Si quhet ne gjuhen shqipe?

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: Si quhet ne gjuhen shqipe?

Hajde shqiptarë hajde. Luledielli është e madhe, po ashtu edhe lulja e gomarit. Kjo këtu është maksimumi 25-30 cm e lartë dhe është çikore (më duket). Gjendet me shumicë nëpër livadhe apo qoshe muresh. Sikur të kishte vlerë ekonomike shqiptarët do ishin të pasur.

Guest

Broccoli.jpg

Po per kete Perim,a kemi fjale ne gjuhen Shqipe..
Une nuk e di? :confused:

Anana

Primus registratum

Me duket se quhet argjinare po s'jam e sigurt. Sa e keqee qe eshte. Une s'e fus dot ne goje :smash:

Kondrapedali

Kondrapedali

:idea: Brokoli /pf/images/graemlins/laugh.gif

O Yllka po perime është kjo moj..... /pf/images/graemlins/tongue.gif

Anana

Primus registratum

Cila more, brokoli? Perime me duket se eshte po per argjinaren s'jam e sigurt.

Guest

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb]Gjendet me shumicë nëpër livadhe apo qoshe muresh. Sikur të kishte vlerë ekonomike shqiptarët do ishin të pasur. [/qb]
Kondre,kjo Bime eshte shume e njohur dhe me vlere te madhe per mjeksine ne Bote..

Loewenzahn.jpg

Ne Gjermanisht quhet,Löwenzahn..(Dhemb Luani)
Gjethet,te cilat kane nje forme te dhembezuar,(nga e cila ka marre dhe emrin)jane me nje vlere te madhe ne pastrimin e gjakut,si dhe ne semundjen e Melcise..
Shume te perdorshme jane gjethet e saj,sidomos ne stinen e Pranveres,pasi perdoren kundra ndjenjes se Lodhjes ose nderrimit te Stines.
Dicka e tille u gjet nga Mjekesia popullore Japoneze,per here te pare dhe sot eshte shume e njohur kudo..
Pra, shume Bime qe rriten tek ne,nuk ua dime vleren. :shrug:
Ah sikur..sikur.. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Se dyti,Kondre..(Figura e Brokolit)
Brokoli eshte ne gjuhe te huaj(dihej).
Pyetja eshte,si quhet ne Shqip...!!!

BISOU

Primus registratum

cikore e di dhe une, dhe eshte shume e shijshme kur perdoret si sallate e zier me vaj ulliri limon kripe e piper.. me e shoperueshmja me peshk... te pakten keshtu e ka perdorur gjyshja dhe mamushi im :shrug:

Guest

Me falni,lexoni perpara pak,jo vetem postimin e fundit ne Teme..

Cikorja, eshte thene me pare,nga Kondrapedali.
Une kam shtuar, vetem pak Material mbi vleren qe ka kjo si Bime.

Ndersa se fundi,eshte pyetja?
Si quhet ne Shqip, Brokoli??

Kondrapedali

Kondrapedali

E n'ça gjuhe e ke pa ti Fantazije të shkruhet Brokoli me K?
Me të thënë të drejtën unë brokolin e kam has për herë të parë pas viteve 90 dhe e kam qujt gjithmon shfaqje të huaj /pf/images/graemlins/laugh.gif dhe prandaj emrin në shqip nuk e kam kërkuar ndonjëherë. Por do çuditesha po të kishte emër tjetër!

ladouce2005

Primus registratum

lulelaker jeshile quhet, dhe Yllka, fillo e haje se eshte shume e shendetshme.
evitojeni nese jeni zhtatzane se ju jep gazra juve dhe dhimbje barku bebit /pf/images/graemlins/laugh.gif

blendiys

Primus registratum

Mesa di une Brokoli nuk rritet ne Shqiperi,dhe si fjale mund te jete vetem nje pershtatje e kohes.
Eshte shume e ushqyeshme,dhe ka perdorim te gjere qe nga sallaterat,superat,shoqerues per mish dhe peshk.

Anana

Primus registratum

Fillimisht postuar nga SHIRAZ:
[qb] lulelaker jeshile quhet, dhe Yllka, fillo e haje se eshte shume e shendetshme.
evitojeni nese jeni zhtatzane se ju jep gazra juve dhe dhimbje barku bebit /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Tani e pashe kete une. Faleminderit per sqarimin. Tani qe me the lulelaker e kuptova pse se hakam dot.

Qe kur isha kalama, nga te tera gjerat qe haja me zor vetem lulelakren s'e kaloja dot (ose e nxirrja prap). Provova nji dite brokolin me shume mundim, e njejta gje. Do e gjej shendetin nga ane te tjera. /pf/images/graemlins/wink.gif

ladouce2005

Primus registratum

/pf/images/graemlins/laugh.gif ti je goce shembullore mi, normalisht duhet te jesh dhe pa naze ndaj gjithckaje qe do mami qe ti te hash /pf/images/graemlins/wink.gif

Guest

Artischocken.gif

Nje zarzavat tjeter,eshte dhe kjo ne figuren e mesiperme..
Origjinen e ka nga Rajonet e Detit Mesdhe,Turqi e Arabi.
Ne France,eshte perdorur ne te kaluarn,si nje ushqim i privilegjuar..
Ne ditet e sotme,eshte shume i perdorshem..
Rritet ne vendet e ngrohta,si France Itali,Marok,Egjypt,Israel,Turqi..
Vleresohet per Vitamina dhe ushqyeshmeri..

Po ne Shqip,e njeh kush??