Sugjerimet

Status
Not open for further replies.

Al-Punk

Still here
Re: Sugjerimet

PO e mbyll sepse diskutimi eshte me teper me karakter shoqeror se per kete teme. Normalisht askush nuk eshte i detyruar te beje mire, kur ben mire falenderohet!

u74

Primus registratum

Nuk e marr vesh pse jeni kaq te frigsum prej publikut ?

Kur ju kerkoni intimited dhe privaci pse e shenderruet diapazonin (qe ishte forum per nje grup te njohurish) ne AF (qe eshte forum ku te gjithe mund te marrin pjese , pavaresisht njohjeve)... ?

Kur kerkoni privaci c'iu duhet publiku? Sinqerisht per ca e doni publikun ?

ameba

Forumium maestatis

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Mandi</div><div class="ubbcode-body">Kondra, nuk ka pse te fshihen anetaret me 2,3, postime. Ka shume anetare qe nuk shkruajne, por qe e vizitojne forumin dhe ne nje cast te caktuar mund te vendosin te shkruajne </div></div>

Une jam me idene qe ka hedhur Kondra, per 1 arsye shume te thjeshte, ne AF ka shume qe kane me shume sesa nje identitet nga i cili kane bere disa poste, per nje arsye ose nje tjeter sa per ti pasur dhe me mendimin qe keto adresa te dyta ose te treta mund t'ju hyne ne pune dikur...

Mandi dhe te gjithe ADM e tjere besoj se i mbajne mend personazhet e AF-se te pare e me tej qe brenda nje jave pasi u behej BAN i gjeje ne te njejtat tema me nje identitet tjeter dhe me te njejten gjuhe ofenduese dhe irrituese per te tjeret ....

Mendojeni dhe veproni si ta gjykoni me te drejte /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

zog

Primus registratum

kam pershtypjen se mandi nuk e ka kuptuar kerkesen e abstract. ajo mesa morra vesh une nuk kerkon forum privat, te fshehur nga shikimi te tjereve. ajo kerkon teme te hapur por me mundesi postimi te kufizuar. dmth, ajo kerkon psh nje diçka ta debatoje VETEM me nje anetar tjeter, pa nderhyrjen e te tjereve. (kete ide kam kohe qe e kam hedhur ketu, kur ishte sonila ne administrate, por nuk e kapi njeri)

ndersa sa i perket pjeseve te fshehura te forumit, them se nuk na interesojne. si te jene si te mos jene, perderisa nuk i shohim, zere se nuk ekziston fare. flasim vetem per ato qe shohim. gjithashtu me duket kot, te kete diskutime perveçse atyre administrative ne pjese te fshehura. me mire per gjera te tilla te perdoret mesengeri, eshte me komplet e po deshe perdor dhe webkam ne direkt.

antip

Primus registratum

Kjo ideja me forume ku mund te shkruajne vetem disa dhe te tjeret vetem te mund te lexojne me duket interesante!

Gjithsesi duhet pas kujdes mos lindin xhelozira dhe te mos abuzohet me faktin se aty mund te flasesh lirshem per kedo, nderkohe qe ky i fundit te mos kete mundesi replike (edhe pse nuk besoj se ne keto seksione diskutimi te degjeneroje ne keto nivele)

zog

Primus registratum

problemi eshte qe nuk mjafton vetem qe ideja te jete interesante, por duhet qe ajo te terheqe vemendjen e te kete lexues. mendoj se ide te tilla nuk ecin neper forume. per aresyen e thjeshte, sepse une (po kesshtu bejne te gjithe) kur diskutoj nuk dua ti mbush mendjen abstact (siç kujtoi mandi se po beja dhe me keshilloj me te drejte qe kete gje ta bej privatisht, hehehe) as ti ndryshoj opinionin asaj mbi boten ose sesi i kupton gjerat. vij ketu VETEM ngaqe ka auditor te madh dhe e perdor abstract (po e marr si shembull) veç SI KAREM, per ti folur ketij auditori TE GJERE. bile ne fakt une nuk perdor personin abstact, as se çfare fshihet pas tij, por shkrimet qe ai shkruan. te kishte mundesi qe era e malit te shkruante diku do e perdorja fare mire ate, per te shprehur idete e mija.

e po keshtu mendoj se bejne te gjithe, megjithese nuk u ka shku mendja, ngaqe shumica nuk ka nevoje ta veje ate ne perdorim. pra vijme ketu ngaqe KEMI NEVOJE PER AUDITOR TE GJERE.

kjo shpjegon dhe suksesin e forumeve ne net ne krahasim me faqet klasike, ku e drejta e pesmarrjes eshte e kufizuar.

antip

Primus registratum

Presupozohet qe ne keto seksione te shkruajne njerez qe kane njefare auditori se ndryshe çu pa puna! Gjithashtu duhet qe forumi te kete qindra anetare (aktivë, jo fiktivë).

