Tirana & Provincat

hawk

Primus registratum
Re: Tirana & Provincat

jo jo martohet GRUJA per ket, burri martohet me i la breket, me i bo gjelle dhe me i la komet me sapun se mustaqet i rrun vete.

Kto i nderuar zog jane fjalet e tua ne nje letrare "te kulluar" dhe me rregulla drejteshkrimore "te perpikta".

Ti je shembull i nderhyrjeve jashte teme ashtu sic ishte kjo e fundit.
Natyrisht e kuptoj hiporkrizine tende.

Pa dashje po ben polemike...po "katunarizohesh".

zog

Primus registratum

o hawk o tutkun /pf/images/graemlins/laugh.gif ajo lloj gjuhe eshte bere me qellim me i lene tjetrit te kuptoje qe une nuk jam serioz e nuk besoj ose i PERMBAHEM asaj qe shkruaj ne ate moment te dhene.

dmth gruaja per mua nuk ka ate perdorim as vlere. por sidoqofte kjo nuk do te thote se shkrimi ishte jashte teme, apo eshte i pavlere ose i rreme. shume burra per ate qellim martohen, apo jo ?

ps: sidhe keto gjera mbi daljen time jashte teme, nuk ke pse i diskuton duke dale edhe ti jashte teme. gjej vend tjeter per kete, hee buçko.

Mod: Nuk po editoj asgje sepse e di qe i perdor epitetet asnjehere gabimisht. Boll me ofendime lart e poshte?

Princesha

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
marrja vesh fillohet persepari nga SHKRIMI. kur te filloni dhe ju shkodranet te shkruani jo ne dialekt, atehere them se do ta kini hedhuar hapin e pare drejt marrjes vesh me te tjeret.

perndryshe ......ebeeeee do te duhet gjergji i DYTE, me ja u tredh loooooqet me force, deri sa tu bej te merrni vesh se çdo me thene komunikim.

[/ QUOTE ]

Une se kisha me ty iher, sic e din gjergji ishte prej veriut, tashi matematiken e ban vet kush ka tredh kë /pf/images/graemlins/laugh.gif

S'ke si fillon me kritiku shkodrant, kur tiransit shumica shkrujn ne dialekt, kjo ne fakt vjen nga racizmi qe kena per njeni-tjetrin /pf/images/graemlins/winkwink.gif

hawk

Primus registratum

Aaaaaaaa...
Po edhe ne "mar karas gomnash" perdorim dialektin per motive te njeta me ty...
Te pakten perdorim dialektin tone.....

Ja perse kuptoj hipokrizine tende kur merr flamurin mbrojtesit te temave qe vete i nxjerr nga shinat.
Polemike...

hawk

Primus registratum

E pastaj..kush te pyeti per mendimin tend rreth grave??
Ishte thjeshte shembull letrarizmi.

Edhe dicka.
Ne dalim qe dalim jashte teme..sepse mbeshtesim polimiken por ti ama qe je strikt,serioz ,jopolemizues /pf/images/graemlins/eek.gif ....

zog

Primus registratum

marrja vesh fillohet persepari nga SHKRIMI. kur te filloni dhe ju shkodranet te shkruani jo ne dialekt, atehere them se do ta kini hedhuar hapin e pare drejt marrjes vesh me te tjeret.

perndryshe ......ebeeeee do te duhet gjergji i DYTE, me ja u tredh loooooqet me force, deri sa tu bej te merrni vesh se çdo me thene komunikim.

[/ QUOTE ]

Une se kisha me ty iher,

[/ QUOTE ]

as une.

marrjes vesh ne shqipe letrare i thone edhe: TE GJETURIT E NJE GJUHE TE PERBASHKET.

per kete e kisha fjalen ose llafin. tjeter, do te duhet te hapesh ndonje liber e te lexosh mbi racizmin. problemi qe kemi ne (sidomos shkodranet) nuk eshte racizem por KRAHINALIZEM. atyre u duket vetja me te mire nga te tjeret. kjo po i le pa drita, pa uje, pa shendet, kur ne te njejten kohe bota po progreson ne kleto pika. edhe ne afrike ka drita e uje SOT.

S

Scorpion

Guest

Tirana nuk eshte e askujt, as e "tironsve" qe e mbajne veten te tille dhe as e ndokujt tjeter qe pretendon se eshte superior. Por nuk mund te thuhet se ka vend per te gjithe, eshte bere kaos gjithandej Duke qene se eshte qyteti qe ka popullsine dhe dendesine me te madhe ne Shqiperi, pjesen me te madhe te institucioneve ne vend, parlamentin, qeverine etj. Ndaj fluksi i levizjeve si nga jugu e veriu eshte me i pritshem, per vete faktin se te ofron me shume mundesi punesimi, shkollimi, variacon te ndryshem kulturor, argetues, etj...

Kodi une jam i lindur ne Tirane, por jetoj ne nje qytet tjeter, tani c'duhet te mendojne qytetaret e hershem te qytetit ku jetoj une?

Ato qe permend ti Kodi, jane qe ne kohen e gjyshes sime, dhe jo kaq shume fanatizem.

