ZERO TOLERANCE !!

mix

Primus registratum
Re: ZERO TOLERANCE !!

E bera ate pyetje sepse shpresoj qe keto masa mos te merren vetem per te lagur gojen dhe pastaj pas nje jave gjithcka te kthehet si me pare.
Por qe si stafi i networkut dhe ai i #shqiperia te zer mend dhe do ishte mire te kene edhe pak frike sepse ne shqipetaret pa frike nuk arrime te vendosim dot rregull. Mbase nuk ju pelqen si realitet por ja qe ky eshte.

terepervetezotipertegjith

Primus registratum

KLPD kush tha qe e kisha per ato dy ti duhet ta kuptosh shume mire se per ke e kam llafin per ato qe na bejne edhe ironirsa ketu gjasme chatista gjysha ne plot kuptimin e llafit dmth
nejse /pf/images/graemlins/smile.gif sme takom mua te gjykoj puna eshte e juja tani me as qe me intereson une jap mendimet e mija edhe se tjerve i duket e kote per derisa e kane pak ca trunin e drejte ska problem KLPD edhe nje here shif mire ke ke AFER ja ca te thote rudi vella /pf/images/graemlins/wink.gif
harapo je 1-sh lale mos e rruj fare /pf/images/graemlins/tongue.gif

IgLi

Primus registratum

Per KLPD :

Ne bisedat qe bera me Eri_2, adami, Harap, Kelti nxora konlkuzionin si me poshte....
Mbase duhet te flisje dhe me mua, si pjesmarres direkt ne sherr, para sa te merrje masen qe more. Gjithsesi...

Por ne momentin qe Igli shkruajti se do hedhi ne ere networkun, sjellja e tij u be e patolerueshme
Hengra gjithe ato te shara, vura nje ban per arsye mese te drejta, mora nje akill, vij ketu, shkruaj te nje teme me titull "Ankesa për Abuzime në Server!", HaRaP thote qe eri_2 do ndeshkohet, ne nje moment te pare ai ka oper akoma ne nje server, ne nje moment te dyte Audi shkruan qe ne aparence mund te dukesh user i thjeshte dhe akoma te kesh oper, ne nje moment te trete konfirmohet heqja e cdo accessi nga eri_2, dhe me pas ai vete me thote qe shih se kane tallur bythen me ty, se une i kam akoma accesset, por vetem i kam fshehur per te te bere qejfin ty. Vere veten ne poziten time e me thuaj si do reagoje nese kjo do ishte e vertete.

Kam vene re qe ka shume ferkime midis Sop te kanalit #shqiperia dhe Ircop
Kur Sop-i i dhomes dhe nja nga Adminet e serverit vjen ne chat nje here ne tre jave... jane gjera qe ndodhin.

Nga nje Sop pritet profesionalitet, jo impulsivitet. Profesionaliteti dhe objektiviteti tregon qe je aop/sop i afte. Nje person qe kercenon networkun dhe e hedh poshte ate, edhe po ta kete bere ne nje moment impulsiv, nuk ka pse te jete Sop.
S'e di sa letersi bejne ne akademi te policise, por ka nje figure letrare te quajtur hiperbolë... hedhja e serverit ne ere eshte nje e tille.

Mos harro qe si Eri_2 ashtu edhe Igli kan bere pune te madhe per networkun dhe kanalin ne muajt/vitet qe kan pasur akses. Une nuk i shof gjerat bardh e zi. Aksesi ju eshte hequr per sherrin qe krijuan si pasoje e te cilit filluan ta perdornin aksesin ne menyre te padrejte.
Accessin ne menyre te padrejte?!?!?!?!?!?!?!?! Mbase une kam perdorur forumin ne menyre te padrejte, por nese i ke lexuar aq mire sa thua logset e mia, do vesh re qe accessi im eshte perdorur vetem njehere kur nje user ne kanal ka thene tekstualisht :

[23:52] <{Pa_Meshire}> nuk jam si tiransit qe hane pine bejne sherr dhe qine motrat e veta

Nese nje ban per keto fjale eshte perdorje e accessit ne menyre te padrejte... wow... jemi ne rrugen e duhur!!

