Tema e ditës

Diskutime mbi temat më të veçanta të ditës
Ti je ajo Ti je ajo, ti je ajo Ti je ajo, ti je ajo Hmmm, o o, o o, yee…</p> Shpati: E rëndë për mua ishte kjo histori E rëndë për mua ishte kjo dashuri Me krejt çka pata të doja unë i sinqertë Por ti s’më doje me seriozitet Tani kur më kujtohet se një ditë ne ishim bashkë Dal-ngadal e kuptoj që s’mund të jem më bashkë Pas t’gjitha rrenave që unë prej teje i kam dëgjuar Dhe pas gjitha konflikteve që unë prej teje i kam pësuar</p> Ref. Ti je ajo Që puthjen time refuzove Ti je ajo Që mua më largove E tash je vet Se kshtu e deshte e k’shtu mbarove Ti je ajo Që dashurinë e vlerësove</p> (Ti je ajo, ti je ajo Ti je ajo, ti je ajo)</p> V-Ton: Kujtoje niher veten ku je kan Dhe mund t’jesh apet bashkë tash është vonë E kishte fillimin dhe mbarimin dashuria jonë Mos e ki dert se vjen koha e harrojmë Ti vazhdo e lype fatin tjetër kun M’vjen keq po e jona mori fund As e para, as e fundit s’je për mu Kjo punë ka maru, s’ka ça me menu As unë nuk deshta me mbaru Fajin kush e ka a thu Tash boll se s’du ma me t’ndëgju Nuk të du jo nuk të du E di është ron me përballu Munoju krejtsisht me m’harru S’jam për ty e s’je për mu Gjithçka ish fit tash ka kalu</p> Ref. Ti je ajo Që puthjen time refuzove Ti je ajo Që mua më largove E tash je vet Se kshtu e deshte e k’shtu mbarove Ti je ajo Që dashurinë e vlerësove</p> (Ti je ajo, ti je ajo Ti je ajo, ti je ajo)</p> Shpati: E rëndë për mua ishte kjo histori E rëndë për mua ishte kjo dashuri Me krejt çka pata të doja unë i sinqertë Por ti s’më doje me seriozitet Tani kur më kujtohet se një ditë ne ishim bashkë Dal-ngadal e kuptoj që s’mund të jem më bashkë Pas t’gjitha rrenave që unë prej teje i kam dëgjuar Dhe pas gjitha konflikteve që unë prej teje i kam pësuar</p> Ref. 4x Ti je ajo Që puthjen time refuzove Ti je ajo Që mua më largove E tash je vet Se kshtu e deshte e k’shtu mbarove Ti je ajo Që dashurinë e vlerësove</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.tekste-shqip.com/?p=4684. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.tekste-shqip.com/?p=4684
Të dua (G-Bani Ft. Crazy Girl)</p> Crazy Girl: Mirëmbrëma G-Bani: S’po më merrte gjumi Crazy Girl: As mua G-Bani: Vapa Crazy Girl: Jo ëndrra G-Bani: Të bukura Crazy Girl: Të paarritshme G-Bani: Ti je Crazy Girl: Crazy Girl, dhe ti G-Bani: G-Bani Crazy Girl: Aha</p> G-Bani: Dëgjo si është puna, si goca dhe çuna Mësuan për mua sa shumë që të dua Kështu që thashë në plazh kur të pashë Tek knonje me vetin, të hap muhabetin Ndaj tu afrova dhe të respektova Fola më degjove, fole të degjova S’ishtë veshtirë por me ty aq i mirë U tregova të lutem më lër që të futem Në zemrën edhe në mendjen tënde Në shpresat edhe deshirat e tua Këto mendonja ndër sa vështronja Plot me ëndrra ato dy sytë e tua Por s’më kuptove, nuk më kuptove Nga pasiguria se si pushtohem Dua të ta them por pendohem Se si ma bën zemra kur të afrohem</p> Crazy Girl: Ref. Se si ma bën zemra kur të afrohem Se ma bën e se di pse bllokohem Ul kokën posht se s’dua të lëndohem Kur më sheh me ata sytë e tua Se si ma bën zemra kur të afrohem Si ma bën e se di pse bllokohem Kthej kokën sepse s’dua të kuptohem Vetëm unë e di sa të dua</p> G-Bani: Unë zemër dhe vetëm unë E di se si e prita takimin Shumë zemër, s’e din sa shumë Mendimet që të qetë nuk më linin Unë zemër dhe vetëm unë Kisha në mëndje që ta marr guximin Shumë zemër, se din sa shumë Me një puthje ta mbaronja kërcimin Pastaj ti u duke në bregun e detit Se si më rrahu zemra kur të shikova Veç një deshirë të të kem ëndërrova Mendime dhe plane të gjitha i harrova Siç e vendosa ashtu dhe veprova Ty të tregova për ndjenjat e mia Por m’përshpërite sapo mbarova Nuk don shumë fjalë o zemër dashuria</p> Crazy Girl: Ref. Se si ma bën zemra kur të afrohem Se ma bën e se di pse bllokohem Ul kokën posht se s’dua të lëndohem Kur më sheh me ata sytë e tua Se si ma bën zemra kur të afrohem Si ma bën e se di pse bllokohem Kthej kokën sepse s’dua të kuptohem Vetëm unë e di sa të dua</p> Afrohem…Bllokohem…Lëndohem…Kuptohem Afrohem…Bllokohem…Lëndohem…Të dua</p> Crazy Girl: Ref. Se si ma bën zemra kur të afrohem Se ma bën e se di pse bllokohem Ul kokën posht se s’dua të lëndohem Kur më sheh me ata sytë e tua Se si ma bën zemra kur të afrohem Si ma bën e se di pse bllokohem Kthej kokën sepse s’dua të kuptohem Vetëm unë e di sa të dua</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.tekste-shqip.com/?p=4682. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.tekste-shqip.com/?p=4682
Të dua (G-Bani Ft. Crazy Girl)</p> Crazy Girl: Mirëmbrëma G-Bani: S’po më merrte gjumi Crazy Girl: As mua G-Bani: Vapa Crazy Girl: Jo ëndrra G-Bani: Të bukura Crazy Girl: Të paarritshme G-Bani: Ti je Crazy Girl: Crazy Girl, dhe ti G-Bani: G-Bani Crazy Girl: Aha</p> G-Bani: Dëgjo si është puna, si goca dhe çuna Mësuan për mua sa shumë që të dua Kështu që thashë në plazh kur të pashë Tek knonje me vetin, të hap muhabetin Ndaj tu afrova dhe të respektova Fola më degjove, fole të degjova S’ishtë veshtirë por me ty aq i mirë U tregova të lutem më lër që të futem Në zemrën edhe në mendjen tënde Në shpresat edhe deshirat e tua Këto mendonja ndër sa vështronja Plot me ëndrra ato dy sytë e tua Por s’më kuptove, nuk më kuptove Nga pasiguria se si pushtohem Dua të ta them por pendohem Se si ma bën zemra kur të afrohem</p> Crazy Girl: Ref. Se si ma bën zemra kur të afrohem Se ma bën e se di pse bllokohem Ul kokën posht se s’dua të lëndohem Kur më sheh me ata sytë e tua Se si ma bën zemra kur të afrohem Si ma bën e se di pse bllokohem Kthej kokën sepse s’dua të kuptohem Vetëm unë e di sa të dua</p> G-Bani: Unë zemër dhe vetëm unë E di se si e prita takimin Shumë zemër, s’e din sa shumë Mendimet që të qetë nuk më linin Unë zemër dhe vetëm unë Kisha në mëndje që ta marr guximin Shumë zemër, se din sa shumë Me një puthje ta mbaronja kërcimin Pastaj ti u duke në bregun e detit Se si më rrahu zemra kur të shikova Veç një deshirë të të kem ëndërrova Mendime dhe plane të gjitha i harrova Siç e vendosa ashtu dhe veprova Ty të tregova për ndjenjat e mia Por m’përshpërite sapo mbarova Nuk don shumë fjalë o zemër dashuria</p> Crazy Girl: Ref. Se si ma bën zemra kur të afrohem Se ma bën e se di pse bllokohem Ul kokën posht se s’dua të lëndohem Kur më sheh me ata sytë e tua Se si ma bën zemra kur të afrohem Si ma bën e se di pse bllokohem Kthej kokën sepse s’dua të kuptohem Vetëm unë e di sa të dua</p> Afrohem…Bllokohem…Lëndohem…Kuptohem Afrohem…Bllokohem…Lëndohem…Të dua</p> Crazy Girl: Ref. Se si ma bën zemra kur të afrohem Se ma bën e se di pse bllokohem Ul kokën posht se s’dua të lëndohem Kur më sheh me ata sytë e tua Se si ma bën zemra kur të afrohem Si ma bën e se di pse bllokohem Kthej kokën sepse s’dua të kuptohem Vetëm unë e di sa të dua</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.tekste-shqip.com/?p=4680. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.tekste-shqip.com/?p=4680

