Sjellja me femren - mangesia kryesore e shqiptarit

mengjesi

Primus registratum
Re: Sjellja me femren - mangesia kryesore e shqiptarit

Mirepo kur njeriu mesohet me te dhuruar, harron se duhet punuar per te arritur gjerat e deshiruara.
...
Rreshti yt i parafundit eshte nje nder viruset e rrenjosur qe ndihmon ne prodhimin e energjive negative...

Ah goca goca te fiksuara me eficencen. Po pse nuk thoni qe kur njeriu mesohet me te dhuruar mund te mesoje te dhuroje, meson fuqine e dhurates dhe gjerat funksionojne oh sa here me mire sepse behen me dashuri e jo me deshira? Sa e trishtueshme qe ti absi e sheh si virus qe prodhon energji negative /pf/images/graemlins/frown.gif .

mengjesi

Primus registratum

Sa me e gjate pema aq me e bukur.

...sigurisht gjatesia sic internalizohet nga njeriu /pf/images/graemlins/tongue.gif

alinos

Forumium maestatis

ndergjegjesimi spontan?
vjen vec me dijen! askujt nuk i ka rene drita mbi koke e te iluminohet (pervec profeteve dhe idhetareve te tyre ndoshta!) Kuptohet dija eshte post-, por njekohesisht edhe pre-, pasi nga ajo behet nisja drejt persosmerise se gjendjes aktuale.
Ne lidhje me shotat, une kam bere zgjedhjen time: nuk e shof fiksin. Nuk eshte vetem per shotat ne fakt, ka te beje dhe me te tjera qe ndodhin ne te, por une nuk e le te me depertoje ai fare malli /pf/images/graemlins/wink.gif Ne kontekst me te gjere, besoj se pushteti i remote controlit, ose presioni nga poshte funksionon gjithnje.
Persa i perket shoqates sone feministe do te jete nje kaos i vertete ne krahasim me strukturat e aplikuara perendimore. Ne baze te ligjit do te kete nje status dhe ndonje drejtues ekzekutiv, si edhe nje bord, por nuk do te funksionoje si gjerat e tjera qe vijne nga perendimi. Ne fund te fundit, nje trup sferik sado te mundohesh nuk e fut dot ne nje forme katrore dhe anasjelltas.
protesta jone ndaj hierarkise gramatikore, kulturore, sociale etj do te filloje nga firmosja me te vogel si bell /pf/images/graemlins/wink.gif

abs

nuk e di...

ndoshta ti kupton fjalen dhurate ne kuptimin e mirfillte te dhurates, ndersa c kuptova une nga LinoSi me fjalen "dhurate" eshte nxitja e dembelizmit, me mendimin se `he se vijne ndihmat` ne kte rast "dhuratat"...
kjo form mendimi qe e beri popullin ton "lypes"...me duket mua si virus.
se imagjinoj te mos keshe rene ne kontakt me kte fenomen... kam reservat e mija ne kte pike...te cilat asnje s duhet ti merzisi, nese nuk munden te fukusojne ne kte kendveshtrim...
-----------------------
Mesova te mos pergjoj por te degjoj,
nuk desha te mesoj te mos shoh,
mesova fjalet ti zgjedh
po nuk mesova te mendoj qe te mos rresht se mesuari,
nuk mesova mire te marr, por mesova te di cfare dhe sa dua te jap,
mesova se kush jam, por nuk desha te mesoj te te le te me cenosh...
mesova se rruga ime, eshte romani i jetes time me te gjithe ju personazhet e saj...
sa pak mesova...

