Sjellja me femren - mangesia kryesore e shqiptarit

salampo

Primus registratum
Re: Sjellja me femren - mangesia kryesore e shqiptarit

Si jo, permirsimi eshte detyra e secilit.
Po me vjen keq qe disa mbyllin syte para nje fenomeni te tille.

lir

Primus registratum

uau :book: pas nje shqyrtimi te fjalorit filozofik dhe atij anglisht, mendoj se ajo ishte dicka qe meritonte botim..

lir

Primus registratum

Nese do ti futeshim ne themel e te shihnim lidhjen me traditen, influencen miravjecare te jashtme, qe ka prodhuar nje rrecel qe ca e pelqejne, ca jane mesuar me te, e ca jane mesuar ta urrejne, do te kerkonte qe dikush ta shnderronte ne nje teme per PHD.
Nje gje eshte e sigurte "ata qe rrine mbi mentalitetin e pergjithshem shoqeror" jane plot.

Koli

Primus registratum

Mengjez flm per korrigjimin dhe te na ndjesh gabimet ne gramatike. Po te jesh femer e bejme party-n dhe s'e besoj se ke per te mbetur e zhgenjyer.

luracaku

Primus registratum

Me vjen me te vertete keq por s'munda ti lexoja te gjithe postimet e kaluara.
Per mendimin tim personal, kjo eshte nje teme qe nuk mund te gjeje nje perkrahje te gjere, teme qe ja vlen te diskutohet vetem per vete faktin e verjes ne dukje te disa qartesive kundershtuese.

Kurre s'jam ndodhur ne nje pozicion te tille qe te mund ta gjykoja kete vizion, por mendimi im eshte qe shqipetaret jane pergjithesisht me 'rrespektuesit' e femrave ne zonen e kontinentit europian.

Ndoshta nje pergjigjje do ekzistonte dhe ne vete faktin e dashurive akoma ne nje shkalle te 'paperlyer'.

Nuk mund te pajtohem me kete teme per vete faktin qe une vete jam shqipetar (student ne itali) qe gjithmone jam munduar te rrespektoj maksimalisht dhe ate shkalle te femrave qe aspak s'e meritojne rrespektin e sincerte.

Do te shtoja qe e anasjellta eshte me e diskutueshme pasi vajzat shqipetare jane ato qe 'ambientohen' me lehte me 'degradimin'.
Nuk mendoj se per kete qeshtje ka te beje nje 'supremaci mesjetare' por thjesht nje sjellje vetiake personale qe ve ne dukje nje karakter, ne nje menyre te pashmangshme.

Se paku ky eshte mendimi im.

Luracaku,
Me rrespekt per te gjithe te rrespektuarit

bentuzi

Primus registratum

Shume pa kuptim e ka than aje autori i temes
sot i dashur autor tems
me shume kuptim po ta them sot djem shqiptar sillen shume mir me gocat po gocat jane ato qe nuk dine se care bajne sidomos kure jane jasht shqiperis kane shume liri si edhe bank presonale apo e kam gabim edhe kujtojne se kane pushtua boten , sot per nje minut mund te humbesh qa ka ba njeru per shume vjet rresht pranej mos jua ven fain djemve po edhe gocave me kupton une jam nje cun qe njof shume goca shqiptare ne athine edhe jane shume pa kultur me te ike truni me nej me to ne tavolin me kupton i dashur servitor !!

amy

Primus registratum

ka dhe te mire po shumica jane harbuta sikur i kane lene pa buke per muaj /pf/images/graemlins/laugh.gif

dark lord

Primus registratum

Amy,ti thuj me mire sikur i kane lene(dhe i kane lene) pa femra /pf/images/graemlins/laugh.gif ,jo per muaj,po per vite.Dhe me e bukra eshte qe nuk e kuptojne se fajin duhet ta gjejne te vetja,jo te femrat duke ju rrasur qindra epitete idiote(dihet se per cilat e kam fjalen)!

genti

Primus registratum

Uuu kur bejne keto intrigantet si krijesa te pafajshme /pf/images/graemlins/frown.gif
Ca flisni ju ketu sikur gocat na kane rene nga qielli.E dini ju qe ka femra qe s'dijne te sillen dhe te vjen turp ta prezantosh me dike se flet budallalliqe, nje meter e gjysem nga toka dhe ka nje tangerllik qe o nene o nene.

Une jam i mendimit qe djemte u pershteten vajzave
dhe kjo vlen kudo.