Wow

Wow (OverLord Ft. Rascom & Nil-B)</p> Yee (yee) O to the L Rascom, Nil-B, Wow, Cannibal</p> OverLord: Get on the flow Pe dini kush o n’maj Na jemi t’saktë si Jordn Maik Wow e ky inspirim t’jep Se boj për qef, t’gishtit doket fucking rap E tjertë le t’xhelozojn, se tjetër s’kan ça bojnë Palidhje kritikojnë, n’fund me gishta n’goj fishllojnë Ey, qu qarte niher qysh ja ki zakon Qiti keit n’tokë, kallxoje stilin ton Lshoja zonin le t’dridhet veshi Kur ata kajn hommy une keshi Sene me Rascom edhe me Nil-b Durt nalt, mos u nal, hej a je ka nin Se unë t’shti mu nxe, unë t’shti me ngre Unë t’shti mu deh, ti hiq nuk ki ide L a po doni me ni ni sen që se kini ni O to the L Cannibal Gilangji</p> Ref. 2x Wow, se pe di se sha po lypi Wow, çdo herë ma nalt po hypi Wow, kush po qon kry pe shtypi Wow, wow</p> Rascom: Prum edhe ni hit, që ki me ngu çdo ditë E ti veç smokit, kur na vim mos u halit Bonu poker fit kur Rascomi o n’këtë shit Me do tipa shumë serioza, t’trent pa limit E ti veq bërtit, qartu hommy se t’ka hije Kallxoje veten që ki stil Gilangjije Praptoje clubin se t’ka hije mu qu pesh Rrasjau atyne tjerve që me veten jan tu kesh E di ma ki zili, si unë kan qef mu kan Po venin tem shok i rralli mun me nxon Hi n’rap t’ron se i ron jam vet Sikur une sun gjon, e me kopju nuk o let Mirë n’tona ant’ po sun gjon ma kryefort E për lek hajde n’mramje n’kasafort Jam i lind për këtë sen e nuk hekna kurr Rapi osht arsya që mu m’bon mu mburr</p> Ref. 2x Wow, se pe di se sha po lypi Wow, çdo herë ma nalt po hypi Wow, kush po qon kry pe shtypi Wow, wow</p> Nil-B: Wow, kush koka qaty e ki vrejt S’po kcen veç njo po lady po kcejn krejt Qu livrite edhe ti bashk me kto trija Smokiti do tyma edhe kapu për hehe t’mija Te shpia se po vjen Cannibal mafia Posht thmia Nëse s’jon t’përshtatshëm për rregullat e mia Tu pi gilangji, OverLord, Rascom, Nil-B Nëse n’bir ki qef me hi ruju se jetë rahmetli Ajde shtrimi me pi, po ti tutesh edhe mu deh 3 veta 3 V.I.P mamin tan mujm me ngre Hehe Hommy kallxom kush po ta then Ti rri qaty, motra jote qohet kcen me refren Dhem, dhem nëse thu që so kurgjo Inat-G’t le t’folin sa t’dojn Se une nuk pi njo, nuk pe sho kërkon Edhe terri po ndriçon, t’mirt me mue mrena E jasht, ai që nuk e meriton</p> Ref. 4x Wow, se pe di se sha po lypi Wow, çdo herë ma nalt po hypi Wow, kush po qon kry pe shtypi Wow, wow</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.tekste-shqip.com/?p=4676. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.tekste-shqip.com/?p=4676

Wow

Wow (OverLord Ft. Rascom & Nil-B)</p> Yee (yee) O to the L Rascom, Nil-B, Wow, Cannibal</p> OverLord: Get on the flow Pe dini kush o n’maj Na jemi t’saktë si Jordn Maik Wow e ky inspirim t’jep Se boj për qef, t’gishtit doket fucking rap E tjertë le t’xhelozojn, se tjetër s’kan ça bojnë Palidhje kritikojnë, n’fund me gishta n’goj fishllojnë Ey, qu qarte niher qysh ja ki zakon Qiti keit n’tokë, kallxoje stilin ton Lshoja zonin le t’dridhet veshi Kur ata kajn hommy une keshi Sene me Rascom edhe me Nil-b Durt nalt, mos u nal, hej a je ka nin Se unë t’shti mu nxe, unë t’shti me ngre Unë t’shti mu deh, ti hiq nuk ki ide L a po doni me ni ni sen që se kini ni O to the L Cannibal Gilangji</p> Ref. 2x Wow, se pe di se sha po lypi Wow, çdo herë ma nalt po hypi Wow, kush po qon kry pe shtypi Wow, wow</p> Rascom: Prum edhe ni hit, që ki me ngu çdo ditë E ti veç smokit, kur na vim mos u halit Bonu poker fit kur Rascomi o n’këtë shit Me do tipa shumë serioza, t’trent pa limit E ti veq bërtit, qartu hommy se t’ka hije Kallxoje veten që ki stil Gilangjije Praptoje clubin se t’ka hije mu qu pesh Rrasjau atyne tjerve që me veten jan tu kesh E di ma ki zili, si unë kan qef mu kan Po venin tem shok i rralli mun me nxon Hi n’rap t’ron se i ron jam vet Sikur une sun gjon, e me kopju nuk o let Mirë n’tona ant’ po sun gjon ma kryefort E për lek hajde n’mramje n’kasafort Jam i lind për këtë sen e nuk hekna kurr Rapi osht arsya që mu m’bon mu mburr</p> Ref. 2x Wow, se pe di se sha po lypi Wow, çdo herë ma nalt po hypi Wow, kush po qon kry pe shtypi Wow, wow</p> Nil-B: Wow, kush koka qaty e ki vrejt S’po kcen veç njo po lady po kcejn krejt Qu livrite edhe ti bashk me kto trija Smokiti do tyma edhe kapu për hehe t’mija Te shpia se po vjen Cannibal mafia Posht thmia Nëse s’jon t’përshtatshëm për rregullat e mia Tu pi gilangji, OverLord, Rascom, Nil-B Nëse n’bir ki qef me hi ruju se jetë rahmetli Ajde shtrimi me pi, po ti tutesh edhe mu deh 3 veta 3 V.I.P mamin tan mujm me ngre Hehe Hommy kallxom kush po ta then Ti rri qaty, motra jote qohet kcen me refren Dhem, dhem nëse thu që so kurgjo Inat-G’t le t’folin sa t’dojn Se une nuk pi njo, nuk pe sho kërkon Edhe terri po ndriçon, t’mirt me mue mrena E jasht, ai që nuk e meriton</p> Ref. 4x Wow, se pe di se sha po lypi Wow, çdo herë ma nalt po hypi Wow, kush po qon kry pe shtypi Wow, wow</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.tekste-shqip.com/?p=4674. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.tekste-shqip.com/?p=4674

Një grua jeton një jave me kufomen e të dashurit Një ngjarje shumë e cuditëshme ka ndodhur në  Teksas ku një grua ka jetuar për nje jave me kufomen e të dashurit të vet që kishte nderruar jetë në apartamentin e tyre.</p> Policia ka bere nje kontroll dhe ka gjetur 45 vjecaren me trupin qe ishte duke u dekompozuar dhe ka shoqeruar gruan per kontroll mendor.</p> Organet e policis u lajmeruan nga një fqinj që është vënë në levizje pas eres së padurueshme të kufomes.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.kuriozitete.net/?p=597. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.kuriozitete.net/?p=597