Dakort me zog, provincial dhe katnar njesoj jane, mos i vishni fjalet me leksik siperfaqesor... /pf/images/graemlins/laugh.gif

hawk

Primus registratum

Quhet IDENTITET,por ty te mungon sic duket,ja perse shpik terma.

Njeriu ka disa identitete dhe statistikisht me i forti - me i qendrueshmi - eshte ai i vendlindjes.

Mos ja qaj hallin kaloresit qe i varen kembet.

Princesha

Primus registratum

zog, perderisa ti u more me ceshtjen qe po diskutoja une, pashe qe mu drejtove mu, nejse fakti qe shqipnia ka mbet pa drita e pa gjanat elementare, nuk besoj qe e kena prej faktit se mendojme se jemi ma te mire se te tjeret, po kjo asht teme tjeter.

Une them qe duhet te gjejme nji nuse shkodrane per te ul urrejtjen edhe dashunin qe ke per shkodranet. /pf/images/graemlins/grin.gif

zog

Primus registratum

o hawk pse ben si i qut, kur je i mbush me komplekse inferioriteti ne te njejten kohe mor bir.
identitetin nuk ka njeri ne bote mos ta kete, ndersa krahinalizmin jo. keshtuqe nuk ka te beje identiteti tek kokefortesia e shkrodraneve per besnikeri ndaj dialektit te tyre krahinor e jo atij geg.

ka ca vjet, ne nje forum tjeter e parashikova (gjate nje diskutimi me nje shkodran tipik qe kosoven e llogariste si mbeshtjetje per fuqizimin e gegeve ose gegerishtes si gjuhe e pavarur) qe KOSOVA shume me shpejt nga shkodra do ta rroki gjuhen letrare.

e keshtu po ndodh, mos them qe NDODHI.

hawk

Primus registratum

Po po,madje nga shkodrant ma t'vjeter,ato n'hyrje t'qytetit.

zog

Primus registratum

zog, perderisa ti u more me ceshtjen qe po diskutoja une, pashe qe mu drejtove mu, nejse fakti qe shqipnia ka mbet pa drita e pa gjanat elementare, nuk besoj qe e kena prej faktit se mendojme se jemi ma te mire se te tjeret, po kjo asht teme tjeter.

Une them qe duhet te gjejme nji nuse shkodrane per te ul urrejtjen edhe dashunin qe ke per shkodranet. /pf/images/graemlins/grin.gif

[/ QUOTE ]

o ROZA t'thash qe nuk e kisha me ty moj cuc, shko mbushu tashti me gjithe nusen tate.

mozaiku

Primus registratum

Ej.. keshtu u kam pas zi une me ca kalamoj te kopshtit para ca vitesh... /pf/images/graemlins/laugh.gif

hawk

Primus registratum

Qenke "e vocerr" ti. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Po kush po zihet ktu. /pf/images/graemlins/angel.gif

S

Scorpion

Guest

Ik mi katunare... /pf/images/graemlins/laugh.gif U bone ti!!! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Mos kaloni ne gjera te tjera tani qe s'kane lidhje me temen... Qofshi mire atje ku jeni...

Princesha

Primus registratum

Dhenderushin gjeje vet.

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/lol.gif

ne fakt kjo tem asht e ster-konsumume, kot sa me shpi gishtat vij ktu.

hawk

Primus registratum

Ah maj Roz..tu shpi gishtat sic thu ti,mu djeg laknuri. /pf/images/graemlins/cry.gif

mozaiku

Primus registratum

Ik mi katunare... /pf/images/graemlins/laugh.gif U bone ti!!! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Mos kaloni ne gjera te tjera tani qe s'kane lidhje me temen... Qofshi mire atje ku jeni...

[/ QUOTE ]

Katunari ama mund te qyteterohet po te jete katunar i zgjute /pf/images/graemlins/laugh.gif, kurse qytetari s'bohet dot katunar, sado qe te mundohet.... /pf/images/graemlins/tonguee.gif

zog

Primus registratum

e ke gabim ate perfundim, nuk di sa e ke lexu robinson kruzon, por ai nuk ishte gje katunar dhe ja doli mbane perbukuri te jetonte ne nje vend te shkrete. per te mos thene pastaj qe fjala katundar nenkupton injorant, qe nuk merr ere nga jeta e qyteteruar, nuk di te sillesh me etikete, tej, etj.

ndryshe nuk do ti vinte plasje hawk e kompani.

sidhe tjeter, tirana nuk e ka vleren ngaqe eshte kryeqytet, pra ngaqe ndodhen kryeministria e presidenca me ambasadat atje, por ngaqe eshte qytet KOSMOPOLIT, ku shkrihen pra me njera tjetren shume KULTURA. [kete veti tiranasit e kamur ose bijt e bijat e tyre kerkojne t'ja heqin, sepse u prish rehatin, kerkojne ta bejne edhje tiranen qytet provincial pra krahinor (fjale qe hawku e ngaterron prej padijes me ate identitet)].

siç eshte njujorku ne usa. nje nga washingtoni mbetet provincial megjithese ai jeton ne fakt ne kryeqytet.