TVSH-ja. Si duhet te jete ne Shqiperi

irene

Primus registratum
Re: A lejohet zbritja e TVSH se faturave te celula

... /pf/images/graemlins/tonguee.gif

po zbritja e tvsh per sponsorizimet dhe shpenz e perfaqesimit ???
 

Oltion Rrumbullaku

Primus registratum
Re: A lejohet zbritja e TVSH se faturave te celula

Jane dy gjana te ndryshme, qe perfshijne gjana te ndryshme permbrendi. Ka sponzora, e sponzora...
 

irene

Primus registratum
Re: A lejohet zbritja e TVSH se faturave te celula

e di qe jane dy gjera te ndryshme po pyetja eshte e njejte per te dyja...

shpenz e perfaqesimit jane shpenzime qe njihen te zbritshme ne masen 0.3%te qarkullimit vjetor dhe gjithashtu sponosorizimet reth 4%, pyetja eshte per kete mase te ketyre shpenzimeve qe konsiderohen te njohura lejohet kreditimi i tvsh ??? dhe nese lejohet vetem per kete pjese kreditimi i tvsh si mund te behet ai ne kohen e duhur kur dihet qe raportimi i tvsh eshte mujor nderkohe qe llogaritja e xhiros eshte vjetore ???

mos thoni shko shih ligjin se s ka gje te parashikuar per kete rast ... /pf/images/graemlins/smile.gif
 

Oltion Rrumbullaku

Primus registratum
Re: A lejohet zbritja e TVSH se faturave te celula

iren, po shof icik nderkombetaret, por kuptohet qe ideja eshte qe te mos teprohet me keto lloj shpenzimesh, pertej nje niveli kufi te percaktuar me ligj.
 

irene

Primus registratum
Re: A lejohet zbritja e TVSH se faturave te celula

normal, per masen qe lejohet po pyesja une
 

ujku81

Primus registratum
Re: A lejohet zbritja e TVSH se faturave te celula

Duhet te lejohet per mua, brenda kufijve qe percakton ligji. Nese ligji te kufizon shpenzimet e sponsorizimit dhe perfaqesimit, shpenzimet per pritje-percjellje e dhurata, nuk ka pse te kufizoje zbritjen e TVSH. Nese une kryej nje aktivitet (nje workshop prezantues p.sh ose nje seminar) me klientet e mi, per te cilin marr nje fature te rregullt TVSH-je p.sh nga Hotel Tirana, nuk ka pse te mos me njihet si TVSH e zbritshme. Sepse nese nuk me njihet, atehere mund te bej marreveshje me Hotel Tiranen, dhe i krijoj atij mundesi per evazion (me deklaron nje fature me cmime joreale, sepse mua gjithsesi nuk me intereson).
 

Santiago

Primus registratum
Re: A lejohet zbritja e TVSH se faturave te celula

Ne fakt ashtu duhet te jete. Por problemi eshte se ka dhe nga ata te cilet e kane te lehte qe te sigurojne fatura fiktive. Tatimet kane problemin e tyre qe e kane te pamundur te verifikojne keshtu qe vendosin kufij. Por ne fakt deri tani nuk ka qene problem kufiri i shpenzimeve. Sot nje biznes ka p[roblem faktin qe TVSh-ja NUK kreditohet. Pra shteti vetem merr dhe asnjehere nuk te kthen ate qe ke paguar teper.
 

ujku81

Primus registratum
Re: A lejohet zbritja e TVSH se faturave te celula

E vertete, ka biznese qe kane shuma marramendese per tu kredituar. Kur vete shteti nuk zbaton ligjin, cfare pret nga biznesi.
 

Oltion Rrumbullaku

Primus registratum
Re: A lejohet zbritja e TVSH se faturave te celula

Ujqer tashi na bindet... TVSH nuk i kreditohet menjehere biznesit, sepse ai ka gjendje ne inventar qe pret te shitet. E kur te shitet ajo gjendje inventari, ose shtesa e inventarit gjate periudhes, jane te gjitha mundesite qe TVSH te jete e pagueshme
 

ujku81

Primus registratum
Re: A lejohet zbritja e TVSH se faturave te celula

Po, keshtu i bie qe mos ti kreditohet asnjehere.

What about tangible assets?? Ec e pyeti cik ato qe importojne teknologji, se kur ua krediton shteti TVSH.
 

Oltion Rrumbullaku

Primus registratum
Re: A lejohet zbritja e TVSH se faturave te celula

Atyne shteti duhet me ja shty mer lal, kreditimin e TVSh, se bahet mullar pastaj TVSH e tyne
 

irene

Primus registratum
Re: A lejohet zbritja e TVSH se faturave te celula

cuna une po flisja mbi kreditimin e tvsh per shpenzimet e njohura jo per tvsh e kreditueshme ...

p.s. tashi po e ve re une qe ktej qenka mbush gjithe ujqer ... /pf/images/graemlins/tonguee.gif
 

Oltion Rrumbullaku

Primus registratum
Re: A lejohet zbritja e TVSH se faturave te celula

Ne fakt iren' ke te drejte. Bizneset gjithmone e harrojne kete klauzole, e auditi ban si i mencem ne kete rast
 

irene

Primus registratum
Re: A lejohet zbritja e TVSH se faturave te celula

sinte, boring ato te audit, right ??? /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif
 

irene

Primus registratum
Re: A lejohet zbritja e TVSH se faturave te celula

boh vete do shihja si prob menyren e procedures per kerkimin e tvsh, nese e merr te mireqene qe ligji zbatohet ne fjale ti ke te drejte te kerkosh kreditimin e tvsh pooor nga pas ke trimat (inspektoret) me tax audit qe te verifikojne arsyen e krijimit te kesaj tvsh te kreditueshme, gjeja qe mua me duket absurde qe as ligji nuk e parashikon eshte qe nqs komp ka tvsh te kreditueshme e zeme per gjashtmujorin e pare dhe tax audit nxjerr nje detyrim tvsh te pagueshme ne muajin mars psh, ky detyrim nuk llogaritet si diference e tvsh se kreditueshme me te pagueshme por llogaritet si shume e plote bashke me gjoben qe eshte dhe nje here aq plus interesat qe llog sistemi, kshuqe i bie jo vetem mos ta marresh ate diference te tvsh-se se kreditueshme por te paguash dyfish per dicka qe edhe mund te mos e paguaje...

kur do dilte ligji i ri i tvsh thate ??? /pf/images/graemlins/smile.gif
 

Oltion Rrumbullaku

Primus registratum
Re: A lejohet zbritja e TVSH se faturave te celula

TVSH nuk ndryshon, e tha qartw FMN. I vetmi ndryshim mund te jete per importin e makinerive, te cileve mund t'i shtyhet TVSH. Per te tjerat asgje
 

Santiago

Primus registratum
Re: A lejohet zbritja e TVSH se faturave te celula

Ca behet ktu re.....????? /pf/images/graemlins/mad.gif /pf/images/graemlins/mad.gif /pf/images/graemlins/mad.gif

GJithe ky diskutim per TVSH-ne????
Ky sintetiku e ka thene mire ne fund> ky muhabet eshte i kote sepse nivelin apo shkallezimin e TVSh-se e ka ne dore FMN-ja.
/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
 

irene

Primus registratum
Re: tvsh

pyetje flash: kur agjentet (subjekte te tvsh) kryejne furnizime ne emer te kryesorit (jo subjekt i tvsh)faturimet duhet te jene me apo pa tvsh ???
 
Top