alinos

Forumium maestatis

natyrisht mund edhe te abstenojme nga ajo forme firmosje, le te themi do ja leme spontaneitetit /pf/images/graemlins/laugh.gif

alinos

Forumium maestatis

Mengjes
(s'me punon as copy paste ne keto caste :cry: )

nuk besoj se je aq naive sa ta mendosh dhuraten ne ate forme, e dashur?
ne Shqiperi u "dhuruan" veshjet, ilacet, ushqimet, shoqatat, etj etj etj.
Internalizimi i tyre, duhet ta pranojme, i beri njerezit si gjinkalla, kendo gjithe veren, e ngordh urie ne dimer.
Sot nuk fliskem dot drejt, me eshte kaperthyer gjuha mes kollotumbash figurash letrare, keshtu qe po e mbyll me trepikesh... :lol:

mengjesi

Primus registratum

Alinos me vjen mire qe nuk jemi dakort per dijen, per pre-ne dhe per post-in. Eshte me interesante keshtu. Per me teper qe ti je me ne rregull se une ne kete pike, fakti qe une jam ne nje strukture formimi&transferimi dijesh i ben pikepamjet e mia kotradiktore. Ose jo, sepse jemi gjithomne gjithsesi brenda nje strukture dhe spontaniteti del permbi strukturat, pse te jete me e veshtire ketu ku jam une? /pf/images/graemlins/smile.gif Mesuesit shpirterore dhe profetet jane raste fantastike te perqendrimit te energjise ne nje pike. Me te vertete qe besoj ne spontanitetin e gjerave /pf/images/graemlins/smile.gif and in how everything falls into place /pf/images/graemlins/smile.gif .

Sa per idete e tjera te postit, I embrace!

Absi ajo qe thua ti per kontekstin eshte e drejte. Po une ndihmat per Shqiperine nuk i shikoj aspak si dhurata. Ato kishin nje qellim te caktuar, te pakten shumica, dhe dhurata, sipas meje, nuk eshte e tille (shkon nga zemra ne zemer). As nga ana e shqiptareve ato nuk u perceptuan si dhurata. Kur gjerat te jepen me nje qellim dhe ti nuk e kupton qellimin, kur ti nuk e kupton qe per te vazhduar te marresh ne boten e sotme duhet te besh dicka (te japesh psh) eshte budallallek me teper se dembelizem.

mengjesi

Primus registratum

/pf/images/graemlins/smile.gif I love working at the library, as much as I can't enjoy the sun outside at least I'm enjoying you guys /pf/images/graemlins/smile.gif

nuk besoj se je aq naive sa ta mendosh dhuraten ne ate forme, e dashur?

Nuk ka te beje me naivitetin Alinos, eshte koncepti im i dhurates dhe si i tille nuk ka pse te kete lidhje me shfaqjet ne realitet. Une e mendoj ate gjendje si gjendjen me te mrekullueshme te botes, po kush e di sec do ta gjente boten ne ate moment, ndoshta do te pellciste nga dashuria dhe ne do te beheshim lumturisht hic. Une dua te shkoj ne Marok dhe te jetoj me sufit. /pf/images/graemlins/smile.gif

alinos

Forumium maestatis

ne pritje te Zarathustres pra!
cudi se si struktura perendimore e transformim-formimit le hapesire per krijimin e "rebelave/leve".
Po te tregoj nje sekret te dale: procesi s'mbaron asnjehere. Nese arrin ne nje pike ku mendon se ka mbaruar, atehere je vertete e mbaruar :wink:

alinos

Forumium maestatis

p.s. shkruar para se te lexoj ate per sufite. Ne Marok kemi Abdoulin :rolleyes: :lol:
S'kam c'te bej mbetem praktike! Plus qe do ishte njeri i pershtatshem per perceptimin tend mbi dhurimin :wink:
:rockband:

mengjesi

Primus registratum

procesi s'mbaron asnjehere

Sigurisht, fatmiresisht dhe lumturisht per ata qe mendojne keshtu. Pellcitja e flluskes, hici e me rradhe, jane te gjitha pjese e procesit. Edhe Zarathustra eshte pjese e procesit.

abs

nuk e di...

eshte interesante te lexosh kategorizimin e pervojave te te tjereve...

