Studentllëku dhe Rinia Shqiptare

linglingbodega

Primus registratum
Re: Studentllëku dhe Rinia Shqiptare

ti sikur po i ben reklame nje filmi...fundi ka per te te habitur !!!! do e kisha ndjekur keshillen tende nese do e kishe bere para nja dy javesh, kur ishte konkordi ne perdorim /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif .
realiteti mendoj se eshte qe levizja mjaft kishte aq sukses ne heqjen e rames sa c'ka pasur edhe ne aktivitetet e tjera. artikulli eshte vet-promovim sepse nuk shpreh asnje qellim apo metode te qarte, thjesht demonstrata..per te arritur cfare? si? kur?

alinos

Forumium maestatis

:lol:

Zog check pm.

Linglingthing,
mbarova me reklamen. Megjithate i dashur, fakti qe jam femer, nuk do te thote se flas me pasione, por e shof se me vute ne kete kend. Duke qene dhe hapese e temes, i bie qe kam interes te drejtperdrejte tek shkrimtari i cituar.
Per kete arsye po terhiqem nga diskutimi, edhe pse ti ende nuk i ke kthyer pergjigje pyetjeve te mia. Apo nuk e lexove postin deri ne fund?! /pf/images/graemlins/tongue.gif

bai bai

linglingbodega

Primus registratum

i don't want to hurt your feelings /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

zog

Primus registratum

o lingote (florini thu ee) mire mire e morrem vesh qe ti si honepske as katnaret as ate djalin qe ka bo artikllin. sidoqofte per çdo gje ka nje fillim, por ka dhe nje vdekje ama. Rama gjithashtu e ka pas te vetin, kur foli tek zeri amerikes pak para renies se pushtetit kamunist. kalun dhjet vjet deri sa te behej kryebashkiak e su bo me dit te pare.
dhe k'tij qunit do t'na i vij dita nji ditet. nji keshtu!

ec mo se booll folem per sot (ketu po i flas gamorit tim, jo ty) hajt pra mo, shnet.

linglingbodega

Primus registratum

pranej te dogji ty kur thashe llafin katnar un...ti qeke biznesmen mer lol..hec mo...se mbaroi dhe dita, une po iki ne kom ne shpi..po ti qeke kaluar..

alinos

Forumium maestatis

telegrafike: behej fjale per Luan Ramen, ministrin e rendit, jo per kyrebashkiakun Edi Rama, zogu :wink: :tipsy:

Lingthing:
Oh, please do!!!

pashai

Primus registratum

Fillimisht postuar nga nigel the blade:
[qb] nuk e di se pse po vazhdoj te merrem me ket trapllik "diskutim".ju te tjeret keni vetem kompjuterin qe flet shqip. ... tea kujton se me njeh.njeh nigel the blade,po.jo se me intereson car mendoni ju o cuna e goca te crrenjosur nga shqipnia.por e para,edukata qe kam marre dhe my lifestyle eshte ai i nje pjesetari te high society.

e dyta,cfare dini ju te tjeret,o popull,per mu?
me bollocks!pas vitesh teprimesh me cdo sensacion e "ves" te ri e te paprovuar,tani,ne fund te karrieres time studentore e ne fillim te asaj akademike(dhe,me vone,te asaj politike back home)ndihem me i qete dhe me duket se po kthehem ne origjine.tea kujton se une jam nje sneaky,sodding bastard.nigel the blade,eshte.

une dua shume nje person te bukur me te cilin kam shume komplicitet.une e dua,e respektoj,e trajtoj si mbretereshen time.dakord,here pas here kam ndonje one-night-stand.por zemren ja kam falur yllit tim.e treta,bizneset dhe interesat ekonomike te plakut tim,per inat te teas dhe te ndonje ziliqari tjeter,jane tashme shume te sigurta.plaku im eshte biznesmen i suksesshem e i fuqishem dhe ka shume njohje te rendesishme.ju,o kalamoja,meshoini puneve dhe jeteve tuaja normale.sipas oscar fingal o'flahertie wills wilde:ka vetem nje klase ne shoqeri qe mendon per leket me shume se te pasurit.keta jane te varferit.te varferit s'mund te mendojne per asgje tjeter.that is the true misery of being poor. [/qb]
Hahahahahaha, epo ky i shkreti "shkerdhat" aq shume eshte shkerdhyer sa qe s'po e di c'po thote me. Nje gje duhet mbajtur parasysh ama, pushtetin dhe pasurine e marrin ata qe jane te uritur dhe "rich bitches" e kane barkun e ngopur, kushedi c'ndodh kur vijne ata ujqerit e uritur .....

