Shtepia e Labeve.....

Ergler

Primus registratum
Re: Shtepia e Labeve.....

Fantazia mos jua ver veshin atyre qe kendojne duke i rene kazanit me shkop si ne Afrike,ose atyre qe dine me kendu kengen ''Bubulline tek shkomi Kavojes''Kur degjojme ata dhe perfytyrojme brekushet e tyre me shtratin ne fund te kembeve ne na vjen per te dh....
Strofa e kenges ''Xinxerfilja'' eshte refreni i saj dhe nuk ka asnje perpunim,por eshte shqeto pa sheqer,ashtu sic e kendon fshati i Armenit.Po shtoj edhe une dicka:

Te degjoja kur ja merrje
Kenges me shoqet e tua
Ne ato nete te embla vere
s'te shkonte kenga pa mua
Xinxerfile,xinxerfile......
Thellez na erdhi behari
hajt te mbledhim lule mali
mali jone ka lule shume
thellez qe kendon mbi gure etj
Kengen mund ta shkruaj te plote me vone,se tani jam pak pa qef /pf/images/graemlins/smash.gif

blendiys

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
me behet qefi qe po e nxjerrin koken keta leberit e forumit ketu, pasi shumica e tyre nuk kane qef te shkruajne. Ti blendi do beje mire te na shkruaje ndonje kenge apo varg te krahines tende i pari

[/ QUOTE ]
Eshte vertete per te ardhur keq, por asnjehere nuk kam pas qene i dhene pas muzikes popullore, cilado krahine.
/pf/images/graemlins/shrug.gif
Mbaj mend qe gjyshja me ka pas kenduar pjse nga ato qe Elektricisti ka vendosur pak me poshte, por vargjet i kam te turbullta ne mendje.

Ergler

Primus registratum

Me falni ju leber e laberesha qe nga nervozizmi shkrova dy here.Une prekem shume kur dikush bene vleresime te tilla.Po na preke sulmi jone eshte i ashper si vete temperamenti jone.S'te pelqejne ?Ik shiko ato qe nuk t'i sjellin zorret ne gryke.Na lere te qete ne qe i pelqejme.OK!

Ergler

Primus registratum

Bonzhu mesje!Rendesi ka qe je lab dhe nuk te vijne zorret ne gryke.Ne vlonjatet nuk i kemi shume qef ata leber qe banojne ne tirane dhe na canin ..... me ato me jahu -t e tyre kur vinin ne vere per plazh.

pinkparadise

Forumium maestatis

noj gjo kunder atyre qe kan ca origjina labesh edhe qe jetojne ne tirane ????
jo per gjo por jam gati per luft /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ergler

Primus registratum

Me juve kurre,por luften nqse do ta benim jo me plumba por me cokolata.

Daniel H

Primus registratum

Bobo sa gjaknxehte qe je more llako, s'e mbake shakane fare? /pf/images/graemlins/laugh.gif
Sa te larte e paske dozen e vetvleresimit uor ti? /pf/images/graemlins/laugh.gif
Sa per info dhe Fantan s'e kemi labe mgjse e pelqen gurren tone. /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

Ergler

Primus registratum

Boss ti e di qe ne nuk te falim se i till je edhe vete.E pe se cfare paralajmerimi me beri pink.Labet jane te urte per te gjykuar dhe trima kur vjen puna.Ne jemi i vetmi qytet qe pulsi jone rreh me pulsin e atdheut ne momente te veshtira.
Faleminderitplako,por ndofta ka pak nga gjaku jone.Nje Hasian me tha njeher se a mund t'ja gjeja kengen ''Janines c'i pane syte''.E pyeta ate pelqen?Po me tha.Ja dhashe kaseten dhe e regjistroi dhe mundohej ta kendonte, por me akcentin verior.Keshtu qe ne duhet te jemi te gezuar qe kemi fansa e jo nga ata qe u vijne zorret tek hunda.
Perqafime1

Daniel H

Primus registratum

Nuk te falim vertete, por dhe aftesine per te kuptuar te tjeret e kemi ama. Dhe Impuls me shaka e ka thene ate, mgjse vertete nuk i pelqen labcja, por kjo s'do te thote qe ne te bejme arrogantin per kete fakt dhe te kalojme ne sharrje ndaj folkut te tyre, sepse kjo eshte gje e rrezikshme.
Muzika eshte e bukur per ate qe arrin ta ndjej, te tjerat pak rendesi kane.
Rrofshin miqte qe na nderojne ne sofren tone, jane kurdohere te mirepritur per aq kohe sa tregohen te sinqerte.

