ZERO TOLERANCE !!

Elian

Primus registratum
Re: ZERO TOLERANCE !!

Juir, ka dy shkalle hierarkish ... ajo ne server dhe ajo ne kanal, qe teorikisht s'duhet te perzihen me njera tjetren.
Ekzistojne, dhe jane SHUME te theksuara, ne te dy rastet.

P

PLAKU_prej_TIRONE

Guest

Juir cfare kam shkruar pak me larte po te kuptohet qarte dhe ashtu sic duhet pune hierarkie eshte ...cdo gje eshte e ndare.
Thnx per mirekuptimin KELTI!

KLPD

Primus registratum

Igli,

Po e filloj pergjigjen per ato qe shkruajte ti duke nenvizuar serisht faktin qe ke bere pune te mire goxha per dhomen. Nuk ta hedh poshte kurresesi.
Eshte e vertete qe nuk futem shpesh ne chat. Por per mendimin tim, nuk eshte gje negative. Nqs te kujtohet chati i Drinit, te gjithe aop/sop i zinte frika kur hynte Drini ne chat. Megjithse ka edhe te mira, kjo metode nuk me eshte dukur e mire per drejtimin e nje dhome. Mbi te gjitha, fakti qe nuk futem shume ne chat, ben qe Sopet te jene drejtuesit aktual te dhomes. Plus fakti qe nuk e kam konsideruar veten si me me shume akses se nje Sop, por si i njejte ne mes te Sopve.
Pyetjen tende nese do te kisha hequr aksesin Sop nqs nuk do te kisha qene admin, mund ti pergjigjem me PO. Ne te gjitha shkrimet ne kete forum nuk kam shkruajtur qe Eri_2 ka pasur te drejte. Mua thjesht nuk me pelqeu menyra ne te cilen ti je perpjekur te marresh te drejten tende. Nuk e di nese do me kuptosh, por po perpiqem te ta spjegoj me poshte.
Kur dy persona kan mosmarrveshje me njeri tjetrin dhe nuk ka nje zgjidhje, si ne rastin tend me Eri_2, keto persona fillojne te veprojne sipas nje te ashtuquajturi "spiral force". Pra ne fillim fillon me fjale, pastaj fjale te renda, ofendime, kercenime, shtyrje te lehta, grushta, hedhje gurash, gjuajtje me shkopa, thika, pistoleta, pushke, murtaja etj. Pra njeri kryen nje veper, tjetri i pergjigjet me nje veper tjeter te nje shkalle me te larte te "spiralit te forces". Nqs shikon se ne shkallet e larta te ketij spirali, pra te thika, pistoleta etj, nuk ka me shume rendesi se kush e ka filluar sherrin, pasi nuk eshte e drejte te marresh nje jete njeriu per nje mosmarrveshje. Kete te fundit mund ta gjesh ne te gjithe ligjet penale te shteteve demokratike.
Ne akademine policore, qe e kishe permendur ti, mua me mesojne keto gjera. Zotesia eshte te mos marresh pjese ne "spiralin e forces", por te gjesh rruge tjeter te kerkosh te drejten tende, te jesh de-eskalues.
Ah po, me kishe shkruajtur qe duhet te isha konsultuar me pare me ty para se te merrja vendimin. Shume e drejte. Ne shkrimin e pare te kesaj teme, kam shkruajtur qe kam folur me Eri_2. Por kjo bisede nuk ishte aq e gjate, pasi ai me beri vetem te qarte se kishte pasur ferkime me ty dhe ishte nje bisede me gjithsej 2-3 fjali. Vendimin e bazova ne logset qe kishe hedhur ti ne forum, plus qe fola edhe me adamin.
Si perfundim, ndofta ti dhe Eri_2 mendoni qe masat qe morra une ndaj jush jan te padrejta. Une jam njeri, dhe te gjith njerzit gabojne, keshtu qe e imagjinoj qe mund te kem gabuar edhe ne kete rast. Per ty (Igli) jam gati te bej nje mbledhje me te gjith Sopet e kanalit dhe te japin ata mendimin rreth mases qe morra une. Per Eri_2, jam gati te bej nje mbledhje me te gjith adminsat/ircopet dhe te japin ata mendimin rreth mases qe morra.
Nqs e kerkoni nje mbledhje te tille, me shkruani ketu ose ne email: klpd@albnetwork.net

H

harap

Guest

Falko mund te na thuash kush jane ato te tjeret qe te kane thene qe Sop qenkan me te rendesishem se IRCOP ??? atehere nqs i quani superpolicat pse e pranove edhe ti nje emer te tille???

