Vdekja

pinkparadise

Forumium maestatis
Re: Vdekja

duhet shijuar ??? /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/pickellonja.gif

vallaj, sikur mos ta shijoja noj here, sdo me ngelej hatri fare fare fare /pf/images/graemlins/laugh.gif

bizi

Forumium praecox

okk pra korrigjoj veten, dicka qe "do te" shijohet /pf/images/graemlins/laugh.gif

GRiZhLa

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
duhet shijuar ??? /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/pickellonja.gif

vallaj, sikur mos ta shijoja noj here, sdo me ngelej hatri fare fare fare /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

Dmth ti ke qejf te jetosh "pa vdekjen"
-E perjetshme?

Ou!
-Kjo dmth qe e do jeten, dhe po e ben me se mirit gje qe t'ben teper optimiste dhe te shton deshiren ta kesh eternale...

^Ira^

Forumium praecox

jeta e njeriut dhe qellimi i saj nuk eshte thjesht frymemarrje e frymedhenie, por gerthet diku me larg ... ne flasim, logjikojme - flasim per vdekjen tone!! ..

mmmmm me pelqeu kjo pjesa
Une sinqerisht nuk e kam frike vdekjen, e di qe nuk jam e perjetshme, qe ne mometin qe kam lindur kam qene e destinuar per te vdekur, me pak fjale une e shoh vdekjen si dicka timen, e thene ne gjuhen e popullit e kam ne xhep ngado qe vete,
ajo cka realisht me tremb eshte ......... me mire mos ta them

oxymorons

Primus registratum

Me beri pershtypje thenia nga ^Ira^ ne lidhje me vdekjen qe "e kam ne xhep ngado qe vete"!

Kurse une mendoj se eshte vdekja ajo qe na ka ne xhep ngado qe vemi ne. Mos valle e diktojme ne ate se kur te vije dhe sa larg te rrije?

Te gjithe do e perjetojme ate, pavaresisht nese kemi apo s'kemi frike nga ajo.

Ceshtja eshte cfare ndodh pas saj? A jemi valle si kafshet qe gjithcka merr fund? Kush mund te na e thote nje gje te tille? A mund te dihet me siguri cfare ndodh pas vdekjes?

Cfare rendesie duhet t'i kushtojme kesaj pyetje nese nuk marrim fund si kafshet?

Indulgence

Primus registratum

Po pse mër Ox s'u jep dhe kafsheve te shkreta mundesine e enderrimit per Parajse? Gjynaf! /pf/images/graemlins/laugh.gif

oxymorons

Primus registratum

Po pse mër Ox s'u jep dhe kafsheve te shkreta mundesine e enderrimit per Parajse? Gjynaf! /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

Po ku e di ti qe s'e kane? Nese ne e kemi, dhe ne erdhem nga kafshet !!! ku e di ti qe edhe kafshet nuk enderrojne per nje gje te tille?

Indulgence

Primus registratum

Ceshtja eshte cfare ndodh pas saj? A jemi valle si kafshet qe gjithcka merr fund? Kush mund te na e thote nje gje te tille? A mund te dihet me siguri cfare ndodh pas vdekjes?

Cfare rendesie duhet t'i kushtojme kesaj pyetje nese nuk marrim fund si kafshet?

[/ QUOTE ]
Po e ke thene ti mër lal qe kafshet marrkan fund, s'thashe gje une! /pf/images/graemlins/shrug.gif Mua me erdhi keq per macen e komshiut se e shof qe eshte duke enderruar gjithmone keshtu /pf/images/graemlins/laugh.gif
logo_animal-heaven.jpg

P.S. Me vjen vertet keq per te shkreten se s'ka bere asnje ligesi ne kete bote. Eshte dhe e virgjer e shkreta se e kane tredhur qe ne vogeli /pf/images/graemlins/laugh.gif

oxymorons

Primus registratum

o sa gjynof qe me vjen per ket parafolsin.

[/ QUOTE ]

Te te vije gjynof Satan! Ashtu eshte! POR, kur ti te perballesh me realitetin e perjetesise, do te me vije mua gjynof per ty, dhe ne perjetesi do thuash "PSE NUK DEGJOVA"!

Tani, kjo s'ka shume vlere per ty, madje te duket idiotesi, por ke nje perjetesi te tere perpara (nese nuk ndryshon mendje/zemer) qe do e kalosh duke u penduar per mendjemadhesine ketu dhe zemerngushtesine ndaj Zotit dhe besimit.

S6T6N6

Forumium maestatis

O me rob shpie, sa i deshperuar qeka ky!!!

