Tema e ditës

Diskutime mbi temat më të veçanta të ditës

Affair Proof Your Relationship When you see your mate’s qualities as only negative, you risk the chance that someone else will see those same qualities as positive.If your mate rarely gets a compliments from you, he or she won’t feel good in your presence. Eventually your mate may meet someone who sees the good in him or her and verbalizes it. Your mate will like how this feels, and before you know it, the stage is set for an affair.</p> I remember one night someone after class stayed to speak with me. She was distraught because her fiance had broken their engagement. When i asked her what happened, she explained that during their courtship he would worked in the corporate world, but six months ago their wedding date, he decided to quit the corporate world and go back to school to get his teaching credential.</p> She tried everything she could to convenience him not to leave the business world. She ended up telling him she though he was crazy, that he would never make enough money teaching. He went back to school in spite of her protests, and in one of his classes he met a woman who was studying for the same degree he was.</p> This woman told him she admired him for quiting the business rat race. She pumped him up and gave him daily encouragement. A month before he was supposed to marry her, he called off the engagement. He had fallen in love with his classmate.</p> Would this story have turned out differently if she had been on her fiance’s team. Absolutely. If she had verbalized her faith in him and complimented him on his courage and perseverance, he wouldn’t have needed someone else to make him feel good.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.datingcare.com/?p=251. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.datingcare.com/?p=251

