Tema e ditës

Diskutime mbi temat më të veçanta të ditës

Kualifikohen Gjermania e Italia, shpresojne ende Franca e Portugalia Jane kualifikuar Danimarka, Gjermania, Spanja, Anglia, Serbia, Italia dhe Holanda. Per 6 vendet e mbetura shpresojne ende Portugalia, Suedia, Zvicra, Greqia, Izraeli, Sllovakia, Sllovenia, Cekia, Rusia, Bosnja, Ukraina, Kroacia, Franca dhe Irlanda. </p> Rezultatet e dites se djeshme</p> Armeni</p> Arzumanyan (58) 1-2 Spanje</p> Fabregas (33) Mata (pen 65)</p> Kartona:</p> Berezovsky (63) Hovsepyan (87) Kartona:</p> Marchena (18) </p> ——————————————————————————– Austri</p> Janko (16) Wallner (pen 80) 2-1 Lituani</p> Stankevicius (66)</p> Kartona:</p> Schiemer (39) Kavlak (55) Drazan (72) Kartona:</p> Danilevicius (24) Dedura (36) Alunderis (69) Semberas (78) </p> Bjellorusi</p> Bordachev (23) Kalachev (69, 90) Kovel (86) 4-0 Kazakistan</p> Kartona:</p> Karpovich (57) </p> ——————————————————————————– Belgjike</p> Mpenza (8, 83) 2-0 Turqi</p> Kartona:</p> Van Buyten (25) Lombaerts (57) </p> ——————————————————————————– Qipro</p> Charalambidis (11, 20) Constantinou (54) Aloneftis (78) 4-1 Bullgari</p> Berbatov (45)</p> Kartona:</p> Charalambidis (54) Kartona:</p> Petrov (64) Yanev (72) </p> ——————————————————————————– Republika Ceke</p> Necid (51) Plasil (73) 2-0 Poloni</p> Kartona:</p> Jankulovski (7) Necid (90) Kartona:</p> Polczak (38) Iwanski (50) Glowacki (59) </p> ——————————————————————————– Danimarke</p> Poulsen (78) 1-0 Suedi</p> ——————————————————————————– Estoni 0-2 Bosnia-Hercegovina</p> Dzeko (31) Ibisevic (66)</p> Kartona:</p> Dmitrijev (88) Kartona:</p> Ibricic (45) </p> ——————————————————————————– Finland</p> Porokara (5) Moisander (77) 2-1 Uells</p> Bellamy (17)</p> Kartona:</p> Tihinen (49) Pasanen (86) Kartona:</p> Bellamy (49) Hennessey (72) </p> ——————————————————————————– France</p> Gignac (34, 38) Gallas (53) Anelka (86) Benzema (88) 5-0 Ishujt Faroe</p> Kartona:</p> Diarra (90+4) </p> ——————————————————————————– Greqi</p> Gekas (4, pen 47, 57, 90+1) Samaras (73) 5-2 Letoni</p> Verpakovskis (12, 40)</p> Kartona:</p> Samaras (50) Seitaridis (51) Patsatzoglou (79) </p> ——————————————————————————– Izrael</p> Barda (21, 69) Ben Dayan (65) 3-1 Moldavi</p> Denis Calincov (90)</p> Kartona:</p> Cohen (40) Sahar (52) Kartona:</p> Bulat (20) Bugaev (59) </p> ——————————————————————————– Lihtenshtejn 0-2 Azerbajxhan</p> Javadov (55) Mammadov (82)</p> Kartona:</p> Beck (69) Stocklasa (73) Burgmeier (74) Beck (78) Rechsteiner (89) Kartona:</p> Chertoganov (37) Daniel Akhtyamov (66) Javadov (73) Sadygov (88) </p> ——————————————————————————– Luksemburg 0-3 Zvicer</p> Senderos (6, Huggel (22)</p> Kartona:</p> Bettmer (42) Kartona:</p> Von Bergen (40) Barnetta (79) </p> ——————————————————————————– Mal i Zi</p> Batak (13) Delibasic (78) 2-1 Gjeorgji</p> Dvalishvili (45)</p> Kartona:</p> Jovetic (26) Novakovic (45) Delibasic (79) Drincic (87) Kartona:</p> Ucha Lobzhanidze (26) Merebashvilli (46) Kaladze (53) Lomaia (65) Dvalishvili (87) </p> ——————————————————————————– Portugali</p> Simao (18, 79) Liedson (74) 3-0 Hungari</p> ——————————————————————————– Irlande</p> Whelan (8) St. Ledger (87) 2-2 Itali</p> Camoranesi (26) Gilardino (90)</p> Kartona:</p> Whelan (33) Best (83) Kartona:</p> De Rossi (67) </p> ——————————————————————————– Rusi 0-1 Gjermani</p> Klose (35)</p> Kartona:</p> Zhirkov (58) Semshov (74) Kartona:</p> Boateng (42) </p> I kuq:</p> Boateng (69) </p> ——————————————————————————– Serbi</p> Zigic (37) Pantelic (50) Kuzmanovic (78) Jovanovic (87, 90+3) 5-0 Rumani</p> Kartona:</p> Lukovic (33) Kuzmanovic (67) Stankovic (88) Kartona:</p> Varga (26) Rat (29) Cristea (30) Mutu (32) </p> I kuq:</p> Chivu (84) </p> ——————————————————————————– Sllovaki 0-2 Slloveni</p> Koren (56) Pecnik (90+1)</p> Kartona:</p> Stoch (28) Durica (48) Weiss (75) Zabavnik (81) Skrtel (85) Kartona:</p> Radosavljevic (76) </p> ——————————————————————————– Ukraine</p> Nazarenko (29) 1-0 Angli</p> Kartona:</p> Kobin (45+3) Khacheridi (68) Tymoschuk (72) Rotan (79) </p> I kuq:</p> Green (14) </p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=23928. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=23928