Se edhe te te lexosh (kot po e marr si shembull) ty qe debaton te seksioni i psikologjise me nji anetar nivel Altini, qe shkruan vetem se ka nje tastiere nen gishta, edhe kjo sikur nuk shkon...

Gjithsesi mendoj se duhet elaboruar si ide dhe mund te kete sukses nese implementohet ne vendin dhe me personat e duhur.

zog

Primus registratum

lubardhi kam pershtypjen qe nuk e kape esencen e asaj qe thashe. ti nuk vjen ketu me LEXU se çfare them une, por kryesisht TE THUASH ate qe ke TI per te thene ne lidhje ndoshta me ate qe kam thene une ose nje tjeter. ndryshe lal vjen tek faqja ime private. po keshtu si ti bejne te gjithe te tjeret.

une psh kam kohe qe kam hap faqen time e perseri vij ketu. pse thu ti vij ?

ta shpjegova pra. veç sepse ka auditor te gjere. kur faqja ime ta kete me te gjere, normalisht nuk ka pse me duhet me albforumi. i kryj punet e mia atje.

kete u mundova ti them dhe abstraktit e idese qe hodhi ketu. abstraktin te gjithe (ne pjesmarresit e rregullt, fjala vjen) e njohim edhe pa pas nevoje qe ajo te kishte teme te dedikuar. ndersa nuk ma ha mendia se intereson njeri nje far DD -je qe ka pas shkruar poezi e perkthime tek letersia (ky frekuentonte vetem ate vend). bile kjo neglizhence, prej mases se gjere, do ket ndikuar edhe qe ai ka kohe qe nuk eshte me aktiv si me pare.

nejse ...

u74

Primus registratum

Ne fak nje nder njerezit qe i lexon shpesh perkthimet e DD dhe Mckik jam dhe une .Pavaresisht se kur lexoj noj perkthim te tyre nuk kam nevoje te bej replike por ama jam i sigurte se te dy ata lexohen dhe kane audiencen e vet . Mu pershembull me duken te dy shum te talentum . Ne memyre te vecante pelqej stilin qe perdor Mckik ne pershtatjen e poezive ne shqip .

Sa per hapjen e temave me drejta vetem te nje grupi per te replikuar ne to me duket shum arrogante dhe kundraproduktive .

Forumet si ky kane qellim komunikimin dhe interaction midis antareve . Keto jane golat dhe ketu qendron edhe suksesi perndryshe audience pa te drejte fjale nuk besoj se do i interesonte shumices .

zog

Primus registratum

nuk eshte arrogante sikur çdokush te kete te drejte te hape DIALOG (bile ky te jete titulli i forumit perkates) me cilindo qe do. por siç e theksova vendi do te kthehet shpejt si Diapazoni ku shkojne flasin e lexojne vetem ata qe shkruajne aty, me mendimin te duken interesante sikur seç fshehin ne vetvete.

forumi me i suksesshem ketu, eshte Thashethemet. ngaqe njerezia ndjehen te lire e çlirohen si duan.

pra siç e the dhe vete, vende te tilla nuk besoj frekuentohen ngaqe ata qe do te shkruajne do te zbrazen shpejt, e ose do te kthehenme pas monotone, duke riperseritur veten, ose nuk do te kene me çfare te shkruajne.

forca e forumit eshte tek LARMIA e tij (njeri i bi thumbit e tjetri patkoit) jo tek uniformiteti (midis atyre qe perdorin te njejten gjuhe ose muzike).

u74

Primus registratum

Jam dakort qe larmia dhe diferencat jane terheqese.

