Shqiptaret po pagezohen ne te krishtere...!

melos

Primus registratum
Re: Shqiptaret po pagezohen ne te krishtere...!

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Oj "si hana" apo "si qkula", "skenderbeu kush eshte oj qafire !???
une njoh Gjergj Kastriotin i cili e mbrojti Krishterizmin dhe tokat e Shqiptareve por "shqipet" si ti ia falen ate "senin" turqve...,
ndroje emrin dhe mbiemrin dhe PASTROI mékatet e parardhésve tu,
oj qobanesh.

[/ QUOTE ]

Marathonman q dhe ç jane dy tinguj te ndryshem te gjuhes shqipe, i tregova atij leshatukut po te tregoj edhe ty

Marathonman e shof se te paskam dhene kenaqesin duke menduar se tere kete kohe jam marre me ty, por e ke gabim qellimi im ishte qe te tregoja se ka SHQIPTAR dhe shqiptar si puna jote.

e shof se arma jote me e forte eshte perdorimi i banalizmave mendon se duke perdore fjalet me fyese kundrejt meje me bene te ndalem dhe te mos flas me por ke has njeriun e gabuar sepse mua nuk me mund te me ndalesh nese me shan personalisht dhe bile bile aq qe ndihem as e fyer nga personat e ciftit tende, me vjen keq ke has ne "kundreshtar" te forte

Jo pa qellim te quajta Mark-Muharremi,sepse je nje brume i tille ne kete menyre je gatuar, jo pa qellim te thashe se emri mund te nderrohet shume lehte, sepse ti prish imazhin e fese katolike, sepse nje njeri qe i thote vetes katolik me aq guxim sa e shpreh ti duhet te mos mburret per fene e tij, duhet te jete i pervuajtur duhet te punoj me shume me vepra sesa me fjale,

ty te mungojne keto te gjitha, andaj ne vend te sharjeve me te cilat u drejtohesh te gjitheve dhe cdo gjeje mesoje moralin e fese kristiane nese me te vertet deshiron te behesh nje kristian i vertete ne te kunderten me katolike dal une sesa ti /pf/images/graemlins/laugh.gif

A mund te gjendet nje liber tjeter-apostull te shqiptarizmes- si "Gjergj Kastrioti-Skenderbeu" i priftit katolik Marin Barleti,
apo nje monument te Gjuhes shqipe si meshari i Gjon Buzukut,
A mund te gjenden modele ikonografie si ato te Onufrit ne kishat Orthodokse Shqiptare (nuk jane greke), i konsideruar si i dyti artist i ikonografise boterore pas nje rusi ne mesjete.
A mund te gjendet nje Tring e nje Shote e nje Gonxhe Bojaxhiu
A mund te gjendet me nje Naim Frashri qe ti kendoj aq bukur Shqiperise, apo nje Migjen qe ta vajtoj
A mund te gjendet nje Ymer Prizreni, nje Ismail Qemaili, nje Gervall e nje Adem Jashari e nje Indrit Cara e nje Ismet Kumanova.

Keta jane SHQIPTARET te cilet ne vend te mburrjeve bene veprat i dolen zot atedheut.

Le_Routard

Forumium maestatis

Kesaj i thone me t'ardh Cuca dhe me "t'ashu" musteqet! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Te kisha qon une ne ven te Muharremit kisha per te dal vet, me deshire, nga tema. /pf/images/graemlins/laugh.gif

/pf/images/graemlins/lol.gif

tushi

Valoris scriptorum

Ishte feja Islame dhe bektashizmi qe i diferencoi shqipetaret kur politika sllavizuese dhe helenizuese e fqinjeve synonin asimilimin dhe perfitimin e territoreve shqipetare.

[/ QUOTE ]

Ktu s'jam dakort me ty
mgjth s'po i pervjeli durt si ti /pf/images/graemlins/laugh.gif

LR ke te drejte, edhe une te isha ne vend te Mark Muharremit (ps na kallxoni diçka ma teper se kush asht) e kisha ba /pf/images/graemlins/tipsy.gif

po ai nuk besoj se e ban pa ju *i nana /pf/images/graemlins/laugh.gif
asht trim jo per gja /pf/images/graemlins/idea.gif

shkodranlover

Primus registratum

S'ban me fole nji fjale, se kena elemente shume energjike e te vrullshem ne forum, te cilet shpervjelen fill...
Nejse, un vetem deshta me te thane Iron, te lumte dora e vogel... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Nakenak

Primus registratum

....nje Ismail Qemali, .....

