Si quhet ne gjuhen shqipe?

anima039

Primus registratum
Re: Si quhet ne gjuhen shqipe?

si i përktheni këto fjalë ju lutëm nga gjuha angleze...
Transcript of Records
Diploma Supplement
Research Project Design
Library Studies

Kondrapedali

Kondrapedali

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Fantazia</div><div class="ubbcode-body">Ehe..Chaon,pikerisht kjo eshte.. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/thumbsup.gif

Figura, qe ke vene, eshte shume interesante...
Jo pa qellim, jane vene kundrejt vizores..
Duke nisur nga e vogla (qe eshte madhesia reale e "Zeckes"), pas futjes nen lekure dhe ushqimit me gjak..arrin gradualisht, ne permasen qe ka ne figuren e fundit..(e madhe)..

Po ne shqip?? </div></div>

rriqën moj.

Admir

Forumium maestatis

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: anima039</div><div class="ubbcode-body">si i përktheni këto fjalë ju lutëm nga gjuha angleze...
Transcript of Records
Diploma Supplement
Research Project Design
Library Studies </div></div>

Nga Anglishtja apo nga cdo gjuhe tjeter mund te interpretosh, jo te perkthesh gjithmone pasi fjalet kane kuptim te ndryshem ne kontekste te ndryshme. Mire do te ishte te jepje fjaline ku jane perdorur fjalet e mesiperme, gjithsesi pak a shume ky do ishte nje perkthim i kenaqshem duke menduar se behet fjale per fjale te nje ambjenti akademik diku.

1. Deftese (kopje) e te dhenave/notave
2. Shtese diplome
3. Planifikim i Projektit Hulumtues / studimit kerkimor
4. Studime bibliotekare

Le_Routard

Forumium maestatis

4. Studime bibliotekare

Me fal po thuhet:

4. Studime bibliotekore

Per te miren tate po e korrigjoj se te shef nonji nga stafi dhe te propozon per Ban sepse shkruan llafe te pista ne forum!

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: chaon</div><div class="ubbcode-body">
levensstadia-teek.gif

Teek "teik"(dutch),emri shkencor "Ixodes ricinus" .Une e kam pare shume here me syte e mi sepse e mbartin macet e mia shpesh here.Eshte e rezikshme edhe per njererzit.Kapet me pincete nga trupi dhe rrotullohet deri sa te dali edhe koka jashte.</div></div>

Shqip me duket se i thon 'tik', te pakten ke lagjia ime keshtu i kan pas thene.

Tamam tamam di vetem se tani po fillon te me krruhet koka. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

"tik"...ti qeke le e rrit ne france se ketu keshtu i thone...Ooo nuk eshte e rrezikshme per jeten e njeriut...perveç semundje artroze ose nervore /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif, nuk vdesnin robt prej tikave po he...zakonisht jetojne ne periudhe lageshtire...vetem neper pyje ose fusha me bar te larte e pa pesticide...neper parqe brenda qyteteve...nuk para ka...ah po mu kujtua jane shkaktare te semundjes se Lyme...por qe mund te kurohet...me sa di une...

Admir

Forumium maestatis

Faktikisht ne Shqip thuhet bibliotekare, sipas fjalorit te pakten.

Moderatoret qenkan mendjendritur perderisa nuk e kane edituar akoma. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

eniad

Forumium maestatis

Sikur te kishe qene pak ti me mendjehapur e te kishe pare qe ishte per humor, ndoshta nuk do ishe marre me mendjen e ndritur ose jo te moderatoreve. Ah, "shqip" shkruhet me te vogel, nderkohe qe ke ngrene ca presje rruges. Gjithe te mirat /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif .

antip

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: m@sTe®mInD</div><div class="ubbcode-body">Kërpusha u thone. </div></div>

Ç'ma ke futur kete "r" mo? Këpusha

Jo per gjo por po t'ja bosh ka-ut (gjedh mashkull) kete ofendohet /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif

toro_loco

Forumium praecox

Profesoresha ime thote per kete fjale bibliotekist por une i qendroj fjalorit, eshte bibliotekar.

B

beslinda

Guest

mund te themi qe

qeleshe= kel-esh apo kel-lesh nga kel= qime ne turqisht

qeleshe= qe lesh dikur po sot eshte nje gje e cuditshme per kaptinen

qeleshe= lesh qesh (shumesi i kaut)

qeleshe= ka(ptine) me lesh, ku k eshte allafone me q dhe a-ja shnderrohet ne e sipas rregullave te gramatikes turke

qeleshe= i qelbur leshi

qeleshe= qyl lesh

etj etj etj keto pune jane fishkelle kur nuk ke me cfare te merresh ne pune..

ps: kam pershtypjen qe qeleshja nuk eshte e qepur.

