Shqiptaret po pagezohen ne te krishtere...!

Dardanus

Primus registratum
Re: SKENDERBEU??????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gjergj Kastrioti Skenderbeu ne Kruj thot:
"Lirine s'e solla une... Ate e gjeta mes jush..."

Une do te mundohem te flas si gjithmon neutral, pa e lenduar askend perveq atyre qe me sulmojn direkt.

Enesilm, a e din ti se kush eshte ky ne avatrin tim?
Eshte njëri ndër kater gjeneralet me te medhenje te botes dhe krenaria e shqiptarizmit, eshte Gjergj Kastrioti Skenderbeu.

Te lutem mos fol keq per Skenderbeun, se vetem ky hero i madh boteror na ka mbetur pa na marr te tjeret, te cilin mundohen cdo dite t'a prezantojne si joshqiptare.

Une e kuptoj shume mire nervozen tende qe ke kur i lexon ketu shkrimet e disa fundamentalisteve krishter kunder vellezerve te tyre musliman, dhe qe mundohen ta prezantojne luften e Skenderbeut si luft kunder fésë islame, e jo siq ishte ne te vertet lufte e shqiptarve kunder pushtuesit Aziatik Turk, por kjo nuk eshte arsye dhe nuk i jep askujt te drejt per ta perbuzur luften heroike dhe te pashoq te te madhit Gjergj Kastrioti Skenderbeut.

Mos harro qe edhe fundamentalist islam jan duke punuar tek ne, qe nuk kan per qellim besimin ne Zot por perqarjen, shpresoj qe nuk ke shoqri apo kontakt me ta, se do ta helmojne mendjen dhe shpirtin sikur Leshatukut (ata te tjetres ane), qe vjen deri te urrejtja e vetvehtes se pari e pastaj vllezerve tu.

Hej a e dini per kend ka luftuar Skenderbeu ???
Per Indinë dhe Lopen e shenjt.
A jeni te gjith te knaqur tash, apo do te dal nje Hindus tash e do te na shaj.

O kot e keni qe te dy llojet e perqarsve, se shqiptarit te vertet nuk mundeni t'ia shperlani trurin aq leht.
Shkoni dikund ne Afrike ku ka ende njerz te prapambetur dhe provojeni, se tek ne nuk ju shitet ma sikur dikur, ose me se miri shkoni atje prej nga keni ardh, te Papa dhe bin Ladeni.

Gjergj Kastrioti Skenderbeu ne Kruj do te thoshte:
"Perqarjen s'e solla une... Ate e gjeta mes jush..."

----------------------------
Shqiptaret e duan shume njeri-tjetrin, per me mbyt me pjek e me ngrane. Apo jo ?

Dardanus

Primus registratum

Ahaa, tash po e kuptoj se si qenka puna ketu, megjithse me ka shkuar medja pak, por nuk kam qene i sigurt, nejse.

Tash i kam keto fjale me disa ketu AF.

Gjenia e te gjitha kohrave Gjergj Kastrioti Skenderbeu eshte ai njeri qe ia ka q* nanen Turqve, edhe pse kishin ata 10 here me shume ushtare, te cilin e ka kriju Zoti me gjak te pastert tek ne shqiptaret, e jo te JU.

Gjergj Kastrioti Skenderbeu eshte simboli i ringjalljes se popullit shqiptar, te cilen JU nuk keni mundur ta ndalni, o anti shqiptar.

Gjergj Kastrioti Skenderbeu eshte nje njeri me 100% gjak shqiptari, qe do te jete gjithmon idol, per bashkimin e popullit shqiptare, te cilen JU nuk do te mundeni ta ndalni kurr, o fara e qelbur e Satanit.

A po e shihni o vllazen shqiptar se me cfar "trika psikologjik" mundohen t'ia humbin vleren herojve tane dhe te na perqajn mes vete, kta njerez qe jan marioneta te armiqve tane ose njerez te stervitur per kete gjë, qe e flasin gjuhen tone perfekt.

