tjera.</p> Ditët e fundit, rektori i Universitetit të Vlorës, Tanush Shaskaj, është vendosur shpesh në qendër të debateve publike. Ndonëse dy ditë më parë ministri i sapoemëruar Myqerem Tafaj, me anë të një shkrese zyrtare, në adresë së rektoratit të Universitetit të Vlorës udhëzoi nisjen e regjistrimeve të të gjithë fituesve të listave sipas APRIAL, Shaskaj ka udhëzuar që nga Amerika të mos bëhet asnjë regjistrim për të gjithë ata kandidatë për studentë që nuk plotësojnë kriterin e vendosur prej tij. Nota mesatare mbi 6 duket se ka “përmbysur” listat e fituesve të shpallura nga APRIAL-i. Pavarësisht protestave disaditore, me anë të një emaili, ai ka urdhëruar mbylljen e sporteleve të sekretarive për të gjithë ata nxënës që nuk plotësojnë kriterin e mesatares. “Numrat përfundimtarë të regjistrimeve janë 1605 studentë të rinj të regjistruar paraprakisht në UV. Në krahasim me vitin 2008, kjo do të thotë 137 studentë më shumë. Natyrisht të gjithë këta studentë të sivjetshëm kanë mesataren mbi 6 në ndryshim me vitin e vjetshëm. Është një sukses i madh i UV-së që arriti të rrisë numrin e studentëve të rinj, duke vendosur gjithashtu edhe kushtin e mesatares. Dua të përgëzoj gjithë stafin e UV-së dhe sidomos zyrën e regjistrimit për një punë të shkëlqyer. Ju uroj të kaloni mirë fundjavën pasi meritoni vërtet të çlodheni. Shihemi të hënën në mëngjes. Përshëndetje, Rektori”, ka qenë pak a shumë e-maili që është nisur prej tij, që ka vënë veton, pavarësisht urdhrit të mbërritur nga Tirana. Kjo nuk është hera e parë që rektori Shaskaj përdor veton e tij, në vendimmarrjen e Universitetit të Vlorës. Një vit më parë, emri i tij u përfshi në një debat publik. Rektori Shaskaj i kërkoi senatit heqjen e emrit të Ismail Qemalit nga emërtesa e Universitetit të Vlorës. Sipas tij themeluesi i shtetit shqiptar nuk ka qenë ndonjë figurë akademike dhe emri i tij nuk ishte i përshtatshëm për të merituar titullimin e një universiteti. Vendimi i rektoratit ndezi debatet publike dhe Shaskaj nisi “përplasjet” me MASH. Vendimi i senatit nuk u pranua dhe shkaktoi replika të ndërsjella mes institucioneve arsimore.(Shqip)</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=22708. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=22708
BREGU I DETIT VUNOI DHE JALI SI PERLA TE TIJ Sapo kalon Qafën e Llogorasë, vështrimi të mrekullohet me një pamje magjepsëse që Zoti ia ka dhënë me bujari. Edhe sytë, të lodhur me sa duket nga jeta e përditshme, monotone dhe me hapësira të kufi zuara në qendrat urbane, sikur qetësohen nga një pamje e</p> Është një befasi e këndshme për këdo që viziton për herë të parë bregun. Sapo kalon Qafën e Llogorasë, vështrimi të mrekullohet me një pamje magjepsëse që Zoti ia ka dhënë me bujari. Edhe sytë, të lodhur me sa duket nga jeta e përditshme, monotone dhe me hapësira të kufizuara në qendrat urbane, sikur qetësohen nga një pamje e tillë që vjen kaq papritur dhe padashur e kupton se çfarë përfiton nga kjo magji me një shtrirje kaq të gjerë. Shumë emërtime janë vënë dhe ndoshta sdo të mungojnë as në të ardhmen për të shprehur ndjesitë nga një perceptim i tillë. Nuk besoj se do arrijnë ta bëjnë ndonjëherë me saktësi këtë, për të vetmen arsye se sa herë që ndeshesh me panoramën në fjalë, ajo duket e re dhe e freskët edhe për kë