Si gjendemi ne vend te huaj?????

abs

nuk e di...
Re: Si gjendemi ne vend te huaj?????

Si gjendeni ne vend te huaj????

mendoj se eshte nje ndijim individual...

ka njerez qe thone love x vend, ndjehem keq, eshte keshtu apo ashtu...

te gjitha kto ndijime mendoj se jane masenormale...

... e quaj vehten te "pasur" per faktin se mund te njoh ( fjala NJOH eshte e madhe, por...)
dhe kultura te tjera, si dhe brenda meje mbarti kulturen tone...sepse keshtu me krijohet mundesia te marr ATE ma te miren nga te tjerat dhe te behem kritike me ato qe s me pelqejne nga imja...

kam vene re se njerez qe nuk i njohin vlerat e prejardhjes se tyre, ndjehen jo dhe aq mire ne vendet e tjera...

---------------------

...si dhe kam vene re se ka njerez qe ndjehen te HUAJ dhe ne vendlindjen e vet...

ReA

Primus registratum

nuk mund te them as mire dhe as keq . Per momentin kjo eshte zgjedhja ime dhe shpresoj qe tja vlej per ç'ka kam ardhur .

iliriano

Primus registratum

o shqipetare kurbetare pyesni veten per cfare arsye keni emigruar. dhe aty do ta gjeni pergjigjen dhe zgidhjen per fatin tuaj dhe te familjes tuaj,

Balahk

Locus omnem
Kur jam larguar per here te pare,ja kam ndjere pa fund mungesen shqiperis.
e kisha te veshtire te integrohesha.
aty e kam kuptuar se sa shume vlere kishte per mua ky vend.

katsune

cherry blossom
duke qene se u bene me shume vite qe jetoj jashte shqiperise ne krahasim me ato qe kam jetuar ne shqiperi, nuk e ndiej aspak vend te huaj ketu ku jetoj, perkundrazi. dhe kur vjen qe femije, integrimi eshte shume me i lehte, edhe per faktin se ke familjen qe mendon per ty per sa i perket gjerave kryesore. nese do kisha ardhur ketu ne moshe te rritur, ndoshta do e kisha patur me te veshtire pershtatjen ne fillim...

hurtlocker

Valoris scriptorum
kudo ndihem shkelqyeshem me perjashtim te shqiperise, komb bytharesh, llapazanesh, te ligjesh neshpirt, te devijuar menderisht e me nje mendesi interesaxhie qe do bente te skuqej nga turpi prostituten me te regjur te caracas....

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
Posi meqë thua kudo ,ateherë do doje të jetoje në Libi , Afrikë e Afganistan?! He , se ka edhe me keq se kaq se e bëre tragjike.

hurtlocker

Valoris scriptorum
Posi meqë thua kudo ,ateherë do doje të jetoje në Libi , Afrikë e Afganistan?! He , se ka edhe me keq se kaq se e bëre tragjike.
kam jetuar ne afganistan... ne afrike adhuroj kenian, botswana mozambikun dhe afriken e jugut. ok me zure ngusht...libia eshte shit ngado ta marresh.

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
kam jetuar ne afganistan... ne afrike adhuroj kenian, botswana mozambikun dhe afriken e jugut. ok me zure ngusht...libia eshte shit ngado ta marresh.

Janë dy gjëra të kundërta mendoj, të adhurosh një vend dhe të jesh i përfshire në jetësen e tij , duke filluar nga ana ekonomike , sociale. Edhe Shqipëria ka vende fantastike , të adhurueshme deri në pangopësi. Nuk dua të të hedh poshtë mendimin tënd në lidhje me atë çfarë nuk shkon në Shqipëri pasiqe po e 'vuajmë' çdo ditë mbi kurriz padrejtësine , por fundja asnjë kohë nuk ka qenë e lehtë deri në momentin që ka përfunduar prandaj duhet kryer edhe ky stad tranzicioni.

Kjo është temë tjetër dhe mjaft e diskutueshme , nuk do e mbyllja me kaq , por le ti lë hapësire mbresave , ideve që kanë njerëzit që jetojne jashte. Ju , mund të na tregoni gjithashtu.

