Sulmohet Egjipti!

Sulmohet Egjipti!

Fatkeqsisht 88 veta vdiqen ne Egjipt si pasoje e nje shperthimi, autoret e te cilit nuk jane ende te njohur! Media e cilesoi kete ngjarje si nje sulm terrorist te rradhes! Ju si mendoni?

Eshte nje sulm i amerikaneve?
Eshte nje sulm per arsye se te drejtat e emigranteve e te popullit ne Egjipt nuk respektohen? (ide e marre nga nje teme e ngjashme)
Eshte nje sulm per shkak se ne Egjipt po afrohen zgjedhjet dhe e verteta mund te shtremberohet nga disa injorante qe u perpoqen te benin te njejten gje me sulmet ne Spanje?
Eshte nje sulm ndaj politikes se moderuar te Egjiptit?
Perse ndodhi?

gurax

Pan ignoramus
Re: Sulmohet Egjipti!

Blendi, i vetmi bisht qe me duket i shtrember ne kete mes eshte ai qe mbeshtillet pas kembes dhe mburret se sa shpejt vrapon.
Ti nese veten e fut ne ndonje grup te identifikuar si gjakpires, imperialist, nene panda apo dhelpra Smirre, pune per ty. Por po te flasesh per temen e te kthehesh ne avokat te vendit ku jeton, te pranosh lidhjen e ngjarjeve ne Egjipt me situaten ne lindjen e mesme por te trumbetosh qe keta fajtore te gjetur tashme kaq zotesisht nuk kane mbeshtetje ne popull, e te tjera gjera si keto, jep pershtypjen e dikujt qe i pelqen t'i kete rrobat e banjes me "Stars and Stripes".
Jo vetem flet e flet per te metat e shqiptareve dhe shpirtin e tyre te kundrershtimit, por e ilustron diskutimin me shembull personal, dicka qe pak veta e bejne. :thumbsup:

D-J

Forumium maestatis

eshte mire te kuptojme terrorismin por ama duhet thene se kete e bejme duke u nisr nga bindjet besimet interesat qellimet ideologjite tona. dhe eshte veshtire te pretendosh se ka pergjigje te drejta apo te gabuara per kete ceshtje

ka disa qe e shohin si nje “Injustice issue” ceshtje padrejtesie. Nje padejetesi imediate do thoja e lidhur me ngjarjet ne lindjen e mesme ku fajtori kryesor shihet ai amerikan. Them padrjetesi imediate pasi koncepti i drejtesise ultimative eshte thjesht nje ideal por qe inkurajon njerezit te pakten te jetojne me “frymen” e drejtesise apo ne kerkim te saj .

pra ata qe e e shohin ne kete menyre nuk bejne gje tjeter vetem sa shpalosin ideologjine tyre mbi rrenjet e te keqes sot ne bote qe edhe pse ata vete jane hesitante ta pranojne qe shkon me thelle se sa thjesht politika amerkane neper bote, por qe ne fakt ka te bej me kapitalin.

Dihet se ciles ideologji, krahu politk apo shkolle filozofike keta mbeshtetes i perkasin. Dhe keta jane te indoktrinuarit e keasj ideologjie, ashtu si te tjere jane te indoktrinuar te besimeve te tjera.

Por ka nje problem me kete menyre te menduari pasi ne fakt ajo gjykon shkaqet e terrorizmit sipas pikepamjes se vet, per arsyet e veta dhe ne dobi te interesave te veta apo ideologjise se vet. Pra shfrytezon terrorizmin apo shkaqet e tij per kauzen e evet, duke u nisur nga pozicioni i tyre nga menyra se si e shikojne ata vete gjendjen POR jo nga ai i terroristit.

Ka te tjere qe e shikojne si nje lufte VLERASH, menyre te menduari dhe jetuari perendimore-postkrishtere (te te pafeve) nga njera ane dhe Islamizmit nga krahu tjeter. ne kete kuptim kjo eshte nje lufte asimetrike pasi nuk eshte fetare nga te dy krahet, por vetem nga nje.