Kondrapedali

Kondrapedali

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: chaon</div><div class="ubbcode-body">
levensstadia-teek.gif

Teek "teik"(dutch),emri shkencor "Ixodes ricinus" .Une e kam pare shume here me syte e mi sepse e mbartin macet e mia shpesh here.Eshte e rezikshme edhe per njererzit.Kapet me pincete nga trupi dhe rrotullohet deri sa te dali edhe koka jashte.</div></div>

Shqip me duket se i thon 'tik', te pakten ke lagjia ime keshtu i kan pas thene.

Tamam tamam di vetem se tani po fillon te me krruhet koka. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Po ti e ke edhe emrin latinisht moj. Rriqën (ricinus) i thonë anej ka Shkodra. Këpushë anej na Jugu ...
tongue.png

B

bledion

Guest

S´ja kam idene Milko.. :smash:
Morri eshte dicka tjeter (Laus,i thone ne gjermanisht)..
Morri,nuk vdes njerez..
Kjo,eshte dhe vdekjeprurese..

Pamje Morri.. /pf/images/graemlins/laugh.gif (shiko ndryshimin)

laus-1.jpg

Aimilius

Forumium maestatis

si quhet kjo ne gjuhen shqipe:

images

quhet broche ne gjuhe te huaj po ne shqipe

Kjo duhet te jete nga frengjishtja http://frengjisht.shqipopedia.org/broche
shqip karfice zbukurimi ose furqetë

si thuhet 'carciofo' shqip?

images

carciofo ne shqip angjinare
ketu ke nje artikull posacerisht per kete cfare eshte articoka

sedano%20verde.JPG

po sedano-s si i themi ne shqip?
-----------------&gt; fundja huazimin e kena hobby /pf/images/graemlins/laugh.gif

sadano ne shqip eshte selino

levensstadia-teek.gif

tik ne shqip i thone kerpushe

Last edited:

Aimilius

Forumium maestatis
Si quhet ne gjuhen shqipe?

Pershendetje te nderuar miq te Af

Shume nga ne kemi enderra per te cilat edhe synojm qe te na behen realitet, sigurisht nese jemi te vendosur dhe shkojm ne drejtim te realizimit te tyre sa do e gjate te jete rruga. E edhe une deshiroj qe te beje realitet endrren time, e cila, mendoj se do tu sherbente te gjitheve vecanerisht femijeve qe jetojne ne diaspor apo femijeve dy-gjuhesor. Per nje femije dy-gjuhesor eshte mese e rendesishme gjuha e tij e nenes dhe nese ky femije ka mangesi ne gjuhen e tij te nenes ka mangesi dhe shume probleme edhe ne gjuhen tjeter te vendit ku ai jeton. Gjuha shqipe e femijeve dy-gjuhesor nuk eshte shume pasur, eshte e perbere vetem nga fjalet e perditshme apo te zakonshme qe familja i flet ( pra prinderit dhe femijet), atyre u mungojn shume fjale dhe shume shpesh nese deshirojne te mesojne fjale te reja ata nuk e gezojne kete mundesi sepse mungon ndihma apo eshte shume e paket, per fat te keq.

Tash sa kohe kam filluar qe te punoj ne perpunimin e nje fjalori fotografish, qe mendoj se do te jete nje ndihme e madhe per keta femije dhe qe ka kete permbajtje:

1. Njerzimi - ku do te kete fotografi nga familja, profesioni, trupi, veshmbatja, dhe gjera te tjera qe kane te bejne me jeten njerezore.
2. Banimi - ku do te kete fotografi te ndryshme psh nga kuzhina, ushqimi, kopshti, dhomat e ndryshme, zyrat etj.
3. Natyra - ku do te kete foto te ndryshme te kafsheve shtepiake, kafsheve te egra, zogjeve, akvariume, insekte, bime e shume te tjera.
4. Foljett - ne kete kapitull kam menduar te ve pra foljet apo veprimet qe kryejm ne psh. per te pire, per te ngren, per te qeshur ( apo ha, pi, qeshem, qaj, etj etj).
5. Flamujt - flamujt nga shtet e ndryshme te botes.
dhe ne fund
lista e fjaleve sipas alfabetit

Por kam nevoj edhe per ndihmen tuaj, sepse ka disa fjale qe nuk di si quhen ne gjuhen shqipe, shpresoj te me ndihmoni ne gjetjen e fjaleve e edhe ne ndonje ide qe mendoni qe ky liber te dukej me mire.

Shpresoj ne ndihmen tuaj dhe ju falenderohem!

Me respekt nga:
Betina

Nje pune te tille e ka bere shqipopedia eshte nje fjalor me fotografi me rreth 300-400 fjale eshte ne format pdf dhe mund ta shkarkoni ketu Enciklopedia ime e pare

Airbourne

Papirus rex

4. Studime bibliotekare

Me fal po thuhet:

4. Studime bibliotekore

Per te miren tate po e korrigjoj se te shef nonji nga stafi dhe te propozon per Ban sepse shkruan llafe te pista ne forum!

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Ndertese HISTORIKE e ruajtjes se ngjarjeve apo FAKTEVE te ndodhura.
Kujtese....por kur je IDIOT...eshte fatkeqesi.