Shqiptari më i mençur në histori

koppertoni

Primus registratum
Re: Shqiptari më i mençur në histori

Fillimisht postuar nga Demetrio Scutari:
[qb] Sipas mendimit tim, është pa kurrëfarë dyshimesh Ismail Kadare... [/qb]
Pfftt Malua.
Po gjyshi im Aqifi?
Ne kohen kur gomeret ishin i vetmi mjet transporti gjyshi im rregullonte kopertonat e bicikletes.

disku

UNI

Zogu I (jo ky i forumit)
I boni florite e shqiperise shesh /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

pa dyshim SKENDERBEU, duke mos preferuar nje karriere te ndritur prane sulltanit, ai I THA VETES SHQIPTAR (zgjodhi). u lidh me NE per te mos u zgjidh me kurre. historia jone fillon prej TIJ e vazhdon po prej TIJ.
ai mbetet dhe sot I VETMI SIMBOL i bashkimit kombetar shqiptar.

tani une pyes, a nuk eshte mençuri ZGJEDHJA e TIJ. nje popull qe te nderon PERJETESISHT, nga nje lavdi efemere ne nje popull e fuqi te madhe si turqia e kohes. kush e ben sot KET. asnje!

kot nuk thone; me mire i pari ne fshat se i dyti ne qytet. vleresimi dhe zbatimi kesaj dogme eshte per mua mençuria me e madhe. mbi toke vleresohet vetem PAVDEKESIA, te gjithe ata qe dine te mosvdesin kurre, jane padyshim me te mençmit e dynjase.

ps; ne akoma nuk mund ta dime deri kur do ti rrezistoje kohes Kadareja, njeriu me i shquar shqiptar i diteve tona.

mostro

Putraku

Per mua mbreti Zog ka qene nji nga shqipetaret me te mecur dhe nji nga figurat me te ndritura.
Para pak kohesh rai1 ka trasmetuar nji emision per shqiperine,dhe periudha qe te linte per te deshiruar ka qene ajo e mbreterise.Arritjet e qeverrisjes se tij ishin per tu admiruar,duke nisur qe nga arkitektura dhe urbanizimi i disa qyteteve.Civilizimi i nje popullsie qe me vjen shume keq ta shpreh por shume shume te prapambetur.Me ka ardhur shume keq kur shikoja se si mjeket italian neper tenda,vizitonin popullsin e tiranes,katandisur si jo me keq...Kurse baze nga me te ndryshme ne sherbim te civilizimit.
Martesa e tij beri te mundur njohjen e shtetit shqipetar ne te gjithe europen.
Iden dhe kulturen e biznesit,ivestimentet e kompanive te huaja,rimekembjen e ekonomise...
Marreveshjet me universitetet me te njohura ne europe per shkollimin e studentave shqipetare....

zog

Primus registratum

flm, flm /pf/images/graemlins/laugh.gif

DFV

Primus registratum

Per mendimin tim i madhi Fan Noli eshte shqiptari me i mencur ne historin tone.

genti

Primus registratum

Pema e mire duket nga frutat qe jep!
Enveri erdhi ne pushtet me ndihmen e serbeve dhe per nje kohe shume te gjate ka qene mashe ne doren e tyre, ndoshta ju kujtohet emri i Miladin Popovicit bashkpunetorit te ngusht te Enverit.
Dhe Enveri beri ate qe nje pjese e vogel e popullsise dominoi mbi nje pjese shume te madhe dhe ka lene pasoja qe ne jemi duke i vuajtur edhe sote e kesaj dite, po te kish qene i zoti dhe i zgjuar Enveri ne do te kishim trasheguar dicka nga nje qeverisje 45 vjecare e nje shteti sovran.