bleri22

Primus registratum

Fillimisht postuar nga *alinos*:
[qb]
Fillimisht postuar nga nigel the blade:
[qb]

gjithsesi,per ta mbyllur une kur flas komandoj,perndryshe hesht. [/qb]
:lol:

Sa vjec je ti shpirt?! 15?

Nejse,
veshtiresia e pare qe ke per te pasur ti kur te vish eshte se nuk do te te marrin vesh gjuhen :wink:

Pika e dyte, ka te beje me personin qe foli per anetaret e Mjaft-it qe jane ne shkolle pa konkurs fare. A mund te na permendesh emra te lutem?
Mesa di une jane FRESH-istet ata qe kane hyre ne shkolle pa konkurs, por FRESH-i eshte tjeter gje, e dashur Bleri. [/qb]

bleri22

Primus registratum

Fillimisht postuar nga *alinos*:
[qb]
Fillimisht postuar nga linglingbodega:
[qb] po ata te forumit rinor te PD..ata hyjne me konkurs? lol...te PD punon ti alinos? [/qb]
Jo!
Une me sa kam pare te PD-se jane me te rralle, tani qe jane ne opozite, por nuk thashe se nuk jane atje.
Ata te FRESH-it jane me shumice dhe bien ne sy, sepse rrine ne grup.
Nejse,
nje problem me shume qe duhet zgjidhur apo jo?
Meritokracia ne universitetet tona eshte e cale dhe njerezit hyjne universiteve me para ose me parti, duke e lene te aftin ta shqyeje me dhembe rrugen e vet drejt nje kariere te kenaqshme.
Ketu dalim aty ku ka dale dhe Besjani ne artikull, qe gjerat duhen ndryshuar.
Ajo qe ve re me keqardhje eshte se ne vend qe te propozohen zgjidhje, flitet per nje gje rrethanore si pozita e shkrimtarit, apo e anetareve te forumit.
Megjithate problemi eshte prezent dhe do te qendroje i tille, persa kohe nuk ballafaqohemi me te dhe nuk perpiqemi ta zgjidhim, por merremi me hedhje fajesh.

Une jam nga ata qe me shpatullat e veta ka mbaruar shkollen, ka gjetur pune dhe po perpiqet ta beje ate ne menyre te ligjshme dhe konform rregullave. Ju cfare po beni?
Deri tani vetem bleri foli konkretisht, ju te tjeret vetem keni folur nen delirin e madheshtise, e me thene te drejten, pervec nje vrime ne uje, nuk pres me shume.

p.s. Fola per studentet qe u shprehen. [/qb]

bleri22

Primus registratum

Ideja ime ishte qe, ata pjesemarres shume aktive te MJAFT-it qe ne te gjithe i shohim neper tv, ketu nuk dua te perfshij dhe personalitete apo njerez qe vertet besojne ne nje ideal, dhe kane shprese se mund te ndryshojne dicka(sic kisha edhe une deri para pak muajsh)nuk jane gje tjeter por demagoge, qe kane mesuar te lidhin 20 fjali bashke dhe u duket sikur diskutojne me baza, por po ti degjosh me vemendje veren qe thone gjithmone te njejten gje, me besoni se e kam arritur kete konkluzion pas nje pervoje te gjate kater vjecare me tipa te tille, qe meqe ra fjala do ishte shume fat te ishin "intelektuale" me gjimnaz, sepse une njoh syresh qe jane me diplome universiteti por ende nuk kane mbaruar gjimnazin.
Per emra nuk ka nevoje, sepse une nuk dua te bej denoncim publik, por ky eshte nje problem, qe sido qe te jete ia ul vlerat dhe nxin imazhin e Mjaft apo Fresh. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Une e kam shume te qarte dallimin midis Mjaft dhe Fresh, por e keqja per mendimin tim qendron qe ketu nuk ka alternativa dhe nuk ke mundesi te zgjedhesh, sepse cuditerisht njerezit kane nje lloj uniformiteti dhe majmunlleku te habitshem,
Pra une mgjse teorikisht e di shume mire dallimin midis ketyre dy "organizatave" praktikisht nuk shoh ndonje dallim te madh midis tyre.
Ka shume anetare te Mjaftit qe jane anetare te devotshem te Freshit. :confused: :confused:

bleri22

Primus registratum

Qetesohu se e mora vesh, dhe mos e etiketo veten kot,por vetiu qe tema te con atje ku ti nuk do,mgjate here tjeter do perpiqem te jem me e kujdesshme. /pf/images/graemlins/wink.gif

bleri22

Primus registratum

Shiko une e kuptoj qe gjate diskutimit mund te bejme edhe gabime, se njerez jemi, por ama jemi kaq te edukuar sa ti kuptojme gabimet dhe te mundohemi mos ti perserisim me.
/pf/images/graemlins/laugh.gif

Blendi

Primus registratum

Ne rast se jane te korruptuar dhe profesoret, mesuesit, edukatoret tane ne universitete cfare kerkojme te ndreqim ne qe gjithcka e mesuam prej tyre?

Eshte per te shkulur floket. Sepse ne perkendej detit mburremi kur tregojme qe ne Shqiperi nuk paguhet per shkollen e larte. Buzeqesh une, si manall, kur i tregoj te mirat e meritrokracise. Sa turp. Te vetmet kolegje te sakta do te jene ato private, te cilave populli im i shtrenjte nuk ua kapercen dot kangjellat.

Mua vet me bie bretku cuna dhe goca. Dmth po me ashtuhet nona si i thojne. Punoj 8 ore ne dite pastaj shkoj dhe hap trute ne kolegj deri ne ora 9 te darkes. Ne 6:30 dal, ne 22:00 kthehem ne shtepi. Me diplome pretendoj te vij ne Tirane, si tip idealisti keshtu, qe mos te lejoj te na shkelin me kembe keta rrufjanet. Nuk na e blejne dot nderin, si thoni ju?

linglingbodega

Primus registratum

Blendi, pse merr flake si pushka e jevgut. Nuk jane te korruptuar te gjithe edukatoret e te gjithe profesoret e te gjithe studentet. Besjan Pasha mundohet te na e nxjerre keshtu situaten sepse atij i intereson qe te ndjehet mes shokeve. Ai kerkon te ndihet si gjithe te tjeret, ne kete menyre ai ndihet i ndershem. Perderisa te gjithe vjedhin, si mund ti jepet konotacion negativ fjales hajdut? Kjo eshte filozofia e tij. Ne fakt, une si lexues ketu ne forum, do i beja me shume vend bleri22 qe te na thote me shume per ato qe ajo i shikon perdite, i ka jetuar perdite, e i ka shoshitur perdite. I thoni MJAFT protagonizmit sharlatan te shoqates mjaft etj.

bleri22

Primus registratum

Ej faleminderit per vleresimin.
Une ne fakt nuk para shkruaj shume ketu ne af, thjesht me pelqen te lexoj, por kesaj rradhe me erdhi ne maje te hundes dhe prandaj vendosa te marr pjese.
ideja ime eshte qe patjeter nuk mund te vazhdohet me keto menyra te padrejta te ecjes perpara me korrupsion, etj. por ja qe per fat te keq ka shume njerez (sepse nuk dua te pergjithesoj) qe vazhdojne te ecin shume mire ne jete edhe pse nuk kane meritat e duhura per ta bere nje gje te tille. Nga ana tjeter ka dhe shume te tjere qe vazhdojne te besojne ne drejtesi, punojne, mesojne e jetojne ndershmerisht, dhe per kete kategori njerezish une mendoj se ia vlen te flitet.
por kur me dalin ca... qe jane as me shume as me pak por piramida te mendimit pseudointelektual, te inatosur nga realiteti 40000 dollaresh i universitetit, aman te lutem se kujt po ja thone???
Ne nga vijme, nga hena?
Me teper respekt per punen dhe djersen e te tjereve...se per te tyren nuk kane si te kene...nuk e dine se cfare do te thote pune dhe arritje e gjerave me merite reale, se ashtu politike dhe dredha dine te bejne te gjithe.