Të rinjtë fillojnë aktin seksual pa mbrojtje Rezultatet nga studimet më të reja tregojnë se të rinjtë nuk veprojnë siç duhet kur bëhet fjalë për mbrojtjen gjatë marrëdhënieve seksuale. Më shumë se një e treta e të rinjve (36%) fillojnë marrëdhëniet seksuale pa u mbrojtur, gjë që mund të sjellë deri te sëmundjet seksualisht të transmetueshme ose shtatzënia e paplanifikuar. Në bazë të një anketimi, më shumë se 35% e të rinjve as nuk diskutojnë me partnerin në lidhje me përdorimin e mjeteve mbrojtëse para aktit seksual, ndërsa një shifër e ngjashme mendon për metodat e mbrojtjes gjatë marrëdhënies seksuale, kurse vetëm 19% drejtpërsëdrejti reagojnë duke u mbrojtur para se të fillojnë marrëdhëniet seksuale.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=23931. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=23931

Palin, libri 400-faqësh që e shkroi për 4 muaj Gjëja më e rëndësishme është pasuria dhe shumëllojshmëria e materialit të parë, apo siç quhet ndryshe brumit, dhe për sa i takon rastit të Palin-it, sidomos me përvojën e saj të muajve të kandidimit për postin e zëvendëspresidentit dhe familjen e saj…</p> Falë famës që mori me kandidaturën e zëvendëspresidentes republikane, Sarah Palin, që duket se nuk dëshiron të dalë aspak nga dritat e skenës, do të nxjerrë këto ditë librin e saj autobiografik: “Një jetë amerikane”. Ky libër po konkurron me shumë “dinjitet” edhe me librat më të suksesshëm të momentit, si “Simboli i humbur” i Dan Braunit. Madje, para botimit, në shumë listime gazetash të famshme, vëllimi i Palin konsiderohej si më i shituri. Në këtë libër, mbështetësit dhe kundërshtarët e ish-guvernatores së Alaskës janë të përgatitur që të përballen me surpriza. Por deri më tani çudinë më të madhe nuk e përbëjnë pjesë të caktuara të përmbajtjes së tij, por fakti se ku e gjeti kohën kjo zonjë me 4 fëmijë dhe me detyrime të tjera që brenda pak muajsh të shkruajë një libër shumë voluminoz, prej 400 faqesh. Madje bëhet fjalë që ta ketë shkruar brenda 4 muajsh. Pra, si dreqin ia ka dalë mbanë që ta realizojë në një kohë të tillë rekord? Botuesi i saj është shprehur se Palin ka punuar shumë dhe i është dedikuar për 4 muaj resht vetëm shkrimit të këtij libri. “Kur ajo dha dorëheqjen si guvernatore, ajo kishte shumë më tepër kohë në dispozicion dhe këtë kohë ia kushtoi shkrimit të këtyre kujtimeve politike”, ka thënë botuesi. Ekziston një mendim, madje një bindje, se pas kujtimeve të politikanëve fshihen të ashtuquajturit “shkrimtarë hije”, që bëjnë punën në këmbim të një shpërblimi, por në mungesë të publicitetit dhe famës, pasi puna e tyre mban emrin e politikanit. Për sa i takon Palin-it, thuhej se ndihmësja e saj është Lynn Vincent, një shkrimtare për revistën e krishterë të lajmeve “WORLD”, e cila ka qenë bashkautore edhe në disa libra të tjerë. Vincent është një nga ato bashkëpunuese që nuk e hap gojën për asnjë lloj detaji të asaj çka është duke shkruar. Por shumë “shkrimtarë fantazma” të tjerë thonë se ka një sërë faktorësh që ndihmojnë në përshpejtimin e shkrimit të një libri kujtimesh të një politikani. Gjëja më e rëndësishme është pasuria dhe shumëllojshmëria e materialit të parë, apo siç quhet ndryshe brumit, dhe për sa i takon rastit të Palin-it, sidomos me përvojën e saj të muajve të kandidimit për postin e zëvendëspresidentit dhe familjen e saj të madhe, ajo ka qenë një rast shumë i favorshëm për një punë të shpejtë, pasi materialet kanë qenë të bollshme. Në raste të tilla, armiku më i madh është një subjekt i mërzitshëm dhe Palin nuk është aspak e tillë. Një ndihmë e madhe është edhe që subjekti ta ketë të qartë se cili është mesazhi që do ti japë lexuesit. Palin ka qenë e qartë që në fillim të librit, pra ajo ka dashur që të tregohet shumë e sinqertë, sipas saj, me publikun, për një sërë çështjesh që kanë të bëjnë me jetën e saj personale dhe atë profesionale. Kështu u shpreh edhe në një intervistë të fundit që ka dhënë për një gazetë të përditshme. Dhe me këtë ide të qartë për një “shkrimtare hije”, puna është shumë më e lehtë. Kujtimet me objektiva e qëllime të turbullta mund të jenë shumë të vështira dhe e ngadalësojnë shumë procesin e të shkruarit dhe nga ana tjetër kjo vihet re edhe në rrjedhshmërinë e gjuhës që i ngjan një terreni me pengesa, pas të cilave fshihet një qëllim i mjegullt. Por, gjithsesi, qartësia e mesazhit që dëshiron të transmetosh, jo gjithmonë është garanci për shpejtësinë e të shkruarit, veçanërisht në rast se bëhet fjalë për individë të komplikuar, si në rastin e librit të ish-shefit të CIA-s, Tenet, që botoi kujtimet e veta në vitin 2007. Këto kujtime ishin të mbushura me materiale shumë sensitive dhe të komplikuara në disa raste dhe shkruesit me siguri që i është dashur të bëjë një punë kërkimore para se të hidhte të zezën në të bardhë. Ndaj, për shkrimin e këtij libri u deshën