Mandi ku i shef problemet ne server mund ta dime, pasi problemet kane dal nga sop te cilet arrijne deri aty sa te kercenojne serverin jo se bejne gje po thjesht tregojne qe sja kane idene se ca behet ne irc fare edhe per me teper me detyre te mire.

H

harap

Guest

se harrova ishalla scohet ndonjeri pergjumshem neser e na ben ndonje mrekulli te re .

A

Adami

Guest

Citim:
"hedhjen e famshme ne ere te networkut" qe mesa duket shume prej jush i paska bere te dridhen.

ahahahahahahahahahahahaha
ahahahahahahahahahahahahah
Nje shprehje :Qeni pse lind ne kacorren e tij nuk e ben ate (qenin) te zotin e shtepise.
..................................................
Me respekt Adami

KLPD

Primus registratum

Sa per ate qe shkraujti Falko:
Kjo situate duhet te ishte zgjidhur me nje ballafaqim te drejtperdrejte te te dyja paleve.
Pergjigje te gabuara arsyetim i gabuar rruge e gabuar e te ecurit ne kete menyre...
Mua mu duk e qarte se cfar kishte ndodhur. Nqs ti ke nje version ose opinion tjeter, je i ftuar ta shprehesh.
Acarimet ndermjet IRCop edhe Sop kane qene te vazhdueshme edhe jane por duhet te shikohet se sa eshte numri i Sop edhe sa eshte ai i IRCop e megjithate IRCop bejne rolin e LUANIT ne te gjitha situatat kur parimisht pranohet qe nje Sop eshte me i larte ne acess se nje IRCop.
E kam thene me kohe dhe e them: IRCop nuk kan pune me dhoma ku nuk kan akses ose nuk ju eshte kerkuar ndihma. Rasti i heqjes se Eri_2 e mbeshtet kete.
Menyra e "dores se forte " edhe mund te funksionoje, por vetem duke u perdorur me profesionalizem edhe jo me arrogance apo me kokfortesi.
Shpresoj qe heren tjeter ngjarje te tjera te eleminohen qe ne lindje pa qene nevoja per nderhyrje te tilla..
Mund te me tregosh pak se si kam vepruar pa profesionalizem dhe me arrogance?
Heren tjeter gjate ngjarjeve te te njejtit lloj mbajne pergjegjesi te dyja palet per te mos e acaruar gjendjen.

KLPD

Primus registratum

Juir shkruajt:
Te gjithe ju qe kini shkrojtur ketu pergjigjuni kesaj pyetje:

Ekziston hierakia?????????????

Persa i perket serverit.
Sic u pergjigj Eliani, hirarkia ekziston. Si ne server mund te te them qe eshte hirarki e decentralizuar. Ne rastin e serverit, IRCop/admin nuk kan nevoje te marrin leje nga nje admin me me shume flag para se te veprojne. Por per cdo veprim mbajne pergjigjesi dhe per veprimet e gabuara do te pergjigjen para nje admini me me shume flag.
Ne rastin e kanalit #shqiperia, Sopet nuk ka nevoje te marrin miratimin e founderit para se te veprojne. Por Sopet mbajne pergjigjesi per cdo veprim qe bejne dhe ne rast se bejne nje veprim te gabuar do te pergjigjen para founderit.