është mësuar ti rrahë shpesh këto rrugë; ndoshta ngaqë vazhdimisht zbulohen detaje dhe motive të reja. Realisht, syri nuk ngopet me atë që shikon dhe e ka të vështirë të përcjellë ndjesitë e përftuara. Këtu majat e maleve të thepisura duken sikur duan të ngjiten përpjetë qiellit, pastaj malet, të ashpra siç janë, të gjithë së bashku të mbështetur në sup të njëri-tjetrit, zbresin poshtë duke “u zbutur” deri në buzën e ujit përjetësisht. Rruga gjarpëron në një terren malor që humbet të shumtën e herës në gjelbërimin e ullinjve. Bregu i detit, i thyer e shkëmbor, me plazhe e gjire të shumta, laget nga uji i kripur e i kristaltë që i jep ngjyrime të çuditshme nga rrezatimi diellor harmonizuar me florën dhe faunën. Ullinjtë, portokallet, limonët, fiqtë, arrat, lulet e shumë të tjera i japin një aromë joshëse, që vështirë se mund të gjendet në anë të tjera.</p> Jo vetëm këto, por edhe trashëgimia historike, legjendat, mitet, monumentet etj., janë po aq të pasura dhe me vlera të çmuara, saqë Moikom Zeqo, duke iu referuar arkeologut francez, Leon Rei, thotë: “â¦Nëse Shqipëria ka me se të mburret, ajo në radhë të parë duhet të mburret me historinë e Himarës⦔. Por fatkeqësisht, studimet në këtë fushë kanë qenë të pakta e të cunguara dhe politika e ka përdorur Himarën për qëllimet e saj. Duke qenë zonë që mbart të tilla vlera, Himara është kthyer në një bregdet tërheqës për turizëm, është e pëlqyer dhe frekuentuar së tepërmi këto vitet e fundit falë edhe investimeve të bëra në infrastrukturë, kryesisht në rrugë, që kanë lehtësuar së shumti lëvizjen e mjeteve e të njerëzve.</p> Tani që sezoni turistik është në mbyllje, secili bën bilancet e veta e mendon për më tej, për të ardhmen natyrisht, që kërkon investime më të mëdha e më cilësore për të dalë në këtë treg gjithnjë e më konkurrues. Më së tepërmi duhet ta bëjnë këtë institucionet shtetërore të specializuara për këtë punë, që e kanë detyrim ligjor, me platformë e strategji që rrjedhin prej programeve qeverisëse, duke e konsideruar turizmin si degë prioritare në zhvillimin e vendit dhe mos të reduktohen, siç ka ndodhur rëndom, në agjenci turistike të interesuara për numrin e turistëve që hyjnë dhe dalin nga Shqipëria.</p> Sot shqiptarët janë më të shëtiturit nëpër botë, për arsye nga më të ndryshmet, dhe informacioni që marrin është i bollshëm falë edhe teknologjive të avancuara që ekzistojnë dhe kuptohet që pretendimet e tyre e në veçanti të të huajve janë shumë më të mëdha kundrejt asaj çka u ofrohet. Problematika është e gjerë dhe komplekse, por prova e seriozitetit duket ndaj qëndrimit që mbahet ndaj asaj çfarë ka penguar ecurinë më të mirë të gjërave. Iniciativa private, jo pa vështirësi, ka mundur të bëjë diçka, por ajo përballet me pengesa të mëdha burokratike, nga një konkurrencë e pandershme, nga politika selektive që frenojnë një zhvillim harmonik e cilësor.