Sulmohet Egjipti!

Sulmohet Egjipti!

Fatkeqsisht 88 veta vdiqen ne Egjipt si pasoje e nje shperthimi, autoret e te cilit nuk jane ende te njohur! Media e cilesoi kete ngjarje si nje sulm terrorist te rradhes! Ju si mendoni?

Eshte nje sulm i amerikaneve?
Eshte nje sulm per arsye se te drejtat e emigranteve e te popullit ne Egjipt nuk respektohen? (ide e marre nga nje teme e ngjashme)
Eshte nje sulm per shkak se ne Egjipt po afrohen zgjedhjet dhe e verteta mund te shtremberohet nga disa injorante qe u perpoqen te benin te njejten gje me sulmet ne Spanje?
Eshte nje sulm ndaj politikes se moderuar te Egjiptit?
Perse ndodhi?

D-J

Forumium maestatis
Re: Sulmohet Egjipti!

Fillimisht postuar nga Blendi:
[qb]

Kurani shprehet se “feja nuk do të jetë e detyrueshme” por Islami e ndjen si një detyrë të shenjtë të shtrijë ushtarakisht kufijtë e shtetit Islamik sa më shumë për t’ju kundërvënë botës së djallëzuar të mosbesimtarëve. Po në Kuran gjëndet vargu i mëposhtëm: “ai që vdes pa marrë pjesë në një fushatë ushtarake, vdes pa besuar” (dmth jo besimtar).

Phillip Blond dhe Adrian Pabst.
International Herald Tribune
28 Korrik 2005
[/qb]
Ky eshte misioni i terrorizmit islamik!

Lufte "dekadences" perendimore dhe krijimi i shtetit te sharias, te gjitha websitet terroriste kane kete si motiv per aktet terroriste, fillimisht duke perfshire spanjen dhe gjithe mesddheun. bile qe tani islamiket ne britani flasin per nje shtet islamik britanik :eek:

D-J

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Blendi:
[qb]

Islami asnjehere nuk do pranoje laicizmin e Perëndimit, për arsye të shëndosha.

Phillip Blond dhe Adrian Pabst.
International Herald Tribune
28 Korrik 2005
[/qb]
aq me keq per te. dikur dhe tolerenca e perendimit do kete nje kufi.

Blendi

Primus registratum

Megjithese ato qe shkruan Inter. Herald Trib. jane te qena, ceshtja mbetet teper delikate. Islami vertet ka natyre katerciperisht te ndryshme nga Krishterimi, por disi kane mundur te bashkjetojne. A ka Islami burra qe i udheheqin? Nje udheheqes shpirteror do ta bente me te lehte komunikimin. Kush ze perfaqson Islamin mbetet enigme.

Po t'i futemi ketij muhabeti me thelle, edhe per te Krishteret utopia do ishte nje Shtet-Kishe, por dihet Krishterimi eshte goxha me elastik se Islami,"jepi Cezarit ate qe i perket Cezarit..." dhe mund te funksionoje pa problem edhe ne shoqeite laike.

Ceshtja mbetet, a eshte Islami ne gjendje te bashkjetoje ne shoqeri laike? Apo do ta kemi perplasjen e madhe tash qe planeti nuk na nxe me?

scarry

regele

Forumium maestatis

Bashkejeton duke hedhur bomba!

Une mendoj se difekti eshte tek interpretimi qe i behet kuranit dhe tek ata qe e shtremberojne! Fatkeqsisht, sot fuqine e kane keta te fundit!

109UV

Primus registratum

Te shkon pak si shume per shtat qe te shprehesh qe krishterimi eshte me kompatibel me nje shtet laik se sa islami. Krishterimi eshte po aq dogmatik sa edhe islami.

tashti na flasin per "intelligent design".. me te cilin nenkuptojne procesin kur zoti beri nje kukull prej balte dhe i dha fryme :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

regele

Forumium maestatis

Nuk e di kujt ju drejtove, por verej se komenti yt teresisht ne lidhje me temen sqaron shume mire botkuptimin e nje rrethi te caktuar njerezish!