KLPD

Primus registratum

Adami shkruajti:
Citim:
"hedhjen e famshme ne ere te networkut" qe mesa duket shume prej jush i paska bere te dridhen.

ahahahahahahahahahahahaha
ahahahahahahahahahahahahah
Nje shprehje :Qeni pse lind ne kacorren e tij nuk e ben ate (qenin) te zotin e shtepise.
..................................................
Me respekt Adami
Nuk u drodha por me erdhi shume shume keq qe nje person i besuar me status Sop te kanalit me te madh dhe kryesor te ketij networku, te shprehej ne kete menyre, qofte edhe hiperbolikisht (I lutem akademise policore ta trajtojne ne mesim temen "hiperbole")

mix

Primus registratum

Kjo bisede eshte kthyer ne nje luste te ftohte midis Sop-ash dhe Oper-ash. Harap qe ne momentin e pare, qe pa u shkruar ai kercenimi i famshem nga igli [qb]do hedh serverin ne ere[/qb] ti mbajte anen e eri_2. FALKO nuk e shof arsyen te thenia jote SOp-i eshte me i fuqishem se ircop-i, sepse jane pushtete krejt te kunderta dhe qe ne realitet nuk duhet ti fusin hundet te punet e tjetrit. Sigurisht ne nje shprehje forcash ( nuk duhej arritur deri ketu) nje ircop eshte me i fuqishem se nje sop ( kemi nje shembull te qarte si ai i iglit).
Shkruar nga [qb]Harap[/qb]
[qb] Mandi ku i shef problemet ne server mund ta dime, pasi problemet kane dal nga sop te cilet arrijne deri aty sa te kercenojne serverin jo se bejne gje po thjesht tregojne qe sja kane idene se ca behet ne irc fare edhe per me teper me detyre te mire.[/qb]
Harap nuk e di se cfare kendveshtrimi ke ti por ne kete timin dhene ate te shume te tjereve ( me cfare kam pare ne kete teme) serveri ka shume probleme. Hapi pak syte lal dhe shiko pak me larg nga ajo qe do te shikosh vete.

FALKO

Forumium maestatis

KLPD
Une asnejhere nuk jam shprehur ne emrin tend per ato qe kam shprehur por ne pergjithesi perderisa shikoj qe ti po mundohesh me te gjitha forcat te qetesosh situaten edhe te tjere pas teje ç'nuk po thone ne menyre te pakontrolluar.
Pergjigjet e gabuara jane nga ana e te tjereve , shkruajta se u indinjova nga disa postime ketu qe po vazhdojne akoma te acarojne me tej situaten.
Nese do te kishte mundesi duht te benim nje mbledhje ashtu siç thua ti veç per Sop e vç per IRCop edhe pastaj te dyja palet me perfaqsues te tyre derisa te sqarohen mire disa gjera deri ne fund.
Arroganca edhe joProfesionalizmi nuk te ishin drejtuar ty por atyre personave qe kane acesse edhe influence te larte ne server edhe shprehen ne menyre cinike duke keqesuar situaten. Mua do me mjaftonte postimi yt i pare per ti vene vulen gjithçkaje.

Harap
habitem me ty kur me thua Falko mund te na thuash kush jane ato te tjeret qe te kane thene qe Sop qenkan me te rendesishem se IRCOP ??? kur nje Sop ne kanalin perkates eshte me i larte se IRCop si pergjegjesi edhe IRCop_et nuk kane pune te nderhyjne, po vazhdove akoma te kerkosh sqarime po te jap citimet e atyre qe e kane pohuar deri tani kete gje.
Do te te lutesha gjithashtu te frenoheshe me ato shprehje gjithe ironi, sepse ta siguroj une qe nuk te nderojne ,por te perpiqeshe per te qetesuar kete situate duke folur si Server Admin edhe jo duke thene Mendimin tend personal.
Une nuk e kam konsideruar asnjehere veten superpolic edhe nuk mendoj se me pershtatet ky term, por nese do te kisha mundesi do e beja me gjithe qejf per te shuar gjithe kete rremuje qe po krijohet edhe nuk po na le te ecim perpara.

Harap
Fillimisht postuar nga KLPD
IRCop nuk kan pune me dhoma ku nuk kan akses ose nuk ju eshte kerkuar ndihma.
ketu duhet te marresh pergjijen e asaj pyetje qe bere, po deshe po te shtoj edhe pergjigjen e Mandit per kete nese nuk te mjafton.

