Shqiptari më i mençur në histori

Gerald_LSU

Primus registratum
Re: Shqiptari më i mençur në histori

Ndoshta jo me te zgjuarit, por pa dyshim nga me te zgjuarit kane qene stergjyshat e mij: Gjergj Pekmezi nga ana e babait dhe Naim, Abdyl & Mit'hat Frasheri nga nena.

Goca

Primus registratum

Fillimisht postuar nga xhoni:
[qb] E dinte se ne sjena mesu me demokraci.Demokracia na nxjerr nga mendte,dhe keshtu ndodhi vertet.
Ai qeni qe eshte mesuar te qendroje lidhur nuk duhet zgidh,se turret si i terbuar dhe s'di ca ben.Keshtu jemi dhe ne.
[/qb]
Po pse , ti mendon qe ajo qe ka jetuar Shqiperia keto 13 vitet e fundit mund te quhet demokraci?!

njemijeenjeenjedite

Primus registratum

ahmet zogu ka bere shtetin e pare shqiptar,koha ka qene e tille lexova me siper se tergtaret shqiptar ne kohe e zogut shkonin kudo neper forume nderkombetare e pershendes shkrusin
eshte e vertete plotesisht sepse me pashaporten e kohes se zogut shkoje ne te tere boten pa vize po ne kohen edulles po ne kohen e sales po ne kohen fatosit gomone =mort te gjithe e kane provuar.
ju lutem mos lexoni me syzet e kerkujt po shifni fakte dhe dokumenta.

babi

Primus registratum

Te nderuar kolege AF-ista mos u lodhni kot, shqiptari me i mençur nuk ka dale akoma ne drite - perndryshe nuk do ishim keshtu siç jemi!

:eek: une nderkohe po mbreh shikimin se mos e shof :eek:

jim_albanian_morrison

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Militanti:
[qb] hamza kastrioti nuk ka qene ashtu, siç e kemi pare ne filmin ideologjik te enverit. aj as nuk ka qene ashtu siç e kemi mesuar ne histori.
çeshtja e hamza kastriotit ka qene nje epilog si ne jeten e enverit kur vret aj vellajn e nexhmies, sepse e kishte tradhetuar ky i fundit enverin ca here.
keshtu qe nuk duhej te them se hamza ka qene tradhetar, sepse enveri me ideologjine e tij e ka bere ate tradhetar. [/qb]
do te doja te shtoja qe skenderbeu e ka ulur ne nje fare menyre hamzain duke mos ja dhene atij komanden ne luften e beratit por nipit te vete qe ishte vetem 17 vjec.

Goca

Primus registratum

Fillimisht postuar nga imagine:
[qb] mos harro se kur enveri mori pushtetin shqiperia ishte 70 perqind mocale, dhe se analfabetizmi ishte ne kulm dhe se s'kishte as spitale as fabrika as elektricitet...
pjesa tjeter e botes nuk ishte ne kete gjendje mos ja fut kot
po eshte shume kollaj te hedhesh poshte te mirat dhe te permendesh e te ekzagjerosh gabimet...
per mua ai eshte nje nga me te zgjuarit ne historine tone dhe merreni si te doni tani [/qb]
jo mer , si te harroj une qe gjysherit e mi kishin nje shtepi perdhese gjate kohes se luftes, kurse pas saj Enveri i dergoi ne internim. Si te harroj une qe qe perpara, njerezit s`dinim shkrim e lexim, ndersa me pas Enveri i mesoi ti lexonin fjalet vetem me nje kuptim, duke i rrudhosur trurin e duke i ndrydhur aftesite intelektuale te me te zgjuarve te kombit.nuk mohohen dot keto gjera jo , mire e ke ti. Eshte nje nder me te mencurit Enveri! Domosdo, perderisa te fuste ne burg po te degjoje pak muzike te huaj, ndersa vete porosiste disqe me muzike kishtare ti vinin nga Franca. Harxhonte edhe 195 dollare per Zarathustren. I zgjuar ishte! Duhet mencuri per te sjelle verdalle nje popull ne fakt. Per ta bere ate pre te koncepteve e per te mohuar familjaret e tyre per hir te idealeve te partise.

Brezit tone Enveri s`i ka bere asgje, por mua me vjen keq per ata te cilet u robtuan ne te kaluaren e humben nje jete te tere ne sherbim te nje njeriu si puna e tij. Me vjen keq per ata qe u futen burgjeve per hir te lirise se opinionit. Me vjen keq per ata qe u perndoqen padrejtesisht. Une s`po them ta zhdukim figuren e tij nga historia, por ama ta vendosesh ne figurat e mencura te nje kombi, eshte budallek. S`po flitet ketu per zgjursi personale, si individ. Me siguri ai nuk ishte budalla... Po flasim per mencuri historike te nje burri shteti...
Per mua ai s`beri asgje te vecante e asgje per t`ju thurur lavde. Ndertimi i spitaleve nuk tregon mencuri e as me teper tharja e kenetave. Megjithate ja leme historianeve te merren me studime serioze e te arrijne ne konkluzionet e duhura per kete personazh te historise se Shqiperise.

Isdca

Primus registratum

Posht Zogu.
Shiti Shqiperine per te ardhur ne pushtet. Mencuri te madhe paska dashur. U be vegel e serbit per interesa vetjake. E vetmja gje qe mund ta quash eshte Egoist.

babi

Primus registratum

Kam nje propozim, duke u nisur nga cfare jane thene ne kete teme.

