Vdekja e idealizmit

Danae

Primus registratum
Re: Vdekja e idealizmit

te verteten deri ne ekstrem, me ngutje.
pse mesimet paguhen kaq shtrenjte? deri dje isha inkoshinte sa nje femije, sot qe u rrita duhet te paguaj borxhet.

Mono

Forumium praecox

Realisht, hezitimi ndaj idealizimit ndodh nga frika qe kemi mos humbasim gjerat qe mund t'i mbajme vetem me genjeshtra, ose me 'marreveshje' (kompromise) qe nuk i perkasin ideales!

njerezit qe nuk kane frike te humbasin gjithcka jane njerezit qe mund te jene idealist. Njerezit qe nuk kane frike nga humbja e gjithckaje ... jane idiote!

Sirena

Primus registratum

As nuk kam per ta lene te vdese ndonjehere,eshte dicka qe me karakterizon e keshtu ka per te qene gjithmone besoj.
Kam arritur ne perfundimin se jam me e forte se gjerat e dhimbshme,se kotesirat,se gjerat boshe,se siperfaqja,se nenshtrimi...e mbi te gjitha kam gjithmone shume deshire e kembengulje per te percjelle edhe tek te tjeret pak idealizem...kush te mos kete "ndrojtje" le ta marre /pf/images/graemlins/smile.gif

Ema

Goddes

Pershendes parafolsit me mall.

P.s:O Mand kur do martohemi ne?

Sirena

Primus registratum

Per mua nuk perben objektiv apo model per tu ndjekur...une thjesht jam keshtu,ben pjese ne natyren time...eshte perberes i karakterit tim,ndaj dhe them qe nuk ka per te me ikur ndonjehere...mund te fashitet disi...mund te zbehet...por nuk ka per tu zhdukur.
PS.Sigurisht qe nuk behet fjale per idealizimin naiv e kokeforte qe kemi kur jemi akoma adoleshente apo edhe me te vegjel.

Sirena

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Fatkeqesisht idealizmin aq shume te deshiruar, nuk do ta arrish ndonjehere, dhe aty do doja te dija se cfare do beje...

Nuk ka njeri idealiste, pervec atyre qe nuk dine se c'eshte realizmi, jeta e perditshme, jeta e zakonshme, me te rejat dhe me te papriturat e saja.

Njeriu ka nevoje per baza, kjo po, per raporte te ndertuara ne menyre te shendoshe, edhe kjo po, por nuk mund te pretendoje te kete perfeksionin e nje idealizmi, cilido qofte ai!

[/ QUOTE ]
E lexove cfare shkruajta me siper apo jo? "PS.Sigurisht qe nuk behet fjale per idealizimin naiv e kokeforte qe kemi kur jemi akoma adoleshente apo edhe me te vegjel.".Mendoj se nuk ka nevoje te te shpjegoj qe nuk e kam fjalen per ate idealizem perfeksionist...nuk me duket se eshte nevoja te te kujtoj qe nuk jam njeri qe e shoh gjithcka rose e fiori,aq me teper qe jam abbastanza e rrahur me gjera apo ndodhira,apo fakte,apo ngjarje(quaji si te duash)qe do me kishin bere te bija nga rete e do me kishin hequr cdo deshire per te besuar akoma ne ate idealizimin "e deshiruar".

Sirena

Primus registratum

Nuk jane as endrra,as projekte,as deshira...idealizmi tek une eshte nje tipar qe nderhyn ne menyren si i shikoj une gjerat, si marr vendimet, si vleresoj njerezit, si gaboj, si ndjehem keq, si ndjehem e lumtur, si flas, si perballem me dike, si perballoj dhimbjen, si te shoh ne sy, si nuk bej kompromise...apo kur do me duhet ti bej....... pra eshte dicka qe une nuk zgjedh ta kem apo jo,e kam dhe e pranoj me te mirat dhe te keqiat qe mund te me sjelle.

Sirena

Primus registratum

tOnCe...nuk e di cte ka kapur sonte...apo prej disa ditesh...por ti e di shume mire qe per mua eshte keshtu si te thashe.Kaq!

alinos

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

P.s:O Mand kur do martohemi ne?

[/ QUOTE ]

kur te divorcohet nga une, por s'e leshoj pa bere 1 milion euro ne emer tim, kshu qe propozoi ndonje zanat qe s'e ka provu hala qe te shpetojme te dy sa me shpejt /pf/images/graemlins/pickellonja.gif
/pf/images/graemlins/rockband.gif

Al-Punk

Still here

Ore, Idealista?

Mire Jeta qe kerkon idealizmin, po ti Sone qe je realiste cfare do nga une?
Idealizmi krijon probleme kur ndeshet me realitetin. Mendoni te fejuaren time qe sheh kete temen e Saudades?
E prishem duke e kthy ne personale!!!

alinos

Forumium maestatis

Po duke na njohur (te pakten mua) ajo e di qe eshte vetem nje loje batutash! /pf/images/graemlins/smile.gif

Une jam me e komplikuar se realiste, besoj tek vlerat, por nuk mendoj se ne shoqeri kemi te njejtat vlera, dhe disa njerez nuk kane vlera fare. Kjo e ben shoqerine multikulturore, dhe nxjerr ne pah nevojen per bashkejetese dhe tolerance. Mirepo dhe keto te dyja jane vlera dhe ata qe nuk i kane, nuk i kuptojne!

E fejuara jote nuk trembet nga budalliqet e forumit. Ajo eshte shume e zgjuar dhe te njeh fare mire ty, s'ka nevoje te vere ne dyshim batutat tona! /pf/images/graemlins/wave.gif