Kondrapedali

Kondrapedali

Fillimisht postuar nga Blendi@:<br />[qb] huh,terrorizmi ne Wall Street thote tjetri.
Leri sentimentalizmat /pf/images/graemlins/tongue.gif ,ligji i xhungles nuk eshte ndonje gje e re ne politiken humane,ndaj mos pretendo ta nderrosh se ndryshe nuk te ka me vlere demokracia /pf/images/graemlins/wink.gif
Bushi eshte pjesez e kesaj vorbulle,dhe paraardhesit e tij kane kaluar keto 'kriza' dhe pse ne shkalle indiferente.
Sipas diskutimeve i bie qe vetem zhdukja e Amerikes mund ti jape fund terrorizmit.
(hajde bolshevizem hajde /pf/images/graemlins/tongue.gif ) [/qb]
Simas teje Blendi, ligji i xhunglës është demokraci :eek: (prit ti shkëlyj edhe i her syt un) :eek: ?

Çuno, pikërisht kjo është e keqja. Mundësia për të patur e një pjese të vogël të njerëzve të pangopur!

Si të duket ty të punosh gjithë jetën dhe në fund mos të kesh një 2 leksh në xhep? Të kujton gjë? Po kur përveç kësaj ke edhe pasuri e në fund nuk i gëzon dot? Çuditërisht mua më vjen ndërmend "komunizmi" shqiptar. Punonin 3 milion që të gëzonin 1 000. Më vjen keq por unë nuk kam ndërmend të robtohem gjithë jetën time vetëm që disa qënie të një specie të çuditshme, në një shtet tjetër pa lidhje me atë ku unë jetoj, të majmen e të udhëheqin jetën time vetëm se këtë mundësi ja ka dhënë Globalizmi e Free Capital Flow!.
Mund t'ju duket si komunizëm por le t'ju kujtoj që idetë më progresiste në botë ishin dhe mbeten akoma ato të Lumierëve. Kjo, pasi ne jetojmë në shoqëri dhe sido që të vijë puna, shumica mbetet shumicë e po i re shumë në qafë do kthehet të të bëjë gropën! Si fillim e kanë nisur ata që e ndiejnë më shumë prapësinë e udhëheqjes botërore, po mbështeten gjithnjë e më shumë (për arsye të ndryshme) nga masat në vende të tjera, nuk do vonojë kur të plasi edhe në SH.B.A. Së shpejti babyboomers dalin në pension por shumica e tyre i ka investuar kursimet (sidomos në SH.B.A) dhe do kenë nevojë për to. Besoj se do shohim Enron të tjerë në të ardhmen e afërt.

Siç edhe mund ta shihni, zinxhiri është i gjatë dhe të çon në një vend po deshe ta ndjekësh deri në fund.

Kush thotë se Islami është përgjegjës për terrorrizmin e sotëm në botë ose është naiv, ose budalla ose i interesuar në këtë mes.
Ku ioshte Islami në fillimet e shekullit të kaluar? Ku ishte ai deri në vitet 70? Po në vitet 80? Si ka mundësi që mori kaq hov pas rënies së URSS?

Faleminderit për komentet.

P.S. Regele, nuk lidhet me Egjiptin drejtpërdrejt por duhet thënë. :shrug:

109UV

Primus registratum

Dmth Kondrapedali mendon qe bombat me dy kembe te Al-Qaeda jane revolucionare qe ofrojne nje vizion per nje shoqeri me te ndergjegjesuar, inteligjente dhe gjitheperfshirese.

muahahahahaha...

Kondrapedali

Kondrapedali

Në një farë mënyre janë! Megjithatë, ti mund ta lexosh ashtu siç din të lexosh, për së prapthi. Ti harron se jo të gjitha gjërat bëhen se prapthi.

Më duket, se mbase edhe kam kullotur nëpër djerrina, se në shkrimin e mësipërm parashtrova arsyet (parësoret gjithsesi) e jo pasojat.

AnaBlue

Forumium maestatis

Mesa duket pro-terroristet ne kete teme jane ne ndare ne dy grupe. Nje grup qe urren sistemin amerikan aq shume dhe eshte gati te perkrahi lloj-lloj kriminelesh dhe vrasesish ne Bote qe jane kunder sistemit perendimor. Grupi tjeter qenka thjesht se beson se Al Qaeda kerkon te vendosi nje rregjim "demokratik" ne Bote ku liria dhe barazia midis njerezve eshte primare.
Nese do vije nje dite qe sistemi "Bin Laden" do fitoje ne kete Bote, ishallah me ka shkuar bari 3 pellembe mbi varr se O Zot nuk do doja ta jetoja kurre. A ndoshta eshte natyrale fitorja e sistemit terrorist islamik ku do shfarosin nje pjese te popullsise duke vertetuar teorine e Malthus se lufterat dhe semundjet kontrollojne popullisne e Botes. Vetem se deshiroj mos te jem gjalle ta shikoj te ndodhi, por sa te jem gjalle do e luftoj qe pasardhesit e mi mos te jetojne nen nje sistem te tille.