RAUL

Primus registratum

XHONI,shume bukur e ke then..te lumt goja.
skam cfar me shtuar ma....

the genie

Primus registratum

ashtu si femrat kane experienca te keqia ashtu edhe meshkujt megjithate duke marre parasysh shoqerine time ( me djemte ) jane shume te sjellshem dhe te respektushem

megjithate vajza shoke te vertete ne jete (Mbas universitetit sidomos) eshte shume e veshtire ndoshta e pamundeshme ti besh, flas per shoke qe te te shohin si moter.

kjo eshte vetem e mundshme n.q.se ata jane shoke femijerie (qe nga tetevjecarja)
(kuptohet ky eshte thjesht mendim im)

i'll_wait_4_U_in_Heaven

Forumium praecox

Djepi tema qe ke hapur eshte teper interesante dhe me zgjon kujtime disi te hidhura.

Eshte e vertete se djemte shqiptare nuk dinin si ti trajtonin femrat. Nuk e di si i trajtojne tani! Shoqerise se atehershme i mungonte Freud qe te shpjegonte impulset e tyre agresive kundrejt femres. Per vete faktin se hormonet nganjeher arrinin ne shkalle te besdishme acarimi dhe e vetmja rrugedalje ishte agresiviteti dhe vulgariteti ndaj femres.

Megjithese, kam kaluar momente te veshtira ne adoleshence nga tipa te ndryshem tani i shfajsoj PERVERTS. Sepse ishte shoqeria teper moraliste qe i vente regulla kontrollimit te impulseve te tilla. Per femrat ishte edukata per meshkujt hardcore nga stacionet te huaja televizive. Dhe duke qene se femrat shqiptare e kalonin pjesen me te madhe te tyren te mbyllur ne guacke nuk ishte e lehte per meshkujt te kishin ekses, ose perdornin menyra alternative, ndonje kurve te rralle, te fantazuarit, apo ne te shumten e kohes eksitoheshin ne diten me diell /pf/images/graemlins/laugh.gif .

Megjithate, mendoj se nuk ishte aspak e drejt qe femrat duhet te beheshin objekt i ketyre sulmeve dhe nganjeher perdhunimeve. Megjithese nuk e ve poshte se kemi dhe tradita te bukura.

Te gjithe ato djem qe ma benin jeten te veshtire sot jane te martuar, jane prinder dhe bashkshort te mire. HABITEM cfar mund te kete kontribuar ne ket ndryshim? Nje jete seksuale e qendrueshme, traditat si dhe ndikimet e mira nga kultura te huaja.

Shqiptaret e kane nje gje te mire se jane versatile. Mos u shqetesoni se edhe me kryeneci ne shoqerine shqiptare ndryshon. Eshte vet ambienti mbeshtetes, per ato qe degjojne sigurisht

S6T6N6

Forumium maestatis

Sjellja me femren vertete eshte nje mangesi qe pjesa me e madhe e shqiptareve e kane, kjo si rrjedhoje e patriarkalizmit shoqeror 500 vjecar ku gruaja u trajtua si objekt dhe "integrimit" 50 vjecar ku gruaja mori formen e burrit.
Te edukuar ne kete forme meshkujt shqiptare gjejne me te vertete boshlleqe ne trajtimin e seksit tjeter.

Shqiptarja

Primus registratum

Teme e mire kjo, por ne fakt, do te doja te dija se ku eshte "baza" e saj. Nuk e di nese duhet pergjithesuar gjerat ne kete rast, por do te thoja shkurt se, sjellja eshte dicka reciproke, pra "SI TE SILLEMI, ASHTU DO TE SILLEN"!

Shqiptarja /pf/images/graemlins/smile.gif

anjeza

Primus registratum

jam plotesisht dakord me mendimin e "DJEP" qe hap kete teme,kjo gje me ndodhi dhe mua ketu ne forum
ne vend te kerkojne falje,e te reflektojne per çka u nxjerr mendja por rezistojne ne te tyren pa pike turpi,(kuptohet per meshkujt qe nuk dine te sillen me femrat)

silu

Primus registratum

ok. Eshte e vertete se nuk mund te bejme pa ta (pa meshkujt )po kaq sa eshte i vertete dhe pasqyrimi e ketij fakti...Ajo qe mua me shqeteson me mashkullitetin shqiptar (le ta quajme keshtu) nuk qendron ne ate qe ata duan te marrin ose me sakte qe pretendonjne se kerkojne po ne thellesine e asaj cfare kerkojne .Eshte konfuziteti me i madh qe mund te krijohet ne nje fragment shoqerie ne keto dekada(duke shpresuar qe si cdo fenomen do kete dhe nje regres).Nuk eshte per tu gozhduar mentaliteti i tyre dhe aq me pak ata..Nuk mund te presim te kenaqshmen ose dicka prane saj kur ata nuk kane pare ndonjehere afeksion te dukshem te babait ndaj nenes se tyre kur edhe dicka qe mund te ndodhte ishte e fshehur ose sic dihet fatekeqesisht nuk ndodhte fare...femra ka qene ajo qe duhet te bente punet dhe te mbante shtepine dhe te ishte e gatshme per cdo gje,me shume vetemohim edhe kur 5 dite ne muajin e saj duhej te konsideroheshin teper te privuara nga punet dhe lodhjet e teperta qe shpesh perfundojne me nje mbarim pazari dhe ngritje peshash..Te siguroj qe nuk kane asgje me shume femrat e cdo lloj rrace tjeter qe fillojne muajin me sindromen premenstrual dhe e mbaronin me postmenstrual dhe mesi sic kuptohet eshte menstri.

