Re: Vdekja e idealizmit
</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Fatkeqesisht idealizmin aq shume te deshiruar, nuk do ta arrish ndonjehere, dhe aty do doja te dija se cfare do beje...
Nuk ka njeri idealiste, pervec atyre qe nuk dine se c'eshte realizmi, jeta e perditshme, jeta e zakonshme, me te rejat dhe me te papriturat e saja.
Njeriu ka nevoje per baza, kjo po, per raporte te ndertuara ne menyre te shendoshe, edhe kjo po, por nuk mund te pretendoje te kete perfeksionin e nje idealizmi, cilido qofte ai!
[/ QUOTE ]
E lexove cfare shkruajta me siper apo jo? "PS.Sigurisht qe nuk behet fjale per idealizimin naiv e kokeforte qe kemi kur jemi akoma adoleshente apo edhe me te vegjel.".Mendoj se nuk ka nevoje te te shpjegoj qe nuk e kam fjalen per ate idealizem perfeksionist...nuk me duket se eshte nevoja te te kujtoj qe nuk jam njeri qe e shoh gjithcka rose e fiori,aq me teper qe jam abbastanza e rrahur me gjera apo ndodhira,apo fakte,apo ngjarje(quaji si te duash)qe do me kishin bere te bija nga rete e do me kishin hequr cdo deshire per te besuar akoma ne ate idealizimin "e deshiruar".