SHBA, kemben dy femije per nje zog ekzotik, arrestohet Nje ndodhi e rende ka tronditur Luizanen ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes. Nje cift ka pranuar perpara autoriteteve policore se ka blere dy femije prej nje nene perkundrejt nje shpendi ekzotik.</p> Ngjarja behet publike nga prokurori i Luizanes i cili ka shtuar me tej se Pol dhe Brandi Romero jane shpallur fajtore tashme nga gjykata dhe jane denuar me nga 5 vjet burg por denimi i tyre eshte pezulluar ne kembim te deshmise se ciftit per zbulimin e gruas se ciles i blene femijet.</p> Cifti Romero ka shkembyer shpendin ekzotik me nje vlere prej rreth 175 dollaresh ne treg perkunder marrjes se dy femijeve ne shkurtin e kaluar.</p> Sipas akuzes pas ndalimit te saj gruaja e cila kishte nen kujdestari femijet e ka hedhur poshte pretendimin e prokurorise duke u deklaruar e pafajeshme. Tashme ajo ndodhet ne liri me kusht dhe vendimi perfundimtar ndaj saj do te merret ne muajin nentor.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.kuriozitete.net/?p=594. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.kuriozitete.net/?p=594

Gruaja gërhet, burri ikën prej saj Jenny Chapman 60-vjeçare nga Cambs gërhet se zë prej 111.6 decibelash që është më nivel më i lartë sesa zëri i aeroplanit.Gruja është diagnostifikuar si personi i cili gërhet më së zëshmi në Britani të Madhe. </p> Gërhitja e saj ia kalon edhe zërit të aeroplanit. Është më e zëshme se lavatriçja e traktori…Për fat të keq të burrit të saj Colin, Jenny është më e zëshme se lavatriçja e traktori. </p> Ajo është gjyshja e katër nipave ka qenë më e zëshme se katër gërhitës kronik në kampin dyditor.</p> E kam ditur që jam e zëshme, por nuk e kam ditur që jam aq shumë, ka thënë Jenny dhe ka shtuar se e ka ndier veten keq.</p> Ekspertët kanë thënë se kurrë më parë nuk kishin dëgjuar gërhitje më të zëshme.</p> Jenny i ka provuar të gjitha metodat, ka pirë tableta, ka përdorë kapëse për hundë dhe ka vizituar mjekun shumë herë. Ka menduar edhe për operacion. Tani i kanë rekomanduar të mos pi alkool, të ha shëndetshëm dhe të ushtrojë.</p> Nuk do të heq dorë nga alkooli. Po kërkojnë tepër nga unë, ka shtuar ajo.</p> Bashkëshorti i shkretë nuk është mësuar me gërhitjen e saj as pas 20 vjet martese. Ai thotë se kiameti i vërtetë ia nis rreth orës dy, tre të mëngjesit.</p> Nganjëherë iku në dhomë tjetër. I mbylli të gjitha dyert dhe e fus kokën nën jastëk, ka thënë ai.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.kuriozitete.net/?p=590. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.kuriozitete.net/?p=590

Policët në dietë Autoritetet në kryeqytetin meksikan u kanë dhënë urdhër policëve të hyn në dietë, në kuadër të fushatës shëndetësore në shtetin e dytë më të trashë në botë, pas Shteteve të Bashkuara të Amerikës.</p> Rreth 1.300 policë do të marrin pjesë në aksionin e dobësimit, i cili zbatohet në nën organizimin e drejtorisë policore të qytetit dhe ministrisë federale të shëndetësisë.</p> Vështirë se do ti shtyjmë të mos hanë tortase (sandviçë të mëdhenj meksikan) apo tako, ka thënë Nora Frias, zyrtare lokale e policisë.</p> Por na duhet tua tërheqim vërejtjen se, nëse një ditë hanë një shujtë të tillë, të nesërmen shujta duhet të jetë me perime, ka shtuar ajo.</p> Mbi 70 për qind e policëve në Mexico City të cilët ushqehen nëpër restorantet e ushqimit të shpejtë janë të trashë.</p> Si pjesë e aksionit të ri policët çdo muaj do ti nënshtrohen kontrollit mjekësor, e për gjysmë viti do të hipin sërish në peshore, ka thënë Frias.</p> Sipas të dhënave të ministrisë së shëndetësisë, rreth 70 për qind e meksikanëve të rritur kanë peshë të tepërt trupore, e 30 për qind janë të trashë.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.kuriozitete.net/?p=587. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.kuriozitete.net/?p=587

Dhjete koleksionet me te cmendura te vipave Për njerëzit e thjeshtë mund të konsiderohen çmendurira, por realisht ekzistojnë. Por për fansat e celebriteteve jo. Ata kanë shpenzuar me mijëra dollarë për efektet personale të idhujve të tyre. </p> Natyrisht të gjitha të dukshme nëpër ankande, të cilat kanë thyer çdo rekord për sendet që janë arritur të shiten. Pa asnjë lloj vlere për humanët, por një kujtim dhe një copë për fansat që nuk janë kursyer aspak.</p> Revista Time ka publikuar top listën e 10 koleksioneve më të çmendura të celebriteteve, të cilat kanë dalë ndonjëherë në ankand. </p> Dhe këtu vendin e parë e zë këngëtarja e popit amerikan Britni Spirs. Çamçakëzi i ngrënë prej saj u arrit të shitej në një ankand me një shumë marramëndëse prej 14.500 dollarësh, vetëm e vetëm se kishte shenjën e dhëmbëve në të.</p> Ndërsa në vendin e dytë është rënditur Justin Timberlake, dy fetat e pangrëna të tostit që nuk arriti ti hante në një hotel në Nju Jork arritën të bliheshin nga fansja e tij prej një shume që i kaloi të 1 mijë dollarët. Pa folur këtu për recipetat e këngëtares dhe aktores egocentrike Cher, e cila shumën e parave ia dhuroi fondacionit të saj të bamirësisë.</p> Por kulmi arriti kur një copë e mbretit të rock&amp;rollit Elvis Presli arriti të shitej në ankand në një shumë që është shumë vështirë të imagjinohet, 115 mijë dollarë, edhe pse autenticiteti i saj mbeti në pikëpyetje. Fundin e listës e mbyllin protezat e dhëmbëve të aktorit të njohur Xhek Nikolson, të cilat u shitën 10 mijë dollarë njëra palë.</p> 1-Koleksionet e çamçakëzave</p> Britni Spirs Nuk është çudi që Britni Spirs është e çmendur: duke u kthyer prapa në vitin 2004, ajo kishte arritur aq shumë saqë saliva e saj ishte një e mirë tërheqëse. Ofertat për një copë të Britnit, duke përdorur në mënyrë të ëmbël çamçakëzin e saj ka arritur në 14.500 dollarë në eBay. Sipërmarrësi që e listoi doli në dritë se gara ishte kundër vetvetes në mënyrë që zbaticat e larta nuk llogariteshin shumë. Shumë nxorrën fotot dhe historitë nga eventi në të cilën çamçakëzi ishte marrë. Disa, jo çuditërisht ishin false: një shitës referues ofroi një copë të çamçakëzit të Spirs në Video Music Award të MTV-së së vitit 2004, që ka akoma shenjën e dhëmbëve në të, vetëm për tu ekspozuar pas raporteve të mediave vunë re se princesha e pop-it nuk ishte në show.