---------------------

Nicht, weil die Dinge schwierig sind,
wagen wir sie nicht,sondern weil wir sie nicht wagen,sind sie schwierig, Seneca

mengjesi

Primus registratum

right, otherwise what would you be doing here?

abs

nuk e di...

Es gibt immer etwas was man machen kann.

Ne kursin tim kemi nje cun eshte me i riu i klases, projekti qe kishte piketu ai per vehte dhe grupin e tij quhej „ zgjidhja e konfliktit ne pace“…Docenti e pyeti, sa konflikte ke zgjidh deri tani ne jeten tende?
Ai, edhe pse e kishte gojen si birbil dhe na mahniste perhere me interpretimin e bukur te mendimeve te tija, mbeti pa fjale...

--------------------------

Nicht, weil die Dinge schwierig sind,wagen wir sie nicht,sondern weil wir sie nicht wagen,sind sie schwierig, Seneca

KORCARIA

Primus registratum

Mir se ju gjeta te gjithve.
Mendimi im qe eshte qe sigurisht qe familja dhe edukata familjare ka te bej shume per nje njeri se qe atje fillojne te gjitha problemet,besoj qe djemte shqiptar nuk mund te behen kur (europjan)sepse nuk kane ate kapacitetin as besimin ne vetvete ne nje femer qe te sillen mire.Psh sa do qe mire te sillet ai e perbuz gjithmon e ul sepse ka degjuar qe burri eshte burre dhe pik.Perderisa gruaja punon po si edhe burri sigurisht nuk ka kohe te bej punet perdite ne shtepi dhe qe kshu ne shtepi duhet te kete armoni duhet te jen disa gje te barabarta mos ndahen ne burre dhe ne grua punet (nuk them te ulet karakteri i burrit aspak ).Akoma dhe nje djale qe sillet mire ne femra si do qe te vije puna eshte shqiptar dhe ai zdo e lejoj nje mbazdite te iki per nje kafe me nje shoqe te dal ne pergjithsi si te tjeret por fillojne dhe thone gruaja eshte grua duhet te rij ne shpi fillojne dajakur(drurin) ose vetem po moren ndonje sherbetore ndonje katunare qe zdi as ajo vet se nga i bie fshati dhe gjeja me e madhe per te ishte te gjente nje burre te martohesh.Por me thone do donit nje grua te till tju riste femijet tuaj?Si do dilnin ata femije ne jete nga nje nene e cila ska pare as gje me sy dhe e vetmja gje qe ka mesuar ne emigrim eshte punet e shpise,pazarin,blla blla me komshien dhe dashuri me burrin kur burri ka qef sepse ajo zdi cfare eshte dashuria sepse burri i saj nuk ja ka mesuar as njer pervec se ka pare te bej qefin e tij dhe as gje me teper nuk eshte mare me te.Problemet vine me vone kur katunarja meson pabet nga komshija beqare dhe del fhsehur byrrin me mbas vjen dashnori shkatrohet familja dhe i mbifte e virgjera qe burri kerkonte :wave: Qe kshu kjo eshte nje teme jashte mase e madhe dhe shume me rendesi se ka te beje me jeten tone me familje qe duam te krojojme me vone qe kshu shikoni ti duani femrat se si ne sak :thumbsup: dhe te na respektoni se respekti eshte reciprok,dhe ne dashuri te mereni me femrat dhe jo thjeshte te mbaroni pune.Ne se disa i preka ska gje ky ishte mendimi im sepse duha te jem e lumtur dhe jo te bej nje famiije qe te vuaj dhe te behem pishman.MUAH

Diavolessa

Valoris scriptorum

A ben me than dy llafe /pf/images/graemlins/tongue.gif

Sjellja me femren - mangesia kryesore e shqiptarit .

A ju vjen keq me ju than se tan ikjo vjen nga vete " femra"? ..Po e tham pra /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kur dy vete njihen..dihet se thiken nga ana e prerjes e ka gjithmone femna ne fillim /pf/images/graemlins/smile.gif E lekund sipas deshires se saj..... Por nje here qe mashkulli e merr thiken nga ana e plastikes....