rreth 2 vjet. Sigurisht që elementët ndihmës në shpejtësinë e shkrimit të një libri autobiografik janë të shumtë, por në fund, ai që vendos është vetë shkruesi dhe aftësia e tij për të përmbledhur e rikrijuar të gjitha informacionet përmes një gjuhe të rrjedhshme, letrare dhe të saktë. Kur “shkrimtari hije” e ka përfunduar punën e tij, i takon botuesit që ta shndërrojë dorëshkrimin në një libër të mirëfilltë, pra në një produkt shitjeje. Këtu shumë e rëndësishme është edhe përmbajtja e afateve të paralajmëruara. Kur një libër del në kohën e duhur, ai ka shumë më tepër shanse të shitet se në rastin kur vonon në treg. Dhe në fund, i gjithë ky zinxhir vihet në lëvizje vetëm nga paratë. Që të publikosh një libër kujtimesh, duke huazuar një “shkrimtar hije”, dhe duke synuar një tirazh të madh, duhet që të kesh shumë para. Libri i Palin pritet që të shitet shumë. Ai do të dalë në treg më 17 nëntor. Arsyeja është se kjo grua tërhoqi për arsye të ndryshme një vëmendje shumë të madhe gjatë një pjese të fushatës, derisa doli nga loja elektorale thuajse e diskredituar. Por, ndërkaq, ajo nuk ka hequr dorë nga ambiciet e saj politike, madje ka nga ata që thonë se po përgatitet seriozisht për garën e ardhshme presidenciale e për një konkurrim me Obamën. Libri që pritet të dalë, të paktën, tregon një pjesë të kësaj ambicieje dhe përgatitjeje të terrenit.(Shqip)</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=23934. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=23934

Belgjikë, zgjidhet Miss pastreha “Me këtë përzgjedhje dëshirojmë të tërheqim vërejtjen për problemin e të pastrehëve”, ka thënë njëra prej organizatorëve të garës Aline Duportail. Gruaja 58 vjeçare ka fituar në Belgjikë në garën e parë për Miss pastreha të organizuar me qëllim që publiku të vetëdijesohet me problemet e njerëzve pa kulm mbi kokë. Fituesja është Therese Van Belle nga Schaerbeeku, njofton agjencia e lajmeve Belga. </p> Ajo ka fituar një vit banim në shtëpinë me qira të paguar. Sikur edhe nëntë konkurrente të cilat janë gjetur në finale, do ti ofrohet ndihmë në gjetjen e punësimit të përhershëm.</p> “Kandidatet duhet të kanë dëshirë për tu larguar nga rrugët dhe të angazhohen në zhvillimin e jetës shoqërore”, sqarojnë organizatorët e kësaj gare në faqen zyrtare.</p> Mirëpo, iniciativën e kanë kritikuar disa organizata të cilat ndihmojnë të pastrehët që në këtë garë shohin një iniciativë të kotë marketingu dhe zhvlerësim të respektit të personalitetit njerëzor.</p> “Me këtë përzgjedhje dëshirojmë të tërheqim vërejtjen për problemin e të pastrehëve”, ka thënë njëra prej organizatorëve të garës Aline Duportail./telegraf/</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=23922. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=23922

Xhejms Belushi: Krenar për Shqipërinë dhe arritjet e saj “Të qenit një shtetas, qytetar i Shqipërisë, plotëson përfundimisht jetën time, që nga fillimi, gjyshi, babai im, gjyshja dhe tani që kthehem. Është fund i një cikli”, tregon aktori. Përmbushje e një cikli, kthim në rrënjët e të parëve. Kështu e quan Xhejms Belushi aktin e marrjes së nënshtetësisë shqiptare, që e bën atë një shqiptar të vërtetë, tashmë me të gjitha të drejtat, në një rrëfim ekskluziv. Për mua është me të vërtetë emocionuese. Në vendlindjen time unë jam rritur në një komunitet shqiptar. Të qenit një shtetas, qytetar i Shqipërisë, plotëson përfundimisht jetën time, që nga fillimi, gjyshi, babai im, gjyshja dhe tani që kthehem. Është fund i një cikli, përmbyshja e një cikli për mua. Jam krenar për Shqipërinë dhe për të gjitha arritjet që ka bërë, për atë që më ka dhënë mua dhe familjes time, mendoj se është me të vërtetë fantastike. Por, sikundër shumë shqiptare të diasporës që u lindën përtej kufijve shqiptare, edhe James Belushi, vëllai i vogël i këngëtarit të bluzit amerikan Xhon Belushi, përgjatë vizitave të tij ka vërejtur ndryshimet. Sa herë që vij në Shqipëri jam i impresionuar nga progresi që po ndodh në vend jo vetëm në anën fizike por edhe në atë emocionale. Njerëzit duket të jenë gjithmonë e më shumë optimistë, të emocionuar, ata hedhin hapa të sigurt përpara, qytetet duken shumë të bukura dhe progresi i biznesit vazhdon të rritet. Është ndryshe. Pjesa tjetër e botës po vuan një rënie e ekonomisë, dhe Shqipëria duket se qëndron ende e fortë, qëndron lart, kështu që është një kënaqësi të shohësh këtë. Jo vetëm dashuria për origjinën, tashmë edhe projektet për të ardhmen do tju sjellin shpesh e më shpesh në vendin e të parëve, apo