Keta jane SHQIPTARET te cilet ne vend te mburrjeve bene veprat i dolen zot atedheut.

[/ QUOTE ]

Ismail Qemali...Ismail Qemali?????

Te gjithe e dine qe ishte nje pis. Ismaili ishte pjestare i administrates turke. Ai ishte nje tradhtare qe Turku e nise per ne shqiperi pasi perandoria osmane ishte duke u copetuar ne kater anet.

LUANESHA

Primus registratum

[

Te gjithe e dine qe ishte nje pis.

[/ QUOTE ]
pse a i vinte era /pf/images/graemlins/idea.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

LUANESHA

Primus registratum

Marathonman q dhe ç jane dy tinguj te ndryshem te gjuhes shqipe, i tregova atij leshatukut po te tregoj edhe ty

Marathonman e shof se te paskam dhene kenaqesin duke menduar se tere kete kohe jam marre me ty, por e ke gabim qellimi im ishte qe te tregoja se ka SHQIPTAR dhe shqiptar si puna jote.

e shof se arma jote me e forte eshte perdorimi i banalizmave mendon se duke perdore fjalet me fyese kundrejt meje me bene te ndalem dhe te mos flas me por ke has njeriun e gabuar sepse mua nuk me mund te me ndalesh nese me shan personalisht dhe bile bile aq qe ndihem as e fyer nga personat e ciftit tende, me vjen keq ke has ne "kundreshtar" te forte

Jo pa qellim te quajta Mark-Muharremi,sepse je nje brume i tille ne kete menyre je gatuar, jo pa qellim te thashe se emri mund te nderrohet shume lehte, sepse ti prish imazhin e fese katolike, sepse nje njeri qe i thote vetes katolik me aq guxim sa e shpreh ti duhet te mos mburret per fene e tij, duhet te jete i pervuajtur duhet te punoj me shume me vepra sesa me fjale,

ty te mungojne keto te gjitha, andaj ne vend te sharjeve me te cilat u drejtohesh te gjitheve dhe cdo gjeje mesoje moralin e fese kristiane nese me te vertet deshiron te behesh nje kristian i vertete ne te kunderten me katolike dal une sesa ti /pf/images/graemlins/laugh.gif

A mund te gjendet nje liber tjeter-apostull te shqiptarizmes- si "Gjergj Kastrioti-Skenderbeu" i priftit katolik Marin Barleti,
apo nje monument te Gjuhes shqipe si meshari i Gjon Buzukut,
A mund te gjenden modele ikonografie si ato te Onufrit ne kishat Orthodokse Shqiptare (nuk jane greke), i konsideruar si i dyti artist i ikonografise boterore pas nje rusi ne mesjete.
A mund te gjendet nje Tring e nje Shote e nje Gonxhe Bojaxhiu
A mund te gjendet me nje Naim Frashri qe ti kendoj aq bukur Shqiperise, apo nje Migjen qe ta vajtoj
A mund te gjendet nje Ymer Prizreni, nje Ismail Qemaili, nje Gervall e nje Adem Jashari e nje Indrit Cara e nje Ismet Kumanova.

[/ QUOTE ]
moj sihana ketu nuk jemi ne leksion te gjuhes shqipe,
jo per gja po ti ske mundesi me korrigju asnji /pf/images/graemlins/shrug.gif
sepse te korrigjojsh at tjetrin duhet ne rradh te pare te mos kesh as pik as presje per veten tane /pf/images/graemlins/booki.gifqe ktu kam dyshime.
mos pretendo ti te ofendojsh ose te kritikojsh dhe te presesh nga te tjeret edukat dhe respekt,
masnej ISMAIL QEMALI,NAIM FRASHERI ,SKE NEVOJ ME I LUSTRU TI SE KA FOL NJI HISTORI E TANE.

si myslimane si je po e run emrin nji her futesh si sihana masnej si vajze ma e mire si bettina si po run imazhin e myslimanismit /pf/images/graemlins/lol.gif

melos

Primus registratum

Luanesh eshte e 2 apo e 3 heret qe me therret me emrin bettina /pf/images/graemlins/eek.gif po une jam SiHana person tjeter nga ajo qe ty te eshte bere fiksim, me vjen keq

Tjeter gja skam cfare me diskutue me ty, sepse s'mendoj se duhet te te jap kaq shume rendesi, sepse nuk ke thane asgje, andaj vetem te deshiroj enderrime te embla per "princin e Kalter" dhe rritje te mbare /pf/images/graemlins/smile.gif