E shihni cfar triki, njeri flet mire per Skenderbeun dhe thot qe ka luftuar per Krishtin e jo per shqiptari, qe ne kete menyre te hidhrohen shqiptaret muslimanet ne Gjergj Kastrioti Skenderbeun dhe vellezerit e tyre te krishtere, tjetri flet separi per fén islame qe te tregoj se gjoja qenka shqiptare musliman dhe pastaj flet keq per Skenderbeun dhe e nënvlereson aq posht sikur te ishte ai nje bandit malesh, qe te hidhrohen shqipetaret e krishtere me vellezerit e tyre musliman.

Ju thash edhe me heret, sikur ta dija, qe JU o fara perqarese, europian e aziatik, shkoni ne Afrike ose Australi te bushmanat, atje ku ka njerez te prapambetur dhe manipuloni me ta, se tek ne Shqiptaret nuk ju funkcionojn me keta trika te mesjetes, kot e keni dhe do ta keni, se shqiptarit te vertet me gjak te Ilyrit nuk mundeni aq leht t'ia shperlani trurin jo. Ju paskit harruar qe ne nuk jemi jugosllave te perqahemi leht mes vete e te luftojm mes veti.

ZOTI ESHTE I PLOTFUQISHEM DHE NA MBRONE NGA SATANI DHE FARA E TIJE E QELBUR QE ESHTE SHKEPUR NE KETE BOTE

-----------------------
Lindja juaj eshte edhe një argument për ndotjen e ambientit nga njerz të pa ndërgjegjshëm.

Bajramselimi

Primus registratum
une

Te drejte ke patriot Dardanus , eshte e vertete se u nxeha pak po nji xha po te them. Per historine e skenderbeut jame mundu me lexu shume dhe po ashtu kam pyt shume. Asht e vertet qe ka luftu dhe kete spo e mohoj por po te them se per shqiperine kane luftu shume e shume burra e trima shqiptare qe nuk permenden shume ne dokumente . Shqiptare qe kna dhene jeten per shqiperi dhe se dhe kan ken m shume patriota siq jane Bushatllijt apo Ali pash tepelena [ndaluar] i ka ardh hakut edhe turkut edhe europes se krishtere qe na la kshtu te coptume. Po keta persona nuk i parmend historija shume se sepse ishin musliman
Po ashtu po te them nji gja. Me trego ri se sa institucjoneve u asht vu emri i Ismail Qemalit , perveq ca shkollave te mesme. E duke dit se qe ai nji person qe i dha shqiperise pavarsine.E mos harro nji gja ; te gjith kombet mbajne si figure historike ate qe u dh a pavarsine.
Por gjithsesi , po e pranojme se vertete ky Gjergj Kastrioti qenka ashtu si thone; po sa flet historia per te (historija jo historjanet) . Ku jan dokumentat e faktet qe skenderbeu ka ikur nga shqipria i marrun me force dhe eshte kthyer ketu doke trathtu turqit.
Po ehste e vertete nje gje se Kjo figure eshte ngulitur ne mendjet tona ashtu siq tregohet ne legjenda e prradha po fakte ska , ose ka po jo aq hiperbolike sa i japin.
Edhe nje here kjo asht nji politike e Vatikanit, dhe te gjithe dokumentat qe flasin per te jane vetem vatikanase. Keshtu qe lind mundesija qe ato te mos jene te besushem.....

Bajramselimi

Primus registratum
Re: une

Megjithate ti qendrojme temes.
Kush , kur dhe pse njerezit(sipas mendimit tuaj) po pagezohen ne te krishtere.
Une permenda kolose boteroro qe e kna ba te kunderten
1--Armstrong-I pari njeri qe shkeli mbi hene
2--Muhamed Ali-Njeriu i cilsuar bokstjeri me i madh i gjitha kohrave
3--Ket Stivens-Ish kengater , nder kengetaret anglez me te medhej te viteve 70. Sot njihet nga e gjith bota islame se Jusuf Islam
Majk Tajson etjer
Ti permend nji te pakten.
Nje qe ta njohim edhe ne

Dardanus

Primus registratum
Re: une

E qka pra tash ?
Tash duhet edhe ne muslimanet ti perbuzim heronjet tane me fé krishtere, vetem pse disa njerez te prapambetur i perbuzin heronjet tane me fé muslimane, apo jo.

