Tirana!!!!!!!!!

Tirana!!!!!!!!!

Nga nje teme e jo para shume kohesh ne Af e vjeter!

Tirana
~ndryshimet
~foto
~kuriozitete
~cfare ju mungon ngu kryeqyteti

Dhe cdo gje tjeter qe ta te beje me qendren administrative te Shqiperise!

eM :thumbsup:

AnaBlue

Forumium maestatis
Re: Tirana!!!!!!!!!

Ximi, une e kam lene heren e fundit ish-parkun tek ekspozita qe ishte kthyer ne nje fushe balte ku arixhinjte shisnin vjetersira. Ishte nje skandal i vertete... nuk e di si eshte bere tani, shpresoj me mire.

Blendi, mua me pelqeka shume rruga Kavajes. Nuk e di kur do behem mbare te iki ne Tirane, por keto fotot qe vini juve me zilepsin /pf/images/graemlins/smile.gif

gezim lame

Primus registratum

as mos ik fare Ana ne me degjon mire do beje.... /pf/images/graemlins/tongue.gif

nga java qe vje besoj Marko se mos mar ndonje foto nga pjesa e vjeter e Tiranes, mi ka premtuar dikush........ /pf/images/graemlins/smile.gif

marko

Primus registratum

Mos, mos u tall me fukarain (lol)
Do ta di per nder Ximo, se me ka mor molli fort, 7 vjet lala pa ik ne Tirone.

Blendi

Primus registratum

Shiko Xim se po me duket sikur po zihemi. Nuk ia vlen. Ne te kjo teme me duket se jemi te gjithe tiranas prandaj nuk dyshoj se qofte ata qe mbrojne ndryshimet, qofte ata qe i kritikojne kane nje te perbashket: E duam Tiranen.
Po dua t'ju them nja dy fjale me shpresen se ajo qe mendoj une nuk do t'ju duket aq absurde.

Une nuk mundem dot te tallem me gjerat qe jane bere sepse per mua nuk ka asnje interes tjeter pervec Qytetit. Disa i shohin gjerat nga nje prizem politik. Apo i shohin punet nepermjet Edi Rames dhe antipatine per personin ne fjale ia veshin edhe cdo ndryshimi qe eshte bere. Edi sot eshte neser s'eshte, por Tirana do mbetet, dhe ne dashte Zoti, ashtu si duan ca nga ne do kthehemi te jetojme ne te. Ama gjerat po marrin forme ngadale, nese jo gjithcka eshte sipas shijes tuaj estetike, nese betoni dhe asfalti ju duket mbytes duhet se paku te kuptoni qe keto jane "Dhimbjet e Lindjes". Qan foshnja, qan dhe nena por ne fakt eshte nje gezim i madh. Do priten pishat o Xim, se do hapur rruga. Eshte shtuar qyeteti, po behen 1 miljon fryme, do cliruar trafiku. Dikur rruga Durres - Kombinat ishte njesoj e gjate ne kohe sa rruga Parku - 21 Dhjetori. Akoma ashtu eshte se deri me tani nuk ka mundur njeri te kaloje me makine permes pishave.

Kush nuk ben perpara shkon mbrapa. Normal edhe une kaloja perdite nga ajo rruga ku kaloje ti, edhe mua me vjen keq qe u prene pemet. Por ti mbaj mend se sa makina parkoheshin ne trotuar sa nuk ecje dot ne trotuar ngaqe ta zinin rrugen e te duhej te dilje ne rruge. Po flas per zonen rreth rajonit te policise, mban mend? Apo ai pluhur qe i kishte bere pishat te zeza. Kot u thoshin "te gjelberta gjithe vitin".

Apo ajo rruga me "te caren ne mes" qe nga te dyja anet ishte mbushur me kjoska llamarine. Njejri priste floket, tjetri mbushte dhembet, i treti shiste pllaka majelike ne oborr te shkolles, i katerti shiste tyl dhe kafe kokerr te renduar me uje. Ca dyqane ishin brenda ne pallat, ca kishin dale ne rruge, ca kishin shtruar nje si gjasme rrugice nga rruga deri ne pallat, ecte populli zig zag. Ecje vetem atehere kur nuk rreshqije mbi ndonje zhape shalqini apo nuk nuk te zinte rrugen ndonje gomar se tregu fshatar ishte vendosur ne lulishten perballe Sabaudin Gabranit dhe nje here ne e futem gomarin ne shkolle me 1993. Le per te pastruar qe nuk cante kaptinen nejri, katundaret qenkan te piste njesoj si ne ne qyetet.