Kontributi në fushën e gjuhësisë dhe letërsisë greke dhe shqipe i arvanitasit të shquar Panajot Kupitorit Nga Arben Llalla</p> Tekstet e gjuhës shqipe të shkruar me shkronja greke nga shqiptarët e Greqisë që thirren arvanitasit janë të rralla. Studiuesit e ndryshëm kur zbulojnë këto tekste i trajtojnë si shkrime të rralla dhe të çmuara. Kjo ndodh sepse studiuesit, historianët dhe gjuhëtarët që merren me studimet e shkrimit shqip në Greqi i mbeten mendimit që arvanitasit shumë pak kanë shkruar në gjuhën shqipe në shek.XIX. Por e vërteta është krejt ndryshe. Janë me dhjetëra libra, gazeta e revista të botuara në fillim të shek.XIX në Greqi në gjuhën shqipe me shkronja greke. Ato fillojnë që nga viti 1809, me fjalorin e Marko Boçarit që ishte nga Suli i Çamërisë. Më tej, tekstet në gjuhën shqipe me shkronja greke të gjetura deri më sot do ti ndeshim te libri Dhiata e Re, Korfuz, 1824, fq.188., Dhiata e Re, Korfuz, 1827 fq.839., Dhiata e Re, Athinë, 1858, fq. 375. Të tjera shkrime në gjuhën shqipe janë botuar edhe në gazetat greke si në gazetën E ardhmja e Atdheut, Athinë më 29 dhjetor 1860. Bëhet fjalë për një fjalim të mbajtur në fushatën parazgjedhore në Greqi në gjuhën shqipe. Thuhet se në ato vite shpeshherë në gazetat greke botoheshin tekste në gjuhën shqipe, poezi të ndryshme etj. Por për fatin e keq shumë nga këto tekste nuk kanë dalë në dritë në vitet e më vonshme për tu studiuar.</p> Nga mesi i shekullit 19-të, gjuha shqipe në Greqi do të fillonte të kishte një shtrirje të gjerë në të shkruar nga shqiptarët e atjeshëm. Do të dilnin në dritë libra për tu studiuar gjuha shqipe nga studiuesit arvanitas (shqiptarë të Greqisë) Panajot Kupitori(1821-1881), Anastas Kullurioti(1822-1887) dhe të studiuesve të huaj.</p> Shkrimtari dhe gazetari Anastat Kullurioti botoji gazetën (Zëri i Arbërësi[1]), dy libra në gjuhën greke dhe një në gjuhën shqipe. Këto na kanë rënë në dorë tani për tani, por ka mundësi të ketë botuar edhe libra të tjerë që nuk dihet fati i tyre.</p> Ndërsa arvanitasi Panajot Kupitori botoji më shumë libra për të cilat do të shkruajmë sot. Kupitori ishte nga ishulli Hidra. Një ishull që banohej dhe banohet ende sot nga arvanitasit. Nga ky ishull kanë dalë shumë figura të ndritura që drejtuan Greqinë si Kryetarë shteti, Kryeministra, akademikë etj., të cilët ishin me origjinë shqiptare. Panajot Kupitori pas studimeve për letërsi në Universitetin e Athinës, punoji në fillim drejtor shkolle në Lamia dhe Halkis. Më 1876, u emërua mësues dhe më vonë drejtor në gjimnazin Varvakion në Athinë. I cili ishte gjimnazi i kategorisë së parë për nga cilësia. Ai pati një veprimtari të madhe në fushën e gjuhësisë dhe letërsisë greke dhe atë shqipe. Ai është autor i një numri veprash greqisht, ndër to: 1). , , . , 1873. (Fjalor Latin-Greqisht, bashkëpunim i Henry Oulerichou dhe Panajot Kupitori, Athinë, 1873. Ky fjalor ka 914 faqe, i ndarë në dy pjesë).</p> 2). : 1874, , . , , 1876. (Arsyeja, lëvdate në Kishë, Muzikë: një urdhër me shkrim i kishës së Athinës, muzikë shoqërimi. E dërguar në dhomën D, dhjetor 1874, përvjetori i parë i themelimit të kësaj dite, Panajot Kupitori, Athinë, 1876).</p> 3). ’ ’ . . , . , ,1876. (Tre arsyet e A’ dhe D’ Kata Katilina dhe për poet Ciceroni. Përkthyer me shembull për studentët në latinisht, Panajot Kupitori, Athinë, 1876.)</p> 4). / . , , 1878. (Në ritmin e Kishës greke hymnografi, Panajot Kupitori, Athinë, 1878).</p> 5). , , , . . , , 1879. (Platoni Kriton, Tekste, rishikime dhe përkthime, shembuj për nxënësit, Panajot Kupitori, Athinë, 1879.)</p> Për sa u përket studimeve shqiptare, Panajot Kupitori është autor i disa librave, por ne kemi gjetur vetëm:</p> 1). : , . , , 1879. (Studimet shqiptare: Studim historik dhe filologjik mbi gjuhën dhe kombin e shqiptarëve, Panajot Kupitori, Athinë, 1879).</p> 2). ’ : , . . , , 1879. (Studim mbi përemrin e vetës së tretë ndër shqiptarë, sipas dialektit të shqiptarëve në Greqi, sidomos të hidriotëve, Panajot Kupitori, Athinë. 1879).</p> Ai hartoi dhe një fjalor të gjuhës shqipe, vepër që për më shumë se një shekull mbeti si dorëshkrim në bodrumet e Akademisë së Shkencave të Athinës dhe, për shkaqe të panjohura, ende nuk është botuar. Më 2007 studiuesi grek me origjinë shqiptare nga Preveza e Çamëria Niko Stylos ka gjetur një kopje të këtij fjalori dhe po punon për botimin e tij në gjuhën standarde shqipe.</p> Panajot Kupitori botoj edhe një fjalor greqisht-shqip të cilin në vitin 1882 e bleu Konsulli francez në Janinë Augusto Dozan. Në vitin 1926 fjalori greqisht-shqip të Kupitorit e ribleu Ndërmarrja Historike dhe Etnologjike të Greqisë. Më tej fati i këtij fjalori nuk dihet.</p> Flitet se ai hapi një shkollë mbrëmjeje ku mësohej gjuha shqipe me alfabet grek. Përgatiti edhe një abetare, por kontributi i tij për çështjen e gjuhës shqipe ende nuk është ndriçuar sa duhet për sepse nuk kanë dalë në dritë shumë vepra që botoj. Për shumë arsye politike veprat e këtij shqiptari të Greqisë i cili dha një ndihmë të madhe në zhvillimin e kulturës greke dhe shqiptare mbahen të fshehura nëpër arkivat apo në bibliotekat e Greqisë. Edhe pse Panajot Kupitori ka dhënë një ndihmesë të madhe në zhvillimin e letërsisë dhe gjuhës shqipe për figurën dhe veprat e tij shumë pak flitet edhe studiohet nëpër shkollat dhe librat e letërsisë shqipe. Në përgjithësi hartuesit e letërsisë shqipe shumë pak janë marrë me letërsinë e arvanitasve, ata më shumë u referohen arbëreshëve të Italisë në periudhën e Rilindjes Kombëtare të shek XIX. Por këto mendime për të anashkaluar letërsinë e arvanitasve të shek.XIX janë të gabuara sepse sipas zbulimeve viteve të fundit, del se ata kanë shkruar shumë, ndoshta më shumë se arbëreshët e shekullit 19-të.</p> <p class="wp-caption-text">1. Fjalor Latin-Greqisht, bashkëpunim i Henry Oulerichou dhe Panajot Kupitori, Athinë, 1873. Ky fjalor ka 914 faqe, i ndarë në dy pjesë.</p> <p class="wp-caption-text">2. Arsyeja, lëvdate në Kishë, Muzikë një urdhër me s Ky artikull eshte marre nga: http://www.shqipmedia.com/?p=22887. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.shqipmedia.com/?p=22887