Kondrapedali

Kondrapedali

O tifoza pa men (nuk është ofendim), po nuk dini të bëni një replikë të saktë dhe të vërtetë?

Ku e pe ti AnaBlue që terrorristët përhapin demokracinë? Apo po luan thjesht rolin e ***** ? Ma thuaj hapur se mbase nuk shkruaj më në ato tema që mund të kemi mendime të kundërta /pf/images/graemlins/wink.gif .

skenda5

Primus registratum

UNE MENDOJ SE LUFTETARET E AL KAIDES JAN MUXHAHEDINET E FUNDIT TE CILET LUFTOJN PER ZOTIN DHE TE DERGUARIN E TIJ S.A.S.
VET BIOGRAFIA E BIN LADENIT TREGON SE KEMI TE BEJM ME NJE MYSLIMAN QE ESHTE I GATSHEM TE JAP GJITHQKA PER ZOTIN.DHE SKA DYSHIM SE ATA DO TE FITOJN ASHTU SI E KA PARALAJMERUAR I DERGUARI S.A.S.
ESHTE NORMAL QE AL KAIDA I SULMON EDHE QEVERIT MYSLIMANE SEPSE ATO JAN QEVERI TRADHTARE TE CILAT NE VEND SE TJU NDIHMOJN MYSLIMANEVE TE SHTYPUR,ATO NDERTOJN PALLATE PREJ ARI.MENDONI VETEM PAK SE QFAR DO KISHE BER MUHAMEDI S.A.S. NE DITET E SODIT PO TE ISHTE GJALLE.VALLAHIN AJ KURR NUK DO TE FLINTE I QET NE KREVAT PREJ ARI,
POR DO TE LUFTONTE PER PALESTINEN DERI NE QLIRIMIN E SAJ,DO TE LUFTONTE PER QEQENIN DHE PER TE GJITH MYSLIMANET.ESHTE E VERTET SE LUFTA E FUNDIT MES BESIMTAREVE DHE PABESIMTAREVE KA FILLUAR DHE I KISHA LUT ATA TE CILET E QUAJN VETEN E TYRE MYSLIMAN TE MOS I QUAJN TERRORRIST ATA TE CILET LUFTOJN PER TE MBROJTUR VENDIN E TYRE SEPSE EDHE NE KEMI LUFTUAR PER VENDIN TON EDHE PSE ARMIKU GJITH NA KA QUAJTUR TERRORRIST.
PRA MOS BINI VIKTIM E AMERIKANEVE TE CILET DESHIROJN PERQARJEN E MYSLIMANEVE.
"O JU QE BESUAT.KUSH LARGOHET PREJ JUSH NGA FEJA E VET,SKA DYSHIM SE ALLAHU DO TA SJELL NJE POPULL QE AJ E DO ATE DHE ATA E DUAN ATE,QE ESHTE MODEST E I BUT NDAJ BESIMTAREVE POR I ASHPER DHE I FORTE NDAJ MOHUESVE,QE LUFTON NE RRUGEN E ALLAHUT DHE QE NUK I FRIKESOHET KERCENIMIT TE ASNJE KERCENUESI...(KUR'AN)

Kondrapedali

Kondrapedali

Or ti rrush, Muhameti nuk kish luftu për t'çliru Palestin e Çeçeni po do kish çu myslimant e tjer me i çliru, ashtu si po bën edhe Beni famshëm.

Muxhahejdinët ër ti mik nuk jan për t'u lavdru, të paktën jo këta të viteve të fundit. E kushdo që mendon si puna jote është në thelb terrorrist.
Si puna jote (apo më mir me thënë me shumë më tepër llogari) mendojn edhe SH.B.A e B.M dhe pranej quhen terrorrista.

Pra lufta po bëhet mes terrorristash e viktimat si përher janë të pafajshmit :shrug: .

skenda5

Primus registratum

VERTET TI NUK PASKE NJOHURI PER MUHAMEDIN S.A.S.
AJ GJITHMON SHKONTE NE LUFT ME USHTARET DHE GJITH KA MARR PJES PERDERISA U BE SHUM I VJETER.
NESE SE KE DIT BIN LADENI I KA ME SHUM SE 50 VJET
PER NDRYSHE EDHE ATE E KISHE PA NE LUFTE SIQ E KEMI PA PER SHUM VITE NE AFGANISTAN TU LUFTU KUNDER RUSEVE SA KA QEN I RI.

