Sjellja me femren - mangesia kryesore e shqiptarit

Ema

Goddes
Re: Sjellja me femren - mangesia kryesore e shqiptarit

Se tani do behem serioze:
Une mendoj qe sjellja me femren sot eshte pergjithesisht e gabuar po jo vec nga shqiptaret.
Djemte ndahen ne dy kategori.Kategoria e are jane ata qe hidhen direkt ne sulm.Flasin duke bere aludime,pergjithesisht seksuale dhe bejne si te lojtur per gjerat qe te pelqejne ty.Mundesisht qe heren e dyte qe te takojne te hdhin duart ne qafe dhe tentojne te prekin shume me duar qe heren e pare qe i njeh.Jane llafazane te papare dhe i duket vetja humoriste me nam.Nuk pranojne refuzime dhe pe te te bindur mbi imazhin e tyre tregojne per ekset e tyre pa mbarim.Sipas rastit shqiten prej teje qe heren e trete ose te katert qe s'panon te dalesh me ta.

Grupi i dyte perbehet nga te drojurit qe tashme jane me qirinj dhe me zor gjinden.Jane ata qe te shohin duke ulur syte,qe jane gati te plasin nga brenda dhe me ty s'hapen,qe me zor te buzeqeshin dhe kane frike te te shoqeojne.Qe skuqen kur ti ben ndonje te forte dhe gjithsesi s'e nxjerrin qimen nga qulli.

Eshte dhe nje grup i trete por eshte vetem ne teori...

abs

nuk e di...

Ma n fund...

Edhe une jam per shembuj konkret nga jeta jone...

Dmth cfare kemi perjetu, dhe si dona qe te jete... /pf/images/graemlins/wink.gif

Une pervedi kam vec pervoja t mira...
tesh s kam nge per nje analize te hodhsishme...qe t ju tregoj se si m kan c eduku... :devil: kur t rikthehem :cool:

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Danae

Primus registratum

diskutimi ishte i mire mi,packa se u be puna lemsh pastaj...
o larte me fal po sa te shoqerojne ne maternitet eshte puna??po vec nje here e??
Abs flm. :kiss:

Ema

Goddes

okeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej.

Une nuk mund te qahem s me kane qellar njerez te mire.Une histrikisht ngordh per shqiptaret.Ata qe shohin me inat kur te shikon ndonje tjeter,qe zihen me ty se kush do paguaje kafen ne lokal dhe qe rruges kur takojne shoket thone "ec icik perpara! [Big Grin]

Ideali i sjelljes ka per te qene gjithnje im ate.Shume kavalier,shume i sjellshem,shume i kendshem,njri qe komplimnton po qe kur nuk i pelqejne gjerat gjykon.Qe del me floke me thinja ne bulevard me mamane time dhe eshte krenar se ajo i duket gruaja me e bukur ne bote.Qe nuk ka ndryshuar karshi saj per 25 vjet rresht asnje veprim.Po ajo perkujdesje e cuditshme,ajo gatishmeri per te bere gjerat kur ajo s'0ndjehet mire,shprehja e vleresimi necdo moment...

Une kam njohur djem te mire,kam njohur djem te drojtur.Dikush ishte aq i drojtur sa qe me drojen i prishi te gjitha.Dikush tjete me trembi me guximin dhe konfdencen e menjehershme.Eshte qe mua me pelqen ai tipi as mish as peshk.Qe s'me ve ne pozite kur ka njerez te tjere.Qer nuk rri tere kohes duke me bere komplimenta s i fundit qe mu soll keshtu me beri te fshihesha nga frika.Qe te me vere ne qender te botes se tijm,po jo ne qender te gjithe botes e te me ndjeke autobusin ku kam hipur une nga pas.
Njerin duhet ta lavderoj se s'e shaj dot.Per menyren e vecante te sjellurit,per fjalet dhe keshillat,per fshehtesine me te cilen une isha e rendesishme dhe unike.Per intensitetin e ndjenjes dhe menyren e demostrimit te saj.MùNuk behet kurre keq kur shprehet ajo qe kemi brenda(edhe pse une nuk e kam zbatuar kurre).
Pastaj do percmoja mashtrimin,fjalet boshe(keto ne pergjithesi),mungesen e vendosmerise dhe te bindjes se vetes.
Me ka mbetur ne mend nje shprehje e Costanzos(e kam fiksim):"Grate thone gjithnje Lamtumire-tha.Duan te largohen perfundimisht.Ndersa burrat thone Mirupafshim.Lene gjithmone nje shteg per rikthim,se thone se jeta eshte e gjate dhe e cuditshme".
[shrug]