Si perfundim...

Pune te mbare, e jam i sigurt qe keni per te ecur shume mire dhe pa mua mes jush. Keni vertet nje staf per t'u admiruar. Ishte kenaqesi te bashkepunoja me ju ne networkun e pare shqiptar.

FUND!

IgLi

Primus registratum

KLPD, dhe nje pyetje :

Nese nuk do ishe Admin ne server, por vetem Founder i dhomes, do ta kishe hequr SOp-in tim? Te lutem kesaj pergjigju, dhe mundesisht me sinqeritet! Dhe cilado qofte pergjigja, mundohu te ndash dy detyrat e tua nga njera tjetra.

P.S. Te shkrimi im i meparshem kam shkruar :

Kur Sop-i i dhomes dhe nja nga Adminet e serverit vjen ne chat nje here ne tre jave... jane gjera qe ndodhin.

Duhet

Kur Founder-i i dhomes dhe nja nga Adminet e serverit vjen ne chat nje here ne tre jave... jane gjera qe ndodhin.

H

harap

Guest

Igli me ato deklarime qe ben ti e ke shpreh fare qarte se ca mendon prandaj sdo ndryshonte gje sikur te flitej edhe me ty.
kanali ska ngel kurre per founde rpasi gjithmone ka qene dikush qe e ka bere detyren.
apo tashi qe te iku acc te doli goja per te fole??
pse nuk fole kur kishe sop????apo interesi eee.

kurs eper ERi_2 u tha qe do ndeshkohej masat e ndeshkimit i marrim ne hiqet oper hiqen flags ose ndonje denim tjeter eshte detyra e admin.

FALKO

Forumium maestatis

Kjo situate duhet te ishte zgjidhur me nje ballafaqim te drejtperdrejte te te dyja paleve.
Pergjigje te gabuara arsyetim i gabuar rruge e gabuar e te ecurit ne kete menyre...

Acarimet ndermjet IRCop edhe Sop kane qene te vazhdueshme edhe jane por duhet te shikohet se sa eshte numri i Sop edhe sa eshte ai i IRCop e megjithate IRCop bejne rolin e LUANIT ne te gjitha situatat kur parimisht pranohet qe nje Sop eshte me i larte ne acess se nje IRCop.
Mund te them edhe shume gjera por sikur nuk ia vlen pasi jane thene e sterthene e nuk eshte bere gje.
Shpejt a vone po vazhdoi keshtu njerezit merziten edhe chati apo acessi nga nje mjet argetimi kthehen ne nje mjet merzitjete apo ofendimi ndaj atij qe e ka.
Do te ishte mire te behej ndonje mbledhje edhe te flitej per ndryshimet ne baza apo per llojin e politikes qe do te ndiqet.
Me shume komunikim do tu bente mire te gjitheve .
Menyra e "dores se forte " edhe mund te funksionoje, por vetem duke u perdorur me profesionalizem edhe jo me arrogance apo me kokfortesi.
Shpresoj qe heren tjeter ngjarje te tjera te eleminohen qe ne lindje pa qene nevoja per nderhyrje te tilla..

H

harap

Guest

Ferkimet kane qene edhe prandaj njerezit duhet te jene me te arsyeshem edhe me fleksibel e kushdo te beje ate qe i takon me aq sa di e te mos dal jashte dijeve edhe atyre qe i takon.
ceshtja ne fillim u gjykua se kishte te drejte Sop.
por Sop ska te drejte ti acaroj me shume ceshtjet edhe ti provokoj njerezit.
edhe nje Sop qe kerkon te hedh networkun ne ere jo vetem qe smeriton acces por duhet te rrij jashte networkut fare.

Elian

Primus registratum

Fillimisht postuar nga FALKO:
[qb] e megjithate IRCop bejne rolin e LUANIT ne te gjitha situatat kur parimisht pranohet qe nje Sop eshte me i larte ne acess se nje IRCop.
[/qb]
Kane shperndare vere falas andej nga ju kshu?
Ti do te thuash qe nje SOP ka me shume pergjegjesi se nje IRCOP, qofte edhe local op?