</p> Vunoi dhe plazhi i tij, Jali, janë pjesë e trevës së jugut, aq e lakmuar për bukuritë e veçanta që ka. Fshati ka një shtrirje në rrëzë të malit Mjegullosh, çka thotë shumë nga emërtimi që mbart. Jo më kot ky fshat është konsideruar dhe si qytet për vetë strukturën e ndërtimit të tij, me një arkitekturë unike të bukur e solide që Eduard Lir, gjatë qëndrimit në Vuno, mysafir në shtëpinë e Kasnecëve, e krahason në kujtimet e tij me “palazzina”-t e shumë qyteteve provinciale të Italisë. Ka një rrjet të gjerë kanalizimesh e sokakësh të ndërtuar me kalldrëm që quhen “gaderëm” dhe që ngjasojnë shumë me Gjirokastrën. Puset, e në tërësi teknikat e ndërtimit, besoj se përbëjnë një objekt studimi, sidomos po të kemi parasysh se edhe këtu, si në të gjithë fshatrat e tjerë të bregut, shtëpitë janë të grupuara, me disa banesa të fortifikuara, si dhe ato me tip kulle që përfaqësojnë monumente historike. Harqet dhe qemerët janë të dukshëm në faqet e jashtme të dyerve e dritareve, të punuara me mjeshtëri e të tëra këto krijojnë një ansambël unik në llojin e vet. Të jepet përshtypja e një fortese, që e imagjinuar në të kaluarën e saj historike, të jep të kuptosh edhe më mirë qëndresën që i është dashur të bëjë popullsisë nga sulmet e pushtuesve dhe piratëve, me synime sundimi e plaçkitjeje.</p> Vunjotësit kanë qenë të ndjeshëm dhe aktivë ndaj ngjarjeve historike si brenda, ashtu edhe jashtë vendit, dhe nuk i kanë përcjellë ato me indiferentizëm, përkundrazi. Kapedan Odhise Kasneci ka qenë anëtar dhe veprimtar i shquar i Lidhjes Shqiptare të Prizrenit; kapedan Kristo Bega u vra në Mesollongji së bashku me 40 himarjotë në fillim të revolucionit grek; Kostandin Kasneci ka qenë gjeneral i shquar i Austro-Hungarisë; dr.Simonidhi ka qenë mjek personal i Mbretit Zog dhe deputet në Parlamentin Shqiptar të atyre viteve; dhe një djalë nga Vunoi ka qenë në truprojën e Bajronit. Pikërisht në Jal u formua çeta e parë e bregut dhe Vunjotësit sakrifikuan jo pak për lirinë, por plot 21 dëshmorë, prej të cilëve 4 janë heronj të popullit me Zaho Koken si simbol të tyre. Nga kjo luftë fshati u dogj dy herë nga gjermanët dhe rrënojat e gjurmët e saj janë të dukshme edhe sot. Komunizmi sbëri asgjë për ti rindërtuar ato, me gjithë premtimet e shumta që dha. Ato revokojnë dhe bëjnë apel⦠Në vitet 90, kur filluan proceset demokratike, ata ishin ndër të parët që i mbështetën. Jo vetëm kaq, por Vunoi është vendi i njerëzve të dijes, i intelektualëve të shquar që i kanë dhënë shumë kulturës kombëtare. Vargjet e këngës “Të penës e të dyfekut /aman trima kapedanë”, kanë një simbolikë të fuqishme dhe rrezatojnë shumë më gjerë se këto treva. Shkolla këtu ka qenë shumë e hershme dhe dihet mirë ndikimi që ka pasur. Në vitet 30 Zogu ngriti një internat për vajza nga e gjithë Shqipëria, që mësonin profesione të ndryshme. Shkolla e fshatit është një monument kulture, dëshmi e një trashëgimie dhe përvoje për tu admiruar, me një staf pedagogjik të zgjedhur, që ndër vite kanë punuar me pretendime e kërkesa për të dalë nga bankat e saj gjenerata të tërë nxënësish me nivel arsimor të lartë, të cilët i kanë dhënë vendit inxhinierë, doktorë, oficerë, agronomë, pedagogë, shkrimtarë, poetë, regjisorë, aktorë etj. Janë me emër e të njohur dhe i kanë bërë e i bëjnë nder krahinës dhe në tërësi gjithë kulturës sonë kombëtare me protagonizmin e tyre. Shkrimtari dhe poeti Odhise Grillo, autor i shumë librave, veçanërisht për fëmijë; komediografi Spiro Comorra; regjisori dhe kineasti Dhimitër Anagnosti, i njohur për filmat e tij me nivel të lartë artistik, disa prej të cilëve e kanë marrë temën dhe janë xhiruar në Vuno; aktori Robert Ndrenika është një figurë madhore e teatrit dhe kinematografisë tonë, me