Ema

Goddes

ika se me presin per kafe /pf/images/graemlins/laugh.gif

xhoni

Primus registratum

Po flasim per femren shqiptare?Cilen ?Ate fshataren apo ate Tirancen(qytetaren)?Apo ate qe studion(punon) jashte shtetit???
Per ato qe vijne nga fundi i botes me nje valixhe druri ne universitet dhe pas nje viti studimesh e veshin minifundin sa ti duken breket,dhe i duket vetja me qytetare se vendaset?
Me ke femer kemi mangesi????
Cilet meshkuj shqipetare?
Ata qe dredhin zinxhirin gjithe diten rrugeve e trotuareve dhe kane 8 klase shkolle?
Studentet apo intelektualet?
Emigrantet?
MOS I FUSNI TE GJITHE NE NJE THES.
Nuk mund te gjykohemi te gjithe si fanatike e xheloze.
Cdo njeri sillet me femren sipas edukates, kultures,karakterit dhe formimit qe ka!!
Ah se harrova ,ka shume shqipetare qe kane lindur jashte ose kane nga 10 vjet neper Evrope.Edhe keta kane mangesi te sjelluri me femren?

Nuk eshte faji i rinise shqipetare,eshte faji i edukates qe marrin femrat dhe meshkujt qe te vegjel.
"Mos luj me ate se eshte cun"!!qe ketu fillon ndarja.

Fajin e ka mentaliteti i prinderve.Mania per ta "rregulluar" gocen.
"U feju filanka......rri ti".Edhe pse filanka mund te jete feju me ndonje injorant,ska rendesi,kryesorja eshte qe mblodhen mendjen te gjithe.
Ah turqi ..o Turqi!!
Degjoj shume vajza ketu qe ankohen per injorancen e meshkujve.Po ju a shikoheni vete ne pasqyre?
Ka nga ato qe thone hajde me kerko ne shpi pasi ke pire dy here kafe.Hahahahahahahahaaa.........po ketu?Ka te beje mangesia e te sjellurit nga ana e meshkujve?
Pasi i pelqen ndonjeres, fillon te thote se ka pasur nje aksident ne jeten e saj,ka vuajtur per shkak te njerit dhe tani s'eshte me e virgjer.(edhe pse ti mund ta njofesh si lapere)
Hahahahahahahahaa......cfare injorance nga ana e femrave.
Dilni nje here para pasqyres pastaj gjykoni meshkujt,ose te pakten ndajini kategorite.

Kordelja

Valoris scriptorum

Eheheheeeeeeee :lol: Xhoni :lol:

Ke bere nje permbledhje qe s'i le pa aprovuar asgje ne lidhje me kategorizimin si te meshkujve ashtu dhe te femrave.Te lumte!

P.s.E forte ajo me kafet :lol:

ezhderha

Primus registratum

ju thoni per mangesi ne sjellje me femnen...pa dashte me ba pergjithesim, po kam nji pershtypje qe ai qe sillet ne ate menyre me femnen nuk asht se sillet shume ma mire me ma te moshuemet, me ata qe ka nen vedi, me koleget, shoket etj etj.

dhe femna ke sa te duesh qe jane "kap njenen shkapet per tjetren". filtra e shkrete e jemja asht blloku prej papastertinave, shume pak kane mujte me kalue ka ana tjeter.

po besoj kjo vlen dhe per shoqnine. shoket e miqte me vlere nuk jane me bollek. te kishin kene s'kishim me i vleresue aq shume. por gjanat e rralla vleresohen, guret e cmuem e jo guret e zallit...

kerkoj ndjese se me doli mesazhi teper zyrtar /pf/images/graemlins/tongue.gif

tane te mirat.

albavina

Primus registratum

mendoj se 99,9% e meshkujve shqipetar nuk e kane fare idene si te sillen me femrat!
ne fillim te gjithe te japin pershtypjen sikur jane special,te vecante por kur kalon pak kohe
tregojne se kush jane me te vertete
mbase gabohem,shpresoj te gabohem,por deri tani
vetem keta tipa kam patur mundesine te njoh.
persona qe te lendojne per gjerat me idiote
persona qe nuk te kuptojne
persona qe nuk din cfare do te thote te duash
persona qe perfitojne nga ty,nga miresia, nga "naiviteti" yt
per sa me perket,gabimi im,por mendoj i shume femrave,eshte qe kur dua dicka harroj qe ekzistoj edhe une,ve ne plan te pare vetem ate
eshte normale,por nuk eshte aspak normale kur vazhdoj ta ve para cdo gjeje edhe kur me lendon dhe vazhdon gjithmone te me bej keq

sa dua te shoh nje mashkull qe te sinqerte

X-GoodBoy

Primus registratum

Se_di nuk e ke gabim. Egzistojne edhe ata djem qe bejne gjithcka per femrem qe duan dhe harrojne qe edhe ata jetojne.
Kur vjen fundi nuk fitojne asgje, veten nje "big F.U" dhe harrohen. 99.99% e femrave nuk dine cdo te thote te dashurosh dike, ti gjendesh gjithmon prane, ti jesh perher perkrah, asnjeher mos ti thyesh zemren, asnjeher te mos e merzitesh, asnjehere te mos e ulesh poshte, asnjehere te mos e ofendosh, etc...etc...etc...