Vala qarkulloi pa problem 3.5 milionë SMS për Bajram </p> Mbi 3 milionë e gjysmë mesazhe (SMS), janë dërguar suksesshëm vetëm në ditën e festës së Fitër Bajramit, ndërkohë që janë regjistruar 3. 9 milonë minuta bisedë të konsumatorëve prepaid të Vala.</p> E veçanta është se pas dhjetë vjet operimi, operatori Vala ka qenë 100 përqind i suksesshëm dhe ka treguar rezultate rekorde.</p> Për herë të parë pas dhjetë vjetësh, PTK Vala nuk ka patur asnjë pengesë në operim, duke u mundësuar kështu konsumatorëve tanë komunikim të mirë dhe qasje në shërbime kualitative, është shprehur Shyqyri Haxha, Kryeshef Ekzekutiv i PTK sh.a..</p> Në këtë mënyrë, sipas Haxhës, është mundësuar, pa kurrfarë pengese, dërgimi i miliona mesazheve (SMS-ve) dhe realizimi i thirrjeve, përmes të cilave konsumatorët tanë, u kanë përcjellur urimet e tyre familjarëve dhe miqve anë e mbanë Kosovës.</p> Krahasuar me vitin e kaluar, në po të njëjtën periudhë, Vala ka dyfishuar numrin e SMS-ve të dërguar të realizuar dhe ka inkasuar mbi 50 mijë euro më shumë.</p> Të hyrat e përafërta, nga dërgimi i SMS-ve janë 150,000.00 euro (me TVSH), ndërkohë që mesatarja e SMS-ve të dërguar gjatë kohës me ngarkesë më të madhe (07:00 14:00) është 278,000 SMS në orë.</p> Përkushtimi dhe ndërgjegjshmëria në punë që ka mbizotëruar ditëve të festës ka bërë që ne si kompania më e suksesshme dhe më profitabile në vend, të dëshmojmë se jemi të aftë arrijmë synimeve tona të jemi në shërbim të konsumatorit, ka vazhduar më tutuje Haxha. /kalomir/</p> Ky artikull eshte marre nga: http://teknologji.blog.al/?p=850. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://teknologji.blog.al/?p=850

Insight Oriented Psychotherapy For Depression The basic premise of insight oriented psychotherapy also known as psycho dynamic psychotherapy is that you are experiencing depression because of unconscious psychological conflicts. Increasing your understanding of the underlying themes, thoughts, and behavioral patterns can result in improved mood both in the short and the long term. These psycho dynamic themes fall into three categories.</p> The most common trigger of depression is the loss of an important relationship. While the therapy can’t undo the pain of the loss, it helps by encouraging appropriate grieving and promoting a fuller understanding of the psychological significance of the loss.</p> The second most frequent trigger of depression is a loss self esteem, often a result of the failure to be appreciated by others or to achieve your self expectations.  Therapy can help you lick your wounds by providing an empathic setting for dealing with the disappointment and developing more realistic expectations.</p> Finally, depression can result from you having an overly punishing  “superego” or conscience that can be devastating in three ways. When the wrath of your harsh conscience is directed inward it leads to inappropriate guilt, when it is directed outward it results in your being overly critical of others, and when it is projected projected outward onto others, you experience them as being overly critical to you.</p> Therapy can help by uncovering the unconscious conflicts, exposing them to the light of the Day, and bringing them under your conscious control.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://curepages.com/?p=3070. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://curepages.com/?p=3070