</p> 2-Mëngjesi i Boy Band-it</p> Justin Timberlake Duke ndjekur një intervistë në mëngjesin e vitit 2000 në një stacion radio në New York, Justin Timberlake la dy feta tosti francez të papërfunduar. Menaxhuesi i shpejtë i stafit i vuri fetat e bukës për shitje në eBay, dhe një fanse e grupit N Sync, ku Timberlake ishte lider, 19 vjeçarja Kathy Summers, shpejt nuk hezitoi të pagonte një shumë prej 1.025 dollarësh për të dy fetat. Unë ndoshta do ti ngrija, pastaj do ti thaja ato, pastaj do ti vendosja mbi rrobat e mia , tha ajo në atë kohë.</p> 3-Duke mbështetur Yjet</p> Cher Është sigurisht e pazakontë që dikujt ti ofrohen një palë reçipeta të përdorura me ngjyrë të zezë të veshura nga aktorja dhe këngëtarja Cher. Çfarë është më e pazakontë ishte se Cher i kishte vënë ato në ankand. Reçipetat, përfshirë si pjesë e një ankandi të vitit 2007 të cilat ishin efektet personale të këngëtares, u morën nga hoteli Hard Rock, i cili pagoi një shumë të madhe dhe të padeklaruar parash për të shfaqur veshjet intime të këngëtares në hotelin e tyre në Las Vegas dhe në kazino. Cher tha se shumica e të ardhurave nga ankandi shkoi për fondacionin e saj bamirës.</p> 4-Një copë e Elvis Preslit</p> Elvis Presli Padyshim që kishte një zë të madh dhe shumë të bukur. Tani fansat e tij kanë mundësinë e një oferte për një grusht flokësh të mbetura nga mbreti, ndoshta të prera në vitin 1958, kur Presli bëri një prerje klasike të flokëve përpara se të hynte në ushtri. Gary Pepper, mik i Elvisit dhe presidenti i fan klubit, përvetësoi flokët, nga kujtimet e tjera të Elvisit, deri në vdekjen e tij në 1980. Mary Williams, e cila drejton ankandet në Çikago, ku flokët u shitën me një vlerë që varionte nga 8 mijë deri në 12 mijë dollarë. Por nuk mund të thuhet se sa para do të shpenzonin fansat për një copë të tij. Në 2002 një copë e ngjashme u shit për 115 mijë dollarë. Williams rrëfeu se nuk ishte bërë një test i ADN për të verifikuar nëse ajo ishte pjesë nga trupi i Elvisit.</p> 5-I karbonizuar në Histori</p> Majkëll Xhekson Të djegur mund të kenë qënë, por një grusht flokësh të mbretit të pop-it, 12 vjeç, për të qënë preçiz, janë një copë e vlefshme e vetë ikonës së pop-it. Më pak se katër muaj pas vdekjes së tij, flokët u vunë në shitje në një hotel pranë aeroportit të Heathrow në Londër. Nuk ka rëndësi nëse janë të dëmtuar apo jo nga një incident i panjohur në një spot piroteknik për Pepsin, ku Jakson u dogj. Produktori ekzekutiv, Ralp Cohen, përdori një xhaketë për të shuar flakët të cilat e çuan Xheksonin në spital me djegie të rënda. Cohen në farë një mënyrë arriti që të rekuperojë fijet e çmuara që ranë mbi skenën. Fija e flokut pritet që të shitet për më shumë se 1 mijë dollarë.</p> 6-Kokë era</p> Joe Wilson Ky është Pet Roku i mileniumit të ri, tha shkrimtari komik Joe Wilson në televizionin Entertaiment!. Online, në vitin 2005 pasi ai dhe një mik piketuan premierën e Hollivuditit të Brad Pitt dhe Angelina Jolie, në blockbuster Mr. &amp; Mrs. Smith në një mënyrë që mund të fuste në shishe duke i marrë oksigjenin çiftit dhe shitur atë në eBay. Një e katërta e shishes me ajër u shit për 529,29 dollarë kazinosë online GoldenPalace.com, koleksionistët e rastësishëm memorabël.</p> 7- Jo dhimbje, jo fitim</p> William Shatner Në 2006, aktori i filmit të famshëm Star Trek William Shatner, shfrytëzoi kultin e statusit të tij si ikonë, temperamentin e fortë, për 25 mijë dollarë; priceline.com dhuroi të ardhurat për një habitat për njerëzimin. (Blerësi, kompania e kazinove online GoldenPalace.com, gjithashtu shpenzoi 28 mijë dollarë në vitin 2004, për një sanduiç me djathë, që në formë i ngjante Marias së Virgjër). Kur u pyet vitin e kaluar se cilën pjesë të trupit kishte konsideruar për të nxjerrë në ankandin e ardhshëm, Shatner reflektoi Mirë, varet nga çmimi besoj. Mund të kursej shumë pak, që të jetë e qartë.</p> 8-Koleksioni i mbeturinave të Elton John</p> Elton John Për shumicën prej nesh, rrobat dhe këpucët e vjetra shkojnë për të shpëtuar apo për bamirësi. Por kur ju jeni një yll popi si Elton John, çdo gjë që zotëroni apo përdorni njëherë mund të çohet jashtë në ankand për para. Kur kujdestarët e shtëpive të ish-këngëtarëve të shquar britanik seleksionojnë një platformë të vjetër këpucësh, këmisha dhe lidhësesh për tia dhënë një shtëpie ankand në Londër, agjentët e John lëshojnë një deklaratë duke thënë se artikujt ishin vetëm mbeturina të hedhura që nuk do të ketë vend në një ankand. John nuk pranoi të fillojë një luftë ligjore, megjithatë, edhe dhe ankandi vazhdoi – edhe pse kjo nuk ishte shpallur si sende personale.</p> 9-Koka e vdekur</p> Jerry Garcia</p> Disa gjëra thjesht ju nuk mund ti merrni me vete. Megjithëse ai vdiq në vitin 1995, Jerry Garcia, këngëtari kryesor i Grateful Dead, la prapa në këtë botë shumë sende – duke përfshirë edhe WC-në e tij. Por mbeturinat jo, nuk dua: në vitin 2005, Henry Koltys, i cili kishte blerë shtëpinë e Garcias dy vjet pas vdekjes së këngëtarit, vendosi në jashtë në ankand disa nga sendet e familjes Garcia duke përfshirë një pjatalarëse dhe tre WC – njëri prej të cilëve kishte ngjyrën e salmonit që dikur qëndronin në banjën e maestros. Koltys i kishte të gjitha sendet dhe i vlerësoi dhe i nxorri në ankand për të mbledhur para për fondacionin e tij bamirës. Kazinoja online Goldenpalace.com bleu një komo për 2.550 dollarë, vetëm për të parë të vjedhur nga shtëpia e Koltys para se ajo të mund të Ky artikull eshte marre nga: http://www.kuriozitete.net/?p=583. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.kuriozitete.net/?p=583

I telefonon policisë për vjedhjen e marihuanës <p align="justify">Një grua 54 vjeçare nga shteti amerikan Michigan e cila brenda momentit është kthyer nga viktima në fajtore i ka thirrur forcat e rendit dhe ligjit pasi që dikush i ka hyrë me dhunë në shtëpi dhe i ka vjedhur bimët e marihuanës.</p> <p align="justify">Hulumtuesi policor Randy F. Pfau thotë se gruaja ka lajmëruar se dy meshkuj i kanë hyrë me dhunë në shtëpi dhe kanë kërkuar prej saj tua jap bimët e mbjella të marihuanës.</p> <p align="justify">Policët të cilët e kanë pranuar thirrjen e saj e kanë arrestuar menjëherë nën dyshimin për kultivim dhe shpërndarje të marihuanës, edhe pse kjo grua ka deklaruar se bimën e kishte kultivuar vetëm për nevoja personale.</p> <p align="justify">Inspektorit nuk ia kujtua asnjë rast i ngjashëm si ky.</p> <p align="justify">”Njerëzit nuk lajmërojnë policinë kur dikush ia vjedh drogën. Ata nuk reagojnë në këto vjedhje, por kjo grua ka qenë e frustruar, ka deklaruar ai.</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.kuriozitete.net/?p=580. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.kuriozitete.net/?p=580