P.S. Nje gje qe me eshte bere fiksim eshte se ende s'me shpjegove cfare eshte "EGO-ja" sikur doje te thoje dic /pf/images/graemlins/laugh.gif

Legjionixx

Forumium maestatis

Luanasha,ka frig nga vajzat e Kosoves ,se edhe betina eshte Kosovare. /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif:smash: /pf/images/graemlins/smash.gif

melos

Primus registratum

Legjioni ketu cenka problemi a?????? hahahhahahhaha ok nejse, skam cfare t'i beje pra s'cenka ne doren time kjo gje /pf/images/graemlins/smile.gif

Nakenak

Primus registratum

[

Te gjithe e dine qe ishte nje pis.

[/ QUOTE ]
pse a i vinte era /pf/images/graemlins/idea.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

ala i vjen era, edhe e keqe fort biles...
por atyre si puna jote i duket deordorant...

CHRIS

Primus registratum

Musulman, katolik, ortodoks, bektashinj e ku ta di une, jemi te gjithe nje---rez!!!

Bajramselimi

Primus registratum

Jam antari me i ri ne kete forum dhe arsyeja qe me beri te antarsohem eshte pikerisht kjo teme.
Mendoj se eshte krejt e kunderta e asaj qe ju parashtroni.
Sa per dijeni sot ne te gjithe boten kisha eshte ne krize sepse sepse po i largohen pjestaret e saje dhe po konvertohen ne musliman dhe kjo ndodh thjeshte se vete te krishteret nuk gjejne ndonje gje interesante opo qetesuese per veten e tyre(sepse feja eshte qetesim shpirtror dhr fizik njekohsisht).
Edhe ne shqiperi po e njejta gje po ndodh. Pastaj a ka fakte rreale...... Edhe nese ekziston ndonje "musliman" (me emer kuptohet ) qe eshte pagezuar ne te krishtere dije se e ka ba per naj page te mire qe i jep kisha, po raste te tilla jane te rralla.
Une po te jap disa shembuk te disa personave te njohur ne mbare boten qe jane kthyer ne Musliman si i madhi Muhamed Ali apo Ket Stivens kengetari i madh Anglez qe tani eshte bere nje dijetar Musliman dhe eshte i njohur ne mbare boten islame siJusuf Islam etc
Per te mos e zgjatu po them njo fakt se Islami eshte feja qo po perhapet me me shpejtesi ne Europe . per kete lexo
http://harunyahya.com/albanian/artikuj/feja_qe_perhapet_me_se_shpejti.php
Selam te gjithe muslimaneve. vecanerisht dardanus

SkenderbegaS

Primus registratum

S'ban me fole nji fjale, se kena elemente shume energjike e te vrullshem ne forum, te cilet shpervjelen fill...
Nejse, un vetem deshta me te thane Iron, te lumte dora e vogel... /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]
Shkodranlover , tuj e dit mir se asht dimen , kena nevoj me u xe ,drita ska ...e ( e ktu ka njerz me energji), nxorra veq " doren e vogel " se
ME XJERR T'MADHEN I SHEF TUJ IK VRAP TURQT... /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif
po ju la edhe pak me ç-fry ( kshtu i thojn knej ka na )
po anej ka ju Sihan ....?? /pf/images/graemlins/tongue.gif
mirupashim séshpejti. /pf/images/graemlins/rockband.gif

Bajramselimi

Primus registratum

Rrèfen njeriu,kèmba e tè cilit pèr
herè tè parè shkeli nè Hènè

Gjat fluturimit tè anijes kosmike Apollo-11, biseda qè u zhvilluab nè mes saj dhe stacionit tokèsor nè shumè shtete u transmetua, kurse nè disa vende aspak ! Por,ne po huazojmè njè tekst tè botuar shumè mè parè nè revistèn
"Posta" tè Turqisè.l

Mè 20 korrik tè vitit 1969
njeriu i parè zbriti nè Hènè.
Emri i tij ishte Armstrong.

Astronauti Armstrong is transmetoi dhe shpalli kètè obisejadè tèrè botès." Ka zbritur shqiponja"
Ekuipazhi Apollo-11 e pèrbènin tre Astronautè:
Aldrini, Kollinsi dhe Amstrongu.
Armstrongu qè ecte nèpèr Hènè, ishte njeri fetar, i krishterè i denjè.
Gjatè rrugès u zhvillua njè lloj "Censure". Tre astronautèt pèrnjèher e panè "njè botè tjetèr " Tèrè biseda u inçizua nèpèr kaseta.