Per sa i perket Ahmet Zogut eshte e vertete qe formoi shtetin e pare shqipetar dhe pati nje rritje aq te shpejte te standartit te jeteses saqe e beri monedhen tone te konvertohej ne te gjitha bankat e evropes dhe beri nje reformim te ushtrise dhe rendit policor, populli filloj te arsimohej etj etj.
Me pak fjale formoi nje shtet model dhe te suksesshem per ate perjudhe kohe.
Formuloi gjithashtu nje kushtetute shume te mire dhe te pershtatshme per mentalitetin tone, ndryshe nga Noli i cili mori si shembull Ameriken shembull ky qe nuk mund te zbatohej kurrsesi ne vendin tone sepse sic e dime mire cdo kushtetute i pershtetet mentalitetit dhe natyres se vete popullit.

Per mendimin tim ne po shohim te nevojshme cdo dite e me shume ardhjen ne pushtet te nje sovrani i cili do tu jepte nje rrjedhe tjeter ngjarjeve ne vendin tone ku mungon nje alternative dhe popullit i ka humbur besimi te cdo parti dhe politikani ku rinia jone e shikon te ardhmen e tyre te zymte, ku studentet tane me diploma ne xhep presin para dyerve te ambasadave per viza...

Xhaferr

Primus registratum

Fillimisht postuar nga xhinO:
[qb] Pema e mire duket nga frutat qe jep!
Enveri erdhi ne pushtet me ndihmen e serbeve dhe per nje kohe shume te gjate ka qene mashe ne doren e tyre, ndoshta ju kujtohet emri i Miladin Popovicit bashkpunetorit te ngusht te Enverit.
Dhe Enveri beri ate qe nje pjese e vogel e popullsise dominoi mbi nje pjese shume te madhe dhe ka lene pasoja qe ne jemi duke i vuajtur edhe sote e kesaj dite, po te kish qene i zoti dhe i zgjuar Enveri ne do te kishim trasheguar dicka nga nje qeverisje 45 vjecare e nje shteti sovran.

Per sa i perket Ahmet Zogut eshte e vertete qe formoi shtetin e pare shqipetar dhe pati nje rritje aq te shpejte te standartit te jeteses saqe e beri monedhen tone te konvertohej ne te gjitha bankat e evropes dhe beri nje reformim te ushtrise dhe rendit policor, populli filloj te arsimohej etj etj.
Me pak fjale formoi nje shtet model dhe te suksesshem per ate perjudhe kohe.
Formuloi gjithashtu nje kushtetute shume te mire dhe te pershtatshme per mentalitetin tone, ndryshe nga Noli i cili mori si shembull Ameriken shembull ky qe nuk mund te zbatohej kurrsesi ne vendin tone sepse sic e dime mire cdo kushtetute i pershtetet mentalitetit dhe natyres se vete popullit.

Per mendimin tim ne po shohim te nevojshme cdo dite e me shume ardhjen ne pushtet te nje sovrani i cili do tu jepte nje rrjedhe tjeter ngjarjeve ne vendin tone ku mungon nje alternative dhe popullit i ka humbur besimi te cdo parti dhe politikani ku rinia jone e shikon te ardhmen e tyre te zymte, ku studentet tane me diploma ne xhep presin para dyerve te ambasadave per viza... [/qb]
Nga enveri kemi trasheguar shendetesi falas, spitale, shkolla, universitete, librari, hekurudhe, rruge, fabrika, ushtri, polici, mos harrojm dhe stadiume. Mesiguri qe kjo peme dha fruta shume te mira, po dolen maloket e dragobices dhe e prene. Gjithashtu shoku xhino enveri nuk e beri shqiperi kurven e italise e te greqise. Kur populli shqiptar u pushtua nga forcat naziste ai luftoi, dhe fitoi kur ahmbet bey zogu, merret me qira nje kat te tere te hotelit The Ritz ne london me parate e popullit. Enveri fitoi dhe vdiq ne pushtet se ishte me i zgjuar, zogu humbi dhe vdiq jashtetit sepse nuk ishte aq i zgjuar. Gjithashtu rritje te standartit te jetes ne shqiperi ka pasur vetem gjat kohes te shokut enver, jo gjat kohes se zogut kur njerezit vdisnin akoma nga kolera, mortaja etj etj.