jo? Kompania me të cilën unë po bashkëpunoj tani është Balkan Resources. Është një kompani që punon në miniera. Jam shumë i lumtur të bëj biznes këtu sepse besoj se të bësh biznes në Shqipëri është fitimprurëse, është e mirë për ekonominë dhe është mirë për njerëzit në Shqipëri që të punësohen. Tani punoj edhe me Eagle Mobile, që më kthen sërish në Shqipëri. Eagle Mobile është pjesë e një komuniteti të madh, me përgjegjësi të madhe, dhe ka dhuruar fonde për fëmijët jetimë, në arsimin dhe edukimin e tyre. Disa nga këta jetimë kanë vuajtur humbjen e nënës e të babait. Ata kanë nevojë, kanë nevojë që ti drejtojmë. Kështu që gjithçka që unë bëj këtu, duhet dhe do të ketë qëllimin që unë të jap ndihmën time, me aq pak sa kam mundësi. Çdo të thotë për të të jetë imazh i një kompanie si Eagle? Unë jam një aktor, dhe më kanë punësuar për të bërë reklamat për të qeshur dhe simpatike dhe më pëlqen shumë kjo. Mendoj se janë shumë të zgjuar. Mendoj se Eagle Mobile është një kompani e përgjegjshme, ofrojnë shërbim cilësor me një çmim të arsyeshëm, dhe më pëlqen të jem pjesë e një kompanie që ka vlera të mëdha. Dhe kjo kompani ka vlera të mëdha. A keni ndonjë mesazh për artistët shqiptarë? Gjatë xhrimit të kësaj reklame kemi punuar me shumë artistë shqiptarë. Ata janë të gjithë shumë të mirë, shumë të talentuar. I vetmi mesazh që do të jepja është të punojnë sa më shumë që të munden sepse sa më shumë të punosh aq më professional, i mirë bëhesh. Po xhirohen më shumë reklama, më shumë filma, po përjetojnë gjithmonë e më shumë, dhe me punën e tyre mund të kenë një impakt, influencë shumë të madhe në shoqërinë tonë. Do të bëni realitet edhe një ëndërr, sic eshte kthimi në jetë i shtëpisë se Belushëve, në Teza Ah, po. Në Teza. Është një fshat i vogël shumë i bukur, me mal, lumë. Është i mrekullueshëm. Është mistik. Dhe do të doja që të rindërtoja shtëpinë ku kanë jetuar Belushët. Është shumë e komplikuar, por është një ëndërr e imja. Por ka qenë gjithmonë ëndrra ime të bëhem shqiptar, dhe ja ku jam. Por jo vetëm kaq, pasi Xhejms Belushi do të këndojë e bëjë shou për të gjithë falas, në Sheshin Nënë Tereza, në një koncert Live. Dua të them gjithashtu se këtë të diel, në orën 8 në Sheshin Nënë Tereza unë do të performoj muzike live me një grup shqiptar. Dhe jam shumë i emocionuar për këtë. Do të kënaqemi, kështu që shpresoj ta shikoni. Do të këndojmë e kërcejmë kështu që do të kalojmë bukur. Dhe jam shumë i lumtur të mësoj se TV klan po jep filmin Jeta sipas Xhimit. Punova në atë shou për 8 vite në SHBA me 182 episode dhe jam shumë krenar për punën, jam krenar që po transmetohet në Shqipëri. Në disa episode luajnë dhe fëmijët e mi, kështu që nëse e shihni do të arrini të gjeni se kush janë të mitë/klan/</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/lajme-flash/xhejms-belushi-krenar-per-shqiperine-dhe-arritjet-e-saj.html. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/lajme-flash/xhejms-belushi-krenar-per-shqiperine-dhe-arritjet-e-saj.html

Raporti i KE: Luftoni korrupsionin Shqipëria merr notë kaluese për zgjedhjet e 28 qershorit dhe vlerësime pozitive për reformat kyçe politike. Ky është vlerësimi që Komisioni Europian i ka bërë Shqipërisë në projektstrategjinë e zgjerimit. Siç raporton “Top Channel”, Komisioni Europian ka bërë me dije se Shqipëria ka bërë progres në reformat politike, ka vlerësuar zbatimin e Marrëveshjes së Stabilizim-Asociimit, por ka shtuar se pikat nevralgjike dhe problematike të vendit tonë janë korrupsioni, shteti ligjor, pavarësia e gjyqësorit, pavarësia e institucioneve shtetërore dhe administratës. Në këtë mënyrë përmblidhet progresi i Shqipërisë në projektstrategjinë e zgjerimit. Dokumenti, i shoqëruar me raportet e detajuara, evidenton çdo vit ecurinë e vendeve të Ballkanit dhe u drejtohet 27 shteteve anëtare të BE-së për vlerësim. “Shqipëria ka bërë progres në reformat kyçe politike. Zgjedhjet e qershorit 2009 plotësuan pjesën më të madhe të standardeve ndërkombëtare, por më shumë përpjekje nevojiten ndaj parregullsive të vërejtura”, thuhet në dokumentin e brendshëm të Komisionit Europian. Marrëveshja e Stabilizim-Asociimit, që përbën bazën e marrëdhënieve Shqipëri-Bashkimi Europian, vlerësohet të jetë zbatuar pa pengesa.