Re: Vdekja
Me vjen keq per gjyshen tende. Megjithate, per hir te se vertetes duhet sqaruar dicka ne lidhje me kete qe thua ti dhe asaj qe thashe une.
Une nuk thashe me ndonje vend qe besimtaret nuk kalojne semundje, apo dhimbje kur vdesin. Referenca qe permenda e Volterit, nuk kishte te bente me dhimjet e semundjes.
Nese e di historine e vdekjes se tij, atij iu shfaq "krishti" ne prag te vdekjes (ose te pakten ai mendonte keshtu) dhe ai i tmerruar tha "largojeni dreqin" duke iu referuar te ashtequajturit krisht qe ai pa.
Kjo kishte te bente me ankthin e asaj qe e priste pas vdekjes, ashtu si mijera histori te tjera deshmojne per gjera te ngjashme qe u kane ndodhur mjaft njerezve ne prag te vdekjes.
Pra duhet dalluar kjo gje, nga dhimjet e semundjes qe mund te preki cdo njeri, besimtar apo jo, apo te mos pasurit dhimbje qe edhe njehere mund te jete e vertete si per besimtare ashtu edhe jo.
Ceshtja eshte cfare ndodh pas vdekjes, dhe fatkeqesisht ketu nuk mund te mbeshtetesh tek shkenca, filozofia, sociologjia, psikiatria, apo ndonje burim tjeter qe nuk ka asnje ide se nga ta dije apo te marri nje informacion te tille.
Mohimi i asaj qe ndodh me pas nuk garanton mosegzistencen e saj.
</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Oxo! e di qe te tmerron ky fakt por cti besh, nje thes kocka do jesh dhe ti plako
[/ QUOTE ]
Akoma s'po ja kap fillin Satan! Mua s'me tmerron asgje ne lidhje me vdekjen! Absolutisht asgje! E di pse, sepse e di me 100% siguri se cfare do ndodhi dhe ku do gjendem. Kete siguri ma jep Krishti, qe mesa di une, e di fare mire te ardhmen.
Problemi qendron se ti, nderkohe qe me thua mua qe gjasme me tmerroka ideja se do perfundoj nje thes me kocka, ke aq pasiguri ne vetvete se cfare do ndodhe pas vdekjes, saqe per t'iu kundervene ndergjegjes qe deshmon qe te mos jesh kaq i prere ne diskutimin tend, pasi ti nuk e di cfare do ndodhe pas saj!
Ti mendon se nuk do ndodhe gje, por ti s'e di nje gje te tille, as ke si ta dish, dhe ideja qe mund te jesh gabim te tmerron aq shume, saqe menyra qe ti ke gjetur per t'ju perballur ketij realiteti eshte qe te ulerasesh me teper sesa zeri i ndergjegjes tende "NUK DO NDODHI GJE, JU JENI TE CMENDUR"!
Satan, te uroj qe ne fund te te gjithave ti te kesh te drejte, POOOOOOOOOOOR, NESE NUK KE TE DREJTE...
keto fjale do te te kumbojne ne vesh ne perjetesi Satan, dhe s'do ia falesh dot vetes egoizmin, mendjemadhesine, dhe fodullekun tend qe nuk i more seriozisht fjalet qe te jane thene dhe te studioje nese keto gjera jane keshtu apo jo, por vendose besimin verberisht ne ateizem, evolucionin, marksizmin, komunizmin, kur nuk ka ANJE PROVE SHKENCORE qe ndonje nga keto te jete me teper sesa nje manipulim i hapur.
Te gjithe ata qe duan te studiojne te verteten e marrin vesh kollaj fare falsitetin dhe natyren jo shkencore te ketyre qe permenda me lart.
Une kam plot paqe se cfare do ndodhe pas vdekjes, sepse i kam besuar atij qe tha:
Unë jam ringjallja dhe jeta; ai që beson në mua, edhe sikur të duhej të vdesë do të jetojë.