Si perfundim propozoj nej mbledhje per secilen pale edhe do tju lutesha ne te miren e te gjitheve te mos shpreheni ne menyre emotive por te perpiqeni te qetesoni situaten.
Ia kalofshi mire..

H

harap

Guest

cili eshte problemi???
diçka zgjidhem ,tjeter???
per sulmet edhe ato te tjerat si llogarisim probleme edhe ato sdine ca gjera do i mesojne me kohen pasi asnje ska lindur i ditur.
nqs do vazhdosh te mbrosh iglin atehere jepi.

P

PLAKU_prej_TIRONE

Guest

ok. duke pare se te gjithe pranojne qe detyrat e sop-ve jane te ndara nga detyrat e ircopeve-ve po asnjeri nuk po merr kurajon po themite shkeputet nga nje diskutim si ky
le te behen ato mbledhje qe u fol si nga KLPD ashtu dhe nga FALKO dhe te ndahen dhe ti behen te ditura kujtdo pergjegjesite qe ka ...mendoj do ishte ne te mire te te gjitheve qe ky diskutim te kishte nje perfundim sa me pozitiv dhe mos tibehen tejzgjatje artificiale.
Thnx per mirekuptimin .KELTI!
ps.Nese do te kete mbledhje te na behet e ditur dhe te biem dakort per nje orar pasi dihet kemi orare te kunderta.

H

harap

Guest

Falko
e kishim fjalen per grade nderkohe qe Visi skishte shkruar akoma.
po ty ste ve faj se aq di.

FALKO

Forumium maestatis

Harap
Une Iglin e kam shok e kam mik e kam vlla se me ka respektuar 1 here edhe e respektoj 100 here.
Te njejten gje kam bere me te gjithe , por ama kur u hoq Igli nga Sop nuk thashe gjysem fjale kunder heqjes se tij.
Lexoji edhe nje here mire te postimet edhe do te bindesh qe problemi qe parashtroj rreh diku tjeter. Nuk dua te jap nje shembull te fundit se çfare ndodhi edhe se si u zgjidh situata sepse sikur i eshte vene kapaku edhe asnje nuk u lendua me shume se aq.

Do tju lutesha te gjithe atyre qe kane acess te prononcoheshin per punen e mbledhjes.

Elian

Primus registratum

Cuna, ju akoma nuk keni kuptuar dicka.
Asgje nuk do arrini me ato dy mbledhje, nuk arrihet "paqja" midis jush nga ato dy mbledhje. Ajo do rrise "inatin" midis jush, dhe ne gabimet me te vogla te njeres pale, pala tjeter do ju "bjere" me aq fuqi sa do kete.

Duhet te gjeni fjalen cuna, qe te bashkepunoni, nuk ka rruge tjeter.

Te jeni te bindur qe po nuk u moret vesh s-do ecni kurre para.
Ah KELTI, ai koncepti i jot i user i thjeshte polic, kryepolic ... me ben per te qare kur e degjon nga nje SOP. E kuptoj deshiren tende per pushtet ... dhe nuk mohoj punen tende ... po ketu ja ke plasur i cike si shume ...
Logjiko edhe ti i cike se nuk ben keq.
Jo per gje, po te ishte ashtu sic thua ti ... te shofish mire mire e holle holle ... ne motd e serverit thuhet .... Perdorimi i ketij server eshte privilegj ..... dhe kjo i drejtohet te gjitheve, edhe ty si kryepolic, dhe te jesh i bindur qe po iu mush mendja dikujt te le jashte ... dhe me motd ... asnje nga kryepolicet e tjere nuk mund te thoje asgje ... pasi thjesht po ju jepet mundesia te chatoni diku.
Kjo nuk do ndodhe kurre, shpresoj, po rruges per kete pune po shkohet. Armiqsite do arrijne ne nje lufte te tille, qe secili do jete ne rregull me rregulloren, dhe do mundohet me shtyp tjetrin.
PRandaj e ritheksoj, mundohuni te merreni vesh me fjale.

