Re: Vjehrrat!
Kam degjuar histori per nena djemsh qe besonin me teremend qe asnji femer nuk ishte good enough per djalin e tyre edhe kur djali ishte me i therrit qametit. Djem te tille zakonisht jane te pazote per te ndihmuar nuset e tyre te ndertojne nje marredhenie te mire me nenen dhe plasin sherret pastaj.
Mua me ka rene bingoja, sic thote nje shoku im, dhe e kam vjerren si shpirt se vertet me do shume dhe ne 8 vjet martese, nuk kemi kembyer nje gjysem llafi te keq. Ama, gjuha dhe komentet nuk leshohen me vjerren sic mund ti leshosh me mamin tend kur je me nerva sepse me nenen pajtohesh 10 here ne dite, me vjerren fjala e thene nuk merret mbrapsht. Do diplomaci ceshtja.
Ne pergjithesi ne familjet shqiptare kur nje cift i ri martohet, te tere turren t'ju japin "keshilla" dhe ju nderhyjne ne shume pune te brendshme qe nje cift duhet ti zgjidhi vete. Kjo ndodh nga te dyja palet qofte prinderit e nuses apo te djalit. Shume cifte ju mungon pavaresia dhe vete-vendosja qe ti perballen nderhyrjeve si front i bashkuar dhe pa u zene t'ju tregojne njerezve vendin e tyre. Po ta besh kete gje qe ne fillim, njerezit nuk nderhyjne me, ka me pak konflikte dhe lidhja e ciftit eshte shume me e forte.