Behavioral Treatment For Depression The behavioral treatment for depression aims at reversing vicious cycles caused by loss of pleasure and inactivity. Because of your depression, you have less ability to experience pleasure and are doing fewer things. This in turn fosters your sense of isolation, hopelessness, and depression, which further intensifies your unwillingness to venture out of your cocoon. Behavior therapy breaks the cycle of despair by prescribing that you are engage in pleasurable activities despite your conviction that “won’t do any good.”</p> Once you get started, you will often be surprised to learn that ir is still possible to feel some pleasure, even if temporarily and in a limited way. It is wise not to expect too much in the beginning, but a virtuous cycle can begin with very small steps eat some ice cream, watch a favorite television show, take a bath or sin in the sun whatever it is you like doing, spend more time doing it. Gradually, you come to realize that doing pleasurable things is still rewarding. This leads to more activity, a greater sense of control, hopefulness for recovery, and ultimately and improvement in mood.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://curepages.com/?p=3067. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://curepages.com/?p=3067

Cognitive Therapy Against Depresion Among the many different types of psychotherapy that are effective in treating depression, by far the most studied is cognitive therapy. Cognitive therapy concentrates on correction the distortions in thinking and perception that underlie and reinforce depressed mode. People with depression spend most of their waking hours preoccupied with dismal thoughts about themselves, the world around them, and their future. They are flooded with so-called “automatic negative thoughts” of being worthless, reprehensible, despicable, burdensome, and doomed. Under the influence of depression, thinking becomes negatively distorted so that every event, comment, or feeling is experienced as damning evidence of inadequacies.</p> For example, if something bad happens, it is automatically your fault, a sign of personal inadequacy, and proof that nothing will ever work out right for you. One the other hand, if something positive happens, your immediate assumption or that it is just dump luck that is limited to this one specific and that it is unlikely ever to occur again.</p> The goal in cognitive therapy is for you to take a large mental step back to gain better perspective. Identify your automatic negative thoughts for what they are: distortions that are the by-products of your depression. Once such “bad thinking” is identified, the next step is to challenge it with more rational alternatives.</p> Let’s say you are preoccupied with the though that you are a complete failure as a husband and father because you are unable to get out of bed. The therapist would encourage you to label this unreasonably harsh self-evaluation as a “symptom” of depression and suggest you counteract it with a more realistic alternative explanation. (”my inability to get out of bed is no more than a temporary result of my being clinically depressed and is not at all a reflection of my overall value as a person.”</p> Ky artikull eshte marre nga: http://curepages.com/?p=3063. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://curepages.com/?p=3063

Bright Light Therapy And Homeopathic Treatments Bright Light Therapy seems like an appealing treatment option for depression because it is so “natural”. Sitting in front of a bright light for an hour in the early morning extends the perceiving length of your day and convinces the brain that it is summertime even during the winter months. Unfortunately, bright lights are helpful only for the seasonal type patients whose depression consistently develops in the fall or early winter and gets better in the spring.</p> The latest rage interesting depression is an extract from the plant St.John’ wort that can be purchased in any health food store. There has been very little systematic study for St, John’s wort and it is not yet cleared whether, it is effective, for what indications, and with what side effects. A few small studies performed in Germany suggest it may useful for milder depression and a large study now underway at ten sites in USA should provide more definitive answers. There is usually no free lunch is probably a weak antidepressant but with fewer side effects. It certainly does not make sense to go off a winning medicine with effects you know for the uncertainties of ST.john’s wort, particularly since it is possible that the antidepressant may not work as well the second time around.</p> This brings up the question of other health store or homeopathic treatments for depression. Be cautions. It does make intuitive sense that there may be any number of “organic” and “natural” antidepressants. Nature is a much smarter and more comprehensive chemist than the combined efforts of the research departments of all the pharmaceutical companies and it has had lots of time to invent millions of possibly medicinal compounds. Some of our most effective medicines have been brewed by nature and it is no accident that botany and medicine grew up together.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://curepages.com/?p=3060. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://curepages.com/?p=3060