Sëmundjet reumatizmale, si ti dallojmë? Sëmundjet reumatizmale përfshijnë një grup sëmundjesh, në përgjithësi kronike, të karakterizuara nga dhembjet e kyçeve dhe muskujve. Me këtë term kuptohen shqetësime shumë të ndryshme nga njëri-tjetri për sa i përket shkaqeve, mekanizmave të shfaqjes,etj</p> E kemi thënë vazhdimisht se vjeshta është koha kur njerëzit ndihen të lodhur, në depresion e shumë të tjerë akoma sëmuren në mënyrë të pashpjegueshme dhe të përsëritur. Shirat, era dhe lagështira, tipike të sezonit të vjeshtës, në fakt mund të shkaktojnë apo përkeqësojnë edhe shqetësimet e shumta reumatizmale. Mund të ndërhyhet te dieta, në stilin tonë të jetesës apo në ritmet e përditshme për të shmangur këto lloj shqetësimesh? Ja se çfarë këshillojë mjekët. Para së gjithash është i nevojshëm një sqarim, duke qenë se shumë flasim për reumatizëm, por pak e dinë se çfarë kuptohet vërtet me këtë fjalë: “Reumatizmat janë një grup sëmundjesh, në përgjithësi kronike, të karakterizuara nga dhembje në kyçe dhe muskuj. Me këtë term kuptohen shqetësime shumë të ndryshëm nga njëri-tjetri për sa i përket shkaqeve, mekanizmave të shfaqjes, zhvillimit, prognozës dhe terapisë”. Simptomat e sëmundjes ndryshojnë nga një njeri te tjetri. Megjithatë ka disa shenja të përgjithshme të saj. Sa më shumë që sëmundja avancon, aq më tepër enjten, deformohen dhe dhembin kyçet, kufizohet lëvizja dhe shtohet dhembja. Për sa i përket shkaqeve të përgjithshme, mjekët përmendin moshën, ku artroza sa vjen e theksohet. Po ashtu klima e ftohtë ndikon shumë në rëndimin e artrozës poliartikulare. Nëse vuani nga artrit reumatik, ju mund të humbni edhe oreksin, të ndjeheni të dobët dhe të pafuqishëm. Por, për ti mos lejuar simptomat që të përparojnë, ju duhet të mbani një dietë ushqimore të balancuar dhe të bëni ushtrime të lehta. Hani shumë fruta dhe perime. Ju duhet të merrni rregullisht vitamina, sepse sëmundja juaj ju bën deficitar në disa lloj vitaminash si p.sh: Vitamina D, që është shumë e rëndësishme për kockat. Gjithashtu duhet të merrni edhe kalcium. Ndryshe nga çmendohej, sëmundjet reumatizmale nuk janë tipike të plakjes, apo moshës së tretë, përkundrazi shumë të rinj (sipas disa vlerësimeve një në dhjetë europianë) kanë sëmundje reumatizmale. Si ti dallojmë?</p> “Nëse format degjenerative të lidhura me osteoatrozën dhe ostoporozën tentojnë të prekin një pjesë të popullsisë më të madhe në moshë, artriti reumatik mund të prekë njerëz më të rinj në moshë. Një nga karakteristikat më të rëndësishme të reumatologjisë është mungesa, e një analize patognomonike në gjendje të konfirmojë me siguri diagnozën e një sëmundjeje specifike. Çdo sëmundje kërkon kritere specifike për ta diagnostikuar, për këtë arsye bëhet e domosdoshme vizita te një specialist i këtyre sëmundjeve.</p> Reumatizën apo artrozë, cili është ndryshimi?</p> Me fjalën reumatizëm kuptohen të gjitha sëmundjet reumatike. Artroza, ose më mirë osteoartroza, është një formë e veçantë e reumatizmës që karakterizohet nga brerja me kalimin e viteve e kërcit që ndodhet në zonën ku bashkohen kockat midis tyre.</p> Është e vërtetë se lloji i ushqimeve mund të shmangë shqetësimet akute?</p> Në të kaluarën, i jepej shumë rëndësi, parandalimit përmes dietës, të ashtuquajturave reumatizma dismetabolike si për shembull përdhesi. Sot për shkak të informacioneve të shumta që disponojmë roli i dietës në këto lloj sëmundjesh është reduktuar shumë. Megjithatë duhet të theksoja atë që të gjithë mjekët thonë: një ushqyerje e shëndetshme dhe e ekuilibruar, si për nga sasia ashtu edhe për nga cilësia, është një lloj ilaçi parandalues për të gjitha sëmundjet në përgjithësi.</p> Përse nga lagështia, dhembjet bëhen më të forta? Mund të konsiderohet kjo një shenjë e dukshme e pranisë së sëmundjeve reumatike?</p> Shtimi i dhembjeve në prani të lagështisë nuk është i lidhur shumë me lagështinë se sa me ndryshimet barometrike që shoqërojnë ndryshimet klimatike.</p> Dush me ujë të nxehtë, pak gjimnastikë e lehtë dhe veshje të rënda. Është e vërtetë se me këto këshilla mund të ndihemi më mirë?</p> Sigurisht që po, mbi të gjitha nëse bëhet fjalë për dhembje të lokalizuara vetëm në një ditë. Ndryshe është puna nëse dhembja zgjat sepse atëherë bëhet e nevojshme një konsultë me mjekun specialist në gjendje të na orientojë drejt diagnozës së saktë. Sot, në fakt, diagnostikimi i hershëm është bërë shtylla e trajtimit të çdo sëmundjeje, duke qenë se vetëm ndërhyrja fillestare mund të shmangë dëmtimet e mëvonshme që mund të jenë shumë të rënda dhe me pasoja të pakthyeshme.</p> Cila është këshilla juaj për ta jetuar sa më mirë vjeshtën?</p> Shëndeti është një gjendje që kërkon ndërgjegjësim dhe angazhim. Duhet të ushqehemi me ushqime të sezonit, mbi të gjitha biologjikë, që nuk janë të pasur vetëm me kalori, por me të gjithë elementët e nevojshëm për një funksionim korrekt të organizmit tonë. Shpesh në vendet perëndimore janë vënë re episode të kequshqyerjes, për shembull për sa i përket disa vitaminave ose mineraleve të veçanta, për shembull te personat mbi peshë. Pastaj shumë i rëndësishëm është edhe aktiviteti fizik. Duhet të nisim ecjen dhe të riorganizojmë ditët tona kaotike në qytetet e mëdha, duke lënë shpesh makinat dhe duke ju kthyer zakoneve të vjetra. Vetëm kështu do të jemi në gjendje të zgjasim jetën dhe ti japim jetë viteve, d.m.th ti bëjmë ata sa më të mirë.(Shqip)</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=24179. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=24179