Sipas kesaj pikpamje shkaqet e terrorizmit ne emer te fese islame te lidhura me padrejtesite ne lindjen e mesme jane mjaft te thjeshtezuara apo naive pasi gjetja e shkaqeve nuk shkojne mjfat thelle dhe se ato vetem sa perbejne nje justifikim, justifikime qe me teper perdoret nga te majtet se sa vete terroristet, pasi vete terroistet jane me teper te preokupuar me ngadhenjimin e Islamit ne shkalle boterore se sa drejtesite e ceshtjeve sipas pikpamjeve perendimore.

Sipas tyre rregullimi i ketyre padrejtesive mund vetem te ngushtojne frontin e luftes por nuk eshe aspak garanci per eleminimin e shkaqeve te terrorizmit islamik. Mjaft akte terroriste ndodhin atje dhe kryhen nga ata qe nuk kane lidhje me padrejtesite amerikane ne lindjen e mesme.

Ne kete menyre ata e shohin si vazhdim te se njejtes lufte disashekullore por me metoda dhe arme te tjera. Mirepo ne kohet tona deshperimi i terrorizmit islamik ne perdorimin e “kamikazeve” eshte nje domosdoshmeri per dy arsye:

fondamentalizmi apo literalizmi islamik eshte ne prag te zhdukjes dhe telekomunikacioni ben te mundur nje gje tille.

Ironia e kesaj pikpamje, mendoj une eshte se ajo perseri e e shikon si ceshtje drejtesie por tashme jon je drejtesie imediate e lidhur me lindjen e mesme dhe amerikanizmin por drejtesise universale.

Blendi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Gurax:
[qb] Blendi, i vetmi bisht qe me duket i shtrember ne kete mes eshte ai qe mbeshtillet pas kembes dhe mburret se sa shpejt vrapon.
Ti nese veten e fut ne ndonje grup te identifikuar si gjakpires, imperialist, nene panda apo dhelpra Smirre, pune per ty. Por po te flasesh per temen e te kthehesh ne avokat te vendit ku jeton, te pranosh lidhjen e ngjarjeve ne Egjipt me situaten ne lindjen e mesme por te trumbetosh qe keta fajtore te gjetur tashme kaq zotesisht nuk kane mbeshtetje ne popull, e te tjera gjera si keto, jep pershtypjen e dikujt qe i pelqen t'i kete rrobat e banjes me "Stars and Stripes".
[/qb]
Por me sa duket al-qaida paska goxha me shume mbeshtetje se sa mendoja. Ke te drejte.

Vetem nuk kuptoj se pse ti diskuton mua ne vend qe te diskutosh temen. Marr vesht qe eshte kendshem te shkruash me stil fabulist por rrobat e mia te banjes nuk hyjne ketu.

DDD ke te drejte, me pelqen analiza.

Dihet realiteti absolut nuk egziston fare prandaj mund te biem dakord qe te mos jemi dakord...secili i shikon gjerat prej ku eshte ulur.

Sic tha DDD per disa eshte ceshtje VLERASH. Sic eshte per mua.
Kamikazet kercenojne stilin tim te jetes, une kam shpresuar te jetoj ne nje bote te lire si ajo para luftes se pare boterore qe pershkruan Cvajgu tek "Bota e Djeshme"...Kam shpresuar se do mund te bredh neper kombe, te mesoj, shoh, prek. Kam dashur dhe dua te udhetoj per te njohur sa me shume nga bota. Thjesht per sport, per kulture.

Kjo bote sic e njohim rrezikon te ndryshoje per gjithmone. Ca prej Globalizmit - ajo lufte kunder kesaj ka kapitulluar - por ca me shume prej ketij histerizmi te Al Qaides.
Natyrshem qe do do kundershtoj, me preken VLERAT sic tha ai. Cfare pret ti?