Fillojne llastimet e femres ndaj mashkullit.

( I ben kete e tjeter)..sepse i vendos " vete vetes" si detyre.

Mashkulli mesohet me ito lazdrime dhe sjellja fillon e behet, sipas cilesise se lazdrimit.

(Kultura ban te veten, por kjo s'ka lidhje me shqiptar- italian- amerikan o afrikan!)

pS: S'ma ha menja se do kapet mesazhi /pf/images/graemlins/wink.gif

KORCARIA

Primus registratum

sorry se harova dicka njeriu qe ka besim ne vetve ska frike nga asnjeri dhe shkon mire ne jete por shume djem shqiptar skane besim te vetja dhe as fuqi dhe besoj se po mos e nvierin gruan nuk do e tradhetoj hahah per te qeshur.neqofte se ai eshte gango dhe di cdo nje femer te jet i sigurte 100% qe do jet vetem i saja dhe as nej mashkull tjeter zdo i hyj ne sy. :kiss:

Rambla

Primus registratum

e kam kap une dolcezza /pf/images/graemlins/wink.gif . pse jo e, sidomos ajo e fundit! :wink:

xhoni

Primus registratum

Korcare!!
Ca jane keto qe shkrun ti motra?
Mos i fut te gjithe ne nje thes.Ata shqipetare per te cilet ti flet jane fshatare te pagdhendur,ose mbeturina te injorances.
Mos i paragono shqipetaret e sotem(rinia qytetare,studentet) me fanatike te egzagjeruar.
Shembujt qe ke dhene per mua jane te pavend.
Pastaj mos fol si sociologe se mendimi i shqipetareve karshi femres nuk eshte me ai i vjetri(sic ka ndryshuar dhe mentaliteti i femres, natyrisht)
Xhelozia eshte normale ke te gjithe meshkujt,qofshin evropiane perendimore apo lindore,amerikane apo afrikane..(nuk po fus ketu arabet se ata per mendimin tim jane mbrapa gjithckaje)
Megjithate edhe shume faj s'ke.
Para nja 1 jave pashe tek Top Chanel nje emision i cili fliste per ate percen qe vene femrat te cilat i dedikohen islamit.E ftuar ishte dhe nje vajze e veshur moderne.(minifund,dekolte)
Te them te drejten (nuk asgje me besimin por disa gjera me duken te egzagjeruara)u habita jashte mase me mendimin e nje prindi i cili kishte nje vajze 9 vjece.Alban Dudushi e pyeti sesi donte qe te vishej goca e tij ne te ardhmen.
Preferoj te vere perce,-tha, :eek: sesa te dale me minifund apo dekolte,me mire te shkoje ne xhami sesa ne pub.
Ngela pa fjale,u habita.Ky lloj mashkulli ne fjale mund te ishte rreth te dyzetave.
Cfare lloj injorance!!!!!

Pra e shef qe ka lloj lloj njerezish.
Me kete qe thashe me lart doje te nenvizoja se ka lloj lloj paragjykimesh ne shqiperi per femren e cila vishet apo shkon ne disko ose pub,por keto paragjykime tashme i perkasin cdo dite e me shume te kaluares.
Shqipetaret e kane kuptuar se femra nuk eshte skllave apo babysitter.Iku koha e te forteve apo kapjes prej krahu ne trotuar.
Te pakten keshtu e mendoj une. :cool: /pf/images/graemlins/smile.gif

Guest

Ne shqiperi po krijohen dy kultura /pf/images/graemlins/frown.gif fale disa arabofileve qe jane kthyer nga shkollat atje,pra kemi tendencen e perhapjes se kultures arabe(percja,dashte zoti te mos filloje edhe syneti tek femrat :confused: )por nuk mund te le pa permendur edhe deshmitaret jehovaj,perndryshe mashkujt shqiptare i kane respektu gjithmone femrat8gjithmone duke u bazuar tek ana e njerezve me shkolle)