Ates: Vendet myslimane kanë nevojë për një revolucion seksual Ates, në librin tuaj të ri, që ka ngjallur shumë debate, bëni thirrje për një revolucion seksual në botën islame.</p> Në Panairin e Librit të çelur në Frankfurt ka shumë shkrimtarë që diskutojnë për librat dhe për idetë. Njëra syresh është edhe shkrimtarja turko-gjermane, Seyran Ates. Në librin e saj të ri ajo shpjegon se përse është i nevojshëm një revolucion seksual në</p> As që mund ta çoni nëpër mend se sa i nevojshëm është një revolucion i tillë.</p> Por çfarë kuptoni më saktësisht me termin “revolucion seksual”?</p> E bazoj përdorimin e këtij termi në librin e Vilhelm Reich, në lidhje me revolucionin seksual. Besoj se bota islame duhet të përballet me pasojat e një morali të ngurtë, ashtu sikur Bashkimi Sovjetik u përball me pasojat e regjimit që kishte. Duhet bërë presion në rrugën e ndryshimit, ashtu sikurse ka ndodhur me çdo sistem totalitar në rrugën drejt demokracisë. Pjesë e këtij procesi është që seksualiteti duhet të njihet dhe të konsiderohet si diçka për të cilën çdo individ duhet të ndihet i lirë që të vendosë vetë. Duhet të zhbëhen institucione të tilla si policia e moralit dhe ajo fetare. Njerëzit duhet që të bëjnë seks para martesës dhe nuk duhet të dënohen për një fakt të tillë. Prindërit duhet që të përballen me faktin se përse nuk e lejojnë një vajzë 17-vjeçare që të ketë një shok, apo të dashur, ndërkohë që djali i tyre mund ti rreshtojë të dashurat njëra pas tjetrës. Nëpër shkolla nxënësit duhet që të mësojnë edukatë seksuale. Prindërit nuk kanë përse të merren me këtë edukim, por duhet që ti japin mundësinë dhe lejen shkollës që ta bëjë një gjë të tillë. Të gjithë njerëzit, të rinj dhe të vjetër, në botën islame që jetojnë me një seksualitet të ndryshuar duhet të ngrenë zërin dhe të kërkojnë të drejtat e tyre.</p> Ku i shihni shenjat se ka ardhur koha për një zhvillim të tillë?</p> Shumë të rinj kryejnë marrëdhënie seksuale para martese dhe madje shumë prej tyre nuk shquhen për ndonjë besim të madh në institucionin e martesës. Këta të rinj janë plot pasion, kanë një etje të madhe për jetë dhe ndërkaq ndodhen përballë pengesave të pakapërcyeshme dhe të kota. Njerëzit në Lindjen e Mesme janë poetë të vërtetë, shkruajnë vargje nga mëngjesi deri në mbrëmje dhe për çfarë shkruajnë, do të thoni ju? Shkruajnë për dëshirat. Këtë e bën djali i vogël në rrugë, punëtori i ndërtimit, apo akademiku. Të gjithë shkruajnë vjersha për të njëjtin subjekt, atë që është i shtypur më shumë se çdo gjë tjetër.</p> Ju përmendët njerëzit në Lindjen e Mesme, por myslimanë ka kudo në botë. Vendi më i madh islamik në planet është Indonezia, një vend aziatik. Në fakt është e pamundur që tu referohesh myslimanëve si një grup uniform.</p> Mendoj se është e mundur, mes myslimanëve në të gjithë botën, pavarësisht se ku ndodhen ka një lidhje të fortë: feja. Unë e gjej atë një fe të mrekullueshme, por interpretimi kulturor i kësaj feje ka çuar në shtypjen dhe represionin seksual. Edhe në Perëndim, jo shumë kohë më parë, ka qenë një situatë shumë shtypëse.</p> Po, por është e vështirë që të bësh një vlerësim për një komunitet që mund të mos jetë aq homogjen. Yhilo Sarrazin, një anëtar bordi i “Bundesbank”, (Banka Qendrore e Gjermanisë) u qortua shumë së fundi kur u ankua në lidhje me gjermanët myslimanë të Berlinit. A kishte të drejtë ai? Unë besoj se vërejtjet e zotit Sarrazin ishin të drejta. Ne kemi probleme serioze në shoqërinë tonë shumëkulturore dhe Sarrazin nuk është as i pari dhe as i vetmi që i ka nxjerrë në pah këto probleme.</p> Me pak fjalë, ai ka të drejtë plotësisht?</p> Është shumë më e komplikuar se kaq. Sarrazin është gjerman dhe kur një gjerman i profilit të lartë u referohet turqve me togfjalëshin “nuk keni vetëm funksion riprodhues”, atëherë këtu ka një potencial të madh keqinterpretues. Mendoj gjithsesi se gjërat duhen thënë, duhen folur brenda komuniteteve të njëjta dhe ndërmjet komuniteteve të ndryshme.</p> Na thoni përvojën tuaj. Ju keni qenë një nga ato vajzat tipike që keni jetuar në Berlin dhe jeni mbajtur për një kohë të gjatë larg dashurisë. Nëse e keni fjalën për seksin, ai nuk diskutohej kurrë në familjen time dhe madje merreshin masa konkrete që unë të kisha sa më pak mundësi lidhjeje me djemtë e moshës sime. Sigurisht që në këtë kuadër nuk më lejonin që të kisha asnjë të dashur. Por gjërat nuk thuheshin shkoqur. Prindërit e mi nuk u ulën asnjëherë para meje për të më thënë: E dashur bijë, ti je një vajzë dhe kjo është arsyeja se përse nuk duhet që të kesh të dashur, sepse ne nuk duam që të flesh me një mashkull, para martese. Apo: e dashur bijë, ti ke një virgjëri dhe ne duam që ajo të mbetet e paprekur deri ditën e martesës. I gjithë sistemi brenda familjes myslimane është i ndërtuar në mënyrë të tillë që instruksionet të merren pa fjalë, por të nënkuptohen. Përse virgjëria është kaq e rëndësishme? Sepse konsiderohet si një kapital, kapital i vërtetë mes këmbëve të një femre. Si ia dalin mbanë prindërit myslimanë që të kenë bindjen e fëmijëve, veçanërisht vajzave të tyre? Shumë prindër gjermanë nuk ia dalin dot të bindin fëmijët as për të çuar pjatat nga tryeza në lavapjatë Prindërit gjermanë kanë harruar se sa shumë mund të besojnë dhe mbështeten në afeksionin e fëmijëve të tyre. Fëmijët janë besnikë. Nga momenti që ata vijnë në jetë e më pas ata rriten në një sistem prej të cilit ata kërkojnë që të pranohen, të duhen dhe të njihen. Shumë gjermanë turq e izolojnë shumë veten nga bota përreth. Edhe kjo nuk është e mirë, sepse krijon izolim dhe dasi.</p> Megjithatë në librin tuaj ju përshkruani një botë që ndahet së brendshmi në disa rrugë. Ju argumentoni se ka standarde të dyfishta dhe një mospërputhje mes fasadës dhe jetës së brendshme. Po, të paktën kjo është mënyra që e shoh unë. Për të shkruar librin, kam bërë shumë intervista. Shumë të reja që i intervistova më thoshin se kryenin çdo lloj marrëdhënieje përveç asaj të drejtpërdrejtë për të ruajtur virgjërinë. Prindërit dyshojnë dhe madje i dinë gjëra të tilla dhe megjithatë vazhdojnë që tu kërkojnë fëmijëve gjëra absurde. Nëse një gjë e tillë nuk quhet standard i dyfishtë, atëherë më thoni si mund të quhet?</p> Ju folët më parë për pasionin që i përfshin të rinjtë. Nëse mendoni se është një pasion kaq i madh, si shpjegohet që ai nuk del mbi fenë?