Blendi

Primus registratum

Shumica e analistëve të sotëm mbështesin idenë që terrorizmi Islamik nuk është gjë tjetër veçse një përçudnim fanatik i mësimeve të vërteta Islamike. Analiza e tyre është e gabuar. Kërcënimi terrorist është thellësisht Islamik, jo një shmangie nga tradita Islame por një përpjekje për tu rikthyer tek ajo

Shumica e analistëve të sotëm mbështesin idenë që terrorizmi Islamik nuk është gjë tjetër veçse një përçudnim fanatik i mësimeve të vërteta Islamike. Këta njerëz shpresonjë në një modernizim në stilin perëndimor i botës Islame, duke menduar që në këtë mënyrë ekstremistët Islamikë do të zbuten e paqësohen.

Analiza e tyre është e gabuar. Kërcënimi terrorist është thellësisht Islamik, jo një shmangie nga tradita Islame por një përpjekje për tu rikthyer tek ajo. Ideologjia e Al-Kaedës mbështetet mbi dy tradita për ta ligjëruar veten; atë klasike dhe atë moderne.

Le të fillojmë me Islamik klasik. Thënia e cituar shpesh se Islami është një fe paqësore është e gënjeshtërt. Të thuash që Islami nuk ka njohur luftë tregon padituri historike ndërsa të thuash se “xhihad” (jihad) është thjesht një përpjekje brënda vetes pa lidhje të jashtme ushtarake tregon padituri teologjike.

Islami lidhet që në fillimet e tij me “luftën e shenjtë” dhe pasojat vdekjeprururëse për kundërshtarët dhe të mosbesuesit. Feja Islame nuk ka njohur ndonjëherë një periudhë kohe kur ju desh të endej e përbuzur nga të tjerët, që nga fillimi Islami krijoi një shtet të bashkuar të drejtuar nga pushtimet ushtarake.

Vetë Profeti vdiq pasi ish shndërruar në një udhëheqës ushtarak të suksesshëm, i cili krijoi nëpërmjet luftës së armatosur një njësi të bashkuar Islame që shtrihej në të gjithë botën e njohur (prej tij). Pas tij Kalifati bashkoi llogjikën e një bashkësie fetare me atë të një shteti perandorak.

Ky karakter i dyfishtë, shpjegon pse Islami mund të jetë njëkohësisht paqësor dhe ushtarakisht agresiv. Kurani shprehet se “feja nuk do të jetë e detyrueshme” por Islami e ndjen si një detyrë të shenjtë të shtrijë ushtarakisht kufijtë e shtetit Islamik sa më shumë për t’ju kundërvënë botës së djallëzuar të mosbesimtarëve. Po në Kuran gjëndet vargu i mëposhtëm: “ai që vdes pa marrë pjesë në një fushatë ushtarake, vdes pa besuar” (dmth jo besimtar).

E bashkuar me këtë ide të papërshtatshmërisë së Islamit me armiqtë e ndryshëm është një ndjenjë shumë e kufizuar nga ana gjeografike e asaj që është e shenjtë. Që këtu rrjedh edhe kërkesa kryesore e Bin Laden për largimin nga vëndet e shënjta (në Arabinë Saudite) e të gjithë jobesimtarëve. Kur ekstremistët thonë që vrasin në emër të Islamit ata i drejtohen traditave Islamike të vjetra. Rrënjët e Al-Kaedës mund të ndiqen tek Vahabismi (Ëahhabism), lëvizje rilindase Islamike kjo e drejtuar nga Muhammad Ibn'Abd al-Ëahhab në 1744. Ëahhab kërkonte rikthimin në një Islam të pastër dhe të papërlyer, më të afërt me idealet e Profetit.