Me sa kuptoj une ketu shtrohet nje pyetje, qe sipas secilit kush eshte shqiptari me i mencur.

Athere le te themi vetem kete gje - pa e komentuar dhe pa e arsyetuar, dhe ne fund te shikojme se sipas anetareve te AF-se kush del si shqiptari me i mencur ne renditjen e emrave te permendur.

A mund te gjej mirekuptimin tuaj qe kjo teme te dali ne nje konkluzion?

:book:

Xhaferr

Primus registratum

Fillimisht postuar nga drenicaku:
[qb] Nuk e kuptoi si mbroni dhe i quani njerzit me te menqur e me te mire ne historin e Shqiperis dy persona qe beren qmos ne kurriz te popullit shqiptar.
Zogu, i fali pjesen e Ohrit Maqedonis per ti ndihmuar te fitoi pushtetin kunder Nolit, e Enveri vrau cdo njerin qe kishte ide te kunderta me te tina.
e ju akoma i doni ata????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! [/qb]
o vlla, ktu nuk flitet kush ka qene me i miri, po me i zgjuari. qe ka vrare njerez as diskutohet, armiqet vriten.

Flamuri

Primus registratum

Per ti dhane pergjigjeje adekuate temes ne fjale eshte shume veshtire,kur themi se eshte veshtire ateher duhet sote te kuptojme drejte dhe pa paragjykime nostolgjike per kohen e shkuar apo me mir te themi per kohen e humbur,dhe vetevetiu me vie verdalle ne koke se cila figure politike ne vallen tone lozi gabimishte e ne jemi aty ku jemi sote,rane shume fatekeqesi mbi poullin tone qe eshte veshtir ti numroshe Heronjet tane duke filluar nga Gjergji i yne i madhe e deri .....etj.
Por cilet ishin ata personalitet qe ne tavolinen diplomatike beri perpjekje per mos tkurrjen e tokave tona qe sote fatkeqesisht jane te aneksuara ne pese shtete.Dikushe do te me thote se ky apo ai peri kete apo ate,une do ti theme se te gjitha perpjekjet diplomatike kane deshtuar duke na injoruar cdo here.Heronje kishim dhe do te kemi gjithmon sepse ajo buron nga populli nga njerzit e sakrifices,por palitika e jone eshte baraz me nje zero.Kerkoj falje dhe mirkuptim nese e kame lenduar ndokend qe ka me te vertet sepse une jame vetem nje individ dhe ky eshte mendim individual.Nga Flamuri-Vetem Shqiperia e Ribashkuar eshte mencuri coft individuale coft kolektive.

Uran

Forumium praecox

Shqipetari me i mencur ne histori eshte Ahmet Zogu (pa marre parasysh se cka ende lehin gjenerata e Enver Hoxhes), gjate kohes se te cilit Shqiperia per here te pare konsiderohej dhe funksiononte si shtet i vertete Europjan.
Pas tij duhet te vije: "Walking Ecyclopedia"-Faik Konica.
Edhe Enver Hoxha ka qene bukur i qim nëne.

RAUL

Primus registratum

une nuk mendoj qe shqiperia ka pas ndonjeher ndonje njeri te zgjuar per histori,neqofse shqiperia do kishte pasur,ne nuk do te ishim ne kete gjendje qe jemi sot.. /pf/images/graemlins/frown.gif

OROSHI

Primus registratum

Raul,njerez te zgjuar ka pas shqiperia,por kane qene ne minorence,pastaj mos harroni njerezit e thjeshte qe kane thene fjale te "medhaja",nje nga keto ka qene edhe PAL VATA kur u tha aksionisteve"shkoshi e ardhshi si Shkurta ime" :lol: :lol: :lol:

Uran

Forumium praecox

nga RAUL
Shkruajtur më 19 Qershor, 2004 02:33
--------------------------------------------------------------------------------
une nuk mendoj qe shqiperia ka pas ndonjeher ndonje njeri te zgjuar per histori,neqofse shqiperia do kishte pasur,ne nuk do te ishim ne kete gjendje qe jemi sot..

--------------------
Shqipetaret me te mencur pergjate historise tone kane qene njerez te shkolluar ne Perendim dhe Turqi (duke pase parasyh qe Tuqia ka qene super-fuqi). Por, fatkeqesisht keta njerez thuajse asnjehere nuk kane gezuar vemendjen dhe mirenjohjet e populllit te tyre.

Njerez te ketij kalibri, ne nje periode te kohes u perzune nga vendi, e ne tjetren periode u injoruan, dikriminuan e intelekti i tyre u perdhunua. Kemi edhe shume e shume fakte te ekzekutimit te ketij soji.
Ne forum e pashe nje seksion me titullin:"Jemi perendimore apo oriental"?. Mendoj se ne duhet ta pyesim vehten: Jemi Perendimor apo Lindor?, meqe komunizmi,elementet e kultures orientale i ka zhdukur bukur shume.
Komunizmi na ka lene shume gjera pozitive por ne anen,demi me i madhi qe i eshte bere Shqiperise eshte kthimi drejt Lindjes dhe armiqesia me Perendimin.

Thus_I_spoke...

Primus registratum

shqiptaret me te mencur nder kohra kane qene dhe mbeten "CLC" -te

1. Camet /pf/images/graemlins/laugh.gif
2. Labet /pf/images/graemlins/laugh.gif
3. Cobenjte /pf/images/graemlins/laugh.gif

:thumbsup: :rockband: :rockband:

alinos

Forumium maestatis

pffffffffffff