</p> Pas pjesës pozitive, radha u vjen sfidave me të cilat përballet vendi. Sugjerimet apo rekomandimet e Komisionit Europian për Shqipërinë lidhen ngushtë me shtetin ligjor, luftën ndaj korrupsionit dhe administratën. “Shqipëria duhet të bëjë progres, në veçanti ndaj shtetit ligjor, sidomos për luftën ndaj korrupsionit, sikundër për sa i takon funksionimit të duhur të institucioneve shtetërore, e në mënyrë të posaçme për pavarësinë e gjyqësorit. Kapacitetet administrative kërkojnë përforcim të mëtejshëm”, vlerëson në mënyrë të përmbledhur Komisioni Europian. Sakaq, KE-ja kërkon një administratë profesioniste dhe plotësimin e të gjitha kritereve që e lidhin ngushtë fatin e Shqipërisë me liberalizimin e vizave, për të cilin Komisioni Europian pritet të paraqesë propozimin e tij në mesin e vitit që vjen, në rast se pala shqiptare do ti ketë përmbushur të gjitha kushtet e kërkuara nga faktori ndërkombëtar. Në projektstrategji vërehet paqartësia e hasur në lidhje me aplikimin e Shqipërisë për statusin kandidat, për shkak të zvarritjes së deritanishme nga Këshilli i Bashkimit Europian.</p> Për këtë renditen disa formulime të ndryshme, të cilat qëndrojnë pezull për momentin, për shkak të mosmarrjes së vendimit nga vendet anëtare. Gjithsesi, komisioni shpreh gatishmërinë për të nisur përgatitjen e opinionit për Shqipërinë, sapo këshilli ti adresojë këtë mandat. Për liberalizimin e vizave, Komisioni thekson se do të paraqesë propozimin e tij në mes të 2010-s, nëse Shqipëria do të ketë plotësuar kushtet. Komisioni Europian, edhe pse është pozitiv për zbatimin e Marrëveshjes së Stabilizim-Asociimit, thekson se problematik mbetet niveli i korrupsionit. “Shqipëria duhet të bëjë progres, në veçanti për shtetin ligjor. Ne jemi të gatshëm të shqyrtojmë kërkesën për aplikim sapo këshilli të na e adresojë”, thuhet në raportin e KE-së.(Shqip)</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=23907. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=23907

Dosja Gërdeci, fshihet emri i Mediut Ndryshohet kërkesa për gjykim. Dokumentet që implikojnë ish-ministrin arkivohen</p> Shfryhet dosja “Gërdeci”. Qindra dokumente, që shërbenin si provë për të faktuar se shpërthimi i 15 marsit 2008 erdhi si pasojë e një vepre penale, janë arkivuar në gjykatë dhe prokurori. Si rrjedhojë, asnjë dokument që bënte fjalë për abuzimet e ish-ministrit të Mbrojtjes, Fatmir Mediu, për këtë ngjarje, nuk mund të përdoret nga prokuroria e gjykata për çështjen me 29 të pandehur. Grupi i prokurorëve ka hequr nga dosja voluminoze urdhrat e ish-ministrit për ndërtimin e fabrikës së Gërdecit. Lajmi bëhet i ditur nga burime pranë Prokurorisë së Përgjithshme, sipas të cilave, krerët e akuzës qendrore kanë zhvilluar disa ditë më parë analiza me prokurorët që do të përfaqësojnë akuzën në gjykatë në gjyqin e Gërdecit. Janë dhënë urdhra, që dokumente që sipas prokurorisë vërtetojnë se ish-ministri i Mbrojtjes ishte një nga përgjegjësit e shpërthimit, të mos përdoren në gjyqin që po zhvillohet në Shkallën e Parë dhe të arkivohen. Kjo pasi për dosjen në fjalë është shprehur një herë një gjykatë. Meqenëse ish-ministri nuk ndiqet penalisht për këtë ngjarje, pasi ka fituar imunitetin nga zgjedhjet e fundit, prokuroria është e detyruar të tërheqë fashikujt e hetimit, duke “fshirë” në dosjen aktuale emrin e Mediut.</p> Kërkesa për gjykim</p> Burime nga Prokuroria e Përgjithshme thanë se tërheqja e fashikujve të hetimit që bënin fjalë për abuzimet e ish-ministrit ka sjellë si pasojë ndryshimin e kërkesës për gjykim. Pritet që katër prokurorët e dosjes të lexojnë një variant tjetër të kërkesës për gjykim nga ajo që është dërguar në Gjykatën e Lartë. Një gjë e tillë realizohet pasi Gjykata e Lartë pushoi çështjen e ish-ministrit, ndërsa të pandehurit që nuk gëzojnë asnjë status do tu duhet të përballen me Gjykatën e Tiranës për të gjitha faktet. Në këtë rast, prokuroria do të jetë e kushtëzuar me provat, ndërsa do ti paraqesë gjykatës vetëm dokumente ku janë të përfshirë në afera vetëm 29 të pandehurit aktualë. Një tjetër problem për trupën e prokurorëve është akuza e bashkëpunimit. Fillimisht Mediu u akuza për shpërdorim të detyrës dhe favorizimit të shoqërive të caktuara, në bashkëpunim me ish-stafin e tij në Ministrinë e Mbrojtjes. Por problem i vërtetë për akuzën do të jetë faktimi i akuzave ndaj personave që kanë punuar në ministri, pasi të gjithë të pandehurit kishin bashkëpunuar me Mediun. Akuza duhet të bëjë një selektim të dokumenteve, nga ku mund të përfitojnë pikërisht bashkëpunëtorët e Mediut. Në rastin e katër personave që ndodhen nën masën e arrestit me burg, prokuroria e ka të lehtë faktimin e akuzave, pasi ata akuzohen për vrasje masive dhe mosrespektim të rregullave mbrojtëse për demontimin e municioneve. Duket se në Gjykatën e Tiranës do të ketë një betejë të fortë ligjore midis prokurorisë dhe 29 të pandehurve, të cilët do të kundërshtojnë çdo përpjekje të akuzës për të faktuar ngjarjen e 15 marsit 2005. Pas pushimit të çështjes së Mediut, avokatët kanë fituar vetëm një “betejë”.