Re: Si ta kuptosh se nje njeri te do?
Fillimisht postuar nga albana:
[qb]
Fillimisht postuar nga nardi71:
[qb]O Ela po pse se pyet ate ti me se te do apo jo dhe se sa shume ai te do ty?
Pse mi Ela e vret mendien aq shume si te kuptosh se te do apo sa te do!!!!!!!!?me mire shiko brenda vetes po qe se ti e do ti je e realizuar-te tjeret po te erdhen pas ndienjes good, po edhe po ste erdhen prepe mire, teke fundit ata ishin ne nivelin qe ty te beren te perjetohesh ndryshe.
Shih brenda vetes Elaaa ,
aty e ke gjithecka .ciao[/qb]
Ela ka filluar te investoje ne kete lidhje dhe shpesh pasiguria te ben te te lindin pyetje si psh
a ia vlen te duash keshtu?
a me do sic e dua une?
a duhet te sakrifikoj per te?
a po humbas kohe?
a kam nje te ardhme?
etj
Keto jane pasiguri qe i kemi kaluar te gjithe pak a shume dhe keshilla e mesiperme per te pare brenda vetes me duket shume e drejte.Gjithcka qe ben beje sepse deshiron.Edhe nese nje dite do te te duket gjithcka nje gabim kujto se te gjithe jemi njerez er njerzit gabojne.Mendo te jesh e lutur tani packa se neser do lendohesh.Nese ke frike nga pasojat dhe dhimbja e zhgenjimit do vije nje dite qe do kuptosh se ne te vertete nuk ke JETUAR.Dashuro sepse nuk mund te besh ndryshe per zemren tende,pa menduar nese ai e meriton apo jo,nese ai te do sa ce do,nese ai do jete gjithmone me ty apo jo...
Ke ne dore te dashurosh po kurre te te dashurojne.[/qb]
Albana faleminderit qe koherencon me mendimin tim dhe kenaqem qe ne ndajme opinion te njejete.
Sa per pyetejet qe parashtron me larte Ela kjo eshte nje pike e shume e diskutueshme ose une mendoj keshtu-Nga pervoja ime me duket se per sa shkruajne ne af une mund te jem i vetmi qe kam "perjetuar shpirtin tim ne dirte 2apo prane zotit apo si te them sikur ne kete bote skishte asgje te rastesishem dhe sikur kisha zbritur ne toke vetem per tu takuara me Ate -dhe kjo Ajo ishte nje grua e martuar"
Une mendoj se eshte nje vije ndrje mes konceptit Dashuri dhe tersisise qe vjen pas kesaj dhe konceptit martese.
KUr dashuron ska vend per asnje pyetje drejt vetes vetem perjeton ndienjen. jo gjithnje ne njerezit e kemi fatin emadh qe te bashkjetojm e me personin qe realisht duam(POr Te mos ngaterrojme dashurickat me ate te vetmen),prandaj ato pyetjet se mos po humbas kohe ne dashuri skane vend sipas meje-ne martese po mund ta pyes veten a eshte ky person atraktiv dhe i bashkjetushem ne nivelin qe une perfaqesoj dhe pres?
A mos po humbas kohe?kjo vlen une mendoj kur ti ke dale jo ne kerkim te ndjenjes por per biznes dhe spo gjen personin e paraintuitiuar -pra per konceptin kur don te perzgjedhesh ate me te cilin mund te bashkjetosh dhe qe ne shumicen erasteve sperputhe hic keto portrete se :You never know.
A mos po sakrifikoj me shume ?Kjo sshtrohet kur dasshuron kur me vertete e ke kuptuar apo zbuluar se njeriu dashuroka vetem njehere dhe:te qenurit i dashuruar eshte kenaqesia me e madhe qe mund te marri dikush ne jete,apo me siperore se vete jeta apo si te thuash trofeu i jetes keshtu qe nen kete sensns sakrifica eshtte nje pyetje qe sshtrohet ketu por ne martese po, pse eshte biznes .
albana une keshtu mund te analizoj shume por kam kuptuar sinqerisht se ekzistojne hapesira te ndryshme per konceptin dashuri dhe te tjera per martese.Ne dashuri spyetet vetja asnjehere-Kur je pastaj ne raprte se mendon se je duke dasshururar por qe ne fakt sje fillon dhe pyet-Po lumturohuni te gjithe sa jeni ne raporte te tilla pse dashurine e vertee se paski perjetuar akoma.
Dhe ne fund-Te alkimisti e mban mend ate momentin me pese deshirat e myslimaneve ?e pesta eshte te vizitojne te pakten njehere meken.Mirepo ai myslimani sudhetonte per ne meke pse pas kesaj i humbiste deshira per te jetuar-KUr gjen kete dashurine e madhe moj albana je si puna e myslimanit pasi ka vizituar meken -ske deshire me te dashurosh apo perjetosh nje romance te re, ska vend, je ezuruar te e madhja,vetem hapon per drejt vdekjes me shprese se do eritakosh ne jeten e pertejeme.