Shqiptari më i mençur në histori
Sipas mendimit tim, është pa kurrëfarë dyshimesh Ismail Kadare...
Sipas mendimit tim, është pa kurrëfarë dyshimesh Ismail Kadare...
Po pse , ti mendon qe ajo qe ka jetuar Shqiperia keto 13 vitet e fundit mund te quhet demokraci?!Fillimisht postuar nga xhoni:
[qb] E dinte se ne sjena mesu me demokraci.Demokracia na nxjerr nga mendte,dhe keshtu ndodhi vertet.
Ai qeni qe eshte mesuar te qendroje lidhur nuk duhet zgidh,se turret si i terbuar dhe s'di ca ben.Keshtu jemi dhe ne.
[/qb]
do te doja te shtoja qe skenderbeu e ka ulur ne nje fare menyre hamzain duke mos ja dhene atij komanden ne luften e beratit por nipit te vete qe ishte vetem 17 vjec.Fillimisht postuar nga Militanti:
[qb] hamza kastrioti nuk ka qene ashtu, siç e kemi pare ne filmin ideologjik te enverit. aj as nuk ka qene ashtu siç e kemi mesuar ne histori.
çeshtja e hamza kastriotit ka qene nje epilog si ne jeten e enverit kur vret aj vellajn e nexhmies, sepse e kishte tradhetuar ky i fundit enverin ca here.
keshtu qe nuk duhej te them se hamza ka qene tradhetar, sepse enveri me ideologjine e tij e ka bere ate tradhetar. [/qb]
jo mer , si te harroj une qe gjysherit e mi kishin nje shtepi perdhese gjate kohes se luftes, kurse pas saj Enveri i dergoi ne internim. Si te harroj une qe qe perpara, njerezit s`dinim shkrim e lexim, ndersa me pas Enveri i mesoi ti lexonin fjalet vetem me nje kuptim, duke i rrudhosur trurin e duke i ndrydhur aftesite intelektuale te me te zgjuarve te kombit.nuk mohohen dot keto gjera jo , mire e ke ti. Eshte nje nder me te mencurit Enveri! Domosdo, perderisa te fuste ne burg po te degjoje pak muzike te huaj, ndersa vete porosiste disqe me muzike kishtare ti vinin nga Franca. Harxhonte edhe 195 dollare per Zarathustren. I zgjuar ishte! Duhet mencuri per te sjelle verdalle nje popull ne fakt. Per ta bere ate pre te koncepteve e per te mohuar familjaret e tyre per hir te idealeve te partise.Fillimisht postuar nga imagine:
[qb] mos harro se kur enveri mori pushtetin shqiperia ishte 70 perqind mocale, dhe se analfabetizmi ishte ne kulm dhe se s'kishte as spitale as fabrika as elektricitet...
pjesa tjeter e botes nuk ishte ne kete gjendje mos ja fut kot
po eshte shume kollaj te hedhesh poshte te mirat dhe te permendesh e te ekzagjerosh gabimet...
per mua ai eshte nje nga me te zgjuarit ne historine tone dhe merreni si te doni tani [/qb]
o vlla, ktu nuk flitet kush ka qene me i miri, po me i zgjuari. qe ka vrare njerez as diskutohet, armiqet vriten.Fillimisht postuar nga drenicaku:
[qb] Nuk e kuptoi si mbroni dhe i quani njerzit me te menqur e me te mire ne historin e Shqiperis dy persona qe beren qmos ne kurriz te popullit shqiptar.
Zogu, i fali pjesen e Ohrit Maqedonis per ti ndihmuar te fitoi pushtetin kunder Nolit, e Enveri vrau cdo njerin qe kishte ide te kunderta me te tina.
e ju akoma i doni ata????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! [/qb]
Shqipetaret me te mencur pergjate historise tone kane qene njerez te shkolluar ne Perendim dhe Turqi (duke pase parasyh qe Tuqia ka qene super-fuqi). Por, fatkeqesisht keta njerez thuajse asnjehere nuk kane gezuar vemendjen dhe mirenjohjet e populllit te tyre.nga RAUL
Shkruajtur më 19 Qershor, 2004 02:33
--------------------------------------------------------------------------------
une nuk mendoj qe shqiperia ka pas ndonjeher ndonje njeri te zgjuar per histori,neqofse shqiperia do kishte pasur,ne nuk do te ishim ne kete gjendje qe jemi sot..
--------------------