Goca

Primus registratum

Fillimisht postuar nga DULL:
[qb] Gjithashtu rritje te standartit te jetes ne shqiperi ka pasur vetem gjat kohes te shokut enver, jo gjat kohes se zogut kur njerezit vdisnin akoma nga kolera, mortaja etj etj. [/qb]
Nuk jam ne terezi me duket... :confused: !

Ne kohen kur ne Shgqiperi njerezit vdisnin nga kolera e malarja, edhe vendet e tjera te botes kishin pak a shume te njejtat probleme. Shkenca e shendetesia nuk kishin arritur akoma ne ate shkalle te larte zhvillimi sa te ishin te paprekura nga te tilla semundje. Kurse , ne kohen e "shokut Enver" , bota kish shkuar shume e shume vite distance larg me gjendjen ne Shqiperi. Ndertoi ca rruge Enveri , po. E po tani 50 vjet ne pushtet do i nedrtonte disa se kot s`do rrinte. Ndertoi dhe ca uzina e spitale. Minimumi jane . Minimumi per c`do vend qe kerkon te jete " shtet".
Ne kohen e Zogut, tregetaret e Shqiperise , merrnin pjese ne konferenca jashte vendit me tregetaret e botes, te shoqeruar nga nuset e tyre ( e po deshe te jap fakte konkrete per kete). Ne kohen e Enverit... lere lere s`po merrem me e komentu ket budallik....

njemijeenjeenjedite

Primus registratum

per mendimin tim me i zgjuari shqiptar ishte Gjergj Fishtapatriot poet prift i perkryer

Enveri i beri mutin shqiperise

Zogu punoi the ndertoi nje shtet te mire per kohen the beri ate qe me pashaporte shqiptare shkoje ne amerike pa vize po sot me fatosi ku shkon pra fatosi i beri shurren shqiperise

gentilushi

Primus registratum

shqiptari me i zgjuar ka qene Ismail qemali.pa inicjativen e tij shqiperia sot do te egzistonte e percare sipas planeve greke e serbe..te pakten e mundi te shpallle te pavarur nje shtet te vogel.
skenderbeu nuk ishte aq shume i zgjuar persa i perket politikes.ai luftoi kundra nje superfuqie e prape kur vdiq shqiperine e pushtuan dmth beri nje vrime ne uje.ngeli padyshim heroi me i madh i jone.te dalesh kundra nje superfuqie te tille do kurajo dhe burreri (do topa)gje qe e ka bere vetem davidi me goliathin vetem se davidi kishte zotin ne krah ndersa ne kishim kundra te gjithe perfshire edhe ndermjet klaneve arbereshe.
enveri ka qene i zgjuar per dicka tjeter.ajo quhet dinakeri politike dhe aftesi superioriteti.
ka patur edhe te tjere te zgjuar e te mencur po qe popullit shqiptar nuk i kane dhene ndihme te madhe.
pershendwetje

jim_albanian_morrison

Primus registratum

shqipria ka njohur mjaft figura te afta.
1_HAMZA KASTRIOTI
2_ALI PASH TEPELENA
3_AHMET ZOGU
4_ISMAIL QEMALI
DHE I FUNDIT RAMIZ ALIA.

gentilushi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga vetem_TI:
[qb] shqipria ka njohur mjaft figura te afta.
1_HAMZA KASTRIOTI
2_ALI PASH TEPELENA
3_AHMET ZOGU
4_ISMAIL QEMALI
DHE I FUNDIT RAMIZ ALIA. [/qb]
jo mo hamza kastrioti paska qene i zghuar
?/?
keshtu vazhdo

jim_albanian_morrison

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Cicero:
[qb]
Fillimisht postuar nga vetem_TI:
[qb] shqipria ka njohur mjaft figura te afta.
1_HAMZA KASTRIOTI
2_ALI PASH TEPELENA
3_AHMET ZOGU
4_ISMAIL QEMALI
DHE I FUNDIT RAMIZ ALIA. [/qb]
jo mo hamza kastrioti paska qene i zghuar
?/?
keshtu vazhdo [/qb]
nese ti nuk je dakort me verteto te kunderten.