Ndersa per diapazonin ata qe ankohen se gjoja ka nerhyrje te teperta nga te tjeret qe nuk ishin nismetaret e diapazonit me duket se nuk e kane tamam te kjo pike . Me teper eshte se kohe mas kohe dikush kalon anej dhe i kthen reston dikuj tjeter . Ne kete rast i gjithe grupi solidarizohet sepse te gjithe ndihen vulnerable . Eshte nevoja per te qene dominant , te kjo pike me duket se e marrin forumin me soriozisht se c'duhet .
Prej ketu lind edhe arsyetimi se medeomos "duhet te kete klasa dhe se ato ekzistojne kudo dhe pse jo edhe ne AF" as funy as it sounds !
Sugurisht qe njerezit nuk jane njelloj por ama gjithmone jane gjendje te dallojne dhe vlersojne pa pas nevoje per ti vu dikuj etiketen ne shpine "smart but".

Edhe ketu jam dakort se THASHETHEMET jane forumi me i sukseshem ,por po te vesh re thashethemaxhijte me te thekun kane kalu "underground" .
Pse ?
Sepse kur u mundonin the dhunonin te tjeret disa edhe i kuptun dhe ua kthyen reston me te njejten monedhe. Edhe atje ku jane jam i sigurte qe kane me vete edhe noj dele te urte qe ia nderrojne menune dit per dite .
Por problemi eshte se edhe atje jane merzite shume dhe iu duhet nje audience me kafshe te buta , prite zot se te egrat jane shume wild dhe mund te nderrohen rolet nga predator mund te perfundosh prey . Anyway wilderness allover .

Qerratai

Primus registratum

O zog, kete ceshtjen e auditorit e ke kopjuar nga une... dhe me behet qejfi per kete /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Persa i perket idese se absit, besoj se me mirekuptim mund te arrihet dicka e tille. Praktikisht, absi hap nje teme me titull "Debat me zogun" dhe ne te tjeret e kuptojme qe aty s'duhet te shkruajme, por thjeshte te lexojme. Kush nderhyn le te editohet /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

cufi_bardhit

Primus registratum

e drejt eshte. por me largimin e altinit nuk besoj se pin me uje kjo gje. SEpse vetem ai ishte qe fuste hundet kudo vetem qe ti shtohej postimi. nuk shoh ndonje tjeter ketu besdises. te gjith japin mendimet e tyre sepse ashtu mendojne e jo sepse kan qejf me shkrujt tek te gjitha temat. Megjithate interesant do me dukej sikur te kishim 1 vend ku te kishim debat vetem me persona te caktuar. Jo per gje por ne disa tema, sic eshte historia psh, I MBYTURI TE MBYT. sepse vje tjetri nga ana e malit thot un kam pas gjyshin partizan dhe si pasoje RROFT ENVERI e te prishet komplet tema e fillohet e flitet per Enverin pastaj.

zog

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: mAsTeRmInD</div><div class="ubbcode-body">Praktikisht, absi hap nje teme me titull "Debat me zogun" dhe ne te tjeret e kuptojme qe aty s'duhet te shkruajme, por thjeshte te lexojme. Kush nderhyn le te editohet /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif </div></div>

problemi eshte se me bo debat duhet ZGJUARSI e per me shume SHUME KULTURE. poo te verresh temat ketu, sa i shtron nje pyetje dikujt ky te pergjigjet ; po pse mooo leje ty do te marr une, ose çfare pyetje idiote kjo. ose ti ke vdek per femra, ose po pse mo mend tyja do te te jap une.

do byth debati vella. njerezit vetem duke shkruar pak me LART nga ta, ofendohen, jo ti besh kaps ne debat, qe u dalin djerse te ftohta e u ngrihet temperatyra.

sa debateve i eshte shmangur, si me lezet, ajo absi qe thua ti. debat i vertete (alb)forumor, lal , veç tek thashethemet behet ketu.

Al-Punk

Still here

O zog, mendimin e ke shume te mire, po qe te kesh kulture debati, duhet te kesh me pare kulture komunikim!