Ergler

Primus registratum

Miku im me bere edhe arrogant.Faleminderit.Por duhet te mesosh nje dicka ,qe nuk duhet te lejosh te te percmojne.Nuk eshte puna tha njeri dikur,se kaloi miu neper mustaqe njeher,por problemi eshte se i behet rruge.Nqse nuk te pelqen se te ze te vjellet largohe se semure keq pastaj.Qylafi do vene simbas kokes miku im. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ruri

Primus registratum

mos e merr kaq seriozisht elektricist ..dhe mua ma vrau veshin ajo me sjell zorret te goja mund ta kishte thene dhe me ndryshe ..fundja nuk mund te detyrosh askend te pelqeje ate qe pelqejme ne...
dhe mua personalisht me pelqejne me sh kenget popullore vlonjate ato qytetaret dmth sesa labcet..tim ate e acaron fakti qe une nuk kam sh qejf te degjoj labce por ja qe nuk i imponohesh dot dikujt

Ergler

Primus registratum

Patjeter,por tregohu dinjitoz,mos u shprh keq duke hedhur helmin.Edhe mua psh nuk me pelqejne disa gjera por nuk shprehem keq per to duke lenduar dike tjeter.Ska gje te keqe moj Ruri.Ju pelqeni perlat e kengeve te jugut sic jane kenget popullore qytetare,qe edhe nqse je i merzitur te bejne me krah te fluturosh.
Ne keto momente jam duke degjuar disa kenge te vjetra qytetare te kenduara nga nje trio e fameshme.Kostandin Thana-Meliha Doda -Reshat Osmani.

ere

Primus registratum

he ckemi ketej? paska plas keq...impuls nuk me pelqeu mua menyra se si u shprehe ..nqs ste pelqejen kenget labe, ok po per te hapurr zorret, avash se mos te del gjuha perjashta...
edhe mua ka disa kenge qe sme pelqejne te krahinave te ndryshme, kur i degjoj thjesht nderroj stacion ose ka raste qe i degjoj dhe mundohem ti kuptoj sadopak por nuk e nenvleresoj. dhe pikerisht ketu e gjete per te fol ashtu ku une kam hap temen per te kujtuar sadopak kulturen labe...me mire mos u fut ne kte teme se mos te hapen zorret me keq...

Ergler

Primus registratum

Po kendoj dy vargje te nje kenge labe:

Mushkrite me jane thare
Per nje vajze qe S'kamte pare.....

Nuk e di se si mu kujtuan keto dy vargje .......

Ergler

Primus registratum

Ne jug te Shqiperise buze lumit Vjosa ndodhet nje qytet i vogel rreze nje mali i cil quhet Tepelene.Ky qytet ka nxjerre burra te medhenj si A P Tepeiena,por edhe disa kengetar virtuoze te cilet ta ka enda ti degjosh.Ja njera prej ketyre perlave:

Te erdha papritur
te gjeta mbeshtetur
Sa me qenke ligur moj
Sa me qenke tretur

Pse me rri menjane?
me goje te qepur
Sa me qenke ligur moj
sa me qenke tretur

C'u be syri bukur?
dhe e shkreta vetull
sa me qenke ligur moj
sa me qenke tretur

Tregoi bandillit
c'merak te ka mbetur
sa me qenke ligur moj
sa me qenke tretur /pf/images/graemlins/angel.gif /pf/images/graemlins/rockband.gif

true confidental

Forumium maestatis

Looooooool, ky qenka jo reagim, por mbireagim …sidoqofte mua s'arin te me prek asicik ne seder /pf/images/graemlins/laugh.gif......
Fakt ... cuditerisht qe me zen makina nga kenget labe ……dhe ai ngaterimi zoreve eshte mese real /pf/images/graemlins/laugh.gif
Ne lidhje me muziken ska kushte .......askush seshte I detyruar ta pelqeje nje stil te caktuar vetem sepse e pelqejne te tjeret ……edhe rrymat muzikore prandaj jane kaq te shumta ………varet cfare emocione te zgjojne ...sic zgjon ke ju muzika labe.....mua nuk arin te me zgjoje asnje ndjenje ....
Me then te drejten skam asgje me labet se jam icik si labe vet .....vetem qe jam zbut me kalimin e kohes e nuk i shoh me gjerat bardh i zi si disa ketu, por shumengjyreshe ....
Hmm...tema mbetet interesante gjithsesi ....pershendetje folks dhe sorry per nderhyrjen /pf/images/graemlins/tipsy.gif

Ergler

Primus registratum

Shume mire,ImPuLs por menyra jote te shprehurit nuk eshte e kendeshme.Nuk te detyron njeri ta pelqesh nje muzike te caktuar dhe nuk ke te drejt qe te vjellesh helmin tend ketu.Kur te te bie rruga ketej mbaje koken menjane se mos te kokolepsen zorret.Xhamaikanet megjithese nje popull i asimiluar mundohen t,ju lene trashegim pasardhesve te tyre menyren e te kenduarit,te veshjes etj.Dikush eshte i asimiluar plotesisht pune e tij,por prap thuhet se gjaku nuk behet uje. /pf/images/graemlins/rockband.gif