H

harap

Guest

ta kesh ca te duash Iglin.akoma se ke marr vesh se nuk ecet me me miqesi???
ai e meritonte heqjen edhe ndonje mase tjeter kunder ip se tij si armike e serverit .

Elian

Primus registratum

Fillimisht postuar nga HaRaP:
[qb]ta kesh ca te duash Iglin.akoma se ke marr vesh se nuk ecet me me miqesi???
ai e meritonte heqjen edhe ndonje mase tjeter kunder ip se tij si armike e serverit .[/qb]
Eh ..... s'keni per te ece perpara ndojhere ju jo. Nejse bani mire qe shkruani ktu, se rritni numrin e potimeve ne forum.
Sa per chatin, nuk po zgjidhni gja. Thjesht po acaroni gjendjen ma shume njeri ma mendjemadh se tjetri.
HaRaP nuk e di me cfare logjiket i thu ato fjale, dhe sic te thashe ne chat, po krijon klane, me apo pa qellim. Te jesh i bindun se nuk ju ndihmojne.
Falko, miqte ne tavoline nderji. Chati eshte nje lloj "pune". Dhe si cdo pune duhet bere me perkushtim, jo me miqesi. Kaq gje arrini te kuptoni te pakten?

FALKO

Forumium maestatis

Elian e drejte duhet ta zhgjidhim kete çeshtje me fjale, por Founderi ne kete rast KLPD eshte mire qe te organizoje nje mbledhje edhe te sqaroje detajet e fundit perfundimish.
Nuk behet fjale per rregullore por me shume per nje menyre sjelljeje edhe veprimi midis dy poleve.
Mendoj se do ishte konstruktive per secilen pale .

Harap.
Ti nuk me gjykon dot , edhe nese e ben per mua nuk ka rendesi, sepse kam pare sesi ke gjykuar nje çeshtje te tille deri tani per te mos folur per te kaluaren. Fjalet e tua merren si fjale e stafit te serverit per kete pepiqu te dalesh me nje mendim te unifikuar me koleget e tu te te njejtit rang.
Megjithate me vjen keq qe ti nuk po vlereson siç duhet ate qe po thuhet ketu.

--END.-- (i hope)

Shkruar nga mua pak me lart
kur u hoq Igli nga Sop nuk thashe gjysem fjale kunder heqjes se tij.

Djema nuk po them qe Igli foli me te drejte, Pikerisht per kete nuk fola kur ai u hoq nga Sop , sepse i dhashe te drejte veprimit te KLPD.
Kam shkruar te tjera gjera , mos u mundoni te shpikni tani gjera te paqena.
Thjesht po perseris gjithmone qe merreni me te qete sepse nuk po dihet ku po shkohet ne kete menyre.

P.S: Jam akoma per mendimin e mbledhjes. Me kaq po mundohem te bej epilogun e postimeve te mia duke uruar te mos kete acarime te metejshme apo nderhyrje te kota. Nese do te flitet perseri gjate e gjate, kam frike se nuk do mbaroj dot me edhe kushedi se ku do marrim vetem duke folur e duke folur e duke folur...

H

harap

Guest

Elian ti me duket ke harru me harru gjuhen shqipe.edhe sdin kuptimi e fjales 'klan'.ca don me thane me ate fjale edhe ku e shef klanin???
Eri_2 ishte shoku im edhe morri denim per ate beri.pse tashi Igli se eshte shok i falkos sduhet te marr denim??kur cenon edhe per me teper jo nje kanal po networkun?????logjikoje pak e me trego.

une po te shpjegoj hapur si ty edhe kujdo qe kush ben gabime dhe nuk bindet ndeshkohet siç u ndeshkuan.si shoket e mi e si shoket e ndonje tjetrit.aha nqs te tjeret akoma dojne te mbrojne te padrejtin atehere te bashkohen edhe ato me te.
thjesht ne mbrojme interesat e albnetworkut.

harrova Elian ti nga jashte flet kollaj sepse je jashte cdo pergjegjsie.....