Je rast qe mund te konsiderohesh si shume rende. Budallalleku yt tashme ka marre tatepjeten dhe vetem elektroshoku mund te te beje fajde.

Sirena

Primus registratum

Iiii sa here qe permendet fjala "elektroshok" me kujtohet "Rrethi i kujteses" (libri e filmi)...sa i tmerrshem!
Gjithsesi per te ngelur brenda temes...ca i keni keto tema per vdekjen aman?Kur te vije ora ndoshta do ta mendoni,nuk e kuptoj pse duhet te diskutoni per nje fakt qe do na ndodhe te gjitheve por qe nuk e ndalojme dot,ska asgje per te diskutuar.

Kondrapedali

Kondrapedali

Perse te kesh frike nga vdekja nese ti se ke provuar kurre dhe nese do ta provosh nuk do ta kuptosh sepse je i vdekur e drejte apo jo? /pf/images/graemlins/smile.gif

[/ QUOTE ]

Sepse ke vetëm një shanc për të vdekur e në mos qoftë ashtu si mendon ti, unë apo dikush tjetër atëherë...?

oxymorons

Primus registratum

O me rob shpie, sa i deshperuar qeka ky!!!

Je rast qe mund te konsiderohesh si shume rende. Budallalleku yt tashme ka marre tatepjeten dhe vetem elektroshoku mund te te beje fajde.

[/ QUOTE ]

Leri rehat rob't e shpis Satan! C'do te besh valle ne ferri eshte i vertete dhe perfundon atje? Do vazhdosh te thuash qe une kam nevoje per elektroshok, apo jam budalla?

E di shembullin e Volterit? Ai ishte me keq se ty kur vjen puna per te share besimtaret, por ne fund te jetes se tij, para se te vdiste ai perjetoi tmerrin e asaj qe e priste. Infermjerja qe i ndejti prane tha "kurre me nuk do te ndodhem prane shtratin ne vdekjen e nje ateisti"!

Pse flet me kaq fodullek per (mos)besimin tend, kur mund te jesh gabim? Nga e di qe s'je gabim? Sepse ka shume si ty? Nese ka shume si ty, ka me shume qe s'mendojne si ti. Po sikur te jesh gabim Satan? Po sikur...

është caktuar që njerëzit të vdesin vetëm një herë, dhe më pas vjen gjyqi, (Heb 9:27)

lenci_8_2

Primus registratum

Vdekia nuk duhet et jet dhe aq keq ,se deri tani nga ato qe kan vdekur nuk esht kthyer as edhe 1. /pf/images/graemlins/smile.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Vdekia nuk duhet et jet dhe aq keq ,se deri tani nga ato qe kan vdekur nuk esht kthyer as edhe 1. /pf/images/graemlins/smile.gif

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

S6T6N6

Forumium maestatis

Para disa ditesh me vdiq gjyshja e cila fatkeqsisht ishte nje katolike e devotshme, qe nje pjese te konsiderueshme te jetes se saj ja kishte dedikuar asgjese dmth zotit. Shume ishte lutur e shkreta gjate jetes por qe ne periudhen e fundit vuajti aq shume, sa qe mendoj se ajo do ta kishte zili Volterin. Gruaja qe i shebente, sikunder infermjerja e Volterit u tmerrua aq shune nga dhimbjet e saj sa tha: C'vlere pati qe besoi gjithe jeten, qe e deshi aq shume Zotin.

Kjo qe po te them eshte krejtesisht e vertete dhe nuk po e bej aspak per kunderpergjigje te asaj qe shkrove ti, por vetem dua te te tregoj bilancin e vuajtjeve pothuajse te njejta gjate vdekjes se nje teisteje dhe nje ateisti, si dhe te te indikoj disbalancin e nje jete te mbyllur brenda nje bible dhe asaj te hapur per njerezimin.

Oxo! e di qe te tmerron ky fakt por cti besh, nje thes kocka do jesh dhe ti plako /pf/images/graemlins/laugh.gif

oxymorons

Primus registratum

Me vjen keq per gjyshen tende. Megjithate, per hir te se vertetes duhet sqaruar dicka ne lidhje me kete qe thua ti dhe asaj qe thashe une.

Une nuk thashe me ndonje vend qe besimtaret nuk kalojne semundje, apo dhimbje kur vdesin. Referenca qe permenda e Volterit, nuk kishte te bente me dhimjet e semundjes.

Nese e di historine e vdekjes se tij, atij iu shfaq "krishti" ne prag te vdekjes (ose te pakten ai mendonte keshtu) dhe ai i tmerruar tha "largojeni dreqin" duke iu referuar te ashtequajturit krisht qe ai pa.