Ergler

Primus registratum

Nje shok i imi me ka treguar nje ngjarje per nje grup lab te Himares dhe une po jua tregoj juve leber dhe labe dhe kushdo ka qef ta dij.
Ne vitet '30 te shekullit te kaluar,nje djal himariot i cmendur pas kengeve labe kishte krijuar nje grup bilbilash.Vete ishte autori dhe marresi i ketyre kengeve perla.Emri i tij ish Neco Muka.Necoja vendosi qe keto kenge t'i regjistronte qe mos te vdisnin kurre.Shiti gjithe tokat e tij me ullinj e portokalle dhe me paret e kesaj pasurie shkoi bashke me grupin ne Paris,per te regjistruar kenget e grupit ne disqe gramafoni.Cdo dite regjistronte kenget dhe ne kohen e pushimit shkonin ne nje klub ku hanin dicka dhe pinin ndonje kafe.Nje dite i thone kafexhiut se a mund te kendojme ne klubin tuaj.Po u thote ai mundeni. /pf/images/graemlins/cool.gif
Dhe grupi i bilbilave himariot ja mori nje kenge melankolike e cila i pelqeu kafexhiut dhe shume frengjeve.Klubi rrinte plot me njerez dhe kafexhiut ju rrit xhiroja shume.Nje dite u tha djemeve se tani e tutje gjithcka per ju eshte falas.Nje studente shqipetare studionte ato kohe ne Paris dhe kish degjuar per bilbilat dhe shkoi t'i takonte.Mbasi i takoi ju lut qe edhe ajo te kendonte baske me ta,sepse edhe ajo e kishte zerin te kristalte dhe te bukur.Ata e pranuan dhe vogelushja me ze bilbili kendoi se bashku me djemte. /pf/images/graemlins/cool.gif
Mbasi mbaruan regjistrimet e kengeve djemte e Himares u kthyen ne vendlindje.Po ate vite Necoja u semur nga kanceri ne gryke dhe doktoret i thane se jeta e tij ishte e shkurter.Necoja u merzit me shume se nuk do te kendonte dot me me shoket e tij.Ne veren e atij viti vajza u kthye per pushime ne Shqiperi.Atje ne Paris ja kishte marre mendjen dhe zemren djaloshi himariot,por nuk i kishte shprehur asgje bukuroshes me ze bilbili.Vogelushja vendosi ta vizitonte mikun e saj ne Himaren e tij te bukur.Ne Vlore vogelushja gjeti nje makine e cila e coi ate ne Himare.Atje pyeti se ku e kishte shtepine Necoja(C=CH).I thane eshte ajo shtepia tek shkembi mbi det.Shkoi atje ,por cte shihte.Shoket e Necos po i rrinin rreth shtratit te tij mbi tarrace,poshte nje pjergulle me rrush duke qare.Mbasi e perqafoi ate dhe djemte e tjere e mori vesh dhe ajo filloi te qante baske me ta. /pf/images/graemlins/cool.gif
Njeri nga djemte i thote Necos se duhet te kendojme nje kenge per vajzen ashtu si di ti vete.Necoja ju thote se une nuk mundem por do t'ju them vargjet e kenges.
Menjehere Necoja thuri vargjet e nje kenge aty per aty dhe kenga ishte vertete e bukur dhe prekese.Ja disa nga fjalet e saj;

Do kendoj po me dhemb grika
Moj neperka pika-pika
Me vrave te rafte pika
Moj neperka pika -pika etc qe nuk me kujtohen.

Kush ishte kjo vajze do te thoni ju.Ajo ishte kengetarja e talentuar me ze bilbili Tefta Tashko Koco.Ndonje himariot qe e lexon kete tregim le te me korigjoj mua nqse jam gabim.
Historianet e veprave te Enverit thone qe ajo eshte njohur me dullen ne paris,por kjo nuk eshte e vertete,sepse ai aventurier ka qene ne Montpelje dhe shume pak ne Paris.
Sic ma thane edhe une jua thashe.Shoku im ishte gazetar dhe qemtues i ngjarjeve per Bregdetin.Emri i tij eshte Arqile Jovani nga Piluri i Lefter Cipes,autor i kengeve te grupit lab te pilurit. /pf/images/graemlins/cool.gif /pf/images/graemlins/cool.gif /pf/images/graemlins/cool.gif /pf/images/graemlins/cool.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

hera e pare qe e degjoj kete histori ... /pf/images/graemlins/smile.gif
/pf/images/graemlins/thumbsup.gif

Blendi

Primus registratum

pinku, nuk je labe ti mi dreq jo..(?)

Shume e bukur ishte, me nje kolone zanore puro polifonike do behej alamet filmi me 6 seri /pf/images/graemlins/laugh.gif "Përgjithmonë Neço". Nashti do ju tregoja une ate historine me lebrit e me lalucet, qe kur vajten 20 vjete me pas ndeshen djemte e tyre, por me duket se e dini te gjithe.

Ec atu Tepelena/Vlora, laberia i ka falur vendit jo vetem trima por edhe bilbila.