Ka patur edhe nje rrezik tjeter, midis pllateve te Muhamet Gjolleshes kishim lidhur tela elektrike ne ajer, ne nivele te ndryshme, nga kati i dyte deri tek i katerti per te shkembyer energjine me ata matane. C'te te them!!! Sa here keputej ndonjel binte ne toke dhe vetem fati e ka shpetuar ndonje fatzi se teli bente mase ne asfalt te rruges. Domosdo edhe kioskoat donin drita se "nje banor - nje kioske" eshte eksperiment iluminues per ekonomistin me te regjur. Po ky e merrte me kabell elektikun dhe ia fuste kabllin qoskes nga nje tip oxhaku si tub qe kishte ne tarace. Po do ti qe nje here u ul nje alamet palle korbi mbi kabllin qe zbriste nga akti i peste deri te qoska e Pashos ne rruge dhe e keputi ne mes. Dhe kablli u var nga ballkoni i katit te peste ne ballkon te katit te trete me korent, (cudi e madhe - kishte drita!). Perfundimisht nej fare Mirgeni iu enjten shputat e kembeve sa nje pjeper kur shkeli zbathur ne ballkonin e vet ate dite. Po shyqyr shpetoi se dritat iken me perpikmeri edhe ate mengjes.
Le qe c'them une. Keshtu me kabllo e me drita ishte gjithe Tirana se mos vetem Muhamet Gjollesha. Ishte gjithe lana, nga te dyja anet, biles ishte edhe Sheshi skenderbej. Nuk ka qene nje alamet qoftexhiu qe bente tym mu ne Mes te Republikes se Shqiperise ndane Bankes Qendrore te Shtetit Shqiptar? Aty ku vinte nje ere mbytese shurre dhe masturboheshin provincialet me cicat prej letre qe ofronte gazeta Kunji! he mo mos beni sikur nuk mbani mend, se po te jesh tiranas e dini mire eren e Shurres se gjithe tirana si hale e madhe ishte. Ne mos e dini, pyesni Naimin Samiun dhe Abdylin se aty akoma s'ka dale era e amonjakut. Atje benin edhe te trashin kujt t'i tekej. Se mos vetem aty. Dhisnje poshte ures, dhisje, te lana, dhisje me ndonje skute te "Labirinthit Rinia", dhisje te Galeria e Arteve, dhisje te pallati i pioniereve, brenda ne kinema vetem sperme dhe shurre mund te leshoje. Ama betohem, ca dhisnin per bukuri mu ne maje te Piramides!!!

Tani, ca gjera sikur po ndryshojne, ajo suvaja e rrjepur eshte vene prap, ngjyrat ca i duan ca s'i duan po une dal garant, pallatin tim e lyej vete te terin po qe se problemin e kemi te gjithe te ngjyrat. Bojaxhinj ka plote.

gezim lame

Primus registratum

blendo bofsh qejf me reklamimet e punes se ER
une s'jam tirAAnas e as tirOOnc
per leksione arkitekture s'kam qejf te jap ketu, jam thjesht nje person qe jep mendimin e vet...
per mua eshte pune qe e kam cilesuar disa here se e cfare niveli...

as mos u mundo te me mbushesh mendjen mua se di aq sa te vleresoj me syte e mi........

ahhhhhh nese e ke qe nepermjet "sqarimit tim" te besh detyren ndaj "pallateve roze" te lutem mos permend fare emrin tim.... vazhdo i lire, jo per gje po s'ia kam ngene te hyj ne replika...

