Vjehrrat!

kundraRRYMES

Primus registratum
Re: Vjehrrat!

A vjerrat vjerrat...Vetem femrat shprehin mendimet e tyre pa djemte shkojne me te tere( jane si uji marrin formen e enes).

Vallai me te thone te drejten gjate kohes qe kisha vjerren ne shtepi mesova "hashashin". U bera me depresion, dhe aq sa per nje moment desh e holla nga shkallet.
Shume do te thone epo me plakat merresh.
A mer vlla a durohet tjetra mjes dreke darke duke te thone " a sjeni per gje ju, nuk behet ashtu, behet keshtu, futja atje...nxirre ketu... bo kete bo ate...lene qe te urdhero edhe e ka harru fjalen " te lutem"...

Epo djale i urte une i thashe vetes futja hashash vella je rehat...! Tani kur flet ajo me duket se ciceron nje harabel. Aq sa nje dite kur me tha : Nuk me degjove qe po te therrinja.. ja ktheva duke qeshur ...Pse ju po flitnin mua mu duk si cicerime kanarine...DO ti i vari turinjt,edhe ate note nuk fjeta me nusen pasi kjo e fundit mori vesh per "kanarinen" dhe nuk me donte ne krevat.

Pra si i thone fjales... ta varesh prej llape, vallai nuk ngopem.

Por me duket se problemi qendron tek xhelozia...pasi e vura re kur i bera qejfin nje dite i thashe ,, " si me je bere mama,,,mu duke si motra e nuses..." ju be qejfi...epo thashe menopauza menopauza... por vjerres i duhet pastruar oxhaku...e keshtu i propozova nuses ti gjenim nje JARAN...por di ti me tha : JARANIN GJEJA TETOME...

Mora nenen ne telefon edhe i thashe keshtu keshtu... edhe nena me tha : Te me qaje hallin ajo nusja jote skam nevoje per ju e kam gjetur me kohe...2 kom , e nje ne shpi bohen 3...

Shnet

bebivogel

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Lady Marmalade:
[qb] e dini ju ate thenien qe kan spanjollet???:

"Sa me shume qe e njoh vjerren time,
AQ me shume filloj te dua qenin " :lol: /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Mos egzagjero ... ajo eshte "Sa me shume njoh NJERIUN ..." e jo vjerren /pf/images/graemlins/wink.gif ... se i bete si monstra vjerrat... Qingji bute pi shume nena thone ... /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

sweet eda

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ZeQo_PiLaFi:

hahahah pse nga berati qenke ti mojjjjjj^
alonos po erdhe deri ne berat ste le uen mi te vehs ne tomor do te mar vet aty sa te zbresesh autobuzit /pf/images/graemlins/wink.gif
uen per vete se i magjinoj dot te zihet nusja ime me mamin tim iuuuuuu me leviz truri seprapthi.apapapa te shaj nusja iem mamin apapapap lem rehat se poisha me keto mend do e hedh nusen nga kati kater kot smi ka ber babi aq shpi te medhajaaaa /pf/images/graemlins/wink.gif :smash: [/QB]
kshu si duket bathet, paske per te ngel beqar, pah ç'i bone vetes ç'i bone!!! :lol:

helibak mucogllava

Primus registratum

ci bera mi po jo moj jo se do gjej na nje tek jao tema atije ca mund te sakrifikoni per hir te dashuris ene na njera do e bej zemran gur e gjakun ...... ene do sakrifikoj do me doj mua kshu sijam :smash: :kiss:

Jacky

Primus registratum

Mendoj qe ky eshte nje konflikt sa vete bota do thosha shume delikat.Historia ka treguar qe e vjetra eshte gjithmone ne kontradikt me te rene.Pra dihet qe bashkjetesa e ketyre te dyja eshte shume e veshtire.Sot ne kohet moderne per fatin e mire gjerat kane ndryshuar shume.Secili do lirin e vete rehatin e vete,mendimin e vet,privacy e vete dhe askush nuk do qe ta humbasi per hir te zakoneve dhe mentaliteve te jetuarit ne fis qe ka ekzistuar ne Shqiperi.Mendoj qe dhe vjerrat dhe nuset nuk dua qe ta ndajne kete gje me njera tjetren,sepse dihet sesi do ndikoj kjo ne jeten e perbashket.Une mendoj qe respekti dhe edukata nuk duhet te mungoj kurre por gjithesesi ne fund te dites keto jane marredhenie reciproke.Dikush per mendi azilin ketu ose braktisjne.Une i kam prinderit te moshuar dhe jetojne vetem,vellai im jeton jashte Shqiperise gjithashtu dhe une me fejuarin por nuk mundem ta detyroj vellai tim te shkoj dhe te martohet ne Shqiperi dhe te jetoj me prinderit meqenese jane vetem,sepse ai ka jeten e vete.E thashe kete per te dale aty qe jeta eshte bashkeshortore,me burrin tend,sepse kudo ne bote femija kur behet 18 vjec shkon dhe ben jeten e vete sic e deshiron.Pse vetem ne Shqiperi i dua femijet keta qe jane jashte nuk i duan,"ne paskemi qelluar superprinder" por mendoj qe ata bej detyren si prinder i rrisin femijen e ushqejne e veshin e arsimojme persa kohe qe femija eshte i mitur qe nuk eshte zot i vetes mos ti mungoj asgje dhe pastaj behet i pavarur ne jete.Nje faktor qe i kopromenton shume marredheniet ne Shqiperi eshte mos respektimi i te drejtave te tjetrit nderhyrja ne pafundesi ne mardheniet e te tjerve qe nuk te jep hapesi te besh jeten tende.Prandaj do te thosha qe shumica e mardhenieve nuse-vjerre ne Shqiperi jane fallso te pa sinqerta per hir te mentaliteve primitve dhe qe njerzit nuk rrojne per veten e tyre po per te tjeret.Thjesht dua qe te bej jeten time me familjne time me burrin dhe femijet e mi pa me diktuar askush si duhet te sillem apo se cfare dua te bej ne shtepine time.

Ela_001

Primus registratum

Fillimisht postuar nga too too Nice:
[qb]
Fillimisht postuar nga StAinEd:
[qb] Mezi do duroja burrin e jo me vjerren :shrug: [/qb]
ohoho avash ti, ne kete rast mos u marto atehere!!! :lol: [/qb]
ashu do ja bej /pf/images/graemlins/wink.gif

Ela_001

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Hermes:
[qb] U be disa kohe qe kam nje parandjenje te cuditshme: qe kur te vije dita e te behem me vjehrre, me shume do me pelqeje vjehrra mua, sesa do me pelqeje nusja :rolleyes: Seriozisht...
Kjo per arsye se me eshte krijuar pershtypja qe marredheniet burre-grua dhe burre-vjehrre shkojne ne nje fare menyre ne kahe' te kundert: me kalimin e kohes dhe pas kalimit te atij "afshi" te pare pervelues, marredhenia e pare rrezikon te shkoje drejt renies ne perseritje te vetvetes (per te mos permendur fjalen "monotoni") dhe perqendrimit me teper tek detyrimet shoqerore e familjare (si psh, rritja dhe edukimi i femijeve apo krijimi i imazhit publik te te qenit nje cift i lumtur), nderkohe qe e dyta shkon drejt konsolidimit dhe zevendesimit te paragjykimeve fillestare apo parjes me sy te shtrember me vleresimin objektiv e karakterit dhe te perpjekjeve qe ti ben per t'a bere nje lidhje sa me te qendrueshme dhe funksionale.
Gjithsesi, kjo eshte nje pershtypje personale, e kam me teper nje parandjenje per veten time se sa per ju te tjeret /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Vdksha un kur ja bo qefin vetes ti me, aman aman. PEr ty do vdesin si fis, me gjith nuse e me gjith vjerre e ku ta di une cfare :kiss:

Ilir Bllaca

Primus registratum

Vjehrrat un mezi i duroj. E kam fjalen per keto vjerrat ketu ne vendin e mullinjve dhe te lopeve. Ta cajne bulen fare ta cajne; bej keshtu e bej ashtu, thojne. Po vjerrat shqiptare si jane? Po qen edhe ato keshtu atehere lere fare.