Ajo qe nuk ka mundur te me kaloje pa u vene re jashte kufijve tane dhe jo vetem,eshte fakti se femra eshte ajo qe ka guximin ta prishte nje mardhenie ne cift ,ajo ka ku e ku me shume se sa ketu lirine mentale "ta lere ate"(do thoshim ne )se sa ketu ku bashkemoshataret tona jane roberishem te cunguara ne ca lidhje pa fruta dhe pa ndonje pritje per lumturi vetem e vetem se frika per te qene vetem...dhe "e lene" dhe "e ngelur" dhe si te duash quaje merr para syve te tyre permasa me te medha se vetvetja.

I degjoj nderkohe pretendimet e tyre(meshkujve) se ne bejme seksin te veshtire dhe te pamundur nuk mund te kuptoj reagimin perpara nje femre per te cilen seksi nuk eshte tabu..dhe jeta i ka dhene nje vizion me te madh se ai i mbleserise ne djep...eshte shokant fakti se si ata marrim kembet ne kurriz dhe ikin...pse ikin?Jane te mesuar me ate te urten dhe te pagojen me ate qe nuk ka mendim te sajen dhe qe duhet ta pyese ate edhe kur te zbrese te bleje buke.Mamaja e tyre nuk dilte per kafe me shoqet sepse nuk kish ku shkonte dhe nuk mundej se kishte gjellen per te bere ne furnellen prej vajguri e cila donte nje djall e gjysem kohe dhe nese nuk do te ish gati diten tjeter ... ..
Nuk e duan ate qe i pelqen dhe ju thote se eshte kenaqesi nese ne fleme bashke dhe nese te dy do te duam do te vazhdojme te njohim njeri tjetrin...
ok kjo edhe mund te ndodhe..
Nuk ka sesi te ndodhe ndryshe ajo tashme ka shprehur shume siguri..shkembimin valutor te frikes se tyre ,si mund te ndihet ai kur eshte i privuar dhe nga ajo tek e cila mbahet me shume -te ofruarit e sigurise tek femra...dhe duke pare gjerat sado pak ndryshe fillon dhe hedh vickla te llojit,, e dua te virgjer dhe gjepura te tilla qe ne i degjojme skandalozisht shpesh.
Megjithate besoj se duhet te kete dhe nje te mesme te perpjesshme ashtu sikurse nuk mund te jete ndryshe..dhe kjo me ben optimiste...
por doja te te thoje dhe tjetren ,,besomeni se vetem ketu (me gjithe temperamentin femeror kerkues )eshte teper i veshtire "gjahu"..ndaj seksit tjeter...dhe per kete jam e fatekeqesisht e bindur....

Alanis

Primus registratum

se kur do mesojme ne as vete se dime

bebivogel

Forumium maestatis

Shqiptare ... nuk ekziston me ajo 'si te sillesh do te te sillen' te pakten per mua jo ...dihet ka raste kur me nje mashkull sillesh mire e perseri nuk ka permisim ne sjellje ... e ka disa te cileve u sillesh me agresivitet e behen te urte /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/wink.gif
por jam dakort me ate qe thua gjerat ne kete teme jane pergjithsuar disi ...

Koli

Primus registratum

Arkma ta mbeshtes mendimin thelle.

Eshte e vertete se mashkulli do te jete pak superior dhe komandues mbi femren, por kjo nuk eshte vetem dukuri shqiptare, kjo eshte natyra e mashkullit ne pergjithesi. Tani s'eshte puna ta trajtosh femren si orendi guzhine po edhe te te hipe ne qafe me ato pretendimet e bezdisura ne jemi te barabarte, cdo gje eshte 50-50, cfare ben ti me shume se une etj. etj.

Nuk jemi te barabarte dhe pike. S'kemi sesi... Mashkulli eshte dominant, eshte ai qe perballon veshtiresite me te medha, eshte ai qe duhet te kujdeset per mireqenien e familjes, ndersa femra mban me vete emrin "nene", pra e ka ne gjak kujdesjen per femijet dhe te beje ato dreq pune ne shtepi. Tani c'u kuptua te shkosh ne pune gjithe diten dhe kur te vish ne shtepi, te te thote gruaja: Laj ca enet dhe buken e ke ne frigorifer, se une do dal per nje kafe. E pastaj thone ne lajme: E shtroi gruan ne dru per motive te dobta. Te dobta valle?!
Se po behet kjo pune lesh arapi me keto kopimet perendimore, qe per mendimin tim s'jane hic te shendetshme.