Astronauti Aldrin;" Kètu èshtè njè send i hapur si libèr, qetèsitè ishin mu mbi detin.

Astronauti Armstrong;" Si dy hallka, me tè vèrtetè nè formè tè librit.

Astronauti Kollins;" Po qe se e ndryshova vatmèn (qendren) e skestanit, mè sè miri shohej se ka formèn e librit.

Kontrolli tokèsor," Qka po thoni ju, a ka libèr nè Hènè.
Vazhdonte inçizimi i gjèrave tè çuditshme nèpèr kaseta. Tè nesèrmen libri u humb, por tani vazhdimisht paraçiti filloi tè angazhoj radion. Zèri i tij i pèrngjante zèrit tè ndihmès sè shpejtè.

Kollinsi;" A po dègjoni, Ndèrpritne atè zè, pèrndryshe do tè mè pèlsasin veshèt.

Kontrolli tokèsor;" Ky zè nuk èshtè prej nesh, por vjen nga njè burim i panjohyr. Ajeni tè sigurtè se atje sè bashku me ju nuk èshtè askush tjetèr.

Armstrongu;" Tani filloi njè muzikè. Ju lutem ndèrpritni.

Kontrolli tokèsor;" Kurrfarè pengesa nuk ka, muzika muzika vjen prej jush.

Aldrini;" Siç shihet asnjèherè nuk do tè kuptohemi. Ky zè i muzikès nuk vjen prej nesh.

Armstrongu;" Tè nesèrmen shkeli nè Hènè. Thoshte " zbriti shqiponja "
Njeriu i parè ecte nè Hènè. Papritmas njè zè tingèllues, pèrsèri paraqitet njè parazit. Por tani nè mesin e zèrave nèpèr kasetè u inqizuan kèto fjalè,
" Rabbu-el Ardini-Endahu-ldha-kun-Alim"

Kontrolli tokèsor;" Ej, kush po flet.

Armstrongu;" Tani mè ecte nèpèr Hènè. Zèri i cili pèrngjante muzikès filloi tè dègjohet pèrsèri,
" Eshhedu En La llahe ll-Lall-llah "

Kontrolli tokèsor;" A pèrsèri u paraqiten pjatat fluturuese,ç`domethènie ka kjo kèngè.

Kollinsi;" Eshen Mahatma Resamballa"filani tha gjuhèn indiane.

Armstrongu;" Plotèsisht e dègjova.
Po ma qetèson zemrèn. Mè duket se ky èshtè njè radiostacion i Amerikiès.

Aldrini;" Ia ndryshove frekuencèn, por pèrsèri u paraqit i njejti zè. Ky zè po vjen prej Hènès. Nuk èshtè mesazh i radio. Diqka e pabesueshme.

Kontrolli tokèsor;" Ju a u qmendèt. A mund tè shpèrndahet zèri nè vakuum.

Kollinsi;" Por qka , a pèrsèri po paraqiten pjatat fluturuese.

Kontrolli tokèsor;" Njè sèmundje e panjohur,spekulimi kozmikapo ç`èshtè kjo. Kèta zèra, libèr, melodi, tè gjitha duhet tè jenè iluzione.

Armstrongu;" Kamera a mund tè inçizojè Vegimin (vizionin), njè zè tè paramenduar, a mund tè inçizohet nè kasetofon.

Kontrolli tokèsor;"Nè rregull...nè vendin pa ajrè, a mund tè shpèrndahet zèri.

Armstrongu dhe shoket e tijè e Apollos-11 tè shèndoshè u kthyen nè tokè. Pèrsèri u dègjuan kasetat. Me kète ngjarje u njoftua Faruk el Bazi, me prejardhje egjiptase i cili punonte nè agjensinè NASA.

Mesazhi qè u lexua nè Hènè èshtè;" Njè fjalè e shenjtè arabe "- njohèsi i kètij ka kètè rapor.
Mè vonè tè njejtèn fjali e dègjoi edhe Apollo-26, Astronauti Voden, Ne realitet, ata nuk u bindèn.
Ndosha UFC, ndoshta dikush tjetèr, por, nè Hènè ekziston MESAZH.