</p> Supergjyqi</p> Procesi kundër personave, që sipas prokurorisë kanë shkaktuar tragjedinë e Gërdecit, ka hyrë në një fazë procedurale. Avokatët e 29 të pandehurve po përdorin të gjitha mjetet ligjore për të anashkaluar leximin e kërkesës për gjykim, çka do të thoshte hapjen e procesit gjyqësor. Fillimisht, avokatët kërkuan që çështja të ndahet. Ish-ushtarakët e marrë të pandehur kërkuan që të mos gjykohen në një sallë gjyqi me katër personat që ndodhen në burg, pasi nuk kanë kurrfarë lidhjeje me ta. Por prokuroria i kundërshtoi dhe në fund gjykata pranoi kërkesën e prokurorisë që gjykimi të mos ndahet. Më pas disa avokatë kërkuan që gjyqi të zhvillohet me dyer të mbyllura, pasi kishin sekrete, ndërsa të tjerë po mundohen që të lidhin çështjen e Gërdecit me një tjetër superdosje, atë të Durrës-Kukës. Një nga të pandehurit, pikërisht ish-ushtaraku Ndue Marku, i liruar nga detyra pas tragjedisë së Gërdecit, do të kërkonte në seancën e fundit pushimin e akuzave ndaj tij, duke marrë si shembull pikërisht rastin “Basha” dhe “Toma”, të cilët nuk u gjykuan për faktet në dosje, pasi prokuroria i kishte marrë të pandehur pasi kishin përfunduar afatet e paraburgimit. Me këtë argument i pandehuri Marku i është drejtuar kryetarit të trupit gjykues, ndërsa dhjetëra avokatë parashtruan se kemi të bëjmë me një gabim nga prokuroria dhe kërkuan njëzëri pushimin e akuzave. Të tjerët këmbëngulën se procesi është i parregullt ligjërisht, pasi janë njohur me aktet hetimore vetëm me DVD. Avokati i Ylli Pinarit këmbënguli se prokuroria nuk ka verifikuar një informacion, sipas të cilit, persona të veçantë kishin vënë mina me sahat në fabrikën e demontimit në Gërdec, ndërsa shtoi se akuza nuk ka verifikuar materialin që është servirur nga drejtori i Policisë së Shtetit. Duket se të gjitha manovrat e kanë një qëllim: shtyrjen sa më shumë të procesit.(Shqip)</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=23913. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=23913

Klinton: Bota sdo ta presë pafund Iranin Sekretarja Klinton i bëri komentet pas takimit sot me sekretarin e jashtëm britanik David Miliband në Londër. Sekretarja amerikane e Shtetit Hillari Klinton tha se bota nuk do të presë pafundësisht që Irani të përmbushë detyrimet ndërkombëtare për programin bërthamor.</p> Sekretarja Klinton i bëri komentet pas takimit sot me sekretarin e jashtëm britanik David Miliband në Londër. Zoti Miliband tha se Irani nuk do të ketë mundësi më të mirë të angazhohet për marrëdhënie normale me pjesën tjetër të botës.</p> Takimi i tyre vjen një ditë pasi Irani tha se do të pasurojë uranium në se dështojnë bisedimet me fuqitë botërore për të dhënë karburant bërthamor.</p> Udhëheqësit iranian kanë rënë dakort të takohen me zyrtarë nga Shtetet e Bashkuara, Franca, Rusia dhe Kombet e Bashkuara për të hartuar një plan për pasurimin e uraniumit jashtë vendit. Bisedimet do të zhvillohen më 19 tetor në Vienë. /voa/</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=23919. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=23919

Changeling Changeling Watched 33,612 times! </p> (170 votes)  Loading …  </p> Released: November, 2008</p> Genres: Biography, Crime, Drama, Mystery</p> Submit a Link for this Movie</p> Share This Movie</p> del.icio.us Facebook Furl ma.gnolia Newsvine reddit StumbleUpon Technorati Twitter </p> &lt;p style=”text-align: center;”&gt;&lt;strong&gt;Watch Changeling Movie Online (2008)&lt;/strong&gt;&lt;/p&gt; &lt;img title=”Watch Changeling Movie Online (2008)” src=”http://www.theonlydevice.com/images/changelingfeatured.gif” alt=”Watch Changeling Movie Online (2008)” width=”800″ height=”350″ /&gt; <p style="text-align: center;"></p> Changeling Description: Based on a true story that occurred in 1920s-era Los Angeles, Clint Eastwoods The Changeling tells the story of a woman driven to confront a corrupted LA police force after her abducted son is retrieved and she begins to suspect that the boy returned to her is not the same boy that she gave birth to. The year was 1928, and the setting a working class suburb of Los Angeles.