Duke pasur përballë një shoqëri në rënie dhe kalbëzim Vahabizmi (po ashtu si disa grupe ekstreme Protestante) e pakësoi Islamin në një fe të bazuar ngushtë mbi shkrimet e shenjta, një sistem absolute ky krejtësisht i kundërt me tradita të tjera mesjetare. Po ashtu si filozofët perëndimorë Descartes dhe Kant, kjo lëvizje kërkonte njohje të plotë dhe të pandryshueshme të temës (fesë).

Al-Kaeda e mori këtë ideologji dhe e përzjeu me Fashizmin. Myslimani Indian Abu Ala Maududi (1903-1979) i dënoi ashpër bashkësitë Myslimane të kohës së tij për kalbëzimin e tyre. Sipas Maudud, ato bashkësi që nuk zbatonin ligje rreptësisht Islame quhen të pafe dhe besimtarët e vërtetë duhet të zhvillojnë Xhihad kundra tyre. Maudud pati një ndikim të madh edhe mbi Sayyid Qutb (1906-1966), ideollogu kryesor i Vëllazrisë Myslimane (Muslim Brotherhood). Si Maudud edhe Qutb e shkriu historinë e peripecive të Muhamedit me një ideologji revolucionare moderne e cila hodhi poshtë kufizimet mesjetare mbi luftën dhe nxorri në pah një kult modern të vdekjes në përpjekjë për të rindërtuar një Kalifat modern.

Ideologjia e këtyre dy figurave frymëohet nga ëndërrat për një kohë të artë më parë të Islamit. Mbështetësit e Al-Kaedës lexojnë me afsh shkrimet Fashiste Europiane dhe përpiqen të arrijnë qëllime fetare duke përdorur mënyra thellësisht jofetare. Rradhët e tyre nuk mbushen nga të varfërit, të përbuzurit nga sistemi, por nga intelektualë kritikë ndaj Perëndimit dhe ndikimit të tij në Islam.

As “lufta kundra terrorizmit” dhe as diskutimet politike nuk do ta mposhtin ndonjëherë natyrën diktatoriale të Islamit sepse shtypja perëndimore po i mbush kudo rrallët e Islamik ekstremist. Po kështu nuk mund të ketë bashkejetesë (nga ana e Perëndimit) me një ideologji që përpiqet ta rindërtojë të gjithë botën sipas pikpamjes së vet. Natyra thelbësisht Islame e këtij kërcënimi mposhtet vetëm më një ndryshim (në Islam) në emër të një Islami tjetër (më paqësor).

Islami nuk do të jetë kurrë në gjëndje të pranojë laicizmin e Perëndimit, për arsye të shëndosha. Por mund të fillojë të zhvillojë një kritikë të historisë së tij duke ripranuar disa nga traditat e tij. Kthimet e vërteta fetare (si Sufizmi) duhet të zënë vëndin e shtrirjes nëpërmjet pushtimit ushtarak. Autoriteti ligjor i pranimit të përbashkët duhet të rivendoset në Islam në mënyrë që Myslimanët të zhvillohen së bashku me të ardhmen, jo kundra saj.

Phillip Blond dhe Adrian Pabst.
International Herald Tribune
28 Korrik 2005
Përshtati Llukan Tako

Kondrapedali

Kondrapedali

Sic tha DDD per disa eshte ceshtje VLERASH. Sic eshte per mua.
Kamikazet kercenojne stilin tim te jetes, une kam shpresuar te jetoj ne nje bote te lire si ajo para luftes se pare boterore qe pershkruan Cvajgu tek "Bota e Djeshme"...Kam shpresuar se do mund te bredh neper kombe, te mesoj, shoh, prek. Kam dashur dhe dua te udhetoj per te njohur sa me shume nga bota. Thjesht per sport, per kulture.
Më fal Blendi të të kundërshtoj pak dhe të mundohem të të sensibilizoj për disa gjëra në lidhje me shkrimin tënd.