Blendi

Primus registratum

Po meqe nuk qeke tironc mer daj ik vrej punen tate. ca po fliskena kot, osht si me shku un me u anku per bashkin e Dibres apo t'Tepelenes qe (pa ofeze) s'me rruhet hic.
tashi po e kutpoj pse nuk t'hy gjo n'sy ty nga Tirona. po nuk kuptoj pse u ke nguju te temat e Edi rames. Ca t'ka bo Edi?, trego pash nerin. /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

blendo, ximi ka shume mundesi te ket qene konviktor, prandaj i ka ngel ajo ndjenja e "sedres se vrame" qe manifestonin konviktoret ne ato pak vite qe jetonin ne tirane. pak a shume si emigrantet ne bote qe e urrejne ambientin ku jetojne.

sa per ngjyrat, s'na rruhet hiç per ata qe si pelqejne. mendoj se eshte inisiativa me me tru e Rames, kjo e beri te njoh ne bote ate, e Tironen po ashtu. rrofte tirana kryeqender e ballkanit (akoma jo, por padyshim do behet).

gezim lame

Primus registratum

ou te paska mor meraku me mor vesh nga jam une kshu....
ik blendo vazhdo pune e "bojaxhiut qe njeh vetem ngjyren roze".....
jepi edhe pak "roze" forumit se e kena me pakice per fat te keq.... :wink:

Blendi

Primus registratum

Nejse plako se nuk po qisim gje ne drite duke u krrujt me njeri tjetrin. Nuk me intereson fare nga je, kjo teme eshte per Tiranen, sidoqofte mendimi yt per gjerat qendron aty ku e ke shkruar me te zeze mbi te kalter (roze se shpejti). Sic besoj se e di, ndryshe nga nami i keq, Tirana mirpret te gjithe e mjera. Ca e duan qe te vijne nga provincat, ca e duan si katapulte per t'u nis jashte shtetit. Na leni t'eksitohena icik me naivitetin tone femijnor. Sic i doni ju qytetet, rrugicat, shetitoret, parqet tuaja, i duam edhe ne tonat. na eshte perplas koka aty qe kur ishim cerra t'vegjel. S'i s'mundeni ta kuptoni shpresen qe na lind nga keto ndryshime. Mos na e nxini. ju lutem.

gezim lame

Primus registratum

Po po ashtu eshte, lene mos e pyt.....

Nostalgji ka shqiptari i shkrete....
"Bashkombasit" e ER ia lyenin shtepine(ap eshte fjala) me ngjyre roze te forte korridorin dhe aneksin, blu ose jeshile te forte dhomen e gjumit, te verdhe te forte kanarine guzhinen...
I kuptoj i ka mare pak nostagjia, kush mund t'ua plotesoje me mire deshirat se partia e nostalgjikeve......

mjaft me sharlatane(s'e kuptoj pse te gjithe megjthse s'jane arkitekte kane nje deshire te zjarrte te marrin kete titull.......... njeri ishte i shqiperise ky tjetri po na del per momentin i tiranes)

qejfe qejfe kjo dynjo..... :rolleyes:

a-alket

Primus registratum

ximi, nje pyetje per ty. Para pak kohe u botuan vendimet e bashkise se Kelmendit (PD). U pa qarte qe ne menyre te paligjshme ai u dha shtepi gjithe fisit te tij ne zonat me te mira te Tiranes. A do e mbeshtesje ti nje veprim legal ne gjykaten e Tiranes per tu marre apartamentet ketyre personave?

AnaBlue

Forumium maestatis

Fatkeqsisht keshtu kane bere te gjithe ato qe kane ardhur ne pushtet ne Shqiperi, qe nga koha kur nuk mbahet mend. Kane ardhur ne pushtet dhe kane perkrahur dhe i kane dhene racionet me te mira njerezve te tyre. A eshte e drejte? JO! Por nuk do te thote se po te ishte kundershtari i Kelmendit do bente ndryshe...

Nuk durova derisa te vije Ximi, e thashe mendimin tim dhe pse nuk ma kerkoj njeri /pf/images/graemlins/laugh.gif

gezim lame

Primus registratum

Do e pranoja edhe si fjale te mia ato qe ke thene Ana, vetem se une do i kisha thene me nje ton tjeter. Packa se efekti, sido qe te thuhet, do ishte =0 mbi nje tifoz qe i jane errur syte nga tifozlliku te semure.

Hajt mo tema po kthehet politike e gjalle(ne funksion te zgjedhjeve).
Po sic e theksoi edhe Blendi siper eshte "nje nga temat qe ja kushtuar Rames edhe kjo". /pf/images/graemlins/tongue.gif

ps.Me bere te qesh pak siper se kerkove leje per te shkruar.... s'besoj te kete njeri te drejte te te jape leje per te shkruar ne kete teme, e aq me pak ndonje tirAAnas... /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

a-alket

Primus registratum

Pyetja eshte e qarte, a do e mbeshtesnit nje veprim korrektues mbi keto veprime qe edhe ju i quani padrejtesi?

