Vjehrrat!

Ema

Goddes
Re: Vjehrrat!

Fillimisht postuar nga - Neo -:
[qb] Si e shihni dhe si do ta donit ju jeten tuaj ne cift, se bashku me prinderit e bashkeshortit/tes, apo vetem?
Ne shoqerine e sotme shqiptare dihet mire marredhenia e nuses me vjehrren (sidomos) :devil: Si do donin vajzat tona, te jetonin bashke me te, apo vetem per vetem me burrin. Dhe po ashtu djemte, si do te donin, vetem me gruan, apo dhe me prinderit?!
Si kalohet jeta me mire?! Ku mund te lihen prinderit nese vendosni te jetoni pa to?! Etj, etj si keto. [/qb]
Une e menoj si per prinderit e mi-nese do me mbeteshin mua s'do i lija vetem-po keshtu me prinderit e burrit.Nuk do vdes,njerez jane dhe ata... :idea:

bebi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Prodigygirl:
[qb] Vjerren duaje me shuem se cuni /pf/images/graemlins/laugh.gif se do kujtoje pastaj qe e do dhe cunin aq /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
:lol: :thumbsup: proto, s'me kishte shku mendja njaty. /pf/images/graemlins/laugh.gif

ps: ej, ka edhe nuse shkodrane, lexova pak ma siper, qe per hater te vjehrres ndryshojn edhe dialektin.. pupupupu, sa pa lezet jane. :mad: :smash:

Diddy19

Su@mi

Fillimisht postuar nga Rhea:
C'ja fusni kot...ka dhe vjehrra te mira...

Rhea!Ke degjuar ndonjehere perralla me shtriga te mira??? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Seriozi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Lara Croft:
[qb] Vjerrat jane si shpirt.....kur te vijne per vizite [/qb]
Lara me duket se e ke lene pergjysem mendimin...kur te vijne per vizite....... me peshqeshe,të të mbajne femijet dhe te bejne te gjitha punet,pastaj te krisin byt*hen dhe te shkojne ne shpi te tyre.

Rhea

Primus registratum

Fillimisht postuar nga loren^:
[qb]
Rhea!Ke degjuar ndonjehere perralla me shtriga te mira??? /pf/images/graemlins/laugh.gif
[/qb]
Loren^ ke pare ndonje seri te "Streghe"?

PS--by the way,analogjia (vjehrre-shtrige)s'eshte aspak e drejte...dhe mami jot do behet vjehrre nje dite...besoj :wave:

Diddy19

Su@mi

Fillimisht postuar nga Rhea:
Loren^ ke pare ndonje seri te "Streghe"? PS--by the way,analogjia (vjehrre-shtrige)s'eshte aspak e drejte...dhe mami jot do behet vjehrre nje dite...besoj

Rhea!Paske pare sh telenovela e seriale televizive zemer!
Normalisht qe ideja qe kemi krijuar per vjehrat eshte fare fare subjektive;pse ti mendon se burrave ,nenat e tyre u duken te keqija??Kjo vlen edhe per mamin time

doktoresha

Primus registratum

eshte nje pune e komplikuar kjo...jane dy femra qe duan te ndajne ne menyre te barabarte ose jo nje krijese te pandashme...te dyja pretendojne se e duan me shume se tjetra...e jane me te mira per te me te vlefshme...po dhe po tja lesh ketij apo atij mashkulli te zgjedhe nuk eshte e drejte se dashurite per nenen e gruan apo shoqen jane krejt te ndryshme...
jane shume larg distancat e mirekuptimit perderisa jane larg dhe me breza nje nuse e nje vjerre.
medhithate /pf/images/graemlins/laugh.gif gjithmone me ben per te qeshur ky muhabet...ska vend ku ka njerez te martuar apo fejuar qe mos e degjoj... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Hermesss

Primus registratum

U be disa kohe qe kam nje parandjenje te cuditshme: qe kur te vije dita e te behem me vjehrre, me shume do me pelqeje vjehrra mua, sesa do me pelqeje nusja :rolleyes: Seriozisht...
Kjo per arsye se me eshte krijuar pershtypja qe marredheniet burre-grua dhe burre-vjehrre shkojne ne nje fare menyre ne kahe' te kundert: me kalimin e kohes dhe pas kalimit te atij "afshi" te pare pervelues, marredhenia e pare rrezikon te shkoje drejt renies ne perseritje te vetvetes (per te mos permendur fjalen "monotoni") dhe perqendrimit me teper tek detyrimet shoqerore e familjare (si psh, rritja dhe edukimi i femijeve apo krijimi i imazhit publik te te qenit nje cift i lumtur), nderkohe qe e dyta shkon drejt konsolidimit dhe zevendesimit te paragjykimeve fillestare apo parjes me sy te shtrember me vleresimin objektiv e karakterit dhe te perpjekjeve qe ti ben per t'a bere nje lidhje sa me te qendrueshme dhe funksionale.
Gjithsesi, kjo eshte nje pershtypje personale, e kam me teper nje parandjenje per veten time se sa per ju te tjeret /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/smile.gif

olti

Neo

Sa shume qe i dashket mojeeeeeee?! :devil:

PO, si do ishte zgjidhja sipas jush?! AZILI?!!!

Blendi

Primus registratum

Po t'ia duash dhe respektosh bijen fort, edhe vjehrra ka per te dash po njesoj. prandaj mos u shqeteso Hermes. As per ate renien monotonike mos e vrit mendjen se dy njerez qe duhen shume dhe respektohen akoma me shume nuk bien nga gjendja se riperterihet cdo dite. Une them se kur robi ben ca prapsira ne kohe te hershme, ua meson vleren e vertete gjerave, per kete arsye vlereson relaten me gruan e vet, rrjedhimisht vjehrra dhe vjehrri behen ne gjyshe dhe gjysh te femijeve dhe gjithcka shkon fjolle.
Rendesi ka kur njerzit dine vendin qe u takon, futja e hundeve sjell gjithmone konflikte.

Blendi

Primus registratum

Sa per pergjigjen e pyetjes. Secili ne shpi te vet. nonen time e du fort, biles do jete vjerra numer 1 ne bote se sa here i kam pas pru shoqka ne shpi gjate gjimnazit mi ka trajtu me aq respekt dhe ngrohte sa ia bojshin "ec ikim takojme mamin tend".
Po une do rri ne shpi vetem me nusen time, nona le te vije te na mori cerrat kur kena ndonje aktivitet.
Plus edhe nji gjo. Nona ime e ka ala vjerren e vet gjalle dhe ne shtepi. Me ka thon vete: "Blendo, ti rrusho do rrish ne shpi vec se une i kam heq kto kusure me vjerren time dhe nuk bohem vjerre me nji shpi me nusen gall n'bot". nji kshu thot mami im.

edda

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blendi:
[qb] Sa per pergjigjen e pyetjes. Secili ne shpi te vet. nonen time e du fort, biles do jete vjerra numer 1 ne bote se sa here i kam pas pru shoqka ne shpi gjate gjimnazit mi ka trajtu me aq respekt dhe ngrohte sa ia bojshin "ec ikim takojme mamin tend".
Po une do rri ne shpi vetem me nusen time, nona le te vije te na mori cerrat kur kena ndonje aktivitet.
Plus edhe nji gjo. Nona ime e ka ala vjerren e vet gjalle dhe ne shtepi. Me ka thon vete: "Blendo, ti rrusho do rrish ne shpi vec se une i kam heq kto kusure me vjerren time dhe nuk bohem vjerre me nji shpi me nusen gall n'bot". nji kshu thot mami im. [/qb]
O Blendo, mami jote qeka si shpirt! A martohemi bashke ne ?

Hermesss

Primus registratum

Fillimisht postuar nga anadoktoresha:
[qb] do zoti te plotesohet deshira hermes! /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Jo vallaj, mos e dhente Zoti thuj! Jeten du me e kalu me nusen, jo me te ëmën e saj, pavaresisht sa shume do te me doje kjo e fundit /pf/images/graemlins/wink.gif
Ti ke ndonje preference te vecante per vjehrren, se sikur s'kishe zbuluar gje tek postimi yt diku me siper /pf/images/graemlins/laugh.gif

Hehehe ky diskutim nuk lind fare tek ata qe i kane kushtet, zgjidhja eshte gjithmone evidente. /pf/images/graemlins/wink.gif

Rrobte zihen e grihen me prinderit ose burrat e tyre, po gjithmone ja gjejne anen muhabetit. dhe falin, dhe duhen prape, kurse me vjehrrat ehe.... u varet ne qafe si gure i rende per gjithe jeten nje fjale e keqe qe kane thene. Kete e di sepse ime eme vazhdon te mbaje mend dhe te perseris gjera qe nga java e saj e marteses, megjithese tani shkon fjolle me gjyshen time.

Dolores

Primus registratum

Une shkoj per vete......ndoshta dhe fakti qe jam larg e ndihmon lidhjen por prape them se fjalet shkojne e vijne, po i gjete anen cdo njeriu shume gjerra letesohen edhe kjo u mungon shume njerzeve sot deshira per tu dhene nji shans pozitiv njerzeve qe duam s duam jane pjese e rendesishme e mardhenieve me partnerin.