Kompania Volkswagen ndërprenë bashkëpunimin me Magnan Volkswagen konfirmoi se ka ndërmend që ta ndërpresë bashkëpunimin me kompaninë Magna në rast se prodhuesi kanadez e realizon kontratën për blerjen e Opelin.</p> Këtë e lajmërojnë mediumet ruse, duke iu referuar një përfaqësuesi të lartë të Volkswagen.</p> Nëse e realizojnë kontratën, ne do ta tërheqim biznesin tonë nga Magna, duke përfshirë edhe nou-hau të përpunuara, tha përfaqësuesi i Volkswagenit.</p> Nga ana tjetër, njeriu i parë i këshillit prodhues të Opelit Klaus Frans e vlerësoi deklaratën e Volkswagenit si kërcënim.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://teknologji.blog.al/?p=846. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://teknologji.blog.al/?p=846

Më shumë detaje për Audi R8 Spyder Video me editim të shpejtë ka një muzikë tërheqëse dhe shfaq veturën duke kaluar shumë lokacione skenike në një klip 40 sekondash.</p> R8 Spyder përdor një motor 5.2 litërsh V10 me 525 kuaj fuqi, të cilin mund ta dëgjoni qartë në videon e plasuar. Më 530 Nm moment rrotulluese, motori dërgon veturën prej 0-100 km/h për më pak se 4.1 sekonda. Shpejtësia maksimale është 313 km/h. Disa prej detajeve të spikatura në klip përfshijnë tavanin e larguar nga mëndafshi, fellnet me shumë rrema dhe stil dinamik. Dritat LED, gjithashtu përdoren për bukuri në klip, gjersa dritat e prapme paraqesin një pamje mjaft tërheqëse të veturës.</p> Shitjet e Audisë R8 do të fillojnë shumë shpejt, ndërsa dërgesat tek konsumatorët do të fillojnë prej vitit të ardhshëm.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://teknologji.blog.al/?p=842. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://teknologji.blog.al/?p=842