E para, për ty nuk është çështje vlerash por është çështje interesash. Interesat e tua janë modeli i jetës, rehatlliku, etj. Nuk mund të quhet çështje vlerash pasi ato vlera që ti thua se i kërkon (paqe, liri, etj.) ti i kërkon veç në shtëpinë tënde (SH.B.A apo aty ku jeton). Për më tepër ti pretendon se pala tjetër (e përfaqësuar nga kamikazët) nuk ka të njëjtat vlera si të tuat apo të ngjashme me to. Ti pretendon se ata njerëz nuk i nënshtrohen të njëjtave proçese jetësore :shrug: . Këtu qëndron gabimi i dytë i joti. Ka miliona arabë, myslymanë (siç je dhe ti) të cilët dëshirojnë pikërisht ato gjëra që kërkon dhe ti por që ndryshe nga ti nuk i kanë pasi ja u kanë hequr me forcë e me dredhi. Shumë prej tyre (ashtu si edhe ti) kanë arritur në njëfarë mënyre të "realizojnë" vlerat e tyre ose të paktën t'i afrohen duke emigruar në ato vende ku forca ja garanton diçka të tillë (them forca pasi pothuajse askush nuk mundet të destabilizojë SH.B.A me forcë).

Siç e tha dhe DDD më lart, dhe siç është thënë e stërthënë më parë, ky konflikt ashtu si edhe të gjithë të tjerët më parë, ështË i udhËhequr nga ekonomia. Pra që ty të të arrijë më fort mesazhi, qindra mijëra njerëz vriten e masakrohen në botë që ti të jetosh në paqe në atë vezën tënde i preokupuar me stilin e jetës tënde dhe duke parë ata që vriten si armiq për të vetmen arsye se nuk duan të vriten.

Si thua, ja kam fut kot fare?

Blendi

Primus registratum

une them se jane Vlera dhe jo intresa. Ti me shkruan mua sikur une linda dje dhe nuk i di gjerat fare se si jane.

Veza ku pretendon se jetoj nuk egziston. Perfshirja ime e tepruar ne kete forum 9 vjete pasi jam larguar nga Atdheu provon se nuk jam aq guak dhe i ngushte sa me pikturon.

Meqe avash avash perfundove ta klasifikosh sulmin ne Egjipt si nje lufte per liri te popujve, shprehu me qarte dhe konkretisht na meso kujt populli direkt i sherbeu ky sulm dhe sulemt e ardhshme? Konkretisht mer vlla - Kush Popull? Kush jane te vuajturit te cileve po u del per zot Al-Qaida?

Se po te thuash arabet ne pergjithesi eshte e papranueshme se arabet ne pergjithesi i shtypin me shume se kushdo arabet e tjere.

gurax

Pan ignoramus

Ky eshte perhere perfundimi me i arrire ne keto raste. Ne cdo diskutim, linja eshte kjo pak a shume:

A: U hodhen bomba nga terroristet
B: Sa keq
A: Sa keq vertet. Cuditem pse
B: Po kush e di, nga inati qe ca te tjere qe thuhet se u bien ne qafe.
A: Po keta s'jane ata
B: Po i ndihmojne
A: S'e besoj
B: Mos u cudit se mund te jete e vertete
A: Jo pra. Jane kafshe
B: E me mire se dhe ata te tjeret nese u bien ne qafe s'jane me mire.
A: S'po diskutojme per kete
B: Sigurisht qe jo
A: Por ti me duket se i simpatizon keta qe vene bomba ama!

