Re: Tradhetia e femrave vs tradhetise se meshkujve
</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Ndryshon esenca e tradhetise po arrite ta ndash ne subgrupe?
Tradhetia e cdo llojit ngelet tradheti,cfaredo lloji qofte(fizike,meso-fizike,mendore...)
[/ QUOTE ]
Do me interesonte ta ndanim te gjithe sebashku ne subgrupe...
Pse do thuash: sepse e para mendoj se e 'paketuara' hermetikisht ne nje paket te vetme, ku s'len mundesine e 'frymarrjes' imponon indirekt te kunderten e saj...
Ose, personat qe une i quaj "shpirti i ndershem" kam pershtypjen qe jane shume te ndieshem dhe e shohin/ndienj tradhetine/te shkumen ne te huajen e tjetrit dhe pa e pa, keshtuqe...
e dyta: rastesisht kam degjuar nga cifte te lidhur nga dashuria me fundament te shendoshe, qe: e shkuara ne te huajen rikthen pasionin...( eshte kjo e vertete?) pergj ime eshte 'gjithcka eshte e mundshme' ne ama jemi te ndryshem.
e treta: kam degjuar se ka 'te shkuar ne te huajen' fizikisht e jo shpirterisht...pyetja ime eshte: eshte e mundur te ndash shpirtin nga trupi(?) pergj. ime eshte "gjithcka eshte e mundshme" ne jemi te ndryshm... me NE nenkuptoj "ciftin".
(si dhe kam lexuar qe, personat qe jane perdhonuar seksualisht nder to ka qe kane thane: kam shkeput shpirtin nga trupi, dhe kam vrojtuar trupin tim se si perdhunohej)...
e katerta: mendoj se i tradhetuar ndiehet personi qe edhe pse ka ndier ndryshimin e lidhjes prap e ka mbajt ate me shpresen "shpresueshem do te permirsohet" ne kete rast nuk i ka qendru besinik vehtes/ndienjes se vet/mangesise se marr-dhenies me tjetrin, prandaj shokohet nga dhimbja qe i krijon ikja e pjeses tjeter me tjeter kend.
e pesta: personalisht enderroj qe ne nje lidhje baza e moshumbjes eshte sinqeriteti, i cili sic kam degjuar nuk perdoret vazhdimisht/shpeshhere...(gjate zhvillimit te lidhjes)...
si dhe kam vu re ne kulturen ku jetoj qe, ndijimet apo...jo vec e supgrupojne por dhe cdo grup ne vetvehte e steranalizojne...duke bere kete mendoj, njeriu kursen vehtes nje mase te madhe energjish qe shpenzon duke denuar vehten apo tjetrin ne rastin e tradhetise.
Si mendon/i ja vlen te merremi me supgrupimin e kesaj ndienje energji harxhuese?
m'gjoni se s' na del keq /pf/images/graemlins/wink.gif
...asnjneri nga ne si din te gjitha, keshtuqe merr-jep ka pas thane Tano Banushi (i ndrit shpirti).
PS: Noto jam kurioze te di, mendimin qe me duket ma pozitivi ne kete rast qe:
Nese Burri/Gruaja (qe praktikon ditpasionin) asht i/e zoti/ja te lumturoje burrin/gruan e tij/saj, dhe mos ta lejoje te ndiej dhimbjen ne "ditpasionin" e tij/saj...
e pse jo...(?) kur jane kaq te zot!
kurioz jam te lexoj se si ndieht ajo/ai, kur tjetri/a kalon nje ditepasioni.
ke zbuluar ndonje gja ? pres pergj sa ma shpejt /pf/images/graemlins/grin.gif
PSS: Si dhe jam kurioz te di, nese ciftet mbasi vendosin te jetojne gjaaate bashke, ulen ne tavoline dhe vendosin rregullat e tyre personale ne cift, apo mbeshteten ne rregullat e pergjithshem qe i ka vendos shoqeria?
kerkoj falje per koriozitetin tim te madh, njekohesisht falenderoj secili/en ne ndihmen e shuarjes se tij...