një galeri të pasur rolesh dhe karakteresh e shumë të tjerë. Leo Gjika, njeri i ditur dhe i njohur që ka dhënë një kontribut të shquar në fushën e arsimit dhe të kulturës në këtë krahinë, më tregon se në Parlamentin grek, 4 deputetë kanë qenë me origjinë nga Vunoi këto vitet e fundit dhe në vitet 30 rektori i Universitetit të Athinës ka qenë me prejardhje po këndej. Vunoi ka rreth 25 kisha që sjanë pak për një fshat të vogël siç është ky dhe Shën Spiridhoni e Shën Mëri Mes Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=22711. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=22711
Judy Dench, zonja e kinemasë britanike I ka qëlluar shpesh që të dashurohet me rolet që ka interpretuar, por sipas disave, ajo është në fakt dashuria e vërtetë e njërit prej personazheve më shik të kinematografisë britanike, 007-ës, ose James Bond-it. Sigurisht e kemi fjalën për shefen e shërb</p> Kjo zonjë në moshë të nderuar e me flokë krejtësisht të bardhë, por me një hir të veçantë, cilësohet edhe si një nga “thesaret” britanikë. Veç kësaj, ajo është ndër aktoret më të pëlqyera dhe të respektuara në të gjitha rrethet dhe nga të gjitha shtresat. Ajo është si vera, sa më e moçme, aq më e fisshme dhe më e suksesshme. “Mosha që kam është e madhe, por pleqërinë nuk e kam pasur kurrë problem për rrudhat apo format e padëshiruara që i fal trupit. E vetmja gjë për të cilën nuk më pëlqen është se njeriu nis të harrojë dhe të ngatërrojë ngjarjet. Sigurisht ato të jetës së përditshme, sepse të së shkuarës i ka të skalitura në memorie”, thotë Dench, që mund ta konsiderojë veten një plakë me të vërtetë të mrekullueshme. Shumëkush do të kishte dashur që të plakej si ajo, por sigurisht jo të gjithë e kanë atë fat. Një nga armët e forta të Judy-t është se konsiderohet si një grua e paepur, që e shfaq forcën e karakterit dhe energjinë në të gjitha drejtimet në art dhe në jetë. Ajo është një aktore në kuptimin më të mirë të kësaj fjale: e këndshme, me humor, me një mimikë të mrekullueshme, ekspresive, prekëse. Filmi i fundit në të cilin ka interpretuar është një film eksperimental me emrin: “Rage” (”Inati”). Aty ajo interpreton me 19 aktorë të tjerë britanikë. Është projekti i saj më i fundit, por jo i fundit edhe pse karriera e saj filmike ka filluar relativisht vonë. Judy është aktualisht 74 vjeçe. Kur zakonisht për shumë aktore ka perënduar ylli i famës, ajo e nisi një rrugë të tillë me një film që mori 6 kandidatura për “Oscar”. “Ishte diçka e papritur, befasuese dhe e gëzueshme njëherazi. Ishte thuajse aksidentale. Qëlloi që regjisori i filmit “Iris” më kishte parë në një serial që luaja në ato vite dhe vendosi që të interpretoja rolin e shkrimtares së mrekullueshme britanike, Uris Murdoch. Të mendosh që kjo famë në moshë kaq të vonë i erdhi pas një karriere shumë të vakët në të ri. Thuajse të gjithë regjisorët kur ishte në kulmin e moshës i kishin thënë se fytyra e saj kishte shumë kombinime të gabuara dhe se ajo nuk do të arrinte kurrë që të merrte role të rëndësishme, por vetëm dytësore. Por Judy dukej që nuk ishte e mërzitur aspak nga një konstatim i tillë. “Kinematografia më ka pëlqyer gjithmonë, por nuk kam pasur ëndrra të mëdha. Teatrin ama e kam dashur gjithmonë”. Dashuria e Dench për aktrimin i ka rrënjët në fëmijëri dhe më pas ishte një