Je bere Ban dhe me pare per degjenerim fjalori ne forum. Te lutem shkruaj duke pasur nje fare kulture dhe duke shmangur banalitetet ne shkrim!

zog

Primus registratum

shkrimi jot me ktheu se isha bere gati te shkoja. banalitetin une e bej enkas, per ti dhene shkrimit NGJYRE, ta bej prekes e terheqes, ta bej ME JETE. ngaqe banaliteti eshte pjese e jetes se perditshme, pra element i saj.

po te shkruaj thate e me stil zyrtar te siguroj qe nuk do kisha aspak sukses. dmth kete qe kam aktualisht e per te cilin biles jam krenar.

eshte si ta keshilloje pikason qe te ka rrjedh boja ne telajo ose nuk e paske mbushur te gjithe bezen e saj, ose pse vijat nuk i ben me vizore. te mos them pse ben goca te vogla lakuriq ose duke bere shurren, etj.
bejne pjse tek arti, mandi, keto pune. tani forumin tend ose beje shkolle fillore (me tekste tip per çdo rast te dhene), ose vend "artistash" e me diskutime te gjalla.

dhe ban jam bere GABIMISHT, nga moskuptimi juaj (te cilin nuk e pres as vete, bile as nuk e kerkoj ) ose mendoj xhelozia e disave. ku e ke tani ate personin qe i thashe "ke koke serbi" ? kush eshte me i domosdoshem, me i rendesishem, me terheqes, me ME INTERES per forumin (po te mendosh se ti shet domate ne pazar), ME BESNIK (me e rendesishmja kjo pike) ai apo une ?

shiko me duket ta kam thene diku, te ishit ju nderrmarrje me fitim e interesa, do kishit bere falimentim ka kohe, ngaqe nuk dini ti vleresoni personat, anetaret e forumit tuaj. ndersa mua bani nuk me ben asgje, do te dij si gjithnje te kercej ne nje vend tjeter po njesoj si ketu e ndoshta bile me me shume sukses.

naten!

mozaiku

Primus registratum

A me lejohet me qesh edhe iher tjeter eeeee?

O Mand, ca ke qe me heq te qeshmen mer?! Ca po te ben e qeshmja ime ?! Nuk e kam une fajin qe me vjen me qesh, keshtu i kam instiktet. Hej bela, me qeshet ...

abs

nuk e di...

...nje sqarim te vogel ...

Idea e debateve te nje X Teme, ne Dialog apo Grup te caktuar, pa nderhyrjen e pjesmarresve (keto te fundit mund te komentojne debatin ne nje tjeter nenteme )
do te thote per mua, qe; ne kete forum ka njerez me aftesi te ndryshme profesionale ne Sociologjie, Politike, Arti, apo...

Personalisht nga debate te tillat vec perfitoj...e pse jo vlersoj aftesine e individit/grupit.

Sic permendi dikush me siper dy perkthyesit qe lexohen ...

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: mAsTeRmInD</div><div class="ubbcode-body"> Kush nderhyn le te editohet /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif </div></div>

them me produktive eshte t'i jepet prioritet <u>vetpergjithsise</u> se sa <u>editimit/kontrollit </u>ne ket'drejtim te moderatoreve...

zog

Primus registratum

ti duhet te jesh e vetmja qe kerkon prej forumit eksperienca pozitive per te pasuruar bagazhin tend.

them se normalisht shumica vijne ne forum SHQIP, per aresyen e thjeshte te kuvendojne shqip. pra e vetmja eksperience qe mund te marresh ti eshte ne nivel gjuhesor, aq me teper qe qahesh per sa i perket njohjes se shqipes. po njesoj edhe femijet e emigranteve neper bote qe e kane mesu gjuhen duke degjuar zhargonin e cunguar te babit dhe mamit te tyre.

kam nje mbese une nja 13 vjeç qe flet shqip si sahat i prish, i kane ble ata te shpise kompjuter dhe ne mos ka hy me ndonje forum shqiptar prite kur te hyj nje dite e te filloj te ciceroje per psikollogjine, ekollogjine,dashurine, e methetethash, fillimisht çatra patra me shqipen e saj te çale, por me vone ka me na dhon men (qe ti e quan ekperience pozitive) si bilbil gjyzar.

zog

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Mozaik_i_qelqte</div><div class="ubbcode-body">A me lejohet me qesh edhe iher tjeter eeeee?

O Mand, ca ke qe me heq te qeshmen mer?! Ca po te ben e qeshmja ime ?! Nuk e kam une fajin qe me vjen me qesh, keshtu i kam instiktet. Hej bela, me qeshet ... </div></div>

problemi eshte se nuk mund te qeshim tek nje vend ku te tjeret nuk qeshin edhe pse mund te na vije me qesh. ngaqe eshte mungese edukate.

Status
Not open for further replies.