</p> As Christine waved goodbye to her son Walter and departed for work, she never anticipated that this was the day her life would be changed forever. Upon returning home, Christine was distressed to discover that Walter was nowhere to be seen. Over the course of the following months, the desperate mother would launch a search that would ultimately prove fruitless. Yet just when it seemed that all hope was lost, a nine year old boy claiming to be Christines son seemed to appear out of thin air. Overcome with emotions and uncertain how to face the authorities or the press, Christine invites the child to stay with her in her home despite knowing without a doubt that he is not her son Walter.</p> As much as Christine would like to accept that fact that her son has been returned to her, she cannot accept the injustice being pushed upon her and continues to challenge Ky artikull eshte marre nga: http://www.moviextra.com/?p=534. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.moviextra.com/?p=534
Yes Man Yes Man Description: Jim Carrey stars as Carl Allen, a guy whose life is going nowhere the operative word there being no until he signs up for a selfhelp programme based on one simple covenant: say yes to everythingand anything. Unleashing the power of YES begins to transform Carls life in amazing and unexpected ways, getting him promoted at work and opening the door to a new romance. But his willingness to embrace every opportunity might just become too much of a good thing.</p>  </p> Full Movie http://www.ireel.com/video/507gh86kjf5poakc4/</p> Full Movie http://divxstage.net/play.php?vid=879</p> Full Movie http://www.tomwans.com/video/85afdfafe526ed861a246043d372ff6a/Yes_Man Ky artikull eshte marre nga: http://www.moviextra.com/?p=531. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.moviextra.com/?p=531

Hes Just Not That Into You Hes Just Not That Into You Watched 261,176 times! </p> (668 votes)  Loading …  </p> Released: February, 2009</p> Genres: Comedy, Drama, Romance</p> Submit a Link for this Movie</p> Share This Movie</p> del.icio.us Facebook Furl ma.gnolia Newsvine reddit StumbleUpon Technorati Twitter </p> <p style="text-align: center;"></p> Hes Just Not That Into You Description: Since the age of 5, Gigi (Ginnifer Goodwin) has been told that when men act like jerks, it means they like her.</p> Years later, Gigi is now struggling to find true love while shifting through men who are simply not interested. After her latest date, Conor (Kevin Connolly), has failed to call her, Gigi visits a bar he said he frequented in order to see him. There, she is approached by Alex (Justin Long), a friend of Conors who works at the bar. Gigi claims she is waiting for Connor, since she needs to return a dentists pen to him. However, Alex quickly sees through her lie, claiming Connors dentist is his father. Gigi admits that Connor is not expecting her, and explains her confusion over his lack of response. Alex tells her that Connor isnt interested, and then takes it upon himself to explain the signs to Gigi.</p> Full Movie http://www.ireel.com/video/507gh86kjf5poakc4/</p> Full Movie http://www.tomwans.com/video/eefc64a8cc9d71d97162bac7afee98a9/Hes_Just_Not_That_Into_You</p> Full Movie Ky artikull eshte marre nga: http://www.moviextra.com/?p=527. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.moviextra.com/?p=527
Duplicity Duplicity Description: Julia Roberts working for the CIA and Clive Owen working for MI6 play competing undercover corporate high level top secret business spies who may or may not be conning each other. The movie shows us what lenghts mega corporations will try and go to keep their new product information out of the hands of their competitors. The spys in this case will not even acknowledge their relationship as a sly parallel to regular relationships. The implication here is that most people do not say or trust themselves in relationships, but as spies Julia and Clive have good reason to be wary. Multi continent travels, many plot twists and counter twists follow. The music is light locations are beautiful and evokes the Oceans movies and fun is had by all even if you cant always follow the plot.</p> Full Movie http://www.ireel.com/video/507gh86kjf5poakc4/</p> Full Movie http://www.divxden.com/xhwlzk50xce7/DUPTS.avi.html</p> Full Movie http://www.movshare.net/video/bbsa2jrmgotcf Ky artikull eshte marre nga: http://www.moviextra.com/?p=523. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.moviextra.com/?p=523