Sa per ate qe ke thene qe turqit nuk kan asgje te shkruar per Skenderbeun. Pse qka prite ti tjeter nga ata, natyrisht qe nuk kan shkruar ata per humbjet e tyre, qka po kujton ti, nje superfuqi te mundet nga nje "bari", edhe ate 26 vite me rradh, natyrisht qe ia kan inat, natyrisht qe xhelozojn. (bari e kan quajtut ne fillim venecianet dhe me vone Turqit)

Megjthse kan te shkruar per te edhe shume bile por e mbajn fshehur, sikur vatikani dhe qendrat e tjera qe e mbajn fshehur historine e shqiptarve dhe te verteten mbi shqiptaret e nuk lejojne ta dij askush.

Veq vazhdoni valla, se rruge te mire keni marr, keshtu duhet, te tregojm qe i kemi Jugosllavet fqinje te mire, me kulture dhe mentalitet te njejt.

A e dini se kush kemi qene do here, dhe shiko se ku kemi mbetur sot. (shiko ne harta, territorin e Ilirve dhe shqiptaret e mbetur sot)

Kjo eshte nje arsye per denimin e Zotit qe na ka bere dhe po na bene, sepse ne nuk jemi edhe aq te mire, ne se pari nuk e duam vetveten dhe jemi egoista te semure ne koke, e mos ti permendim gjerat e tjera se po shkon gat...

Une nuk kam interes me te shkruaj ne AF, se e keni perbuzur edhe kete forum te mrekullueshem per aferimin e shqiptareve me njeri tjetrin e jo nga njeri tjetri.

Ju pershendes

SkenderbegaS

Primus registratum
Re: Shqiptaret po pagezohen ne te krishtere...!

N fakt edhe un kadalkadal jam tuj menu me u kthy /pf/images/graemlins/eek.gif po m duhet me ndrru edhe nik-un se NUK shkojn te dy bashk /pf/images/graemlins/laugh.gif.
------------
Rvd- nuk m duket se Europa asht tuj u "kthy" n myslimane
se po t'ishte e vertet do te ishte mrekullia e 8-te e bots
ky muhabet m'duket si puna e atij q1 thot ...kam pa nji gomar tuj fluturu...etj etj .
Se ne cilen an (per vendet myslimane ose te krishere) asht ZHVILLIMI, KULTURA, MIRQENJA,etj etj e din edhe lopa ( tuj ken un çoban e di me siguri /pf/images/graemlins/winkwink.gif )
Sepse mjafton me e pa prej nga cilat shtete jetojm , ose shkrujm , te vjen natyrshem pytja PSE KENA ARDH ME JETU KTU !!??...TUJ PAS VENDET ARABE ( meqé kenka kaq progresiste , si fé /pf/images/graemlins/cry.gif)?
nji pytje per JU---
KUR i THONI LUTJET A E KUPTONI QA JENI TUJ THAN APO...i thoni permendsh pa e dit permajtjen ??
-------------
Sihan ( çfar niku-t domethans ke , komplimentet e mija) /pf/images/graemlins/idea.gif , ti kan rrah "shpatllat" disa bashkfshatar tujt qe kan shkrujt ne favorin tan tujt t'than " mir ja bane , etj etj " por un NUK E DI SE QA KE SHKRUJT ,heren tjeter SFORCOJUNI MA SHUM ME SHPREH IDET E TUJA iLUMINANTE , se mem fal se po ju a tham por kur e shkruni ose e flitni kyt te bekume SHQIPE noj( çoban si un lodhet me e kuptu se qa doni me shpreh)
----------
mbifols
ME DUKET SE HISTORIN E SKENDERBEUT E TE SHQIPNIS TA KAN MSU KEQ SERBT KUR KE SHKU N SHKOLL /pf/images/graemlins/booki.gif /pf/images/graemlins/angel.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif
CiAu /pf/images/graemlins/cool.gif

melos

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

Sihan /pf/images/graemlins/idea.gif, ti kan rrah "shpatllat" disa bashkfshatar tujt qe kan shkrujt ne favorin tan tujt t'than " mir ja bane , etj etj " por un NUK E DI SE QA KE SHKRUJT ,heren tjeter SFORCOJUNI MA SHUM ME SHPREH IDET E TUJA iLUMINANTE CiAu /pf/images/graemlins/cool.gif

