Tirana!!!!!!!!!

Tirana!!!!!!!!!

Nga nje teme e jo para shume kohesh ne Af e vjeter!

Tirana
~ndryshimet
~foto
~kuriozitete
~cfare ju mungon ngu kryeqyteti

Dhe cdo gje tjeter qe ta te beje me qendren administrative te Shqiperise!

eM :thumbsup:

Blendi

Primus registratum
Re: Tirana!!!!!!!!!

Fillimisht postuar nga blendi@be:<br />[qb] Kane prishur trotuarin e mesit per te shtuar 1m rruge :cry: ,gjeja me e bukur ne vere!! [/qb]
Kjo eshte rruga Muhamet Gjollesha, midis 21shit dhe Shkolles Vasil Shanto. Eshte lagja ime dhe nuk ka patur asnjehere trotuar mesi. Ndoshta e ngaterron me rrugen e kavajes (rruga e kavajes e ka trotuarin sic ka qene, madje tani ka trotuar mesi edhe pasi kalon 21shin e nisesh per nga parku ku me perpara nuk kishte trotuar mesi. Rruga eshte zgjeruar, ka kater korsi, ka patur vetem 2 korsi me perpara, se vendin e zinin ato pjeset e zbrazda para pallateve qe dikur kane patur ca gardhe hekuri te ulta ne forme rombesh, por qe kishin nja 10 vjete qe ishin kthyer ne kioska pa forma. Po flasim per estetike, me duket se t'i kesh te gjitha dyqanet ne nje vije dhe trotuare te gjere nga te dy anet e rruges eshte boll estetike. Mendojini hapsirat e gjlberta kur te mbillen me lule (edhe kaluci do mbillet).

PS Kaluci ka tre kater nderprerje midis dy kryqezimeve ku do vizatohen vijat e bardha per kalimtaret.

TDSH

Primus registratum

Disa foro tregojne ndryshime rrenjesore, ca te tjera ngjajne me rrenojat e ndonje qyteti pas ndodhjes se ndonje fatkeqesije. Cfare me ndjedh se tepermi trishtim eshte fakti se vetem ne 2 ose 3 foto mund te dalloj saktesisht ku jane marre fotografite. Kane kaluar shume vite, me vjen te qaj...

Herkuli

Primus registratum

mos qaj ore burre i dheut se aty e ke tiranen. Madje ishte me mire tek nuk e pe si rritej, si prishej e shkatarrohej, dhe perseri ndertohej e zbukurohej. Edhe njerzit aty i ke, te qeshur, neper bare, duke gezuar jeten e papune dhe llogjet e kafenese. Edhe linjen e unazes aty e ke tek ben gara me makinen e funeralit te nje djali te ri. Edhe cupat me te bukura dhe me te leshuara se kurre si qente nga vargonjte, levrijne sume- dhe kurrizperjashte neper rruge perkitas djemeve qe nxjerrin gjuhet tere jarga nga epshi, aty i ke. Edhe ndonje qe te can koken e te merzit, e te ben te ndrosh rruge, aty e ke!
Cdo gje aty e ke more mik.
Mblidhe zemren!

gezim lame

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ol'Drin:
21-zz.jpg

kur po e shihja kete rruge gjeja qe me beri me te vertete te merzitem me shume ishte ish fakulteti im me ate ngjyre te poshter qe me bente te me ngruheshin nervat
uroj qe boja te jete aq e skaduar e te mos zgjase me teper se 6 muaj

TEA

Forumium maestatis

WoW!!! ç'ndryshime...
na qitet pak mallin /pf/images/graemlins/frown.gif ..me i llaf kur te shkoi une ne Tiran kom me hum rrugen , se kom 2 vjet pa shkel :cry:

ç'fare rruge eshte kjo ?

tirana6.jpg

AnaBlue

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga ximi:
[qb]
21-zz.jpg

kur po e shihja kete rruge gjeja qe me beri me te vertete te merzitem me shume ishte ish fakulteti im me ate ngjyre te poshter qe me bente te me ngruheshin nervat
uroj qe boja te jete aq e skaduar e te mos zgjase me teper se 6 muaj [/qb]
Ku eshte kjo????
Kam 4 vjet pa shkuar ne Tirane dhe nuk e kam idene ku jane marre keto foto... /pf/images/graemlins/frown.gif

zog

Primus registratum

tani po kthellohem, unaza nga 21 dhjetori (ai pallati ne krem) e deri tek ura e fundit mbi lane, nga ku kthehet drejt Ekspozites Shqiperia Sot. sipas planeve te bashkise e gjitha do te kete ket aspekt, me ndarjen ne mes e ndriçimin mbi te, e kater kalime automjetesh (dy nga secila ane). anash te gjitha dyqanet do te kene stil te miratuar dhe obligimin per shitesit ta zbatojne, trotuaret e shtruar, vende per parkim veturash e stacione te autobuzit urban. mnjf qytet modern.

jo kjo foto poshte, ajo siper e Tea.

gezim lame

Primus registratum

ah Ana jane prere te gjitha pishat... prandaj

Eshte pjesa e unazes nga instituti i fiskultures(nga eshte bere foto) qe sheh drejt fakultetit te ING. se ndertimit(s'e di ne eshte me arkitektura po eshte ajo ndertesa ne roze ne fund)

ate pjese rruge kam bere per 5 vjet ne mengjes per ne shkolle........