</p> Forcat konservatore kanë një pushtet shumë të madh politik në vendet islame. Ato kanë pushtet dhe kontrollojnë gjysmën e popullsisë, pra gratë. Këtë e bëjnë përmes përhapjes së frikës dhe dhunës. Shndërrimi i seksit në tabu u ka mundësuar izolimin nga Perëndimi, që sigurisht sipas tyre është një monstër dhe fajësohet për të gjitha gjërat e këqija të kësaj bote. Feja, sipas tyre, ndihmon popujt islamë që të mos pushtohen nga perëndimorët dhe se ajo është më e mira dhe më e vërteta. Ky mentalitet i bën krejt të verbër edhe ndaj gabimeve të tyre.</p> A është Perëndimi një model i vlefshëm për revolucionin seksual që ju kërkoni?</p> Ne kemi arritur një seksualitet vetëvendosës në Perëndim, çka unë do të doja që të arrihej edhe nga vende të tjera të botës. Sigurisht që ka shumë eksese: pornografia e të miturve, prostitucioni, seksualiteti i hershëm dhe i zbrazur nga emocionet. Nuk them se gjërat këtu te ne funksionojnë në mënyrë perfekte. Unë besoj se myslimanët duhet të marrin shembull nga Perëndimi.</p> Muhameti kishte shumë gra. A mund të quhet ai një rol model?</p> Kur një arab kërkon një justifikim për të pasur disa gra, ai thotë gjithmonë: Edeh Muhameti ka bërë kështu.</p> Ju bëni thirrje për revolucion, por a nuk kërkon kjo shumë kohë? Shikoni për shembull kryengritjen e studentëve këtu në Gjermani. Ndodhi diçka dhe befas të rinjtë dolën në rrugë. Pamë të njëjtën gjë edhe në Iran pas zgjedhjeve: të rinjtë ishin përgatitur për protestë. Ne tani e kemi këtë mundësi, sepse uji po zien.</p> A besoni në Zot?</p> Po, sigurisht që besoj në Zot.</p> A agjëroni gjatë Ramazanit?</p> Jo.</p> A faleni pesë herë në ditë?</p> Lutem, por jo pesë herë në ditë</p> A shkoni në xhami?</p> Nuk shkoj Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/lifestyle-showbiz-kuriozitete/ates-vendet-myslimane-kane-nevoje-per-nje-revolucion-seksual.html. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/lifestyle-showbiz-kuriozitete/ates-vendet-myslimane-kane-nevoje-per-nje-revolucion-seksual.html

Skulptorit Helidon Xhixha i jepet Çmimi për Karrierë në Novara Në ditën e përurimit të edicionit të nëntë të “Çmimit kombëtar për artin e qytetit Novara”, skulptorit shqiptar, Helidon Xhixha, iu akordua nga Bashkia e Novarës Çmimi për Karrierë. Po ky çmim, edhe për piktorin italian, Enrico Colombotto Rosso. Ceremonia e dhënies së çmimit u organizua në Salone Arengo del Broletto, ditën e shtunë, më 10 tetor 2009, në orën 19:00, ku morën pjesë përfaqësues të Bashkisë së Novarës, të institucioneve rajonale, galeristë, kritikë arti, gazetarë, artistë e dashamirës të artit e kulturës dhe qytetarë të qytetit e zonave përreth. Dhënia e çmimeve dy artistëve në ditën e përurimit të edicionit të nëntë të Ekspozitës Kombëtare për Pikturë e Skulpturë, Novara, tek e cila deri tani kanë marrë pjesë mbi 10000 artistë, ishte një vlerësim i dyfishtë për artistët, mbasi ky konsiderohet si një nga vitrinat më të rëndësishme të ofertës kulturore novarese dhe përbën një moment për të “takuar” qytetin e Novarës dhe pasurinë e tij artistike dhe kulturore. Aktiviteti organizohet nga “Art Action”, në bashkëpunim me Bashkinë Novara dhe nën //////////patronazhin e Ministrisë së Monumenteve e Aktiviteteve Kulturore, rajonit Piemonte, provincës Novara dhe FIAF /////////(Federazione Italiana e Shoqatave Fotografike) dhe e Shoqatës Fotografike të Novarës. Në ditën e përurimit ishte parashikuar ky takim me artin, ku dy mjeshtër të mëdhenj të panoramës bashkëkohore të artit, piktorit Enrico Colombotto Rosso dhe skulptorit Helidon Xhixha, bashkia u dedikoi Çmimin për Karrierë. Ky çmim aq sa i çmuar, është edhe i rrallë për një artist shqiptar. I arritur e merituar denjësisht falë studimit, punës kërkuese artistike dhe nivelit të lakmueshëm bashkëkohor të arritur, por në rastin konkret edhe shenjë e trashëgimisë së ndjenjës qytetare dhe aftësisë për integrim në një ambient të ri, në një tokë të huaj. Novara është qyteti i adoptuar nga Helidon Xhixha, shumë larg nga natyra dhe atmosfera e vendlindjes, Durrësi, por shumë afër aspiratave të tij, së ardhmes krijuese, dëshmi e gjallë për këtë janë sheshet e qytetit që prej vitesh kanë pranuar e mbajnë me dashuri veprat e skulptorit me origjinë shqiptare. Vlerësim, vëmendje dhe sensibilitet në rritje e autoriteteve lokale. Domethënës fakti që prej vitesh, bashkia e qytetit të Novarës i ka dedikuar një hapësirë të veçantë ekspozimit të skulpturave të Xhixhës në një nga parqet më të frekuentuar nga qytetarët. Por jo vetëm kaq, në disa sheshe të qytetit janë në ekspozim të përhershëm vepra të skulptorit, si ajo në sheshin “El Alamein”, apo basorelievet para sheshit të Bashkisë e të Kuesturës Novara, e të tjera skulptura ndodhen në shumë zona të tjera të territorit italian. Vlen të përmendet “Kali Kas”, para Stabilimentit Ferrari (afër autodromit të garave të F.1) në Marranello, i cili dominon sheshin me 6 metrat e gjysmë të tij, apo skulpturat monumentale në qytetin Stresa, në Palazzola e në LungoMare. Helidon Xhixha, vitet e fundit, është vënë përballë artistëve të huaj në ekspozita të rëndësishme ndërkombëtare (e fundit, ajo e MIART dhe ARTVERONA) ku ka dominuar me stilin e tij origjinal, e duke fituar çdoherë vëmendjen e kritikës, të mediave e të galeristëve. Pjesëmarrja në ekspozita nuk është e vetmja rrugë afirmimi për këtë skulptor. Projekte të rëndësishme ka “në kantier” e ndër më kryesoret është vendosja e skulpturës monumentale dedikuar viktimave të 11 shtatorit në Nju Jorkut, në qytetin ku ndodhi kjo tragjedi. Projekti parashikon ekspozime në qytete të Italisë dhe në Europë e deri tani ka kaluar disa etapa, si ajo e ekspozimeve në qytetin e Firences, ku mori pjesë edhe vetë ambasadori shqiptar në Romë/////// ////////SHTZ, Llesh Kola, në Berlin (korrik, 2008) ku nderoi me pjesëmarrjen e saj diplomatja Inid Milo, si përfaqësuese e ambasadës shqiptare në Berlin. Ekspozime të tjera të skulpturës janë bërë në Milano, Como, Stresa dhe këtë vit skulptura do të vazhdojë itinerare të tjera në Itali. Ndërkohë Helidoni po përgatit ekspozimin e veprave të tij të serisë “Energjia nëpërmjet ngjyrës”, për ditën e përurimit të stinës së nëntë simfonike 2009/2008 dhe projektit “From Columbus to Columbus”, që do të zhvillohet në sallën “Verdi” të Konservatorit të Milanos, më 14 tetor 2009. Të gjitha këto janë dëshmi e aktivitetit të larmishëm të jetës artistike të Helidon Xhixhës e njëkohësisht të arritjeve të tij. Komenti ynë është i lirshëm dhe ndoshta i ndikuar nga një