Vaj vatani e mjeri mileti kjo pun pastaj.

bujana

Primus registratum

Varet se ca tipi ka kjo vjehrra.Nqs. eshte lafazane,grindavece,nevrike,thashethemexhije a ku ta di une,faleminderit po do preferoja te jetoja pa te.Po te jet tip i dashur eshte mese e mirpritur.

Ilir Bllaca

Primus registratum

Po, po, preferimi thua ti?
E din ate fjalen e urte?
Deshira tjeter gje dhe realiteti tjeter gje. :thumbsup:

moonlight

Primus registratum

I score high me nenat e baballaret e djemve /pf/images/graemlins/laugh.gif
Po ia bere birin te lumtur edhe i tregon respektin e duhur, vjehrrat nuk jan gogoli; pastaj eshte bukur kur te shohin si vajzen e tyre, apo kane nje femer tjeter me te cilen mund te flasin per lule e veshje kur i shoqi dhe i biri pine birre nga dhoma tjeter. /pf/images/graemlins/smile.gif

personazh

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga moonlight:
[qb] .... vjehrrat nuk jan gogoli.... [/qb]
e lexova Googli dhe e besova per pak, t'menosh qe mamate e gocave jane tamom si google, i mjafto pak kohe me te gjet gjith informacjonet per ty /pf/images/graemlins/laugh.gif

Isabelle

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga hajduti hurmave:
[qb]e lexova Googli dhe e besova per pak, t'menosh qe mamate e gocave jane tamom si google, i mjafto pak kohe me te gjet gjith informacjonet per ty /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
:lol:

Vetem qe hajde te gjesh 'keywordin' e sakte per llojin e robit seeeeeeeeeeeeeeeeeee... ????

JoNiDa1

Primus registratum

Fillimisht postuar nga hajduti hurmave:
[qb]
Fillimisht postuar nga moonlight:
[qb] .... vjehrrat nuk jan gogoli.... [/qb]
e lexova Googli dhe e besova per pak, t'menosh qe mamate e gocave jane tamom si google, i mjafto pak kohe me te gjet gjith informacjonet per ty /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Mami im eshte e qete burro :goofy:

Hermesss

Primus registratum

Fillimisht postuar nga StAinEd:
[qb]
Fillimisht postuar nga Hermes:
[qb] U be disa kohe qe kam nje parandjenje te cuditshme: qe kur te vije dita e te behem me vjehrre, me shume do me pelqeje vjehrra mua, sesa do me pelqeje nusja :rolleyes: Seriozisht...
Kjo per arsye se me eshte krijuar pershtypja qe marredheniet burre-grua dhe burre-vjehrre shkojne ne nje fare menyre ne kahe' te kundert: me kalimin e kohes dhe pas kalimit te atij "afshi" te pare pervelues, marredhenia e pare rrezikon te shkoje drejt renies ne perseritje te vetvetes (per te mos permendur fjalen "monotoni") dhe perqendrimit me teper tek detyrimet shoqerore e familjare (si psh, rritja dhe edukimi i femijeve apo krijimi i imazhit publik te te qenit nje cift i lumtur), nderkohe qe e dyta shkon drejt konsolidimit dhe zevendesimit te paragjykimeve fillestare apo parjes me sy te shtrember me vleresimin objektiv e karakterit dhe te perpjekjeve qe ti ben per t'a bere nje lidhje sa me te qendrueshme dhe funksionale.
Gjithsesi, kjo eshte nje pershtypje personale, e kam me teper nje parandjenje per veten time se sa per ju te tjeret /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Vdksha un kur ja bo qefin vetes ti me, aman aman. PEr ty do vdesin si fis, me gjith nuse e me gjith vjerre e ku ta di une cfare :kiss: [/qb]
Ke fis te madh ti mi? /pf/images/graemlins/laugh.gif