pasion që u kultivua edhe në shkollën e mesme. I ati i saj ishte mjek, ndërsa e ëma irlandeze. Kishte edhe dy vëllezër më të rritur. E gjithë familja ishte në fakt një familje aktorësh amatorë, që e pëlqenin dhe e përjetonin shumë teatrin. Për këtë arsye Judy vendosi që të shkollohej për dramë në Londër. Pas mbarimit të shkollës pati gjithmonë role jo shumë të rëndësishme në teatër dhe më pak të rëndësishme në kinematografi. Por pavarësisht se ishte deri diku moskokëçarëse, mospëlqimi apo vëmendja e regjisorëve ndaj saj e bënë paksa të pasigurt për të vazhduar të kërkonte e mbi të gjitha për të qenë ambicioze. Kjo bëri që të ishte shumë e pasigurt për profesionin e aktores, sepse me të mbaruar një projekt, nuk dihet se kur do të niste tjetri. Megjithatë thotë që ka pasur punë thuajse në mënyrë të vazhdueshme. Sigurisht që periudhën më të zënë e ka pasur pasi kaloi të 50-at, sepse siç duket kishte lindur për të interpretuar role zonjash e jo vajzash. Edhe sot e kësaj dite ajo është shumë aktive, vetëm se tani ofertat janë jashtëzakonisht të mira dhe shpesh i qëllon që të ketë dy ose tri projekte menjëherë. “Kjo është periudha më e zënë me punë e jetës sime. Ndonjëherë më vjen keq që nuk jam më shumë e re, por ta dini që nuk refuzoj asnjë rol. Në këtë pikë kam qenë me shumë fat, sepse më propozohen vërtet role të cilat nuk mund ti kthej mbrapsht”. Dench dëshiron shumë që të ketë rreth saj atë atmosferë që kishte kur ishte fëmijë, pra të rrethohet nga njerëz që e duan dhe luajnë në teatër. Në teatër ajo ka luajtur vitet e fundit në disa drama dhe komedi të njohura të Shekspirit. Pikërisht loja e shfaqjeve të tilla nisi ti jepte pak nga pak statusin e “thesarit kombëtar”. Erdhi një ditë kur publiku binte në dashuri me të gjitha rolet e interpretuara nga Dench dhe konsideratat e kolegëve ishin të jashtëzakonshme. Asaj sigurisht që nuk i pëlqen kur ia përmendin vlerësimet që të tjerët kanë për të, por nga ana tjetër thotë se të gjithëve na bëhet qejfi që ta ndjejmë veten të vlerësuar dhe të çmuar sidomos nga kolegët, pra personat me të cilët punojmë. Kur e pyesin se si ndihet me konsideratën “thesar kombëtar”, Dench përgjigjet se ky krahasim i duket shumë i pluhurosur dhe i krijon alergji. Por a ka luajtur ajo ndonjë rol që mund tia prishte këtë reputacion prej koloseje? Ajo mendon se ka sigurisht role për të cilat sot i vjet turp, jo sepse i ka interpretuar keq, por sepse mund të kenë qenë mediokër dhe të parëndësishëm dhe mbi të gjitha nuk mbahen mend nga publiku. “Për mua, role të tilla janë të vdekura, dhe të vdesësh në art është shumë më keq se të mos kishe lindur kurrë”. Ndryshe nga shumë bashkëmoshataret e saj, ajo nuk ka hequr dorë kurrë nga rreziku në rolet që ka interpretuar. Kështu, në moshën 70-vjeçare ka interpretuar nudo. “Isha shumë nervoze kur më duhej ta interpretoja këtë pjesë. Ju nuk mund ta imagjinoni se si ndihet njeriu në pleqëri në lidhje me trupin. Zakonisht në mosha të avancuara njerëzit i humbasin lidhjet me fizikun e tyre, nuk e eksplorojnë dhe nuk e njohin më. Edhe me mua kishte ndodhur diçka e tillë, ndaj më dukej se isha në prag të një të panjohure shumë të madhe, nga e cila më e çuditur do të mbetesha vetë se sa publiku. Por më thanë se doli mirë dhe unë e besoj, jo sepse më gënjen mendja se njerëzit