JoNiDa1

Primus registratum

Po lexoja ket temen se me ka marre malli per Tiranen edhe pse nja 6 muj kam qe nuk shkoj,po prape me merr qamet :cry:
Nje gje qe me beri pershtypje ishin pordhet e shqiptareve qe kane shkrujt ketu..qe me ngrejne qimet e kokes perpjete.Nuk e mbaj men emrin e njeres ktu siper qe kishte turp te thoshte qe ishte shqiptare apo te tregonte se ku jetonte!!
Pse mi femre ku e ke shpine aty ku je tani,ne qender te qytetit dhe e ke me ashensor,dhe kur del ti neper rruge ndizen pocat e rruges??
bahhh...apo nje tjeter qe ankohej per ngjyrat e ndertesave..njerez te pakenaqur /pf/images/graemlins/smile.gif
Sado bukur te jene vendet ku jena katandis...mu me ngjit ajo balta e Tiranes,si shpirt kur lan kepucet me nje furce dhomesh qe ka dale jashte perdorimit /pf/images/graemlins/laugh.gif
P.S Drini na sill nai foto andej nga jugu,Saranda kryesisht po pate se kam degju qe eshte bere mire shume,po une kam qe ne 96 qe s'shkoj nga ato ane.

woooooow

Primus registratum

o jonida ngavash me ato qimet ti se na shtive tmerrin goce..sic e thash me perpara, ato fotot e drinit qe kishte cu ne fillim skishe ca ti pelqeje...tashi sikur i esht permirsu icik shija /pf/images/graemlins/wink.gif edhe ti jonida po te ishe e hajrit vet dhe po te pelqente balta tirones aq shum sac e ke shpreh me siper kishe nejt aty nuk ishe arratis anej nga Italia....pastaj mos na hajde neve ktu e na trrego krenarizmin tat,ate leja atyne qe jetojne akoma atje....

JoNiDa1

Primus registratum

Fillimisht postuar nga woooooow:
[qb] o jonida ngavash me ato qimet ti se na shtive tmerrin goce..sic e thash me perpara, ato fotot e drinit qe kishte cu ne fillim skishe ca ti pelqeje...tashi sikur i esht permirsu icik shija /pf/images/graemlins/wink.gif edhe ti jonida po te ishe e hajrit vet dhe po te pelqente balta tirones aq shum sac e ke shpreh me siper kishe nejt aty nuk ishe arratis anej nga Italia....pastaj mos na hajde neve ktu e na trrego krenarizmin tat,ate leja atyne qe jetojne akoma atje.... [/qb]
Goce nuk kam nermen me te dhene ty sqarime per ca kam ardh ne Itali,e para dhe e dyta,krenaria ska lidhje me venin se ku jeton momentalisht..nuk e di a e ke te qarte si koncept /pf/images/graemlins/smile.gif
Hajt shnet.

woooooow

Primus registratum

meverte eee...!!? Po ca ngatrro kot e lagu se lagu praa...??Ne kemi ardh ktu per me diskutu, po japim mendimet tona per sa i perket temes dhe fotove...kurse ti na vje ktu gjith pordh dhe i mer te gjithe me radhe se kush eshte krenar e kush jo...po rri o goc shif punen tate...

Shnet ...

JoNiDa1

Primus registratum

Avash mi femre,mos na ngrej zonin ktu,se je ne prone te huj /pf/images/graemlins/tongue.gif
Edhe une po diskutoja me duket po ti si shqiptare e acarume qe qeke dhe e kalon cdo gjo te preme me thike as qe ja vleka me te kthy pergjigje....
Komunikimi eshte nje arme e mire e te ecmes perpara /pf/images/graemlins/smile.gif

woooooow

Primus registratum

Komunikimi eshte nje arme e mire e te ecmes perpara
po he pra shyqyr...se as une skam nermen me u zi ktu kot siri koti...po me hypen nervat kur shkrujte ne fillim gjith tangerllik pranej.. /pf/images/graemlins/laugh.gif