Kondrapedali

Kondrapedali

Or ti maik, Beni vocërr nuk e vuni noiher dinamitin n'brez ashtu si mso budallejt e tjer që bohen copash me iden se po vdesin për Allahun.

Ene Muhameti or ti maik nuk ka pas dal me luftu po veç me e pa luftën (ne kjo jo përher).

Megjithate, si t'thash ne ma par, po deshe me fol për fe dil ke teologjia!

skenda5

Primus registratum

KESHTU E KENI JU KUR NUK KENI ARGUMENTI POR KERKONI QE TE DALIM.KJO LUFTE E SODIT ESHTE E LIDHUR NGUSHT ME FENE,NE NJEREN ANE DHE POLITIKEN NE ANEN TJETR,PER ARSYE SE MYSLIMANET LUFTOJN PER FE E AMERIKA PER INTERESAT E VETA KESHTU QE MOS KERKO TE DAL JASHTE VETEM SE NUK JE I PAJTIMIT ME MUA.UNE NUK E DI AJE TI MYSLIMAN SEPSE TASH JAM KYQUR POR NE QOFTESE JE ME THUAJ PRA KU JAN LUFTETARET TE CILET I KA PARALAJMERUAR MUHAMEDI S.A.S. NESE NUK JAN ATA TE AL KAIDES.POR NGA FAKTI SE SI PO FLET PER TE DERGUARIN S.A.S. MENDOJ SE JE PABESIMTAR

Kondrapedali

Kondrapedali

Or ti çun. Ata që po luftojn jan të pafé. Forca sjell dhunën e dhuna vdekjen. Të pafet e justifikojn vdekjen me ç'do lloj mjeti që të munden. Budalljet i shkojn mbrapa. Kjo luft nuk është e lidhur me fen por është e fshehur pas saj! Janë leshkot që nuk e shohin ndryshimin.

Sa për fen time, un jam nga ata që ti thu ja pafshin hajrin masi t'vdesin, jam katolik me prejardhje! Megjithate dij më shumë për islamizmin se ç'din ti!

skenda5

Primus registratum

MA MORI MENDJA SE JE PABESIMTAR NDERSA PER ISLAMIN TI SPO DISHE ASGJE SPSE MA DESHMOVE SE SI FOLE PER TE DERGUARIN S.A.S.
TI ME KETO FJALE PO DESHIRON ME I PERQA MYSLIMANET SEPSE KETO JAN VETEM FJALE PA ARGUMENTE,POR MENDOJ SE EDHE TI EDIN SE KJO LUFTE ESHTE FETARE,POR PO FRIKESOHESH SE MOS PO BASHKOHEN MYSLIMANET KUNDER JUVE,PER KET PO HEDH DYSHIME MBI BIN LADENIN.

NJERIU

Primus registratum

selam alejkum skenda

pershendetje nga zemra ,sepse je i paster ne besimin tend dhe ne urtesine tende ,kjo shihet nga shkrimet e tua ,mirepo disave ketu nuk u shkon pershtati fjalet tuaja,njejte sikur qeverive te BUSHIT ,BLERIT,SHARONIT,MUBARAKUT ,MBRETIT ABDULLAH ( a mos thira shume ???) edhe ata jane keshtu kur dikuish ua thote te verteten ata behen te shurdher dhe na quajne terorista. nejse ska problem,vetem nje keshille vellazerore ,mos u nervozo shume me tipat e ketille siq jane disa tek ky forum ( e dine vete kush jane ata,do reagojne menjehere /pf/images/graemlins/laugh.gif ) sepse nuk ia vlen ata e dine me mire se ne te verteten ,por ja qe nuk kane guxim te bejne nje gje te tille ,ishaallah zoti i udhezon ne rreuge te drejte , e jo ne ate te djallit: BUSHIT,BLERIT,SHARONIT.. UA!! perseri thira me ze te larte ,nejse me falni /pf/images/graemlins/laugh.gif .

eselamu alejkum

p.s. poshte terrorizmi, e dine mire ata qe luftojne kunder tij se per cilin terrorizem e kam fjalen /pf/images/graemlins/wink.gif

regele

Forumium maestatis

Njeriu, jam shume dakord me kete fjaline e fundit qe ke thene: Poshte terrorizmi! Bravo! Reflektove me ne fund! /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif