Tradhetia e femrave vs tradhetise se meshkujve

^^MIA^^

Forumium maestatis
Re: Tradhetia e femrave vs tradhetise se meshkujve

/pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif po sikur ta bente e dashura jote kete gje cdo mendoje /thoje noto?

i_own_u

Primus registratum

nje dit fantastike plot pasion... LiPS

e thjesht jo...?

^^MIA^^

Forumium maestatis

jo seshte kaq e thjesht ,me beso.. femra e perjeton ndryshe tradhetine.

Po ti pergjigja pyetjes se Absit do thoja qe per mua ka vec dhe vetem 1 TRADHETI.Ska lloje te ndryshme,ndodh dhe pik.Arsyet qe te cojne ne tradheti mund te jene te ndryshme por ne fund ngelet pabesi dhe asgje me teper.

S

Scorpion

Guest

E meqe ju kembengulni per mashkullin, hajde atehere ta nderrojme medaljen.

Femra krijese Tradhetie

Duam apo nuk duam ta pranojme kjo eshte vertetuar plotesisht.
Meshkujt jane si ajo bateria e makines qe pasi lodhet do kohe te marri veten , por me femrat eshte krejt ndryshe ato kane energji te pashtershme......... si puna e benzines qe po ta provokosh pak me çakmak shperthen nga brenda.

Femra nuk vdes kurre pa e provuar penisin e dyte.

Ti qe me faqe Rrushin, e kapercen,
Dhe qe me ze bilbilin e genjen,
Nje sy i luan mbretit t'Babilones
dhe mbreteresh' e kulla ia rremben.

i_own_u

Primus registratum

LiPS... ato femra qe kan qet'sin e te nesermes, e kan te perdit'shme kte jet... dhe mir e bojn

avash ti se na fute n'karakter tashi /pf/images/graemlins/laugh.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

E meqe ju kembengulni per mashkullin, hajde atehere ta nderrojme medaljen.

Femra krijese Tradhetie

Duam apo nuk duam ta pranojme kjo eshte vertetuar plotesisht.
Meshkujt jane si ajo bateria e makines qe pasi lodhet do kohe te marri veten , por me femrat eshte krejt ndryshe ato kane energji te pashtershme......... si puna e benzines qe po ta provokosh pak me çakmak shperthen nga brenda.

Femra nuk vdes kurre pa e provuar penisin e dyte.

Ti qe me faqe Rrushin, e kapercen,
Dhe qe me ze bilbilin e genjen,
Nje sy i luan mbretit t'Babilones
dhe mbreteresh' e kulla ia rremben.

[/ QUOTE ]

Femra mund te provoje dhe penis te dyte e te trete e te katert mathoku edhe pa tradhetuar,sna the ndonje gje te re.Ato krahasimet per mashkullin dhe femren jane tipike oscar wilde dhe komplet te pa vend.

abs

nuk e di...

Ndryshon esenca e tradhetise po arrite ta ndash ne subgrupe?

Tradhetia e cdo llojit ngelet tradheti,cfaredo lloji qofte(fizike,meso-fizike,mendore...)

[/ QUOTE ]

Do me interesonte ta ndanim te gjithe sebashku ne subgrupe...

Pse do thuash: sepse e para mendoj se e 'paketuara' hermetikisht ne nje paket te vetme, ku s'len mundesine e 'frymarrjes' imponon indirekt te kunderten e saj...

Ose, personat qe une i quaj "shpirti i ndershem" kam pershtypjen qe jane shume te ndieshem dhe e shohin/ndienj tradhetine/te shkumen ne te huajen e tjetrit dhe pa e pa, keshtuqe...

e dyta: rastesisht kam degjuar nga cifte te lidhur nga dashuria me fundament te shendoshe, qe: e shkuara ne te huajen rikthen pasionin...( eshte kjo e vertete?) pergj ime eshte 'gjithcka eshte e mundshme' ne ama jemi te ndryshem.

e treta: kam degjuar se ka 'te shkuar ne te huajen' fizikisht e jo shpirterisht...pyetja ime eshte: eshte e mundur te ndash shpirtin nga trupi(?) pergj. ime eshte "gjithcka eshte e mundshme" ne jemi te ndryshm... me NE nenkuptoj "ciftin".
(si dhe kam lexuar qe, personat qe jane perdhonuar seksualisht nder to ka qe kane thane: kam shkeput shpirtin nga trupi, dhe kam vrojtuar trupin tim se si perdhunohej)...

e katerta: mendoj se i tradhetuar ndiehet personi qe edhe pse ka ndier ndryshimin e lidhjes prap e ka mbajt ate me shpresen "shpresueshem do te permirsohet" ne kete rast nuk i ka qendru besinik vehtes/ndienjes se vet/mangesise se marr-dhenies me tjetrin, prandaj shokohet nga dhimbja qe i krijon ikja e pjeses tjeter me tjeter kend.

e pesta: personalisht enderroj qe ne nje lidhje baza e moshumbjes eshte sinqeriteti, i cili sic kam degjuar nuk perdoret vazhdimisht/shpeshhere...(gjate zhvillimit te lidhjes)...

si dhe kam vu re ne kulturen ku jetoj qe, ndijimet apo...jo vec e supgrupojne por dhe cdo grup ne vetvehte e steranalizojne...duke bere kete mendoj, njeriu kursen vehtes nje mase te madhe energjish qe shpenzon duke denuar vehten apo tjetrin ne rastin e tradhetise.

Si mendon/i ja vlen te merremi me supgrupimin e kesaj ndienje energji harxhuese?

m'gjoni se s' na del keq /pf/images/graemlins/wink.gif

...asnjneri nga ne si din te gjitha, keshtuqe merr-jep ka pas thane Tano Banushi (i ndrit shpirti).

PS: Noto jam kurioze te di, mendimin qe me duket ma pozitivi ne kete rast qe:
Nese Burri/Gruaja (qe praktikon ditpasionin) asht i/e zoti/ja te lumturoje burrin/gruan e tij/saj, dhe mos ta lejoje te ndiej dhimbjen ne "ditpasionin" e tij/saj...
e pse jo...(?) kur jane kaq te zot!
kurioz jam te lexoj se si ndieht ajo/ai, kur tjetri/a kalon nje ditepasioni.
ke zbuluar ndonje gja ? pres pergj sa ma shpejt /pf/images/graemlins/grin.gif

PSS: Si dhe jam kurioz te di, nese ciftet mbasi vendosin te jetojne gjaaate bashke, ulen ne tavoline dhe vendosin rregullat e tyre personale ne cift, apo mbeshteten ne rregullat e pergjithshem qe i ka vendos shoqeria?

kerkoj falje per koriozitetin tim te madh, njekohesisht falenderoj secili/en ne ndihmen e shuarjes se tij...

S

Scorpion

Guest

Shume bukur LiPS si Oskar Wilde si Omar Khajami e si Sharif Omari. Ti leri njerezit te shprehen, e diskuto mbi temen e jo personin. Se kam vene re qe poston me teper si replika sesa ne thelb te temes, nejse mos te dalim jashte teme. Sa i perket temes, c'rendesi ka kush tradheton me shume, si meshkuj si femra me njeri tjetrin po tradhetojne.

i_own_u

Primus registratum

Noto jam kurioze te di, mendimin qe me duket ma pozitivi ne kete rast qe:
Nese Burri/Gruaja (qe praktikon ditpasionin) asht i/e zoti/ja te lumturoje burrin/gruan e tij/saj, dhe mos ta lejoje te ndiej dhimbjen ne "ditpasionin" e tij/saj...
e pse jo...(?) kur jane kaq te zot!
kurioz jam te lexoj se si ndieht ajo/ai, kur tjetri/a kalon nje ditepasioni.
ke zbuluar ndonje gja ? pres pergj sa ma shpejt /pf/images/graemlins/grin.gif

PSS: Si dhe jam kurioz te di, nese ciftet mbasi vendosin te jetojne gjaaate bashke, ulen ne tavoline dhe vendosin rregullat e tyre personale ne cift, apo mbeshteten ne rregullat e pergjithshem qe i ka vendos shoqeria?

kerkoj falje per koriozitetin tim te madh, njekohesisht falenderoj secili/en ne ndihmen e shuarjes se tij...

[/ QUOTE ]

tashi absi... ti po ke n'men me bo gjo ''boje e mos pyt njeri'' /pf/images/graemlins/tonguee.gif
vetem kur ta bosh do kuptosh se si ndjehesh se jo te gjith kan te njejtin karakter... dhe do e kuptosh direkt je apo sje njeri qe ta shprehesh apo ta mbash brenda pasionin

fjalet i mer era apo kshillat qe mund te japin sa anej ktej... ti dhe vetem ti duhet ta fusesh veten ne prov ne çdo situat te jetes

un te flas per veten time... kur e boj ndjehem mir sepse e boj me deshir...

se mos me thu qe po t'fus n'rrug t'gabume abs /pf/images/graemlins/tonguee.gif e ishalla te shujta dhe kte kuriozitet /pf/images/graemlins/laugh.gif

abs

nuk e di...

Noto jam plotsisht dakort me ty qe pervoja personale eshte plotsisht individuale!

Pyetja ime (sic duket jo e parashtruar sic e mendja) ishte: nese ke mesuar/degjuar gje nga personi i tradhetuar...mendimit/emocionet/gjendja shpirtrore e tija po me interesonte. /pf/images/graemlins/smile.gif

Ndersa pervehte s'po flas, thojn kam gur special cakmakut n'tru ne kyt drejtim. Kshtuqe mos u ban merak per keshillen se e kam marr cartifikaten e moshes /pf/images/graemlins/devil.gif

me vjen mire qe ndihesh mire, a ban me t'thirr egoist /pf/images/graemlins/laugh.gif

per me e analizu tradhtin s' po ta kerkoj me ngulm, se si i rregullt qe je, s'perton me nda mendimin tand me mua/ne!

flmd /pf/images/graemlins/smile.gif

zog

Primus registratum

tradheton gjithnje me i dobti. femra meqenese quhet seks i dobet, e kjo pranohet deri tani si e tille, ka gjasa te tradhetoje me shume se burri. ngaqe siç e thashe futet tek te dobtit.

diten qe femra do te behet e forte, nuk do te kete me nevoje per burre. pra as per tradheti.

pastaj femra me mashkullin kane natyra te kunderta. femra eshte monogame (nje femer me shume burra s'ka asnje kuptim) ndersa burri poligam (nje burre me shume gra eshte normale, bile vet zoti e lejon /pf/images/graemlins/laugh.gif).

abs

nuk e di...

ku e pe/lexove qe e lejoka zoti re?

dmth pranon tradhtine ngaqe burrat jane poligam eh? dmth e pranon qe burrat jane tradhetare!?

megjithse po te thuash jam poligam: a me pranon ishtu, s do quhej tradheti...ta shohim /pf/images/graemlins/laugh.gif

Posht tradhtaret /pf/images/graemlins/devil.gif

Fjala bjen e nxjerr fjalen, Zog na e sterhollo pak ket fjalen Tradheti ne laboratorin tand please...qe t pakten t' ja njohim rrajen, me qellim qe ta djegim! /pf/images/graemlins/wink.gif

zog

Primus registratum

me "e lejon zoti" ta kisha fjalen me shume TRADITA popullore. tek muslimanet psh nuk eshte krim kur ke shume gra. nuk quhet pra as tradheti.

kete shembull e dhashe me qellim, per te treguar se kur nje burre megjithese i martuar terhiqet pas nje gruaje tjeter, kete nuk e ben ti shkaktoje keq te pares, te hakmerret ndaj saj. ai sillet keshtu natyrshem, prej karakterit poligam mashkullor te tij. ky burri as vete ne kete moment nuk e di perse shkon drejt gruas tjeter, sidhe kete nuk eshte se e do me shume nga ate qe tradheton. i do te dyjat i mjeri, bile sikur pesedhjet te kete nuk eshte kontra.
pra nuk mund te flasim per tradheti ne kete mes.
ndersa tek nje femer eshte kopmlet tjeter. ajo tradheton te beje keq, ose ngaqe nuk i pelqen burri qe ka, nuk ia permbush ambiciet. kerkon pra instiktivisht nje tjeter. por ngaqe eshte e dobet (seks i dobet) ka shpeshhere frike ta leje te parin, keshtuqe nuk i tregon gje ketij. pra as edhe nuk e do njesoj (ketu kuptohet e shpjegova lart, femra eshte natyre monogame, ajo veç nje burre do, me te mirin, jo shume). e fare thjesht kjo quhet tradheti.

^^MIA^^

Forumium maestatis

tradheton gjithnje me i dobti. femra meqenese quhet seks i dobet, e kjo pranohet deri tani si e tille, ka gjasa te tradhetoje me shume se burri. ngaqe siç e thashe futet tek te dobtit.

diten qe femra do te behet e forte, nuk do te kete me nevoje per burre. pra as per tradheti.

pastaj femra me mashkullin kane natyra te kunderta. femra eshte monogame (nje femer me shume burra s'ka asnje kuptim) ndersa burri poligam (nje burre me shume gra eshte normale, bile vet zoti e lejon /pf/images/graemlins/laugh.gif).

[/ QUOTE ]

O ka shpirt e karakter te dobet mashkulli o ska njeri tjeter.Femra prandaj denohet sepse nga karakteri i forte qe ka kur tradheton i bie qe ta kete bere per arsye shume here me te rendesishme se nje pasion i thjeshte apo se nje terheqje momentale sic e ben mashkulli.

i_own_u

Primus registratum

/pf/images/graemlins/tipsy.gif

/pf/images/graemlins/idea.gif shkrimi ndryshuar nga notorious

nejse,

zog

Primus registratum

O ka shpirt e karakter te dobet mashkulli o ska njeri tjeter.Femra prandaj denohet sepse nga karakteri i forte qe ka kur tradheton i bie qe ta kete bere per arsye shume here me te rendesishme se nje pasion i thjeshte apo se nje terheqje momentale sic e ben mashkulli.

[/ QUOTE ]

nuk e kuptova qarte mbrojtjen tende. do te duhet te perdoresh me shume shembuj ne argumentim ndoshta.
sidhe une nuk fola MORALISHT. (tek shkrimi dyte behem me i plote) nuk i denoj pra femrat qe tradhetojne, bile per mua tradhetia femerore emrin e ka ZGJEDHJE. zgjedh femra gjithnje me te mirin. por siç e thashe ajo nuk i mban dot te gjithe, e kjo e ben tradhetare perfundimisht.

mjafton ti referohesh shkrimit tend, te absit, ose te te tjerave me lart dhe e kupton kaq pa qene hiç gjeni.

^^MIA^^

Forumium maestatis

Nuk me pelqeu fakti qe ti e lidhe tradhetine e femres me dobesine e saj.PSe duhet ta kapesh gjithmone ne kete aspekt? Pse mashkulli qe mban dhe i do 7 a 8 femra nuk mund te quhet tradhetar? Nese do ti referohesh Zotit ne lidhje me kete gje per ta toleruar veprimin e tradhetise se mashkullit ben gabim dhe per kete mjafton te lexosh 10 komandimet.Pabesia denohet pa gjini.

Ti thua : ky burri as vete ne kete moment nuk e di perse shkon drejt gruas tjeter, sidhe kete nuk eshte se e do me shume nga ate qe tradheton. i do te dyjat i mjeri, bile sikur pesedhjet te kete nuk eshte kontra.
pra nuk mund te flasim per tradheti ne kete mes.

Ne dy fjali ti perdor fjalen tradheti te mashkullit dhe perseri e mohon qe eshte tradheti ajo qe ben ai edhe pse e ben trtadhetine te dyfishte sepse mban peshe dy tre kater persona pernjeheresh madje dhe duke i genjyer ato e duke bere vec figuren e tradhetuesit por dhe te mashtruesit perfekt.DHe sipas teje kjo gje NUK ESHTE TRADHETI!!! Per mua eshte kulmi deri ketu te komentoj sepse me poshte prishet komplet persa i perket femres.

ameba

Forumium maestatis

Pse qenka e nevjshme ta ndajme tradhetine mes sekseve te ndryshme... /pf/images/graemlins/eek.gif

Nje njeri qe tradhetohet ndihet njesoj keq pa shume dallim nga seksi te cilit i perket...

Te gjithe jane ndjere te tradhetuar, njesoj si kane bere te tjere te ndihen te tradhetuar... dhe ketu nuk ka te beje shume ne je femer a mashkull /pf/images/graemlins/shrug.gif

zog

Primus registratum

e forta eshte se me shembujt qe jep me jep te drejte sesa vetes.

nuk eshte se e mohoj une. une as mohoj e as pohoj gje. ta thashe nuk gjykoj moralisht dhe sinqerisht sikur gjithe femrat e botes ta pranojne vete qe jane tradhetare me damke, mu aq me ben prap. s'jam i martum /pf/images/graemlins/laugh.gif

une veç konstatoj, sikur te dhjete komandementet dobesia te denohej prej zotit, e pra poligamia nuk konsiderohet e tille, dmth dobesi e as tradheti.
e kete po thoja dhe une.

dhe ne fund une femrat nuk i gjykoj (mire ose keq) pra nuk ka pse beni avokatin mbrojtes te tyre.

^^MIA^^

Forumium maestatis

Nuk i gjykon por thua qe jane te dobeta.Dhe meshkujt? Aman cju ngelet meshkujve tjeter per tu bere,sa shef qe ja luan ndonjera syrin direkte me llap jashte si qen.. Femra ka dinjitet te pakten duhet mund ta besh per vete dhe po aq qe te arrish ta mbash.
Une sdua te te them qe ske te drejte por nuk me pelqen ta konsiderosh femren sic e konsiderove: te dobet.