Bota me ngjyra e Arbana Osmanit Si profesion ka pikturën, ndërsa bën diçka tjetër, moderatoren. Për Albana Osmanin, këto dy drejtime janë shumë të lidhur me njëri-tjetrin për nga mënyra se si i shikon gjërat, si i mendon edhe percepton.</p> Të studiuarit e artit të pikturës e ka ndihmuar shumë Osmanin të jetë kjo që është: e qeshur, e palodhur dhe energjike.</p> Ka zgjedhur të jetojë vetëm në Shqipëri, edhe pse familja e saj jeton në Britaninë e Madhe.</p> Në fakt, nuk kam se si ta hedh pas krahëve këtë që kam shpenzuar këtu, shprehet ajo.</p> Dita e saj është e zakonshme, intensive dhe me ngjyra; nuk ka se si të jetë ndryshe për një piktore</p> Kur e takon Albanën, nuk arrin ta kuptosh nëse po shikon televizor apo je aty me të. Është e njëjta. Kjo përbën edhe veçantinë e saj, të qenit vetvetja dhe spontane, pa shumë truke televizive, që në të shumtën e rasteve nuk i rezistojnë kohës.</p> Na tregon gjithçka për veten, për një ditë të sajën, për familjen, fëmijërinë. Albana ka pranuar të na rrëfehet pa dorashka, duke u bërë personazh i suplementit tonë këtë fundjavë.</p> Çfarë ishit duke bërë para se të na takonit ne? Isha në palestër, madje e lashë përgjysmë, se u kujtova që kisha lënë intervistën. Si është një ditë e Albanës, zgjoheni herët, apo jeni tip që flini shumë? Varet nga periudha kohore. Tani që kam filluar të angazhohem në radio, zgjohem më herët se kur nuk e kam pasur këtë preokupim. Në ditët e zakonshme, kur kam një program televiziv, se për momentin një kam, vetëm Selektin, nuk është se zgjohem aq herët, rreth orës nëntë.</p> Nata jote është e vonë, me dalje në orët e vona, apo në shtëpi? Jo, jo. Jetën e natës nuk e frekuentoj fare, me duhet një sebep që unë të dal natën. Gjatë verës, fare. Nuk jam tip i klabit, rri në shtëpi, shoh televizor, ose lexoj.</p> Tani je një figurë e njohur e ekranit televiziv, e kishit menduar më parë se do të ecnit në këto hapa dhe do të ishe kjo që je tani? Në mënyrë specifike jo, po çdo njeri, ndonjëherë, në brendësinë e tij ka ato ndjesitë se çfarë destinacioni pret.</p> Ose ndërton një vizion për të ardhmen e tij. Unë gjithmonë e kam ditur se do të isha përpara njerëzve, se në çfarë mënyrë nuk dija ta shpjegoja, por në brendësinë time arrija ta parashikoja. Sot e gjej veten para njerëzve dhe falë Zotit, para një ekrani për të cilin jam krenare.</p> E keni filluar karrierën tuaj televizive në Top Channel, në të cilin vazhdoni edhe sot, keni menduar ndonjëherë ta ndërroni? Jo, asnjëherë. Këtë e them pa frikë. Në qoftë se unë nuk do punoja në Top Channel, nuk do punoja në Shqipëri, për televizionin flas. Ndihem mirë këtu ku jam. Kjo është një punë që më përmbush për momentin. Nuk gjej docka momentalisht që mund të them se do ta shkëmbeja me diçka.</p> Je vajzë që ke ëndërruar televizion, apo diçka tjetër, duke parë profilin për të cilin keni ndjekur edhe studimet e larta? Unë nuk kisha menduar televizion. Ai nuk hynte si pjesë e një planit tim konkret. E thashë edhe më sipër, në shpirtin tim kisha parandjenjën e të qenit pranë njerëzve, se në çfarë forme, e them me sinqeritet nuk e parashikoja dot.</p> Unë si person nuk është se ëndërroja të isha pjesë e botës së spektaklit. Dëshiroja të isha pjesë e artit vizual, të kuptoja veten time ku isha e plotësuar. Kjo ishte një rastësi, një rastësi që unë u ndjeva e përmbushur çuditërisht, dhe vazhdoj të jem pjesë e saj me përkushtim dhe me pasion.</p> Pse zgjodhe pikturën? Piktura më zgjodhi mua. Që e vogël, që kur kam filluar të mbaj mend, 2 apo 3 vjeçe, unë vetëm shkarravisja, pikturoja unë kam studiuar pikturën e mirëfilltë. Kam studiuar të gjitha rrymat e artit, që nga abstraktja e deri te klasikja. Specializimi im është për grafik dizajn.</p> Në cilën nga këto rryma e gjen më shumë veten? Varet nga emocioni, më shpesh te abstraktja dhe më rrallë tek pikturat reale.</p> Çfarë të frymëzon të marrësh penelin dhe të fillosh të pikturosh? Një gjendje shpirtërore, e cila mund të jetë edhe një lumturi shumë e madhe, një dashuri, një ngjarje. Qoftë edhe një tërmet që bie. Jo domosdoshmërish duhet të jetë një gjendje e trishtuar, dramatike. Varet çfarë të ngacmon në ato momente.</p> Shtëpinë tuaj e keni të mbushur me piktura, i keni të gjitha tuajat? Po, kam shumë. I kam të gjithë të miat, nuk mund të ketë në shtëpinë e një piktori, piktura të blera.</p> Si ka qenë fëmijëria e Albanës? Unë kam qenë si dreqi (qesh).</p> Miqtë e fëmijërisë i takon? Fatkeqësisht, nuk i kam takuar. Jam shkëputur që 13 vjeçe nga vendlindja ime Tropojë dhe nuk kam shkuar më. Shokët e mi të asaj moshe nuk e di pse nuk i kam takuar. E kujtoj fëmijërinë time dhe ka qenë shumë e bukur. Si në përrallë. Mbajë mend lojërat. Isha kryetarja e organizimit, mundësisht i bëja të gjitha vetë (qesh).</p> Familja juaj jeton në Britaninë e Madhe. E vetmja nga pjesëtarët shtëpisë jeni ju që jetoni në Shqipëri, pse kjo zgjedhje për të qenë larg familjes? Unë kam ndërtuar diçka këtu. Dhe kur ke shpenzuar ca vite për veten tende, nuk mund ta braktisësh as për Londrën as për New York-un. Mbi të gjitha, mua më pëlqen Shqipëria, dua të jetoj këtu.</p> Ndodh që në televizion, shpeshherë bëhen gafa, çfarë ndodh me ty pas një gafe? Unë nuk e fus veten tek ata njerëz që bëjnë gafa. Edhe në qoftë se bëjë lapsuse, jemi njerëz dhe në transmetime të drejtpërdrejta, ndodhin. I ndodh kujtdo. Ndoshta në fillimet e mia e kisha pak problem, pasi të qenit para ekranit e kam marrë me shumë seriozitet, përgjegjësi dhe emocion. Ndërsa tani, të jem e sinqertë, jam familjarizuar me punën, me stafin. Ndoshta kjo është edhe e mirë edhe e keqe.</p> Çfarë do bëhet me profesionin tënd, ke mbaruar për pikturë dhe je moderatore në një ekran televiziv. Ku qëndron lidhja e tyre? Kanë shumë lidhje bashkë, jashtëzakonisht shumë. Mënyra se si i shikon gjërat, se si mendon dhe koncepton gjithçka. Një piktor i shikon gjërat me ngjyra dhe e merr me optimizëm çdo gjë. Edhe unë kështu jam, jam tip sanguin, tip i gjallë (qesh).</p> Cila është gjëja e çmendur që ke bërë në ekran apo në jetën e përditshme? Nuk e di nëse mund të quhen gjëra të çmendura ato që kam bërë. Kanë qenë brenda formateve televizive. Se di, nuk kam bërë ende një gjë të çmendur. Kam qëndruar brenda kornizës që më përcakton mua si personalitet, pa tejkaluar masën.</p> Çfarë ha, je goxha në formë të mirë? Ha gjithmonë shumë, po është metabolizmi, nuk ka të bëjë ushqimin në rastin tim, mendoj.</p> Tani edhe në radio! Shumë shpejt do të keni mundësi ta dëgjoni Është hera e parë që Albana Osmani do të provojë të jetë përpara mikrofonit të radios. Një projekt emisionesh që preferon ta mbajë ende surprizë, do ta sjellë moderatoren e Top Channel-it këtë herë edhe për dëgjuesit e Top Albania Radio-s. Ajo vetë është shumë e lumtur që do të jetë pranë dëgjuesve me këtë cikël emisionesh radiofonikë që pa dyshim do të jetë i suksesshëm si çdo gjë që ka marrë përsipër të bëjë Albana.</p> PYETËSORI I PRUSTIT</p> Tek një mashkull vlerësoj të qenit i vërtetë dhe vetvetja</p> Çfarë është lumturia absolute për ju? Kur njeriu jep pa pritur asgjë për tu kthyer mbrapsht, është i lumtur. Unë kështu e gjej lumturinë.</p> Çfarë ju bën të zgjoheni në mëngjes? Kam njëmijë motive për tu çuar në mëngjes, se duhet të shkoj në punë</p> Hera e fundit që keni qeshur me shpirt? Mbrëmë, me miqtë e mi. Po lexonim disa poezi në një libër dhe na vinte shumë për të qeshur.</p> Tipari kryesor i karakterit tuaj? Qesh. Ashtu si jam në jetën e përditshme jam edhe në ekran.</p> Defekti juaj kryesor? Kam plot të meta</p> Ndaj cilave gabime jeni më tolerante? Unë nuk preferoj të konfrontoj njerëzit me gabimet e tyre, preferoj që tua bëjë të ditur që e kanë gabim. Gjithmonë për të mirë. Ky artikull eshte marre nga: http://thashethe.me/?p=1195. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://thashethe.me/?p=1195