Kjo kishte te bente me ankthin e asaj qe e priste pas vdekjes, ashtu si mijera histori te tjera deshmojne per gjera te ngjashme qe u kane ndodhur mjaft njerezve ne prag te vdekjes.

Pra duhet dalluar kjo gje, nga dhimjet e semundjes qe mund te preki cdo njeri, besimtar apo jo, apo te mos pasurit dhimbje qe edhe njehere mund te jete e vertete si per besimtare ashtu edhe jo.

Ceshtja eshte cfare ndodh pas vdekjes, dhe fatkeqesisht ketu nuk mund te mbeshtetesh tek shkenca, filozofia, sociologjia, psikiatria, apo ndonje burim tjeter qe nuk ka asnje ide se nga ta dije apo te marri nje informacion te tille.

Mohimi i asaj qe ndodh me pas nuk garanton mosegzistencen e saj.

Oxo! e di qe te tmerron ky fakt por cti besh, nje thes kocka do jesh dhe ti plako

[/ QUOTE ]

Akoma s'po ja kap fillin Satan! Mua s'me tmerron asgje ne lidhje me vdekjen! Absolutisht asgje! E di pse, sepse e di me 100% siguri se cfare do ndodhi dhe ku do gjendem. Kete siguri ma jep Krishti, qe mesa di une, e di fare mire te ardhmen.

Problemi qendron se ti, nderkohe qe me thua mua qe gjasme me tmerroka ideja se do perfundoj nje thes me kocka, ke aq pasiguri ne vetvete se cfare do ndodhe pas vdekjes, saqe per t'iu kundervene ndergjegjes qe deshmon qe te mos jesh kaq i prere ne diskutimin tend, pasi ti nuk e di cfare do ndodhe pas saj!

Ti mendon se nuk do ndodhe gje, por ti s'e di nje gje te tille, as ke si ta dish, dhe ideja qe mund te jesh gabim te tmerron aq shume, saqe menyra qe ti ke gjetur per t'ju perballur ketij realiteti eshte qe te ulerasesh me teper sesa zeri i ndergjegjes tende "NUK DO NDODHI GJE, JU JENI TE CMENDUR"!

Satan, te uroj qe ne fund te te gjithave ti te kesh te drejte, POOOOOOOOOOOR, NESE NUK KE TE DREJTE...

keto fjale do te te kumbojne ne vesh ne perjetesi Satan, dhe s'do ia falesh dot vetes egoizmin, mendjemadhesine, dhe fodullekun tend qe nuk i more seriozisht fjalet qe te jane thene dhe te studioje nese keto gjera jane keshtu apo jo, por vendose besimin verberisht ne ateizem, evolucionin, marksizmin, komunizmin, kur nuk ka ANJE PROVE SHKENCORE qe ndonje nga keto te jete me teper sesa nje manipulim i hapur.

Te gjithe ata qe duan te studiojne te verteten e marrin vesh kollaj fare falsitetin dhe natyren jo shkencore te ketyre qe permenda me lart.

Une kam plot paqe se cfare do ndodhe pas vdekjes, sepse i kam besuar atij qe tha:

Unë jam ringjallja dhe jeta; ai që beson në mua, edhe sikur të duhej të vdesë do të jetojë.

S6T6N6

Forumium maestatis

oxo!

gjyshja ime para se te vdiste (disa minuta perpara pasi agonia e saj zgjati per shume kohe) ndjente se i mungonte toka nen kembe , se po ftohej trupi, se ajri po rrallohej se Zoti nuk ishte aty. Dhe gjithcka qe ndjente e murmuriste deri sa u shua pasi mendja i punoi deri ne fund. Volterit i ka ndodhur e kunderta pasi periudhen e fundit mund te kete qene i prekur nga alsaimeri, qe eshte nje forme skleroze pa kthim qe degjeneron dhe e con njeriun deri ne vdekje. (nje komshia ime e mbart kete semundje dhe shef gjithe diten ne shtepi fantazma, krishter, muhameder dhe Zoter) dhe pikerisht kjo semundje e rende e trurit e ka bere Volterin plak, te semure te thote ate qe thua ti qe je i shendetshem dhe i ri /pf/images/graemlins/shrug.gif

kjo per sa i perket pjeses se pare te bisedes!

Persa i perket pjeses se dyte nuk po e zgjas se eshte e kote, por po te le ne friken tende qe dita dites zmadhohet si dhe ne opiumin qe ti merr per tu ndjere 100% i sigurte ne jeten e pertejme, ringjalljen, parajsen, paqen apo dokrra te tjera ngushelluese si keto qe permenda me lart...