Kondrapedali

Kondrapedali

Blendi, me këto pyetje që ti shtron e nxjerr veten naiv o lal. Nuk o faji im. Ti i përgjithson gjërat kur të intereson dhe i specifikon po kur të leverdis. Nuk bohet pazari me stil amerikon ër daj. Duhet t'i leverdisi të dy palve.
Në Egjypt u vërtetua që ishte Al Qaeda që e vuni bombën? Arsyet u thanë pse Al Qaeda e vuni kët bomb?
Popujt që kërkojn liri Blendi janë të gjithë ata popuj që janë koshientë (të ndërgjegjshëm) për mungesën e tyre të lirisë. Këtu fut shumicën dërrmuese të vendeve arabe, shumë nga vendet e Amerikës së Jugut, Azisë jugore e Europës Lindore (jo të gjithë). Siç edhe mund ta shikosh, shumica e popullsisë së globit kërkon liri. Gjithsecili në shkallë të ndryshme e me mjete të ndryshme, por ama të gjithë janë të ndërgjegjshëm për mungesën e lirisë.
Ti the gjithashtu që arabi i shtyp më shumë se të tjerët. Mëse e vërtetë. Kush më shumë se shqiptari i ka bërë dëm shqiptarit? Dallimi qëndron në faktin se ai arabi, ashtu si edhe dikur shqiptari, mbështetej nga ata që kanë interesa në vendet arabe. Dhe në përgjithësi këtyre arabëve nuk i rruhet shumë për popullsinë, qofshin këta Talebanët e Afganistanit, Omarët e Iranit apo Saudët e Arabisë. Po ti kapësh hollë hollë, të gjithë këto regjime janë mbështetur nga një fuqi perëndimore, dhe në përgjithësi nga SH.B.A.

Llogaritë e tjera po ti lë ti bësh vetë dhe të rikonsiderosh ndofta përkufizimin e vlerave dhe të interesave!

Blendi

Primus registratum

Dihet, dihet...ne Kili psh me 11 Shtator '73 kur vendosen Pinochetin dhe egzekutuan Salvador Alenden ne La Moneda...ne Irak me 1976 kur Donald Rumsfeld shtrengonte duart me nje "udheheqes te ri e premtues" te quajtur Saddam Husein...pushtimi ne Republiken Domenikane 1965...Bllokada qe vazhdon edhe sot mbi Kuben...trainimi dhe armatimi i Afganeve dhe Osamas nga CIA... Hiroshima (që qe sidoqofte akt ne kohe lufte, jo paqeje)

Po i shkruaj sic me vijne...natyrshem keto jane plage qe nuk mund te harroen...varet se nga i sheh gjerat. Ne kete mes nuk ka WRIGHT & WRONG
Do ishte budallallek te pretendonim qe jemi absolutisht sakte apo absolutisht gabim.

Gjeneralizimi eshte i rrezikshem, mua psh me djeg kur thuhet "amerikanet" ose "ata te amerikes" sespe nje pergjithesim i tille injoron miljona nuancat e ketij populli i cili eshte cuditerisht shume ndryshe ne thelbin e natyres se vet nga imazhi i qeverise se tij ne bote.

Kondrapedali

Kondrapedali

Blendi, termi "amerikanët" nuk presupozon popullin amerikan por udhëheqjen e tij. Sigurisht që amerikanët e thjeshtë nuk kanë faj (disa aq dinë e aq bëjnë, disa gënjehen nga propagandat e ndryshme, të tjerë kanë interesat e tyre, të tjerë janë kundra pak a shumë për të njëjta arsye e një pjesë shumë e madhe janë krejtësisht indiferentë). Pra amerikanët e thjeshtë nuk janë ndryshe nga popujt e tjerë :shrug: .

Blendi

Primus registratum

Dakord, te gjithe popujt jane pak a shume te krahasueshem njeri me tjetrin. Politikat amerikane nuk perqafohen as brenda SHBA-s. Nje Poll sot ne Bloomberg.com tregon se vetem 40% e amerikaneve mbeshtesin politiken e Presidentit ndersa 56% mendojne se Bush i ka mashtruar me ndergjegje te plote per ceshtjen e armeve. populli pra nuk ka gisht ne kete mes.

Mendoj, ky eshte edhe problemi me i madh qe kam me kamikazet, se vrasin popull. pra qofte nga njera ane, qofte nga tjetra populli e ha. nuk ka kurfare sensi.

