Fillimisht postuar nga Isabelle:
[qb] ...
Ne fakt sipas ligjit 1 te Njutonit "cdo vjehrre i bie te mbese ne te njejtin pozicion deri ne momentin qe nje force (thashethem, nerv, sebep /pf/images/graemlins/laugh.gif ) i aplikohet mbi të !
... Më lejo të shtoj edhe nusen tek forcat që ndërhyjnë nga jasht /pf/images/graemlins/laugh.gif .
Ligji 2 nuk ja vle me e apliku se te trego fiks ca force duhet perdor qe te jesh e suksesshme me e hudh vjehrren matane /pf/images/graemlins/laugh.gif ...
...Edhe këtu më lejo një ndërhyrje të vogël. Sa më e madhe forca e përdorur për hedhjen matanë të vjehrrës aq më e madhe inercia e vjehrrës ndaj nuses /pf/images/graemlins/laugh.gif .
ligji 3 te sqaron qe per cdo levizje te vjerres ka nji reagim te menjehershem stil troç pothuaj njekohesisht !
...Dhe këtu nuk mund të mos i fus hundët: Për çdo lëvizje të vjehrrës ka një kundërreagim të nuses i cili sipas ligjit 2 të Njutonit provokon inercinë e vjehrrës që kjo e fundit çon në një kundërreagim të nuses sipas ligjit 3 të Njutonit. Pra kthehet në një reaksion zinxhir ku e gjithë energjia që prodhohet është negative dhe lejon udhëtimin në kohë nëpërmjet krimb-vrimave (ça termash) apo thjesht hulumtimit të natyrës njerëzore

. Më duket se e komplikova më shumë se e sqarova /pf/images/graemlins/laugh.gif . Tipike mashkullore :tipsy:
Shef kur hy shkenca !
/pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]