Thenje filozofike.

Megg

Carpe Diem
Pse bën pazar me bukurinë tënde, – e pyeta. – Pse nuk e pranon siç të është dhënë?– Sepse njerëzit mendojnë se është gjithçka kam. Bukuria nuk është gjë, nuk ka për të mbetur. S’e ke idenë sa me fat je që je i shëmtuar, pasi nëse njerëzit të kanë për zemër, ti e di se kjo ndodh për arsye të tjera.
| Charles Bukowski |
 

joetisti_

Locus omnem
Pse bën pazar me bukurinë tënde, – e pyeta. – Pse nuk e pranon siç të është dhënë?– Sepse njerëzit mendojnë se është gjithçka kam. Bukuria nuk është gjë, nuk ka për të mbetur. S’e ke idenë sa me fat je që je i shëmtuar, pasi nëse njerëzit të kanë për zemër, ti e di se kjo ndodh për arsye të tjera.
| Charles Bukowski |
E bukur...
 

Hope

dans ton coeur
Lumturia nuk varet nga kushte te jashtme,por nga faktore te brendshem. Ajo qe na ben te lumtur ose jo te lumtur nuk eshte ajo qe kemi,ajo qe bejme apo ajo qe jemi,por eshte ajo qe mendojme!
 

Hope

dans ton coeur
Njerëzit mund të kalojnë një oqean pa i lagur këmbet…por nuk mund të kalojnë kurrë jeten e tyre pa i lagur sytë!
 

Megg

Carpe Diem
Si thyhet një zemër?E merr pak pakujdesi dhe e përzien me doza harrese. Pret pak, që këto dyja të shkrihen me njëra tjetrën dhe më pas, në vend të tharmit, i shton pak arrogancë. Aty këtu, ia hedh sipër ndonjë fjalë të pamenduar, ndonjë flirt apo shikim përtej bregut. Dhe të gjithën e vulos me bërtitmë, të përzgjedhur me kujdes nga arsenali "Sulmi është mbrojtja më e mirë". Kështu thyhet një zemër. Nuk duhet asgjë më shumë. Gjëra të imta, në dukje të parëndësishme, por të vrazhda dhe therëse, sepse një zemër e dashuruar është e brishtë, si një gotë elegante e qelqit. E bukur dhe e brishtë. Nuk mund të jetë ndryshe, sepse po te ishte ndryshe nuk do kish dashuruar vertet
 

joetisti_

Locus omnem
Si thyhet një zemër?E merr pak pakujdesi dhe e përzien me doza harrese. Pret pak, që këto dyja të shkrihen me njëra tjetrën dhe më pas, në vend të tharmit, i shton pak arrogancë. Aty këtu, ia hedh sipër ndonjë fjalë të pamenduar, ndonjë flirt apo shikim përtej bregut. Dhe të gjithën e vulos me bërtitmë, të përzgjedhur me kujdes nga arsenali "Sulmi është mbrojtja më e mirë". Kështu thyhet një zemër. Nuk duhet asgjë më shumë. Gjëra të imta, në dukje të parëndësishme, por të vrazhda dhe therëse, sepse një zemër e dashuruar është e brishtë, si një gotë elegante e qelqit. E bukur dhe e brishtë. Nuk mund të jetë ndryshe, sepse po te ishte ndryshe nuk do kish dashuruar vertet

E shkelqyer...
Por cne kaq pesimizem? Sa per bakllavane, qe gatuam ca dite me pare, qe te dale e mire fare, duhet edhe nje puthje ne faqe :)
 

joetisti_

Locus omnem
Epo te thash qe sbej per gatime un . Me kete rast ik edhe puthja :p
s'eshte pesimizem, thjeshte copeza nga realiteti !!!
Po puthja pse iken? :p

Realiteti ka pesimizem dhe optimizem. Varet nga ne se si e shikojme. Hidhe nja dy luge puthje per ta embelsuar pak.
 

joetisti_

Locus omnem
Po lëre mos mharxho shum tashi . :p
puthje thot :p
Haha. E se ne fakt puthjet kushtojne. Po te pakten nje puthje dhe nje buzeqeshje.

Jane brishtesite tona qe na bejne te vecante, jane difektet tona qe na bejne unike, por eshte vetem zemra jone qe na ben te jashtezakonshem.
 

Philip_Morris

Forumium praecox
Thenje filozofike.

Jo cdo njëri që e njef thellsitë e intelektit të tij , njef edhe thellsitë e zemres së vetë.

Po e deshe mirësinë, atëhere ti do të bëhesh patjetër i dobishem për atdheun tënd pa menduar dhe pa u përpjekur të bëhesh i tillë.

Kush me ndergjegjje hidhet në rrezik për hir të së mirës dhe nuk i frikësohet atij , është i burrëruar dhe pikërishte kjo është burrëria.

Heroizmi ynë ndeshet jo në vepren e lartë të trimerisë luftarake , por vetem në veprimet heroike të burrërisë qytetare.

Që të bësh nga njerez të mirë qytetarë, duhet t´u japesh atyre mundesi që të zhvillojnë të drejtat dhe të plotësojnë detyrimet e qytetarit.

Kur unë bëj atë që deshiroj nën forcen e domosdoshmerisë , do të thotë që nuk jam i lirë.
Ca Kam Pas Bo Kur Kam Qen I Vogel
 
Top