[/ QUOTE ]

Mua m'duket se shpatullat tu rrahen ty e jo mua, sepse une nuk e njof asnjerin nga keta qe shkruajn ketu , jame sapo e ardhur ne kete forum akoma s'jam ambientuar

nese ti nuk e din se cfare kam shkrujt nuk eshte faji im, une kam shkruar shqip dhe jam nder ata persona qe nuk i kam mbajt anen askujt pervec popullit tim, dhe nuk me bene aspak pershtypje nese dikush me kundershton apo me perkrah, une kam dhene mendimin tim dhe kam te drejte ta them sikurse edhe ti. Nese ty nuk te pelqen mendimi im mund ta kundershtosh sikurse edhe une qe mund ta beje.

Dhe te lutem mos te dalim jashte temes, nuk eshte qellimi i temes te flitet per ty dhe mua apo per ndonje tjeter

P.S. pavarsisht se cfare mendon ti je i respektuar nga une, nese kam kundershtuar mendimin tende sdo te thote qe te kam inat /pf/images/graemlins/wave.gif

Bajramselimi

Primus registratum

ENESILM
Edhe nji here po ju them mos ndryshoni teme po pergjigjuni.
Kush , kur dhe pse njerezit(sipas mendimit tuaj) po pagezohen ne te krishtere.
Une permenda kolose boteroro qe e kna ba te kunderten
1--Armstrong-I pari njeri qe shkeli mbi hene
2--Muhamed Ali-Njeriu i cilsuar bokstjeri me i madh i gjitha kohrave
3--Ket Stivens-Ish kengater , nder kengetaret anglez me te medhej te viteve 70. Sot njihet nga e gjith bota islame se Jusuf Islam
Majk Tajson etjer
Ti permend nji te pakten.
Mesa duket nuk keni.
Po qa flitni kot pra kur nuk keni fakte............

Dardanus

Primus registratum

Po ashtu eshte I ron n'Men, ti i din te gjitha ma mire se te tjeret, you are the best.

E pse po pagezohen Shqiptaret ne te krishtere ?
Apo ndoshta nuk po e kupton pytjen ?
D.m.th. pse po i lane shqiptart thmive te vet emna t'krishterve.
A shkrujta mjaft ngadal per ty?

---------------------------
Me pas kan une ti, kisha pas qef me kan une.
(apo ta rroke kte se asht e shkrume katundarqe, extra per ty ?)

Gysi

Primus registratum

Me duket se ndonehere ia hyjme debateve qe jane shume me te medha se ne, dhe normalisht qe behemi lomsh. Por ajo qe duhet me pas para sysh, eshte qe historia e ketij vendi per momentin eshte akoma e paqartesuar, kjo si pasoje e implikimeve te dhunshme politike ne te, keshtu qe eshte e kote ta perdorim per reference, pasi do te sherbeje vetem si sebep ngaterresash. Ajo qe e shoh te rendesishme te kihet para sysh eshte, toleranca. Sic duket shqiptari, i rritur ne nje fryme moniste, e ka akoma shume te veshtire te pranoje idete e ndryshme.

Do t’iu keshilloja te lexonit revisten "perpjekja" te botuar nga Fatos Lubonja. Ne nje nga numrat e saj, kjo reviste merret pikerisht me mitet dhe simbolet duke u perpjekur te tentoje deri ne njefare menyre c’mitizimin e heronjve. Une jam dakort, Skenderbeu eshte simbol dhe duhet te sherbeje si i tille, por kur flasim per histori, nuk duhet te kushtezohemi nga simbolet. Nuk duhet te kushtezohemi nga objekte qe i kemi krijuar vete.