What the hell do you need more?

I guess the answer is simple. All the above ( - inverted - ). Then you love that boy.

Damn!

Erjon rapper

Forumium praecox

Po flasim per femren shqiptare?Cilen ?Ate fshataren apo ate Tirancen(qytetaren)?Apo ate qe studion(punon) jashte shtetit??? Per ato qe vijne nga fundi i botes me nje valixhe druri ne universitet dhe pas nje viti studimesh e veshin minifundin sa ti duken breket,dhe i duket vetja me qytetare se vendaset? Me ke femer kemi mangesi???? Cilet meshkuj shqipetare? Ata qe dredhin zinxhirin gjithe diten rrugeve e trotuareve dhe kane 8 klase shkolle? Studentet apo intelektualet? Emigrantet? MOS I FUSNI TE GJITHE NE NJE THES. Nuk mund te gjykohemi te gjithe si fanatike e xheloze. Cdo njeri sillet me femren sipas edukates, kultures,karakterit dhe formimit qe ka!! Ah se harrova ,ka shume shqipetare qe kane lindur jashte ose kane nga 10 vjet neper Evrope.Edhe keta kane mangesi te sjelluri me femren? Nuk eshte faji i rinise shqipetare,eshte faji i edukates qe marrin femrat dhe meshkujt qe te vegjel. "Mos luj me ate se eshte cun"!!qe ketu fillon ndarja. Fajin e ka mentaliteti i prinderve.Mania per ta "rregulluar" gocen. "U feju filanka......rri ti".Edhe pse filanka mund te jete feju me ndonje injorant,ska rendesi,kryesorja eshte qe mblodhen mendjen te gjithe. Ah turqi ..o Turqi!! Degjoj shume vajza ketu qe ankohen per injorancen e meshkujve.Po ju a shikoheni vete ne pasqyre? Ka nga ato qe thone hajde me kerko ne shpi pasi ke pire dy here kafe.Hahahahahahahahaaa.........po ketu?Ka te beje mangesia e te sjellurit nga ana e meshkujve? Pasi i pelqen ndonjeres, fillon te thote se ka pasur nje aksident ne jeten e saj,ka vuajtur per shkak te njerit dhe tani s'eshte me e virgjer.(edhe pse ti mund ta njofesh si lapere) Hahahahahahahahaa......cfare injorance nga ana e femrave. Dilni nje here para pasqyres pastaj gjykoni meshkujt,ose te pakten ndajini kategorite.

:thumbsup:

terepervetezotipertegjith

Primus registratum

kur gjen shesh ben pershesh thojne kshu pak a shume edhe me maredheniet mes kopjeve /pf/images/graemlins/wink.gif

Pragmatiste

Primus registratum

Qe te marresh sjelljen qe do, duhet te dish si ta kerkosh. Duhet gjithashtu te dish cfare te japesh. Shqiptaret nuk jane vetem meshkuj. Femrat me ze te larte apo ne heshtje, kane lene te kuptohet se cfare duan. Ka ardhur koha qe neqoftese nuk jane te kenaqura me kete lloj sjellje, ta thone. Jo vetem meshkujt shqiptare, por meshkujt ne pergjithesi nuk i pelqejne gjeegjezat e trurit femeror /pf/images/graemlins/wink.gif

KORCARIA

Primus registratum

xhoni sot e pashe postimin tend sepse kam patur pak pune.nuk thashe qe te gjithe meshkujt jane ashtu por shumica hahha :goofy: :goofy:
sidoqofte kjo teme eshte nje teme e madhe dhe shume e rendesishme per te gjithe shqiptaret por besoj se te dyja palet pak a shume zgjidhet ky problem ne qofte se ai cun ka orizond te hapur.byebye

lir

Primus registratum

e di qe do ha ca qortime dhe pastaj do me duhet te bej autokritike :smash: :smash: por ja sesi eshte puna:

A_Little_Difference_Between_Men_and_Women.jpg

salampo

Primus registratum

beh...mir tu bohet ktyne novatorve teknologjik qe na shpikin gjithew kto gjona /pf/images/graemlins/tongue.gif

shkodrani80

Primus registratum

Keqtrajtimi i femnes lidhet me vete fatin e kombit tone, i cili per 50 vite nen pushtetin e hekurt, e la kte fenomen krejtesisht ne heshtje, duke paraqit familjen dhe shoqerin model te cilen edhe bota e lakmoi thjesht si nji ideal shume perfekt per te qene i vertete. Kjo dobesi e shqiptareve qe ne siperfaqe nuk dukej, shfaqet me gjithe forcen e saj ne ditet tona. Dhuna psikologjike dhe fizike ndaj femnes eshte deshmi mbi fanatizmin e shqiptarve i cili transmetohet nga prindi tek femija, pasi dihet qe modeli i pare per ne ka ken prindi. Prandaj ky mentalitet i vjetnum shfaqet kryesisht tek prinderit tane dhe jena na qe mund te bajm modelin e ri per fmite tane. Asht e vertet qe fajtor eshte mashkulli i cili duhet te jete ma tolerant ndaj femnes, por dhe vete femna duhet te luftojne me gjithe forcen e saj, duke i thene stop kesaj ndjenje te gabume e cila ka zane rranj tek meshkujt duke dhan keshtu nji kontribut me vlere ne ndryshimin e mentalitetit qe ekziston fatkeqsisht akoma n'Shqipni. Se sa shpejt ky fenomen do te ngushtohet per te arrit ne permasat normale, koha do ta tregoje, kohe e cila varet, nga zgjuarsia(e cila nuk na mungon aspak)e shqiptarve.
Vajza!Ju ka fale zoti llokuma:)te bukura, te sjuta, te dashtuna. Pra mos harroni se si jeni, por cojeni zanin, e gzone jeten. Duke rrespektu vedin, ju rrespektojne te tjert, dhe ju dashunojm ma shum na, djemt e Shkodres:)!

mengjesi

Primus registratum

Sistemi patriarkal qe ka gjithe bota tani (ndoshta ka diku ndonje ishull te humbur me sistem matriarkal po une nuk kam dijeni) normal qe do te ndikoje si sjelljet e mashkullit e si te femres. Gjeja me e keqe qe ben ky sistem eshte qe nuk pranon dy gjini, po pranon nje, ate mashkullore, dhe nje si tip hije te saj, apo mungese te saj, apo zgjatim te saj qe ne e quajme femerore. Mashkullorja eshte aktivja, njerezorja, nderkohe qe femerorja eshte vrima pasive e komodifikuar trishtueshem, e pranojme ne apo jo. Nuk di te them me siguri se sa shume po ndryshojne gjerat. Sigurisht qe ne vendet e Evropes Perendimore apo ne Amerike femrat e kane ngritur zerin, por nuk e di ne e kane bere ne menyren e duhur apo kane ngelur brenda sistemit patriarkal duke dashur te behen si mashkulli, ne vend qe te punojne per ndryshimin e sistemit, te kopjojne meshkujt ne vend qe te shfaqin veten e tyre (mendoj ketu per femat ekzekutive etj). Shqiperia eshte larg oh sa larg. Lexoj Renaten qe qan se ai nuk i 'erdhi'. Renate e dashur pse nuk i shkove ti? Po ndoshta nuk ke faj ti, ndoshta ka faj mamaja qe pret qe ti te jesh lumturisht e dashuruar, jo sepse ti e ke kerkuar dashurine, po sepse nje mashkull ka pare miresine e bukurine tende dhe e ka dashur per vete. Na mesojne te jemi objekte dhe normal qe do ta kemi te veshtire ta zbulojme veten si subjekt, po edhe mashkullit i paraqitemi qe diten e pare si objekte dhe ai e ka te veshtire te na shohe ndryshe. Nderkohe qe kjo situate eshte problematike per te dyja gjinite, mendoj se eshte ca me teper per femrat, keshtu qe jane femrat ato qe duhen 'share' me shume ne kete pike sepse bejne pak per te kerkuar subjektivitetin e tyre. Refuzoj qe kete pike ta shoh nga ana e etikes qe mund t'i detyronte meshkujt te benin dicka. Po bujrum nese duan te ndihmojne, jane te mrekullueshem per mua ata meshkuj, si ato femra, qe dalin siper shoqerise me vetedije.

mengjesi

Primus registratum

Meqe jemi tek femrat, ju sugjeroj shume te lexoni nga Luce Irigaray, sidomos ca gocave yje qe ka forumi. (If in Alb. and can't find I can help if interested.)