kanë lënë kokën për fizikun e një 70-vjeçareje, por se askush nuk shkroi ndonjë rresht kundër këtij eksperimenti që mund të më kishte kushtuar shumë. Por në fund të fundit unë e bëra në emër të guximit dhe dëshirës për të eksperimentuar deri në kufijtë e së pamundurës”. Një nga arsyet që ajo është e famshme, përveç roleve të mëdha që ka luajtur, është edhe interpretimi në serialë komedish. “E qeshura është një nga armët që i bën njerëzit më për vete. Nëse do ta fitosh një zemër, nuk ka gjë më të mirë e më të mençur që mund të përdorësh se sa të qeshurën. E qeshura ka qenë edhe frymëmarrja e karrierës së saj. Judy ka luajtur në shumë filma, por për hir të së vërtetës ajo ka qenë për shumë kohë e famshme vetëm në ishullin britanik. Filmi që e lançoi më shumë se të tjerët në skenën ndërkombëtare është edhe një tjetër “thesar kombëtar”: “007″. Aty ajo është personazhi më misterioz dhe me personalitet më të fortë nga të gjithë. Është gruaja e hekurt që qëndron në krye të shërbimeve sekrete britanike, MI6, dhe që ka në varësinë e saj të gjithë spiunët e Madhërisë së saj, përfshi James Bond. A i ka pëlqyer asaj vetë ky rol? Sigurisht që i ka pëlqyer, sepse Dench është feministe në thelb dhe një rol i tillë i përshtatej shumë. Por sipas saj, ajo nuk është nga ato feministet që kërkojnë denatyralizimin e femrës. Ajo është e mendimit se edhe femrat kanë shumë gjëra për të thënë dhe për të bërë dhe se për këtë arsye atyre duhet tu hapet rruga dhe jo të pengohen siç ka ndodhur, dhe pjesërisht ndodh edhe sot në shoqërinë moderne. Me këto lloj mendimesh, shumëkush mendon se ajo mund të ishte bërë edhe politikane. “Nuk e di nëse do të isha bërë politikane e mirë, por ajo çka më nervozon shumë është padrejtësia. Rasti i luftës në Irak më ka nervozuar shumë dhe jam ende shumë e zemëruar edhe për sa po ndodh në Afganistan e për jetët e ushtarëve britanikë që vazhdojnë të humbin vazhdimisht. Por nuk jam optimiste as për konservatorët që kanë shanse që ta marrin pushtetin në zgjedhjet e v Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=22714. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=22714

Omonia nis spastrimet, largon njerëzit e Berishës Pas përjashtimit të Spiro Kserës, radha e kreut të degës së Sarandës</p> “Omonia” nis valën e shkarkimeve ndaj drejtuesve të lartë të shoqatës që janë shprehur pro Berishës. Duket se sinjalet e kreut të PBDNJ-së, Vangjel Dule, për spastrime nga “devijatorët”, po zënë vend. Pas vendimit për përjashtimin e ministrit aktual Spiro Kserës, ka marrë fund “ngrirja” e Kristaq Kalit, kreut të organizatës së “Omonias” për degën e Sarandës. Ai ishte pezulluar prej disa muajsh, qëkurse dha të gjitha sinjalet se mbështeste ish-ministrin Kosta Barka në lëvizjet e tij politike brenda PBDNJ-së dhe “Omonias”, deri në kandidimin e tij për deputet në fushatën zgjedhore të qershorit 2009. Një mbledhje e jashtëzakonshme e Këshillit të Përgjithshëm të organizatës politike të minoritetit etnik grek, e mbajtur në selinë e saj në Sarandë, ka zyrtarizuar shkarkimin dhe zëvendësimin e tij. E drejtuar nga Vasil Bollano, kryetar i këtij këshilli, njëherësh edhe kryebashkiak i Himarës, mbledhja ka arritur shpejt dhe pa debat, në vendimin për shkarkimin e Kalit, pothuaj me të njëjtën procedurë dhe me të njëjtat argumente, me