Per cfare i ka vlere Shqiprise Skenderbeu? Per mendimin tim, Skenderbeu nuk i ka vlere Shqipnise shume me vepren e vet, sesa me figuren e vet. Vepra e vet i perket nje periudhe historike, te ngaterruar me aleanca fisnore, klanore, etnike, politike etj., kurse figura e tij i ka sherbyer Shqipnise ne periudhen me te rendesishme te saj, ate te kombformimit, i cili u kurorezua ne 1912-en.
Per mua p.sh. vlera e Ismail Qemalit ka qene shume me e rendesishme per Shqipnine sesa ajo e Skenderbeut. Ne saj te vepres se tij, si dhe te mjaft patrioteve te tjere, e mbi te gjitha te te gjithe veprimtareve rilindjes kombetare, Shqiperia ka sot nje shtet te pavarur dhe ka mundesi te tentoje qe ne nje te ardhme te mund te jetoje ne nje shtet te vetem, kudo ku shtrihen tokat e banuara nga shqiptaret. Por ishte figura e Skenderbeut e cila i sherbeu edhe vete Ismail Qemalit, si faktor i burimit te references historike per formimin e kombit shqiptar, edhe ne syte e arenes nderkombetare, edhe ne syte e vete shqiptareve te cilet kishin nevoje per nje vetedije kombetare.
Gjithsesi, figura e Skenderbeut u propozua nga Rilindja Kombetare e cila kishte nevoje te fabrikonte simbole, ne menyre qe ti sherbenin per formimin e shtetit shqiptar, duke ushqyer vetedijen kombetare, si dhe per imazhin e saj ne arenen nderkombetare. Rilindja Kombetare pati natyre romantike, dhe si e tille ajo nuk u kujdes teresisht per aspektin shkencor te te gjithe elementeve te saj, por u kujdes te ngrinte nje vetedije te qarte kombetare. Pikerisht edhe figura e Skenderbeut, plotesonte me se miri elementin romantik, per te ngazellyer krenarine e shqipetareve, duke u frymezuar nga disa kohe te shkuara te lavdishme (qe ne fakt nuk ka shume rendesi se sa reale kane qene) ne te cilat kombi shqiptar ka ditur te deshmoje etjen e vet per liri.

Gysi

Primus registratum

Por duhet thene se realisht, Skenderbeu, pa dashur te merrem me kurrfare lloj debati historik, nuk mund te kete luftuar per nacionalizem. Eshte qesharake te pretendosh nje gje te tille ne kohen e Skenderbeut. Kushdo qe ia ka ndopak idene historise se filozofise, apo historise se mendimit, e ka te qarte qe idete nacionaliste linden me pikepamjet qe cuan ne revolucionin francez. Kryesisht ideologet kryesore te nacionalizmit ishin Volteri dhe Rusoi, dhe behet fjale per nja katerqind vjet pas Skenderbeut. Eshte qesharake te mendosh per luftera, apo herozima patriotike, nacionaliste ne rrethanat e nje epoke teresisht feudale, sic ishte bota (kryesisht Evropa) dhe per me teper Shqiperia, e karakterizuar nga nje popullsi me karakter teresisht fisnor, ne ate kohe.
Duhet thene se ne ate kohe, trojet tona karakterizoheshin nga luftera te brendshme te vazdueshme ku topiajt p.sh. luftonin me muzakajt, dhe natyrisht njeri lidhte aleanca me serbet tjetri me turqit. As qe e ksihte ndokush ne ate kohe koshiencen te luftonte per shqiperi. Lufterat beheshin per te mbrojtur secili fisin e vet. Dhe pikerisht ne kete prizem beheshin edhe aleancat.