Belina1986

Primus registratum

sHKOLLA ne Shqiperi eshte vetem e vetem korrupsion i gjalle edhe nuk eshte e drejte per studentat qe jane me me vullnet edhe qe duahn te ecin perpara me kembet te tyre, te shohin gjith keto qe ndodhin edhe te mos luftojne per te drejten e tyre per studim te rregullt e per nje vende pune per te cilin nje njeri ka te drejt e qe e ka arritur vetem me forcat e ti. Apo keto gjera nuk ezistojne me ne SShqiperi, bejme sikur nuk shojm gje, hajd moj, se ku mbase ja del me mire? Jo, jo, nuk eshte keshtu, populli, me te varfrite do ta hajn ne byth, studedntat e populli duhet te kishin luftuar qe ne fillim qe mos krihoej kjo gjendje, po per sa duket nuk i intereson njeriu te vihete kundra te keqes se ashty eshte me mire .... nejse po e le muhabetin fare se per sa duket nuk paska me shpresa ne Shqiperi te ket njecik drejtesi! Ciao :mad:

bleri22

Primus registratum

eshte shume e thjeshte qe te heqesh dore nga nje diskutim i caktuar.
fakti qe ne Shqiperi ka dy ane (ashtu si kudo) nje te mire e nje te keqe, nuk do te thote qe ketu nuk ka shprese.
e verteta eshte qe te drejtet mund te gjejne rrugen e tyre per te ecur perpara, por te padrejtet e gjejne me lehte kete rruge.
a duhet te perpiqemi t'i ndryshojme gjerat?
Patjeter qe po, por ama koha e revolucioneve ka ikur, tashme eshte momenti qe secili te punoje per tu afirmuar,
por une mendoj qe nuk ka vend per pesimizem.

Blendi

Primus registratum

Ne fakt thelbi i ceshtjes duhet te qendroje tek individi.
Une nuk kuptoj dicka. Keta qe paguajne per te marre provimet, qe vitet e shkolles nuk hapin asnje liber me dore por bejne qejf; kur mbaojne studimet, cfare aftesish profesionale ofrojne keta njerez?
Dakort mund te genjesh te gjithe per pak kohe, ose pak veta gjithe kohen.
Por a mund ti gjenjesh te gjithe, gjithe kohen?

Si do ecin perpara ne karriere buckot e babit me leke? Do ia besonte llogarite e kompanise babai nje biri qe ben mbledhje zbritje me gishta?

Desha te thoja se besoj ne teorine qe DIJA eshte pasuri qe nuk blihet dot. Nese te pasurit zgjedhin te varferohen intelektualisht, heret apo vone, do ta pasqyreoje xhepi.

Eshte paksa pa lidhje ne fakt, se te pasurit nuk jane budallenj, madje ata me leke i dergojne versniket jashte shtetit ne shkolla te admirueshme. Thejsht, me bren korrupsioni, mosdhenia e te drejtes se studimeve atij qe e meriton. Rrenjet i ka ne shtetin tone, qe nuk paguan arsimtaret, por i ben pre te tundimit.

hatchet harry

Primus registratum

une kam zgjedhur te pasurohem intelektualisht.pastaj di ti ndaj qefet nga shkolla qe eshte kartvizita ime intelektuale.ju nuk arrini ta kuptoni si mund te behet edhe shkolla sic duhet,edhe qefet ne ekstremet e kenaqesise fizike. te zgjuarit pa mundesi ekonomike i mbajne shpresat se mund te kompensojne mangesite financiare me ato profesionale.shume e arsyeshme.por ata si puna ime jane te kompletuar.karriera eshte nje nga interesat e mia kryesore.sepse arrin nje pike dhe velesh nga qefet.

dhe dicka e fundit:morali eshte thjesht qendrimi qe mbahet kundrejt personave qe personalisht s'na pelqejne.