Tea eshte rruga e Kavajes nga 21 qe sheh drejt qendres...
Rruga e kavajes paska mare fund fare....... sa keq..

edhe ate pak bukuri dhe embelsi qe i jepte trotuari me gjelberimen ne mes dhe shtrimi i gjithe rruges me pllaka bitumi, eshte zevendesuar me beton dhe asfalt................. :smash:

pallatet e shallvareve ne ngjyre roze... O Zot.. :mad:

bofshi qejf ne tironen e bukur....

te na rroje edhe per 50 vjet ngjyra roze....

AnaBlue

Forumium maestatis

Ka mundesi te jete fakuteti i ndertimit ai roze, tani po me kujtohet /pf/images/graemlins/smile.gif
Nuk e di pse roze? Ing. roze? Hm... cfare kuptimi ka? Sido te jete me mire se ngjyre gri eshte.

TEA

Forumium maestatis

o ximo kan lezet pallatet me njyra re ...duket tamom si tek Seilor Muni ...(jo antaret e forumit me po kukklat ) :devil:

zog

Primus registratum

ximo lale s'osht mo pra rruga kavojs, ta shpjegun shoket lart, rruga kavojs eshte gjithnji e ndame ne dysh, me peme e trotuar, e aktualisht bohen punime me e zbukuru si bulevardin skonderbe-maternitet.

se po te qe si thu ti, instituti qe permen s'duket nga rruga kavojs, po te shohesh me kujdes ngjyra roze ne cep, eshte po e njejta ndertese.

me sa shihet drini s'eshte nga tirona, du me thone s'ka lind aty, si duket keto vite banon, pranej s'ja del te orientohet mire ne ket lomsh.

gezim lame

Primus registratum

fol mer zog qeka unaza nga 21 te lana... /pf/images/graemlins/tongue.gif po e themi pak shqip
paskan heq gjelberimin para pallateve dhe ia kane dhene rruges me te "came" ne mes........

Guest

[qb]
21-zz.jpg

uroj qe boja te jete aq e skaduar e te mos zgjase me teper se 6 muaj [/qb]
¨
Po pra une e pashe ne dhjetor dhe gje me te shpifme s'kishte.
Gjeja e pare qe thashe me vete ishte: si kane pranuar ata te arkitektures kete ngjyre per universitetin.
Ximo ç'fare vitesh ke qene ti aty dhe çfare ke studiuar. Une kam qene nga '95 - '98 dhe kam studiuar per Ing. Mjedisi (kati i trete).

@+

blendiys

Primus registratum

Hajde hajde cu beka,thuji vetes Tirons po deshe,ngaterrohesh edhe me nje foto!!
Nejse,goxha ndryshim,ngjyra te larmishme tamam si tek teatri i kukullave!
Po kjo me lart(qe nuk po me bie ndermend ku bie)Zogu i zi??
Tamam si Iraku post-war!!

gezim lame

Primus registratum

Never ne te dy po lejm keq nomin me njoni tjetrin me duket.....
Bo ca bohet paskena qene me nje shkolle te mesme ne nje fakultet dhe ne kena po i origjine(nga DM je dhe ti me duket).... :smash: :smash:
kam qene nje kat siper teje... /pf/images/graemlins/wink.gif
dhe besoj e di nje vit me i madh ne moshe... /pf/images/graemlins/tongue.gif

ec se sqarohena me PM .... /pf/images/graemlins/smile.gif

Blendi

Primus registratum

[qb] Tea eshte rruga e Kavajes nga 21 qe sheh drejt qendres...
Rruga e kavajes paska mare fund fare....... sa keq..

edhe ate pak bukuri dhe embelsi qe i jepte trotuari me gjelberimen ne mes dhe shtrimi i gjithe rruges me pllaka bitumi, eshte zevendesuar me beton dhe asfalt.................[/qb]
Ne fakt ajo nuk eshte rruga e kavajes por rruga Muhamet Gjollesha - E paperfunduar.
Rruga e kavajes jo vetem qe nuk e ka humbur trotuarin e mesit por eshte shtruar me pllaka te mrekullueshme mozaike dhe eshte mbjelle me fidanet e "Kumbulles se Kuqe" gjethet e se ciles jane vishnje e thelle dhe kan pas zbukuruar rrugen e kavajes para se t'i priste qeveria e vjeter dikur midis viteve 50/60.

Kushtojini pak vemendje detajeve.
020816c.JPG

gezim lame

Primus registratum

mire mire blendo je me vonese....

shume e bukur o bo tirona nga arkitekti i ri (s'e di pse edhe dikush tjeter pretendonte te quhej i tille para tij, hajt mo sharlatane pa fund ka kjo dynjo)... /pf/images/graemlins/tongue.gif

te na rroja "fryma moderniste"(i thenshin) qe po na ze merimanga te tru...........

e vetmja gje qe me ka ngushelluar eshte se rrugica ime deri me sot kishte ndryshuar fare pak se di te pakten te nje gje do me uroje kthim te mbare ne shpi............

kalofshi mire
Ana kur te shkosh tek ish ekspozita ne tirane do me kujtosh sa do kenaqesh.. /pf/images/graemlins/frown.gif

marko

Primus registratum

Po nga selvija dhe Gjimnazi "Partizoni" a ka nanji nai resme mre?
Ho se rruga 4 Deshmoret ka qen ruga mo e bukur ne Tirone (lol)
Ne se ka nanji nai foto do ua dija per nder se me ka more molli fort.