Thenje filozofike.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Do të kuptosh se jeta ika të mirat dhe të ligat e saj,por derisa ti mësojm të gjitha duhet kohë.e cila zgjatë deri në vdekje.

Do të kuptosh se nëse heshtja uka hije të mençurve,ajo edhe ma shumë uka hije budallënjeve.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Kuptoje që vetëm ai që është I aftë të dojë me gjithë të metat e tua,pa pretenduar të ndryshojë,mund ta jep gjithë lumturin që dëshiron.

Njeriu plaket shumë shpejt dhe mençurohet shumë vonë,pikërisht atëher kur nuk ka më kohë.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Ndodhia e Anshtanjit dhe shoferit të tij,në një konferenc.

-Anshtanji nëpër konferenca gjithmonë shkonte me shoferin e tij personal,një ditë përsëri duke shkuar në një konferenc shoferi I thotë Anshtanjit.
-Zotëri kamë kohë që I ndjek konferencat e tua ulur në kolltukun e fundit dhe pothuajse I di të gjitha fjalet që do ti thuani në konferenc.
-Anshtanji I qeshi dhe I bënë një propozim,
-Në këtë vendë ku jemi duke shkuar,mua nuk më njohin fare,Ndërrojmë palltot dhe kapelet sot,ti dil e mbaje konferencen ndërsa unë ulem në kolltukun e fundit të salles e të dëgjojë.
-Shoferi mbanë një fjalim shumë të sukseshëm,u përgjigjet drejt të gjitha pyetjeve,Sapo do të ulej në vendin e tij,një pjestar në sallë,ia drejton një pyetje shumë të vështirë Fizike.Shoferi me qetësin më të madhe I drejtohet pyetsit.
Çudi si po drejtoni një pyetje kaq të thjeshtë,dhe duke luajtur rolin e anshtanjit vazhdon.
-Përgjigjen e kësj pyetje edhe shoferi im që është ulur në fund zë salles I din,e ftoi të ngjitet në podium dhe tu shpjegojë.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Buzëqesja më e vështirë është atëherë,kur sheh dike duke u dënuar dhe malltreuar dhe ti nujk ke mundësi ta ndihmosh,por buzëqesh për ti dhënë pakëz shpresë.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Buzëqeshja më e vështirë është atëherë kur dikush që ka qenë I shtrenjtë në zemrën tënde vdes,dhe sheh të tjerët përreth duke qarë,ndërsa ti buzëqesh,që t,ua largosh dhimbjen atyre.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
I Dashuri Njeri.
I Dashuri njeri,Je I dashur përderisa je njeri,Krijesë e zgjedhur dhe e dalluar,E pajisur me frymë hyjnore,Edhe sikur të gjitha krijesat të viheshin në një anë,e ti në një anë,për rëndësin që e ke,ajo do të pëshonte.Por sa pak e dine këtë të vërtet.Kur njeriu bëhet mohues,ende pa lindur,ty të është dhënë jeta,Jeta jote ka vlerë.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
I dashur njeri,Ke kërkur ndonjëher qetësinë por se ke gjetur?Ke kërkuar ndonjlëher lumturinë por si ke arritu?Ke kërkuar ndonjëher kënaqësin por je mërzitur?Ke pyetyr pastaj ku dhe si mund ti gjejë?Nëse ike provurar ike gjetur.

Hope

dans ton coeur
There's always gonna be that one thing
you hate but you can't change. That one
mistake you can't take back. &That one
memory you would do anything to have again.

Hope

dans ton coeur
1457579_539360482814766_471913173_n.jpg