Nejse, ajo qe dua te theksoj lidhur me simbolin, eshte fakti qe duhet patur kujdes ne menyren se si sillemi me te. Une sot verej nje abuzim mjaft te madh me figuren e Skenderbeut si nga ata qe perpiqen ta perdhosin, si nga ata qe perpiqen ta shfrytezojne duke e glorifikuar. Per mua eshte po kaq perdhosje e simbolit, duke u rrekur per ta shfrytezuar ate politikisht.
Keshtu, Enveri e shfrytezoi Skenderbeun si perkrahes i te shtypurve i te varferve, duke i dhene disa nota komuniste figures setij, antinacionalistet, kozmopolitistet, ata qe shfaqin afeksion per popujt vqinje ballkanike si psh. greket, serbet etj. shfrytezojne alancat e Skenderbeut me serbet, per te justifikuar pozicionimin e tyre pro serb e grek, katolikocentriket perpiqen ti japin Skenderbeut ngjyrat e nje kaloresi te krishterimit megjithese kurre vatikani nuk e ndihmoi, flamurtaret e evropianizimit perpiqen ta shohin si mbrojtesin e Evropes, nderkohe qe turku kish shkuar deri ne sicilli, sidhe ne brigje te tjera evropiane, anti Islamiket periqen ta shohin ate si nje kryqtar kundra islamit etj….
Per mua, te gjitha keto jane menyra se si shfrytezohet sot simboli i cili qendron i ftohte ne piedestalin e vet. Dhe eshte pikerisht tempi i nxehte i politikave te grupeve te ndryshme qe perpiqet t’i jape bojen e vet simbolit stoik (i cili, ne fakt nuk ka te beje me asnjerin nga keto) por qe nuk ben gje tjeter vetem se ia gervisht bornxatures monumentale te tij shkelqimin e vet, duke e vene ne sherbim te politikave te veta te vogla. Pikerisht ne kete menyre simboli zbehet, pasi kthehet duke e vene ne funksion te interesave te gupeve te caktuara, e zhvesh nga vlera kombetare. Ai nuk eshte me i te gjitheve, por i atyre qe perpiqen ta shfrytezojne per grupimet e tyre. atehere, nuk eshte cudi qe dikush te neserment te tentoje ta rrezoje nga piedestali. Ne qoftese duam te ruajme vertete nje simbol kometar, duhet te tentojme ti japim vlera ku te gjejne pjese te gjithe.

Nakenak

Primus registratum

p.sh. vlera e Ismail Qemalit ka qene shume me e rendesishme per Shqipnine sesa ajo e Skenderbeut

[/ QUOTE ]

Keto dy figura jane shume te ngjashme fillimin e veprimtarise se tyre, por kane nje diference te madhe.
Skenderbeu, qe eshte hera e fundit qe do e perdori kete emer pasi nuk eshte emri qe i dhe prindi por armiku, eshte ajo figure shqipetare qe mbrojti Shqiperine per cerek shekulli nga hordhite turke (nuk do zgjatem sepse gjithcka tjeter eshte pasoje e kesaj)

Ismail Qemali eshte ai tradhtar i shqiperise qe jetoj e punoj ne turqi deri sa perandoria osmane u shpernda.Ai ishte delegatin i perandorise osmane qe erdhi per te ngritur flamurin ne Vlore.

Por keto gjera eshte normal qe nuk i pranoni pasi te gjithe jeni kopilat e tyre...

hawk

Primus registratum

Pse Skanderbeg feja zhvilloi Europen!? Kaq besimtare te duken europianet!?Mos fol marrina e mos ja vesh fese zhvillimin ekonomik apo te kunderten.Ke shembuj po deshe dhe ne histori.
Do shtoja dicka tjeter tek ai pershkrimi yt mbi Europen.
Kulture kane dhe ato popujt qe jetojne ne pyjet e Amazones,mos u bej rracist.Ke harruar edhe dicka qe ne Europen,me te drejte te civilizuar,jane dhe plaget me te medha sociale,si dhe "degjenerimi".

