Nuk te duket pak si " shto miell, shto uj", jo per gje por nuk mund te thuash se kenaqesia nuk ka te beje me perfekten, ose te besh diferencime mes seksuales dhe te natyrshmes. Nuk mendon se e nayrshmja perfshin seksualen, perfitimin dhe kenaqesine?! Pastaj me thuaj te lutem; si e kupton ti perfekten, me cfare parametrash e mat ate?Fillimisht postuar nga NAHARA:
[qb] dashurine e shkaktojne keto gjera
kenaqesia
perfitimi
inklinimi seksual
inklinimi i natyrshem
dhe nga perfektja
dashuria e nxitur nga aryest e mesiperme eshte e kushtezuar, e varur dhe e destinuar per shuarje.Dashuria e skalitur ne zemer prej bukurise se perfeksionit eshte mbi çdo ineters a perfitim dhe dhuron vetem kenaqesi pa kushte.
dashuria per perfekten s'ka fjale, te mahnit me bukuri dhe prej saje s'ke te ngopur.Dipendenza eshte jotja ndaj te bukures, dhe shpirti i dedikohet natyrshem.Kjo eshte esenza e vertete e dashurise, e hijet e saj jane te gjitha format e tjera mes nesh! [/qb]
Hmmm nqs e ke me mua:Fillimisht postuar nga Ema:
[qb] ...a t'njof une ty?
P.s:Te tradhto avatari! [/qb]
Sa per prezantim; nicku im eshte Melhiades.Fillimisht postuar nga NAHARA:
[qb] patjeter vlla qe po marr mundimin te pertyp pordhet tuaj dhe te rrefej qe s'prisja te kuptohej e per me shume te trajtohej ndaj e vura tek vrojtimet e jo tek filozofia...
inklinim mu duk fjala me e goditur ne bagazhin tone.Mund te kisha thene tendence apo prirje, po keto i takojne Vis Elbansanit.Fjala origjinal ne meditim ishte persisht, ndaj e kam kuptuar dhe e kam perkthyer.S'te ve faj, Forumi eshte plot me Copy-paste!
Ne prirjen per dashuri per seksin e huaj nuk ka shume per te folur dhe ndarja per pririej natyrore nenkuptonte ne origjinal, dashurine nene-baba-moter-vella-bij-bir.
nje mjeshter tjeter, ne nje nder ato shkrimet per ty pa vlere qe une shpesh lexoj, shtjellon keshtu çeshtjen.
dashuria ndahet ne dashuri per çka dashuria jep, e ne dashuri per çka ajo ne vetvete eshte.
Ne rastin e dyte meditimi i mesiperm sqaron se behet fjale per te bukuren, ku gjithkush dashurohet a priori,dhe sensi i kesaj lloj ndjenje te paster nga egoja, eshte ne natyren njerezore, dhe vetem ne te.
kjo lloj dashurie, admirimi nuk verehet tek kafshet e ndersa llojete siperpermednura mund te verehen ne forma te ndryshme.
milhandes, apo si ju quajn, te me falni se nuke pashe mire emrin, po s'ju kam ndjekur , ideja ime s'kishte qellim te ishte e qarte.megjithate flm per kortezine e leximit te shkrimit, stilin pompoz jam i detyruar ta pranoj!
ind... [/qb]
ishin ato qe une isha betu ti shifja para se te vdisja me doemos....e ja arrita. Metallicat, 13 qershor, Imola.Fillimisht postuar nga Lara Croft:
[qb] Po ve re se Nazhi paska qen ne koncert. Kush ishte ne skene yllo???
Ve re gjithashtu qe 13-ta ka kalu me kohe vlla /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
verej se as nuk e merr mundimin te konsiderosh se ne bote nuk sillet vetem teoria ku ke aderuar ti, dhe se ka njerez qe mendojne se njeriu ka nje esence njerezore shume te ndryshme nga kafshet qe ne origjine,pra ne origjine s'eshte kafshe dhe se vlerat e larta e virtytet njerezore s'jane utopi dhe se dimensionet njerezore s'kane limite dhe se te jesh njeri do te thote te kuptosh vetveten, çka kafshet s'e bejne...Fillimisht postuar nga Melhiades:
[qb]Sa per prezantim; nicku im eshte Melhiades.Fillimisht postuar nga NAHARA:
[qb] patjeter vlla qe po marr mundimin te pertyp pordhet tuaj dhe te rrefej qe s'prisja te kuptohej e per me shume te trajtohej ndaj e vura tek vrojtimet e jo tek filozofia...
inklinim mu duk fjala me e goditur ne bagazhin tone.Mund te kisha thene tendence apo prirje, po keto i takojne Vis Elbansanit.Fjala origjinal ne meditim ishte persisht, ndaj e kam kuptuar dhe e kam perkthyer.S'te ve faj, Forumi eshte plot me Copy-paste!