Mjafton te shofesh FLAGS Niku, gjithmone po e dite ca jane /pf/images/graemlins/tongue.gif (j/k), per te marre nje pergjigje per ate qe thua.

Futbollisti

Forumium maestatis

mua nuk me takon te flas ketu se kam kohe qe jam larguar nga chati, por me beri pershtypje perdorja shpesh e fjaleve "ndershkim", "sulm", "masa", "denim".
Nuk e di sa eshte zhvilluar dhoma shqiperia apo si ka ecur network se albforumi nuk me le kohe me per gje tjeter, por jam i mendimit qe keto fjale nuk duhet te perdoren ne drejtimin e nje network chati.
Mbaj mend qe problemet me pare i rregullonim me diskutim dhe mirekuptim, dhe besoj qe drejtuesit e ketij network, jane ne gjendje qe ta bejene kete shume mire. Mjafton pak deshire e mire, dhe te behet gjithmone e qarte, qe eshte antari njehere dhe pastaj vine aop e me rradhe. Nuk eshte vend per te treguar mendjemadhesi apo force, eshte vend per te treguar perulje dhe fisnikeri, per mos te thene mirekuptim e pranim per me tej.

Shpresoj qe ti arrini te gjeni fjalen e perbashket per te eleminuar sa me shpejt problemet dhe per ti ardhur ne ndihme sa me mire antareve, fundja prandaj behet dhe kjo pune.
Gjithe te mirat
Futbollisti

Al-Punk

Still here

Ne çastin qe Founder nuk eshte ne chat jane SOP ata qe veprojne.
Hierarkia e IRC eshte e tille.

Korrigjim KLPD,
dhoma #shqiperia po ecen mire kohet e fundit dhe kjo fale harmonise qe SOP kishin gjetur me njeri tjetrin.

Ankesat per SOP dhe per AOP do kete perhere po duhet pare se nga kush vijne ato ankesa.. dhe me pas te shqyrtohen!

Ceshtja Igli, ndoshta do e diskutojme diku tjeter... po te ndjehesh i dhunuar nga nje IRCop ne kanalin qe te eshte dhene siguri qe nuk do te ngacmohet eshte e rende.

Asnje IRCop nuk duhet te abuzoje ne menyre te tille me nje SOP apo Founder. Dhoma #shqiperia eshte e lidhur ngushte me Networkun, po mendoni cfare garancie po u japim te tjereve qe duan te krijojne nje dhome te madhe ne kete server!
0 siguri.

Probleme aktualisht shoh vetem ne server, po dhe ato besoj se do rregullohen shume shpejt duke u bazuar ne tolerancen zero ndaj veprimeve qe demtojne serverin dhe mirekuptimin dhe largimin e perplasjeve te kota mes administruesve te serverit.

Nese diskutohet per Tolerance zero, ajo nis qe sot, nuk duhet te ekzistojne me fjalet perkohesisht per gabime te patolerueshme.

terpervetezotimertegjithe

Primus registratum

mua sme takon te flas e di shume mire po ne kete ceshtje i jap komplet mbeshtetjen mandit ka shume te drejte per cdo gje shume flm me falni qe nderhyra /pf/images/graemlins/frown.gif

SkinArt

Primus registratum

ps.Hierarkia gjeneral kolonel major kapiten oficer kapterr i fundit ushtari shkrete .. temporary si ne ushtri /pf/images/graemlins/smile.gif

Insane mirmengjes

I

insane

Guest

Fillimisht postuar nga SkinArt:
[qb]ps.Hierarkia gjeneral kolonel major kapiten oficer kapterr i fundit ushtari shkrete .. temporary si ne ushtri /pf/images/graemlins/smile.gif

Insane mirmengjes[/qb]
me falni po duhet te kthej pershendetjen
ciao skinart /pf/images/graemlins/smile.gif

persa i perket temes... vetem bravo ^_^ per gjithcka qe ben!!! (ai po eshte i afte jo vetem ne irc po dhe me njerezit)