atdhetarizëm i justifikueshëm. Për këtë fjala e kritikut të huaj është më objektive dhe akoma më me vlerë. Për këtë citojmë komentin që kritiku i artit, Enrico Badellino, në recensionin e tij në katalogun zyrtar të artistit SKIRA (i cili do të dalë së shpejti nga shtypi) shkruan: “Edhe pse çeliku ka fortësinë e tij të jashtëzakonshme si material, veprat e Xhixhës nuk tregojnë ndërhyrjen e ndonjë objekti apo mjeti mekanik, që ta ketë forcuar atë për të marrë një formë të caktuar. Është sikur artisti të plazmonte lëndën me forcën e mendjes, e pajisur kjo me forcën për të palosur në shumë forma, që në të njëjtën kohë të befasojnë me karakteristikën e tyre. Skulpturat e tij, në fakt, duket se janë pjesë e një organike të rastësishme, një dukuri kjo që shfaqet shpesh si veti e formave natyrale, si joshja sugjestive dhe enigmatike e një guri të braktisur që përkëdhelet nga valët apo fërkimi i rërës së shtyre nga era – aq dhe si një normë arkitektonike, e cila bashkëjeton me energjinë krijuese, me intuitën e flaktë të artistit, më tepër se e mbështetur te një qëllim projektues”.(Shqip)</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=24184. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=24184

Ti rikthehesh jetës normale pas një tumori Vazhdon të rritet numri i pacientëve të shëruar nga kanceri. Nëse përpiqen, mund të kthehen fizikisht dhe mendërisht si më parë dhe të kenë një jetë të shëndetshme</p> Faktet kanë treguar se tashmë njerëzit mund të shërohen nga kanceri. Por si jetohet më pas? Çfarë ndodh me të sëmurët kur rikthehen në shtëpi? A ka gjasa që të kthehemi fizikisht dhe mendërisht si më parë? Për shumë ish të sëmurë, kjo është sfida e së tashmes.</p> Ata që ia kanë dalë mbanë</p> Kanë kaluar dhjetë vjet që kur mjekët i zbuluan “në kohë” kancer në mushkri babait të një mikut tim. Edhe fqinja që jeton këtu pranë nesh u diagnostikua me kancer në gji, por fatmirësisht u shërua, ndërsa xhaxhi im i moshuar thotë se nuk ka asgjë për tu trembur: “Kanceri në prostatë në fazën fillestare mund të trajtohet si një sëmundje kronike njësoj si të tjerat, thanë onkologët”, tregon një 50-vjeçar. “Sot ka shumë mundësi trajtimi për ti shfrytëzuar dhe mosha nuk përbën ndonjë problem”. Shifrat e të mbijetuarve dëshmojnë për suksesin e diagnostikimit të hershëm dhe efikasitetin e trajtimeve të reja që zbulohen pas shumë vitesh studime eksperimentale. Në vitin 1970, ishin rreth 820 mijë persona të prekur nga kanceri, në vitin 2000, 1 milionë e 270 mijë, ndërsa sot janë rreth 2 milionë persona të diagnostikuar me kancer, 43,8 për qind meshkuj dhe 56,2 për qind femra. Sigurisht, që numri i personave të prekur nga kanceri vazhdon të rritet, sidomos për shkak të plakjes së popullsisë. Megjithatë shumë prej tyre arrijnë tia dalin mbanë. Të dhënat e analizave të “Eurocare 2007″ tregojnë se arrijnë të mbijetojnë në 47 për qind të rasteve të paktën pesë vjet pas diagnozës, për të gjitha llojet e tumoreve dhe për të gjitha moshat (15-99 vjeç). Merita kryesore është e arritjes shkencore (diagnozat e hershme, programet e reja të ekzaminimit dhe terapitë efikase).</p> Rehabilitimi, një luks për pak njerëz</p> “Nëna ime që është 61 vjeçe u operua në mars të këtij viti për një tumor në kavitetin oral. Mjekët ishin shumë pozitivë dhe përpiqeshin që në çdo moment të mos na shqetësonin për sëmundjen e mamasë, që ndër të tjera tani është mirë”, tregon Gregoria. “Ka vështirësi kur gëlltitet dhe pak probleme me shqiptimin e fjalëve. E di që ekziston një rehabilitim i veçantë që jep rezultate të shkëlqyera, por ne jetojmë në një fshat dhe nuk arrijmë të gjejmë një adresë të saktë”. Pasi kalon frika e diagnostikimit me kancer dhe fillojnë kurat, pacientët dhe familjarët dëshirojnë ti kthehen normalitetit. Mundësitë janë, specialistët gjithashtu, por ende nuk konsiderohen si të nevojshëm. Ndërhyrja e asistentëve, për shembull, do të ndihmonte të sëmurët që kanë probleme me shqiptimin e fjalëve. Dietologu do tu nevojitej pacientëve mbipeshë të ndiqnin një dietë të shëndetshme për të rrëzuar kilet e tepërta. Roli i një specialisti ortopedik është vendimtar për tu mësuar të mbajnë protezat personave që janë operuar nga tumoret në kockë.</p> Gjithashtu janë edhe asistente sociale, që mund ti japë informacione pacientit mbi të drejtat e tij shëndetësore dhe lehtësirat në vendin e punës, ose mund ta ndihmojë për të përballuar praktikat burokratike: siç është kërkesa për vendosjen e protezave të gjirit, ose aparateve ortopedike. Ushtrimet fizike për legenin janë shumë të rëndësishme për femrat që kanë hequr mitrën, meshkujt që vuajnë nga prostata, personat që vuajnë nga kanceri i zorrës së trashë, sepse arrijnë të frenojnë një siklet të madh si mospërmbajtja. Në fund janë ushtrimet për linfedemën, ose për ënjtjen e krahëve dhe këmbëve, e shkaktuar nga ndërhyrja kirurgjikale, ose radioterapia.</p> Ankthi nga kontrollet dhe shëndeti publik</p> “Vajza ime u sëmur me leucemi në moshën 6-vjeçare. Tani është 12 vjeçe dhe prej vitit të kaluar me shumë mundim ka pranuar kontrollet e nevojshme “follow up” që parashikohen për sëmundjen e saj. Vazhdimisht më pyet se përse mjekët i bëjnë këto kontrolle për të parë nëse është shëruar, apo sepse është ende e sëmurë…”, shkruan një nënë në forumin e psikologëve.</p> “Është e vërtetë që kontrollet ngjallin frikë dhe shpesh mund të perceptohen si gjykime të mundshme”, përgjigjet ekspertja. “Është diçka shumë e përhapur edhe mes pacientëve të rritur, një siklet që shpesh përfshin edhe familjarët e personave të sëmurë, ashtu siç është e natyrshme që të tronditeni emocionalisht dhe psikologjikisht pasi keni marrë vesh që jeni me kancer. Gjithsesi ndihma psikologjike mbetet ende një tabu, edhe pse vazhdon të rritet numri i qendrave që u ofrojnë këtë shërbim pacientëve. Në shumë raste, mjaftojnë disa takime për të gjetur kurën e duhur: të dëgjohesh nga të tjerët, të marrësh këshilla, apo ndonjë sugjerim praktik, të shfrysh inatin, të shprehësh të gjitha shqetësimet, mund tiu ndihmojë të keni një jetë më të shëndetshme. Vetëm në këtë mënyrë mund të riktheheni si më parë, ndoshta edhe më mirë seç keni qenë”.(Shqip)</p> Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=24176. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=24176