Po te lexosh listen e viktimave te al-qaides qe do jete e gjate me mijra e mijra emra, jam i sigurt do lexojme emra te njerezve si ne :shrug:

Kondrapedali

Kondrapedali

Plotësisht dakort Blendi dhe ky ka qenë mesazhi im që në fillim. Problemi është që nuk duhet treguar me gisht Al Qaeda si përgjegjëse e vetme e terrorrizmit por edhe qeveritë perëndimore apo edhe të vendeve arabe (megjithëse me rol dytësor pasi janë kukulla).
Arsyet e terrorrizmit, kudo që ai të shfaqet dhe në çfarëdo lloj forme që ai të shfaqet, janë pushteti i disave mbi pjesën tjetër. Këtu dalin të gjithë viktima të një grushti njerëzish të pa skrupullt që nuk llogarisin asgjë para xhepit të tyre. Këta janë faktikisht terrorristët e këta i gjen si në Wall Street, Washington, Dubai, Riad, Rome, Londër, Kairo, Tel Aviv, Paris, Berlin, Madrid, Tiranë, etj.

regele

Forumium maestatis

Dhe ne Quebec-ville /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

blendiys

Primus registratum

huh,terrorizmi ne Wall Street thote tjetri.
Leri sentimentalizmat /pf/images/graemlins/tongue.gif ,ligji i xhungles nuk eshte ndonje gje e re ne politiken humane,ndaj mos pretendo ta nderrosh se ndryshe nuk te ka me vlere demokracia /pf/images/graemlins/wink.gif
Bushi eshte pjesez e kesaj vorbulle,dhe paraardhesit e tij kane kaluar keto 'kriza' dhe pse ne shkalle indiferente.
Sipas diskutimeve i bie qe vetem zhdukja e Amerikes mund ti jape fund terrorizmit.
(hajde bolshevizem hajde /pf/images/graemlins/tongue.gif )

Blendi

Primus registratum

Amerika nuk do te zhduket se i ka rrenjet me te thella se c[pandehet. Ky kontinent prodhoi qytete katerfish me te medhenj e me te qytetëruar se Parisi dhe Londra qe 1000 vjete me pare, Tetnoçilan ia thonin.

109UV

Primus registratum

ktu jane nja 3-4 nocka llapazane qe vetem teori anti-amerikane kane. Vete tjetri vret 60 egjyptiane dhe nje amerikan.. sipas ketyre sulm ndaj amerikes..
ne irak, shperthen boti me benzine mu para nje xhamie e vdesin 100 irakene.. sipas ketyre eshte sulm kunder cifuteve. futet tjetri ben vetevrasje dhe merr me vete 40 femije irakene...sipas ketyre eshte sulm ndaj te pafeve amerikane..

ketyre nuk u pi me uje bizelja...po ajo qe eshte acaruese (po jo surprize) eshte koha qe shpenzojne per ta shpalosur kete fakt..

D-J

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Blendi:
[qb] Kërcënimi terrorist është thellësisht Islamik, jo një shmangie nga tradita Islame por një përpjekje për tu rikthyer tek ajo

28 Korrik 2005
[/qb]
:thumbsup:

kjo eshte rrenja e terrorizmit islamik

cdo perpjekje tjeter eshte pathetike miopi dhe denial

D-J

Forumium maestatis

[qb]

Thënia e cituar shpesh se Islami është një fe paqësore është e gënjeshtërt.

Islami lidhet që në fillimet e tij me “luftën e shenjtë” dhe pasojat vdekjeprururëse për kundërshtarët dhe të mosbesuesit.

28 Korrik 2005
[/qb]
:thumbsup:

political correctness ben qe njerzit ti shmangen debatit te vertete

D-J

Forumium maestatis

[qb]

Al-Kaeda e mori këtë ideologji dhe e përzjeu me Fashizmin.

28 Korrik 2005
[/qb]
me teper eshte i pajtueshem fashizmi me islamin se sa demokracia perendimore me islamin