P

PLAKU_prej_TIRONE

Guest

Skinart nuk ke pse ben krahasime te tilla do ishte me mire te thoje superpolic , polic dhe popull dhe po te shikohen ne anen pozitive gjithcka eshte e qarte polici=aop ne sherbim te popullit=uservave...superpolici=sop ne sherbim te ktyre te dyve eshte e thjeshte per tu kuptuar ...une vete kam qene viktime e dy killve dhe mendimi im dihet per ate gje dhe ankesa qe kam bere ....nga natyra jam njeri qe nuk nxehem kshu qe dhe impulsiviteti kalon ne minimum...por mendimi im eshte i qarte ne nje kanal deri ne nje moment te caktuar ekziston founderi,sopi,aopi te cilet merren me mbarevjtjen e nje kanali ircopi dhe admini vepron ne mungese te tyre ose kur i kerkohet nje gje e tille... me vjen keq per iglin qe nuk arriti ti rezistonte provokimeve po ja qe jo cdo gje shkon ashtu sic duhet ....dhe nje dicka tjeter do kerkoja sic aop-et dhe sop-et e nje kanali respektojn rregulloren qe u kerkohet flas per ata qe e respektojne pasi per ata qe e shkelin do merren masa dhe njehere tjeter.... do desha qe dhe adminet tu kerkonin nje dhe te tille ircopeve ose operave
Thnx per mirekuptimin KELTI!

IgLi

Primus registratum

Harap une s'veproj ne baze te interesave lali, dhe besoj se eshte vene re qarte qe une ca kam per te thene e them. I marr parasysh mire pasojat qe mund te lindin nga fjalet e mia, ashtu sic kisha marre parasysh nje ndeshkim per ate "hedhjen e famshme ne ere te networkut" qe mesa duket shume prej jush i paska bere te dridhen. Cudi, se nuk njihem as si ndonje terrorrist i rrezikshem. Megjithate jam akoma ne pritje te nje pergjigje nga KLPD.. a do e bente ate qe beri nese do te ishte vetem Founder? Sa per ate qe thote Falko.. eshte mese e drejte. Ne nje dhome, nje IRCOp nuk duhet te nderhyje fare(!!), ne mungese te Founder-it eshte SOp-i qe merr cdo vendim. E drejte ajo puna e harmonise mes SOp-eve qe thote Mandi, ishte arritur deri para pak kohesh, kuptohet mes meje, Falkos, Keltit dhe Freewil_eagles, se Ami- nje here ne 21 dite futet per te mbajtur nickun te regjistruar. Megjithate shpresoj qe kjo harmoni te vazhdoje akoma, por dyshoj, dhe kjo jo prej ikjes time, por per faktin qe tani ka dy SOp, qe dihet sa e duan njeri tjetrin. Nejse pak rendesi ka... dua vetem pergjigje nga KLPD, komentet e tjera do ishin te teperta.

FALKO

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Elian
Kane shperndare vere falas andej nga ju kshu?
Ti do te thuash qe nje SOP ka me shume pergjegjesi se nje IRCOP, qofte edhe local op?

Elian une keshtu e dija edhe te tille e kishin pranuar edhe te tjeret. Ne nje kanal gjithmone Sop ka perparesine edhe vjen pas founderit. Mos i ngaterro pergjegjesite e nje Sop_i me detyrat edhe flaget e nje IRCop_i.
Me sa kam pare une deri tani gjithmone problemet kane filluar nga IRCop_et duke degraduar ne konflikte IRcop-Sop IRCop-IRCop pikerisht sepse nuk po dine ti dallojne detyrat nga pergjegjesite.
Lista e Sop_eve eshte modifikuar gjithmone duke bere qe te arrihej nje harmoni per tu patur zili deri pak me pare, ndersa ajo e IRCop konsiderohej e paprekshme megjithese shkeljet qe jane bere nuk kane fund.
Nuk po flas me sepse po marr per baze kete strategji te re te *dores se forte* por po te them qe edhe ajo harmoni qe ishte midis Sop tani nuk eshte me sepse gjerat kane ndryshuar.
Kete duhej te prisnit perderisa bete keto ndryshime edhe nuk e di se ku do ti dale fundi kesaj situate, por mua me duket rruge qorre.