Lisa

Moderator
Anëtar i Shtabit
kudo ndihem shkelqyeshem me perjashtim te shqiperise, komb bytharesh, llapazanesh, te ligjesh neshpirt, te devijuar menderisht e me nje mendesi interesaxhie qe do bente te skuqej nga turpi prostituten me te regjur te caracas....
Ncnc...me fal por me keto qe paske shprehur merr shkas nga ' personi juaj'??Sps une si SHQIPTARE qe jam sti pranoj keto mendime apo idera hipoteza me mire..;)
Te gjithe tashme pothujse kemi pare boten..me thuaj ckane ata me shume se ne ??Aw po jane me te zhvilluar per tu degraduar si shoqeri..:D
Nderin respektin rregullin qe e ka nje familje Shqiptare rrall e gjen ne 'BOTE' ...;)

hurtlocker

Valoris scriptorum
Ncnc...me fal por me keto qe paske shprehur merr shkas nga ' personi juaj'??Sps une si SHQIPTARE qe jam sti pranoj keto mendime apo idera hipoteza me mire..;)
Te gjithe tashme pothujse kemi pare boten..me thuaj ckane ata me shume se ne ??Aw po jane me te zhvilluar per tu degraduar si shoqeri..:D
Nderin respektin rregullin qe e ka nje familje Shqiptare rrall e gjen ne 'BOTE' ...;)

zonje....do doja te kishit te drejte... por... kush jam un te jap mend.
e vendosim keshtu, ate dit qe ne shqiperi te emsojm (te mesojm po fus dhe veten) qe ne vija te bardhe me semafor jeshil te respektojm nje grua me dy femij per dore, ate dite sdo jem me kritik per vendin tim.

Balahk

Locus omnem
e vendosim keshtu, ate dit qe ne shqiperi te emsojm (te mesojm po fus dhe veten) qe ne vija te bardhe me semafor jeshil te respektojm nje grua me dy femij per dore, ate dite sdo jem me kritik per vendin tim.
Eshte zonjush.
Meso termat e te drejtuarit ne shqip te pakten..

hurtlocker

Valoris scriptorum
Janë dy gjëra të kundërta mendoj, të adhurosh një vend dhe të jesh i përfshire në jetësen e tij , duke filluar nga ana ekonomike , sociale. Edhe Shqipëria ka vende fantastike , të adhurueshme deri në pangopësi. Nuk dua të të hedh poshtë mendimin tënd në lidhje me atë çfarë nuk shkon në Shqipëri pasiqe po e 'vuajmë' çdo ditë mbi kurriz padrejtësine , por fundja asnjë kohë nuk ka qenë e lehtë deri në momentin që ka përfunduar prandaj duhet kryer edhe ky stad tranzicioni.

Kjo është temë tjetër dhe mjaft e diskutueshme , nuk do e mbyllja me kaq , por le ti lë hapësire mbresave , ideve që kanë njerëzit që jetojne jashte. Ju , mund të na tregoni gjithashtu.
absolutisht qe shqiperia ka vende fantastike. absolutisht qe te marr nje nga nje ne shqipet jemi nder njerezit me te mir ne bot. puna eshte 2 bejm rremuj e 3 jemi turme.... un jam ne nje moshe dhe me nje lodhje te caktuar qe i jap shum rendesi anes sociale, komunitare. ne sdim te respektojm. un spo them se jam me i mire. natyrisht dy jav qe te merr malli e kthehesh e adhuron...por....

hurtlocker

Valoris scriptorum
Eshte zonjush,meso termat e te drejtuarit ne shqip te pakten..
o figur...si kam pas pre kerthizen me e dit ca asht beqare apo e martume. dhe ne gjuhen shqipe kur sjke siguri per gjendjen civile, drejtohesh me zonje si forma me solemne dhe respektuese. ... kshu pra zoti balosh....uli puplat e fol si njeri ose kris qafen e mos u perziej.

katsune

cherry blossom

ashtu si dhe rregullat baze te miresjelljes, se bashku me dy fjalet magjike "te lutem" dhe "faleminderit"...