Vetevrasja...nje fenomen qe po prek me shpejtesi shoqerine civile ne Shqiperi

arun

Primus registratum
Re: Vetevrasja...nje fenomen qe po prek me shpejtesi shoqerine civile ne Shqiperi

Takohemi ke koshi arunooooooo :devil:

arun

Primus registratum
Re: Vetevrasja...nje fenomen qe po prek me shpejtesi shoqerine civile ne Shqiperi

Mos e tepro tani :smash:

MLK

Primus registratum

mos harro te fshish dhe veten arun /pf/images/graemlins/wink.gif

alinos

Forumium maestatis

Temen e pastrova une MLK, pasi u sqarova me anetarin ne pm.

arun

Primus registratum

Fillimisht postuar nga arun:
[qb] Mos e tepro tani :smash: [/qb]
ok

tani nuk po teproj dhe po mundohem te flas per temen

mesa shikoj une tema eshte per vetvrasjet ne shqiperi apo jo???

eshte konstatuar nga studimet dhe sondazhet psikologjike te bera keto vitet e fundit se shumica e personave qe vrasin veten ne shqiperi nuk kane patur fatin dhe privilegjin qe te shikojne nga afer nje femer te tille si ju ...

nje dite prej ditesh u be nje eksperiment me nje person qe kishte bere disa tentativa te deshtuara per te vrare veten , dhe i cuan ne spital nje femer te mrekullueshme si juve vogelushe... ai person qe nuk kishte deshire per jetuar jo vetem qe hoqi dore nga mendimi per te vrare veten , por shkoi dhe ju sugjeroi te tjereve persona pesimiste, se nese do keni privilegjin hyjnor te njihni mrekulli te natyres si moderatorja vogelushe jo vetem qe nuk do tentoni te vrisni veten por .........ne ate moment magjik do kuptoni vertet se ja vlen te jetohet jeta ..........

e kuptove tani vogelushe cili eshte shkaku se perse njerzit vrasin veten ne shqiperi , thjesht sepse nuk kane njohur ne jeten e tyre femra te mrekullushme si juve.....

ciao vogelushe

b.k.

Primus registratum

SA interesante kjo teoria...

Jo se nuk kam besim ne aftesite e Anes, por nuk eshte ceshtje te pari se sa eshte ceshtje:

te paturi, dhe te te qenurit ajo qe deshiron.

M

malvina neli

Guest

...pervec aksion reaksioneve ose programeve qe ne trashegojme nga jetet tona te kaluara ...

Une akoma nuk e kam kuptuar se si ndikojne keto aksion-reaksionet ne vetvrasjen e femijeve ne Shqiperi :confused:

P.S. Do t'ju lutesha mos shkruanit ne pergjithesi, duke shtjelluar teori psikologjike pa ndertuar ura lidhese mes teorive dhe fenomenit ne fjale.

gangsterja

Primus registratum
KRIZA EKONOMIKE shton Vetevrasjet:
Koheve te fundit kriza financiare jo vetem qe ka perkeqesuar xhepat e botes por kjo krize ka filluar te kete pasoja edhe te aspektit psiqik,ku po percillet me vetevrasje.Sipas analizave te kryera nga hulumtuesit Amerikan dhe atyre britanik,kane gjetur rritje te rasteve te vetevrasjeve tek personat e punesuar.Hulumtuesit dolen me nje mundesi ku sipas tyre investimi ne sistemin e mireqenies mund te kishte efekt ne zbritjen e shifrave.Ata deklaruan se perkrahja e njerezve te cilet ishin larguar nga puna si pasoje e krizes globale financiare,dhe mundesia per t'ju siguruar atyre nje vend pune do te ishte ndonjera nga alternativat.Ai gjithashtu ka pohuar se kriza ekonomike con ne shfaqjen e kancerit,te semundjeve te zemres con ne vdekje.