Vdekja

dahlia

Grupi i të çmëndurve!
Re: Vdekja

Hero i thone qeniet njerezore ai per vete te tij s'ka bere asgje se eshte ZOTI

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Ti e di shume mire ç'do me thene s'ke nevoje per perkthimin tim.
Po le te kthehemi tek vdekja se sonte eshte e shtune jemi ne darke per qef tone,pas nje ekrani,asgje nuk eshte reale e nuk po kam qef debatesh se e ndjej qe po afron me duket

zog

Primus registratum

kur te fola per firmen tende, nuk e kisha provokim por se shoh qe shprehja ne fregjisht " nganjehere te ndjehesh mire s'durohet " (perkthimi im) lidhet çuditerisht me temen ketu, pra me vdekjen.

ndersa me firmen time, kam dashur te tregoje qe "nganjehere edhe per gjera fare te thjeshta, behet shume e veshtire ta kuptosh tjetrin, ose ti japesh pergjigjen e duhur."

te pershendes, dahlia.

zoe

Primus registratum

imagjinoni sa shume me pak do e shijonit jeten po mos te dinit qe nje dite do vdisni!!!

bebi

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

ps; vetem vdekja e ben njeriun t'ja kaloje zotit.

[/ QUOTE ]

kjo ka kene gjaja ma e bukur ne dialogun mes akilit dhe vajzes q1 ai deshti.
"perendite na kane zili ne" - i tha akili. sepse per ne cdo moment asht pakthim. ne nuk kena me kene ma ktu, ti nuk ke me kene kurre ma e bukur se je sot.

mendoj se jam larg saj iher per iher, mgjth meqi kjo asht e pabes', un' jam pergatit:)
kam porosit already kangen me t'cilen du me m'percjell' njerzit e zemres dhe du me m'a kndu, jo cd /pf/images/graemlins/grin.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

/pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

te mendosh per vdekjen eshte si te mendosh per zhdukjen, eshte sikur te dish qe nj dite do vij, te jetosh me kete ide çdo dite, por ne nje fare menyre te mos ta pranosh.
mos pranimi eshte sepse askush nuk dehsiron te vdesi, por ekziston pranimi i dhunshem, dmth qe dua sduam ne duhet ta panojme perderisa kjo do te ndodh. Dmth nga nje ane na ben detyrimisht realista, dhe te vetedijshem per fundin e nje ekzistence.

pytja qe behet ne pjesen me te madhe te rasteve ne filozofi eshte : a i jep vdekja nje kuptim ekzistences tone???

njohja e ekzistences se vdekjes, na shtyn ne ose te pakten te mundohemi te bejme sa me shum gjera/te jetojme sa me shum/ dhe me mire gjat kohes qe kemi ne dispezicjon.
vdekja nuk na ndalon te mos i veme vetes ton objektiva te tjera te rendesishme, te arriteshme dhe te deshirushme, dmth vdekja na nxit ne arritjen e ketyre objektivave para se kjo vdekje te ndodh.

tani nese:

jeta kerkon nje kuptim (sepse normalisht duhet te ket nje kuptim ne menyre qe te shijohet ne maksimum)
qe ky kuptim vjen nga objektivat qe ne i vendosim vetes,
dhe qe vendosja e objektivave shtyhet nga vdekja (dmth nga pranimi i ekzistences se vdekjes)

ateher :
i bie qe JETA TE KERKOJ VDEKJE.

OROSHI

Primus registratum

Normal qe jeta kerkon vdekjen mbasi pas nje kerkimi +-80 vjecar jeta takon vdekjen.

pinkparadise

Forumium maestatis

rrofsh qe me konfirmove /pf/images/graemlins/laugh.gif
un kam bo gjith ato llogaritje e kam vra trunin aty, ti me 1 fjali na permblodhe ter shkrimin tim /pf/images/graemlins/lol.gif

OROSHI

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
rrofsh qe me konfirmove /pf/images/graemlins/laugh.gif
un kam bo gjith ato llogaritje e kam vra trunin aty, ti me 1 fjali na permblodhe ter shkrimin tim /pf/images/graemlins/lol.gif

[/ QUOTE ]

hehehehehehehe,ti e ke thene ne menyre me te zgjeruar,un si gjithmone ja fus per shkurt /pf/images/graemlins/laugh.gif

S

Scorpion

Guest

Vdekja na buzeqesh te gjitheve, maksimumi qe mund te bejme ne eshte t'ia kthejme buzeqeshjen asaj.

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Vdekja?

...thjesht nje pasazh /pf/images/graemlins/laugh.gifkomik! /pf/images/graemlins/devil.gif

Me pelqen Scorpion qe thot : Buzeqesh /pf/images/graemlins/rolleyes.gif!
Vetem se kjo esht min. /pf/images/graemlins/tonguee.gif (jo max) qe mund te bejm.

GRiZhLa

Primus registratum

Ah vdekja ardht per se mbarit!
...se zakonisht kap ato qe vrapojne /pf/images/graemlins/wink.gif

&gt;Nje vend i panjohur per te gjithe, ku shkojne pa rikthim&lt;