Fiat 500 me 265 kuaj fuqi Nëse keni menduar se Tributo Ferrari është versioni më “i trentë” i Fiat 500, jeni mashtruar.</p> Shtëpia automobilistike gjermane Hamann ka paraqitur versionin e vet të Fiatit të vogël. Ai ka 265 kuaj fuqi dhe pamje të një luftaraku të rrugës. Nga motori 1.4 litërsh me benzinë janë nxjerrë hiq më pak se 265 kuaj fuqi me 5.630/min dhe moment rrotullimi prej 348 Nm me 4.200/min.</p> Performansat tani për tani nuk janë publikuar, mirëpo është e qartë që Fiati i vogël do të mund të shtyhej me automjetet shumë më të fuqishme dhe më të shtrenjta. Pos motorit Hamann ka ndryshuar gati krejtësisht edhe komponentët tjerë të automjetit.</p> Hamann do ti publikoj specifikat dhe çmimet pas përfundimit të automjeteve i cili po mbahet këto në Frankfurt të Gjermanisë </p> Ky artikull eshte marre nga: http://teknologji.blog.al/?p=836. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://teknologji.blog.al/?p=836
The Thaw The Thaw Description: At a remote Arctic research station, four ecology students discover the real horror of global warming is not the melting ice, but whats frozen within it. A prehistoric parasite is released from the carcass of a Woolly Mammoth upon the unsuspecting students who are forced to quarantine and make necessary sacrifices, or risk infecting the rest of the world.</p> Full Movie http://www.wisevid.com/gateway.php?viewkey=zvsi388fms9hlfv75757</p> VA:F [1.1.6_502] please wait… Full Movie http://filebase.to/files/858223/www.alluc.org-The.Thaw.2009.avi</p> VA:F [1.1.6_502] please wait… Full Movie http://xtshare.com/humancheck.php?Id=18705</p> VA:F [1.1.6_502] please wait… Full Movie http://vidreel.com/human/NjA4/</p> VA:F [1.1.6_502] please wait… Full Movie http://stagevu.com/video/tnpfgodojwqh Ky artikull eshte marre nga: http://www.moviextra.com/?p=479. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.moviextra.com/?p=479