OROSHI

Primus registratum

Gysi,pershnetje!
Kur thua qe:"figuren e Skenderbeut e ngriti lart Rilindja",atehere duhet te hedhim poshte gjitha shkrimet e Gjon Buzukut dhe Marin Barletit,mos te harrojme gjithashtu gjith ato dokumente te Arkivit te Vatikanit mbi Princ Gjergjin,duhet te hedhim poshte gjithashtu edhe rreth 1000 shkrime nga historiane botnor te kohrave te ndryshme.

Nqs themi qe Skenderbeu ka luftu per kauzen Kristiane,kjo vetkuptohet,ai nuk ka luftu nen flamurin kristian,por duke luftu kunder Osmanllinjve ai ne te njejten kohe i ka sherby edhe kristianizmit!
Pastaj te tjeret le ta quajne "kalores te krishtit" sa te duan,per mu ai mbetet nje prijes shqiptar i cili ka luftu per te liru tokat shqiptare nga turqit.
Ai per ne eshte nje figure e pazevendesueshme,ai i dha shqiptareve shkelqimin qe u mungonte me shekuj.

Gjithsesi Skenderbeu nuk hyn ne kategorite fetare,sepse ai as nuk ishte imam dhe as nuk ishte prift!

Dardanus

Primus registratum

Ju garantoj me qka te doni qe ky OTTOSKORZENY eshte fundamenatalist islamik, qe mundohet ti prezantoj vellezerit tane Krishter si shume te keq dhe si urrejtes ndaj shqiptareve musliman. T'kam tregu ma nalt se ku mundesh me shku ti, zhduku.

Kjo qka thot Oroshi eshte shume e vertet, sepse ne kohen kur luftonte Skenderbeu per Shqiptari kunder Turqve pushtues, e mbronte edhe europen nga invazioni Turk, me deshire ose pa deshire. Planet e tyre ishin qe permes shqipris te dalin ne Itali, pasiqe aty eshte me se afermi, e ky Gjenia jone i ndali per 26 vite me rradh. E kur vdiq ai, Turqit e pushtuan shqiprin por nuk e kishin me ate fuqin e vjeter per ta pushtuar Italin, e keshtu me rradh...

I Ron n'Men, Serbia na mesonte qe Skenderbeu ishte serb.
Kur eshte fjala te mesimi, kush po te meson ty t'a keq interpretosh luften e Gjergjit "Skenderbeut",a Vatikani, a Athina, a Beogradi, a Moska, a Parisi, a Dreqi qe te ka hy ne byth.

----------------------------
Po te ishte budallakia smundje, ti moti do te kishe vdekur.

Bajramselimi

Primus registratum

gjithe jeni kopilat e tyre...

[/ QUOTE ]
KOPILAT E MAS MBAN ME TE THAN MAR Z.K

OROSHI

Primus registratum

gjithe jeni kopilat e tyre...

[/ QUOTE ]
KOPILAT E MAS MBAN ME TE THAN MAR Z.K

[/ QUOTE ]

Mos e degjenero temen sepse nji nder shkaktaret e ordinerlleqeve qe po shkruhen ketu je edhe ti naqe!!

Un nuk mund ta kuptoj qe ka hala njerez qe prej injorances se vet,i sherbejn ma se miri armiqve tone,ne rastin tand(autentik- albanez)tuj mohu figuren e Skenderbeut dhe tuj u mundu ta zvogelosh sa ma shum heroizmin e tij,i ke sherby ma se miri sllaveve dhe grekeve!
Ne fakt ty e tipave si ti nuk u intereson shum se kujt i sherbejne,mjafton qe shqiptari te hedh poshte krejt historine e tij(histori e lavdishme kunder perhapjes se islamizmit)dhe te bahet komb pa identitet,sepse asht ma kollaj me dirigju njerzit qe nuk i vene randsi kombit te tyne!
Nuk dyshoj qe ti mund te vijsh nga nji familje shum e respektueme ne shkoder,por ti,pinjoll pa identitet, po shkel ne rradh te pare mbi gjakun e ndonji paraardhesi te familjes tande i cili do ket luftu kunder pikerisht atij qe po propagandon ti!