Armstrongu aspak nuk u bind pèr kètè.
Nè kètè radhè Astronautèt shètisnin nèpèr Botè.
Kudo qè shkonin, priteshin me njè interesim tè madh. U rastis tè vizitojnèedhe Kajron.
Amstrongu sihte i kènaqur pèr pritjen qè i organizuan nè kètè vend.
Nè kètè radh u bè qka u bè.

Armstrongu u rrènqeth:" Qka èshtè kjo muzikè.

Egjiptasit;" U Pèrmbajtèn dhe nuk shfaqèn habinè e tyre. Pastaj u pèrgjigjèn,
" Nuk èshtè muzikè, por " EZAN " Siku qè kèmbanat e kishès, ashtu edhe ky èshtè" EZANI Xhamisè.

Armstrongu;" Unè edhe mè herèt e kam dègjuar Kètè muzikè.

Egjiptasit;" Natyrishtè do tè dègjoni nè Botè ka afro njè miliard Muslimanè. Kudo qè tè shkoni, do tè dègjoni kètè " EZAN "

Armstrongu;" Unè kètè ezan e kam dègjuar nè Hènè. Fytyra e Armstrongut mori ngjyrè tè gèlqerès; O All-llahu im,Ty tè gjeta nè Hènè kètu e nè kokèn time jo.

Armstrongu njè kohè tè gjatè heshti. Mè nè fund tha.
" Kam shkel nè Hènè pa -Bismil-lah.
( pa pèrmendè emrin e All-llahut).
Tani po e them " Bismil-lahin "

" Tani edhe unè jam Musliman "

" revista -PENA- nr.8 "

Bajramselimi

Primus registratum

Shiko-----------Armstrong u kthye ne muslimen.
A nuk te qudit??????????????????????

shkodranlover

Primus registratum

...Sa per dijeni sot ne te gjithe boten kisha eshte ne krize sepse sepse po i largohen pjestaret e saje dhe po konvertohen ne musliman dhe kjo ndodh thjeshte se vete te krishteret nuk gjejne ndonje gje interesante opo qetesuese per veten e tyre...

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/lol.gif Ok, ti ke mendimin tand por edhe un kam drejte me qeshe. Nga katolike po kthehen ne myslimane eeee. Mu me duket se asht tuj kene e kunderta, nejse. Meqe nuk po gjejme paqen shpirterore, do ta kerkojme kete paqe mes bombave e atentateve qe pervec se jane krejt e kunderta e paqes, vrasin irakene e njerez te tjere te pafajshem dite perdite.

LUANESHA

Primus registratum

Luanasha,ka frig nga vajzat e Kosoves ,se edhe betina eshte Kosovare. /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif:smash: /pf/images/graemlins/smash.gif

[/ QUOTE ]
A nuk e shikoni sa frik i kam un /pf/images/graemlins/shocked.gif
po dridhem /pf/images/graemlins/lol.gif
kuptohet prej te qeshmes,
nuk duhet shum me te dallu moj shihane mjafton me te lexu shkrimet e tua /pf/images/graemlins/frown.gif

LUANESHA

Primus registratum

ala i vjen era, edhe e keqe fort biles...
por atyre si puna jote i duket deordorant...

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif SE PASKAM DIT SE PARFUMIN QE PERDOR UN (BVLGARI) E PASKA BA ISMAIL QEMALI /pf/images/graemlins/grin.gif

/pf/images/graemlins/laugh.gif

melos

Primus registratum

[/ QUOTE ]
Shkodranlover , tuj e dit mir se asht dimen , kena nevoj me u xe ,drita ska ...e ( e ktu ka njerz me energji), nxorra veq " doren e vogel " se
ME XJERR T'MADHEN I SHEF TUJ IK VRAP TURQT... /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif
po ju la edhe pak me ç-fry ( kshtu i thojn knej ka na )
po anej ka ju Sihan ....?? /pf/images/graemlins/tongue.gif
mirupashim séshpejti. /pf/images/graemlins/rockband.gif

[/ QUOTE ]

Iron kah une turqit kane ik moti, mbeten ca, vetem se, si vend demokratik qe pretendoj te jem i le te lire te flasin ate qe duan, dmth i respektoj deri ne ate pike ku nuk me rrezikojne mua, une e kam mbarue punen moti me ta, sepse jetoj ne vitin 2005 kohe e tolerances
Kurse, nese ti akoma je tek vitet e 1385-ta lufto se ke pune per te bere /pf/images/graemlins/smile.gif te uroj te dalesh faqebardhe /pf/images/graemlins/laugh.gif.