të cilat u bë shkarkimi i ish-prefektit të Gjirokastrës, Spiro Ksera, aktualisht ministër i Punës në kabinetin qeveritar “Berisha 2″. Bollano tha se Kali prej kohësh nuk ishte realisht në pozicionin e kryetarit të degës së “Omonias” për Sarandën, pasi vetë e kishte shpërdoruar dhe braktisur këtë detyrë, që i ishte besuar nga forumet përkatëse, me pozicionimet e hapura kundër kursit dhe në dëm të interesave të minoritetit etnik grek. Më tej, Bollano ka deklaruar se “ky ka qenë një zëvendësim i parakohshëm dhe i domosdoshëm”. Për të pranishmit në mbledhjen e thirrur në Sarandë, anëtarë të këshillit të përgjithshëm, nuk iu tha ndonjë gjë konkrete në argumentim të përcaktimeve të bëra në adresë të Kalit, pasi të gjithë e kishin fshirë nga lista e “të besuarve”, që përpara muajit qershor, kur kryetari Bollano, me të drejtën e kryetarit të organizatës së grekëve të Shqipërisë, e kishte pezulluar nga detyra e kryetarit lokal Kristaq Kalin. Mësohet se ky i fundit nuk ka qenë i pranishëm në mbledhjen e fundit, që mori vendimin e shkarkimit të tij. Që nga koha “e ngrirjes”, ai nuk ka shkelur në zyrat e selisë së “Omonias” në Sarandë. Shkaku ishte bërë pozicioni i tij, si pjesë e fraksionit që mbështeti në fushatën zgjedhore kandidaturën e ish-ministrit Barka, i cili vetë është stigmatizuar nga kryetari i PBDNJ-së, Vangjel Dule, si “i shitur” te Berisha dhe Partia Demokratike e Sali Berishës. Megjithëse Barka iu paraqit zgjedhësve si kandidat për deputet i PD-së dhe jo i PBDNJ-së, në zgjedhjet e 28 qershorit, si në takimet zgjedhore që pati me votuesit edhe në posterat e vet, ai ngulmoi tu bënte të qartë atyre se kishte me vete edhe omonistët e vërtetë dhe se “në PD kam marrë me vete edhe flamurin e Omonias”. Me gjithë këtë, Dule ka dhënë sinjalin që “Omonia” pas përjashtimit të Barkës, organizata që dihet se është në themel të PBDNJ-së, duhet të pastrohet edhe nga “devijatorë” të tjerë e mbështetës të tyre. Kreu i kësaj organizate, Vasil Bollano, ka organizuar pikërisht këtë në Gjirokastër e pas saj në Sarandë, duke zyrtarizuar shkarkimin përfundimtar nga postet e kryetarëve të degëve lokale, fillimisht të Spiro Kserës në Gjirokastër e disa orë më vonë edhe të Kristaq Kalit në Sarandë. Qysh nga koha e pezullimit verbal nga Bollano, katër muaj më parë, Kristaq Kali ka deklaruar se “unë jam kryetar i ligjshëm i Omonias së Sarandës, do apo nuk do Dule, do apo nuk do Bollano”. Ai ka sqaruar se kjo nuk ka qenë një këmbëngulje e kotë dhe punë dëshire, por sepse ai mbart votëbesimin e konferencës së organizatës në Sarandë. “Pikërisht ajo që më ka zgjedhur ka edhe legjitimitetin të më shkarkojë dhe jo kryetari, apo ata që i rrinë në rresht për një atij”, thotë Kali. Sipas këtij arsyetimi, ai vazhdon të jetë kryetar i ligjshëm, pavarësisht nga emra të tjerë që votohen e dalin në krye në mënyrë të sforcuar dhe pa respektuar votën e anëtarësisë së degës së “Omonias” në Sarandë. Mbledhja më e fundit e këshillit të përgjithshëm të “Omonias”, i mbledhur në Sarandë, ka vendosur me votim që detyra e kryetarit të degës së Sarandës të merret nga Leonidha Papa, deri tani përgjegjës i zyrës së shtypit i organizatës “Omonia”.(Shqip)</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=22702. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=22702