Sa per flagset Elian ne baze edhe te atyre siteve edhe pergjigjeve qe me ke dhene ti kam mesuar shume shume gjera edhe te falenderoj per kete. Por mesa duket portreti im per ty eshte ai qe te eshte fiksuar qe ne kohet kur me mesoje sesi behej nje komande etj.
Mua vullneti per te mesuar gjera te reja nuk me mungon edhe sa here qe do te kem ndonje problem do te drejtohem atje ku mund te me japin nje zgjidhje te vlefshme, natyrisht edhe tek ty nese nuk do e kesh besdi. /pf/images/graemlins/smile.gif
Ia kalofshi mire te gjithe.

Elian

Primus registratum

Falko, eshte per te ardhe keq per ty lal.
U nisa te bej humor me ate .. nqs i di ca jane ... nejse, te kerkoj falje se po e shof qe e paske marre seriozisht.

2. Ti shprehesh .... mesa di une nje SOP eshte me i larte ne access se nje IRCOp

E ke gabim. NJe user i thejshte nuk eshte kurre me i larte ne access se nje SOP.
Do thuash pse?
Sepse briiigi (pa te keq moj se po nxefesh edhe ti), pa pasur op fare, ben BAN, KICK nderron modes, kick ]a users, kurse ti si SOP (kur nuk je oper)nuk i ben dot keto gjera.
Besoj keto te bindin per ate cka thashe une, referuar fjalise qe the ti.
Persa i perket pergjegjesive, ta mbeshtes mendimin, po jam dakort me Visin kur thote qe duhet i cike profesionalizem.

Ah kujtoj dhe dicka ... kur kam marre AOP e pare .... dikush erdhi ne privat dhe po me shante .... dhe meqe po flisja me nje nga SUPERPOLICAT (kshu i quan kelti), me keshilloi te mso e beja ban, po ta beja ignore.
NJe keshille per IgLin:
Edhe pse te jap te drejte ne te gjithe ankesat e tua, pervec deklarates per hudhjen ne ere te serverit, dhe ... nuk ka hudhje ne ere vetem me gjera eksplozive (pra ketu vazhdon te kercenosh), nuk te jap te drejte tek fakti qe dikush te shajti ne privat (ishalla jam gabim), dhe ti e bere ban. Ky eshte i vetmi gabim i joti, i cili tregon te ngjesh ate .... duhet pak profesionalizem (qe thote visi).

Persa i perket sherreve, po te hapni pasaportat do lexoni qe keni nenshtetise shqiptare (shumica juaj), dhe per tradite, shqiptari e ka per krenari te beje sherr, kudo, me kedo, per cfaredo.
E fundit. Per ato te dores se forte ...
Ishalla do e kuptoni shpejt se ashtu nuk ecet perpara (gjithmone), po do vije nje dite ku ajo dora nuk do jete me e drejta e hereve te para.
Ishalla nje dite do kuptoni qe njerezit qe shkruajne ketu nuk shkruajne per t'ju "sulmuar" sic beni ju (pothuaj te gjithe), dhe do mesoni nga gabimet tuaja.

Ishalla nuk kam fole me murin, po e di se sa te lexohet kjo gje ... ca nga ju do thone ... foli prape ky ****.

FALKO

Forumium maestatis

Elian , me fal mua nese nuk e kuptova qe e kishe per humor , por tema me duket shume serioze edhe nje pike krisjeje ne Network perderisa humbem dy anetare kaq te vjeter edhe me vlere.

Per momentin po e le humorin jashte kesaj teme.
Mendoj se do te kemi kohe edhe mundesi per te bere humor ne tema te tjera apo edhe ne chat kur te na jepet mundesia.

Juir

Forumium maestatis

Te gjithe ju qe kini shkrojtur ketu pergjigjuni kesaj pyetje:

Ekziston hierakia?????????????

Persa i perket serverit.