Cyrus i urren fotografët Miley Cyrus, urren paparacët të cilët e ndjekin atë vazhdimisht, dhe thotë se jeta e saj është shumë më e vështirësuar nga ta.</p> Këngëtarja dhe aktorja madje e ka quajtur punën e tyre të neveritshme.</p> Paparaci është profesioni më i neveritshëm i mundshëm per mua.</p> Të ndiqesh nga fotografë të mërzitshëm nuk  është përshkrimi i punës që bëni! </p> JU përpiqeni të mbylleni brenda, pasi ata të mërzitshmit ju presin juve, ka shkruar këngëtarja/aktorja në faqen e saj në Twitter.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://thashethe.me/?p=1192. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://thashethe.me/?p=1192

Julia Roberts zemëron vendasit indianë Roberts ka zemëruar banorët vendas të Indisë, ku xhiron filmin e saj të ri, pasi është rrethuar me 350 roja të sigurimit. Aktorja gjendet në këtë vend për të xhiruar Eat, Pray, Love në tempullin e besimit Hindu.</p> Por punëtorët kanë mbetur të zemëruar pasi ekipi i sigurimit të saj ka ndaluar ata të hyjnë në ndërtesë.</p> Është koha më e shenjtë e vitit dhe ne nuk duhet të ndalohemi ta vizitojmë tempullin tonë. </p> Askush nuk guxon të thyejë shiritin mbrojtës. Kemi urdhër të prerë, ka thënë një punëtor i tempullit.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://thashethe.me/?p=1188. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://thashethe.me/?p=1188

David Hasselhoff sërish përfundoi në spita Hayley Hasselhoff (17-vjeçare) ishte e detyruar që ta thërras nënën e tij Pamela Bach-in, në mënyrë që ajo të intervenojë për shkak të dehjes së tepruar të David-it, njofton Tmz. Ish-bashkëshortja e tij Pamela e ka thirrur 911 dhe pas kësaj David përfundoi në spitalin lokal, që nuk është edhe hera e parë.</p> Herën e fundit një skenar identik ishte zhvilluar në muajin maj, kur David, po në intervenimin e Hayley-it dhe Pamela-s, dhe me ndihmën e thirrjes telefonike ishte dërguar në spital.</p> Ylli i ‘Shërbimet shpëtimtare’ qe disa vite është duke u përballur me varësinë nga alkooli, ndërsa mediat janë duke e përcjellë këtë vazhdimisht. </p> Ekcesi i tij i parë i madh kishte ndodhur në vitin 2007, kur ishte fotografuar në dhomën e një hoteli në Las Vegas i shtrirë në dyshemë pa maicë dhe i vdekur nga dehja i cili mundohej që ta hante një sendviç, para vajzës së tij, Taylor-it e cila vazhdimisht e luste që të ndërprente së piri.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://thashethe.me/?p=1183. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://thashethe.me/?p=1183