Ne prirjen per dashuri per seksin e huaj nuk ka shume per te folur dhe ndarja per pririej natyrore nenkuptonte ne origjinal, dashurine nene-baba-moter-vella-bij-bir.
nje mjeshter tjeter, ne nje nder ato shkrimet per ty pa vlere qe une shpesh lexoj, shtjellon keshtu çeshtjen.
dashuria ndahet ne dashuri per çka dashuria jep, e ne dashuri per çka ajo ne vetvete eshte.
Ne rastin e dyte meditimi i mesiperm sqaron se behet fjale per te bukuren, ku gjithkush dashurohet a priori,dhe sensi i kesaj lloj ndjenje te paster nga egoja, eshte ne natyren njerezore, dhe vetem ne te.
kjo lloj dashurie, admirimi nuk verehet tek kafshet e ndersa llojete siperpermednura mund te verehen ne forma te ndryshme.
milhandes, apo si ju quajn, te me falni se nuke pashe mire emrin, po s'ju kam ndjekur , ideja ime s'kishte qellim te ishte e qarte.megjithate flm per kortezine e leximit te shkrimit, stilin pompoz jam i detyruar ta pranoj!
ind... [/qb]
Ok, une e pranoj se zgjedhja e fjaleve te duhura ne momentin e duhur eshte dicka shume e rendesishme. Per kete arsye mendoj se eshte me mire te mos perdoren fjale qe gjuha shqipe nuk i perfshin.
Stili im pompoz?! Interesante, mbiemer shume i bukur ky, por mua me duhet perseri te te pyes nese je ne gjendje te percaktosh pompozen, e kam fjalen tani per tani, pa hapur ndonje fjalor ne internet.
Nuk e di nese e ke te qarte termin "inflacion i fjaleve". Kur perdoren fjale me shume se sa duhen, ato (fjalet) e humbin vleren, sado bukur te tingellojne nese nuk kane edhe sqarimin perkates jane thjeshte grupime shkronjash. Me thuaj ti perse kjo fjali duhet te jete e vertete; "dashuria ndahet ne dashuri per çka dashuria jep, e ne dashuri per çka ajo ne vetvete eshte". Pastaj nje term tjeter qe une nuk kuptoj; "seksi i huaj", pastaj kjo tjetra; "Ne rastin e dyte meditimi i mesiperm sqaron se behet fjale per te bukuren, ku gjithkush dashurohet a priori,dhe sensi i kesaj lloj ndjenje te paster nga egoja, eshte ne natyren njerezore, dhe vetem ne te". Ndjenje e paster nga Egoja?! Mos mendon me te vertete se ka ndjenja qe nuk burojne nga interesi?! Me vjen keq te te zhgenjej, por me duhet te te them se nuk ka ndjenja te tilla, me keq biles; plaku i Vitit Te Ri nuk ekziston, as Peter Pan. Gjithcka sillet rreth interesit. Edhe ajo "dashuria e paster" ndaj prindit, motres....
Ti flet per prirje natyrore dhe harron se pikerisht keto prirje jane ato qe ne kemi trasheguar nga kafshet, prandaj dhe nuk mund ti shikosh aspak si ideale.
Une ndoshta e kam gabim (nuk besoj por nejse...), por per te shmangur cdo keqkuptim do ishte me mire sikur ato qe shkruan ti sqarosh.
Pershendetje. [/qb]
po ve re se jam e kenaqur ndoshta per faktin se e shfrytezova /pf/images/graemlins/laugh.gifFillimisht postuar nga Mistreci:
[qb]Këtë po vreja dhe unë.E shfrytzojmë bashke. /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]Fillimisht postuar nga edda:
[qb] .. se me ka rene nje hir i bukur. Duhet ta shfrytezoj :idea: /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
me kishte marr malli...Fillimisht postuar nga alinos:
[qb] Ve re se me ne fund Nahara gjeti dike me ke te llafoset shtruar /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]