Death Race Death Race Description: The Transporter star Jason Statham takes the wheel in director Paul W.S. Andersons remake of the Roger Corman classic about a hyper-violent cross-country race that breaks all of the traditional rules of the road. The time is the not-so-distant future, and as Americas prisons begin overflowing with violent criminals, the powers that be devise a grisly game that will free up space in the cells and entertain the masses at the same time.</p> Jensen Ames (Statham) is a three-time speedway champion with a dark past. A survival expert and ex-con whose sordid history comes back to haunt him when he is framed for a murder he didnt commit, Ames is forced to choose between donning the metallic mask of a mythical racer known as Frankenstein or languishing away on Terminal Island Americas most notorious penitentiary. Over the course of the next three days, this unlikely champion will get behind the wheel of a nightmare machine outfitted with machine guns, grenade launchers, and flamethrowers in a desperate attempt to outrun some of the most violent criminals ever imprisoned.</p> Should Ames be the first to cross the checkered flag, he will win his freedom; should he come in second, however, death would be preferable to a grim future in a cramped concrete cell. Co-stars include Joan Allen, Ian McShane, Natalie Martinez, and Tyrese Gibson, who takes over the role of Machine Gun Joe, made famous by Sylvester Stallone in the original.</p> Full Movie http://www.ireel.com/video/507gh86kjf5poakc4/</p> Full Movie http://www.movshare.net/video/hx5odzwyzbxfx</p> Full Movie http://divxstage.net/player.php?v=hx5odzwyzbxfx Ky artikull eshte marre nga: http://www.moviextra.com/?p=520. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.moviextra.com/?p=520

Chrome OS operating system within two days? Unofficial information say that Chinese producers since mid of this month will release the sale Chrome Netbook their OS.</p> Operating System Google Chrome OS company could begin to appear in the cheaper computers by mid of this month. The information comes from unofficial source close to Chinese producers of computers free, and assumed that it was free netbook under 200 dollars.</p> These computers could be equipped with the company Loongson MIPS processors, while sales at the beginning would be limited only in Asian countries.</p> Google company in May of this year had announced the introduction of its computer operating system OS for Chrome end of this year, but no one had expected this to happen since the start of the first quarter.</p> Share this on del.icio.usShare this on RedditDigg this!Stumble upon something good? Share it on StumbleUponBuzz up!Share this on TechnoratiTweet This!Share this on BlinklistShare this on FacebookPost this to MySpaceSubscribe to the comments for this post?Share this on LinkedinSeed this on NewsvineShare this on FriendFeedPost this on DiigoShare this on Mixx Ky artikull eshte marre nga: http://it-resources.org/?p=931. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://it-resources.org/?p=931

Increased advertising on the Internet </p> In the UK for the first time in history data for online advertising have surpassed spending on television advertising.</p> In the UK spent more for advertising on the Internet than in television commercials. In the first part of this year for online advertising are spent £ 1.75 billion which represents 23.5% of funds allocated for advertising. In contrast, in television have gone 21.9% of total assets of advertising.</p> Board representative for television advertising, Lindsey Clay, has stated that measurements are accurate and fair. It is ridiculous, but also pointless, counted the money spent on each aspect of advertising on the Internet, has added to it. According to its advertising on the Internet consists of more than one page, while each of them should be considered separately.</p> On the other hand, by office order for advertising on the Internet has room for improvement in their field, and that in this form of advertising will soon be spending up to 30% of general funds dedicated for marketing purposes.</p> Share this on del.icio.usShare this on RedditDigg this!Stumble upon something good? Share it on StumbleUponBuzz up!Share this on TechnoratiTweet This!Share this on BlinklistShare this on FacebookPost this to MySpaceSubscribe to the comments for this post?Share this on LinkedinSeed this on NewsvineShare this on FriendFeedPost this on DiigoShare this on Mixx Ky artikull eshte marre nga: http://it-resources.org/?p=927. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://it-resources.org/?p=927