Thënie shum me vlerë

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
-Dita e djeshme është Histori e shkuar
-Dita sodit është Përjetim
-Dita e Nesërme është Shpresë për një Ditë më të Mirë.

s.r.k.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Një Burrë u martua me një Grua shumë të Bukur.
Pas një kohe,derisa Burri isht për tregti jasht shtetit,Gruaja e tijë sëmuret shumë rëndë dhe si pasoj,Fytyra e saj shëmtohet aq tepër.Burrin e lajmërojn për sëmuarjen e gruas dhe gjetë kthimit ai e lajmëron familjen që do të vonohet për disa ditë sepse kishte pasur njklë aksident të rëndë dhe kishte humbur tl dy syt.që dmth.Burri kurr nuk do ta shohë gruan e tij si të shëmtuar,por do ta mbajë në mendje atë bukuri të mëparshme të gruas së tij.
Vazhduan jetën në harmoni derisa u plakën, dhe deshi All-llahu që Gruaja të vdiste e para.Në ditën e varrimit,ku burrat u kthyen nga varrimi,edhe burri I gruas së vdekur,por pa e shoqëruar askush,ai ecte vetëm,Njëri prej të pranishmëve e pyeiti,ku shkon.në shtëpin time tha,ju përgjigj burri,kurse ai I tha ,por ti je qorr nuk shehë,të ndihmojë ,unë.Jo tha ,Unë kurr skam qenë I verbër,por ashtu jamë tërhequr si I verber tërë jetën,që mos ta lëndojë zemrën e gruas time të cilës iu shëmtua fytyra,Ajo vdiq e lumtur dhe me ndjenjen se unë kurr nuk e pash të shëmtuar,duke mendur se unë jam I verbër.
kjo është dashuria..

LLaStiCaaa

Valoris scriptorum
Heshtja kërkon një forcë të madhe dhe gjithashtu një durim të fortë.
Ndonjëherë heshtim sepse s'duam të lëndojmë të tjerët, ndonjëherë heshtim për ta kontrolluar veten nga instiktet njerëzore dhe ndonjëherë heshtim nga dashuria që ndjejmë për dikë...!

LLaStiCaaa

Valoris scriptorum
Kam mësuar se kuraja nuk është mungesa e frikës, por triumfi mbi të. Trim nuk është ai që nuk tregon frikë, por ai që e mund frikën...!

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Vendose Dorën mbi Furrë për një minutë dhe të duket si një orë,
Ulu pranë një Vajze të Bukurë për një orë të Duket si një Minutë.

LLaStiCaaa

Valoris scriptorum
Kur te ndjehesh vetem, shih diellin dhe henen... E do te shohesh qe edhe ata jane vetem, dhe pavarsisht nga kjo kurre nuk e ndalojne shkelqimin e tyre...!