Shqiptaret po pagezohen ne te krishtere...!

OTTOSKORZENY

Primus registratum
Re: Shqiptaret po pagezohen ne te krishtere...!

o Dardan ti qe je nga kosova, pse u bete mysliman ju qe u bashkuat me turkun vetem per tju kundervu serbit.
trima jane ata katoliket e kosoves qe nuk e shkembyen gjakun me turq
une nuk jam fundamentalist islamik po kristian si ishin te gjithe shqiptaret patra se te vinin ata me callma

Legjionixx

Forumium maestatis

...OTTOSKORZENY... Si nuk ke turp,
pse je aq cnjerzor,
pse urren Popullin trim.

Legjionixx

Forumium maestatis

si ore ,me trego kush shkembeu gjakun me turq,kush jan patra.

OTTOSKORZENY

Primus registratum

jo patra, para desha me shkrujt, sorry
si u bene mysliman shqiptaret ma trego ti te lutem se ne nuk rrojme ne arabi po ne evrope

Legjionixx

Forumium maestatis

te tregoj,kur te duash,
dhe si te duash.
Po me trego si u bere kristian,
dhe kush te beri.

Legjionixx

Forumium maestatis

mos u tut,
dua ,pergjigjen /pf/images/graemlins/smash.gif /pf/images/graemlins/smash.gif /pf/images/graemlins/smash.gif

Legjionixx

Forumium maestatis

humbe, /pf/images/graemlins/wave.gif /pf/images/graemlins/wave.gif /pf/images/graemlins/wave.gif /pf/images/graemlins/wave.gif /pf/images/graemlins/wave.gif

tushi

Valoris scriptorum

e ke tut bre legjion /pf/images/graemlins/lol.gif

nejse po te kallxoj ato çka di une /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

simbas gojdhanes /pf/images/graemlins/laugh.gif shqiptaret jane ba te krishtere para edhe vete romakve
kshtu thote edhe Shen Pali/Pjetri ne letrat e tij ne mos gabohem
te jene ba me dhune s'besoj se vete feja krishtere ne ate kohe ishte ilegale
per perfitime s'besoj tash
ti si djale i squt vazhdon vete /pf/images/graemlins/wave.gif

Dardanus

Primus registratum

HEHEHEHEHE

Une i thash atij Fundamentalist islamik, e ai na tregoi qe eshte Shka (Serb).

Budallen mos pyet se te tregon vet.

A thua qka do te na del ky tjetri qe na tha kopila, me siguri Turk.

Hej a je ti fundamentalist krishter ?

Ta provokoj edhe kete pak, nashta na tregon qe eshte Turk (maxhup).

-----------------------------
Ju dy qenkeni bash dhelpra, jo aq dinak por po qelbeni ashtu.

tushi

Valoris scriptorum

a thu e pate me mu bre /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

Dardanus

Primus registratum

Jo, se pata me ty edhe pse me ke shajt pak, para do ditve.
Nuk prish pune hiq, se mire ma ke ba.

Se mu krujt botha e i thash Turkit vlla.
S'e dita qka asht puna e tina, po nejse, mesim per tjeter here.

OROSHI

Primus registratum

Dardanus paska xan mend!

Se si u bane shqiptart kristian e dim te gjith,s'asht nevoja me e perserit besoj!
Se si u bane shqiptart musliman gjithashtu e dime te gjith!

Pse shqiptart mbajn hala fene e pushtuesit
..kjo asht pyetja ma me spec!

pitinusha

Primus registratum

hala me ket tem ju pashzoten?? Hajt mi gezofshi festat e mos u ngatrroni ma pash perenin /pf/images/graemlins/rockband.gif

Nakenak

Primus registratum
Re: Gjergj Kastrioti

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Po me trego si u bere kristian,
dhe kush te beri.

[/ QUOTE ]

Ishte *deshira* e stergjysheve te mi qe u bene te krishtere katolik.
Eshte e vertetuar se shen Pali kaloi ne rrugen Egnatia ne Durres.

Tani eshte rradha jote.
Por para se te pergjigjesh kam nje pyetje.

Me gjej nje dhe vetem nje KATOLIK qe eshte detyruar te marre ate besim me force nepermjet TAKSES SE NGJIZJES, DUKE LUFTUAR NE NIZAM, OSE NEPERMJET PERDHUNIMIT????

Krishterime erdhi si deshire, Islamizmi si dhune.

DHE LINI SHARJET DHE FJALET BOSHE (fondamentalis etj etj) dhe pergjigjuni pyetjes SHKURT DHE SAKTE.
flm.

Legjionixx

Forumium maestatis

un mendoj se edhe me kaq,
te dhena mund te provojme te gjitha
ato qe u than deri ketu.
Te gjitha keto shkrime ,ne i gjejm, sidomos
nga ana tjeter, duke u ngritur me kerkesat e protestat
kemi nje deshmi per rrugen e re.
Kjo rruge ndiqte nje vije te perbashket dhe te pergjithshme
por po zbatohet sipas rasteve te vecanta per secilin /pf/images/graemlins/wave.gif /pf/images/graemlins/wave.gif

Dardanus

Primus registratum

Po nese nuk jemi njerz qe nxam mend mos vet per neve, une e pranoj kur e shoh qe jam gabim, ta kishit bere edhe ju te njejten gje si une do ti kishim punet pak ma mire mes vete.

Sa i perket ksaj teme, ende i kam ato mend qe i kam pas, dhe ate qe ia kam than ketyre dy palve perqarse ketu nuk i marr temas (nuk i bie pishman), une kam fol dhe do te flas gjithmon mire e drejt per kombin tim e per vllezerit e mi shqipare, pa marr parasysh se si besojne ata ne Zot, une e di se si besoj UNE ne Zot, kete duhet ta dije secili per vete.

Une flas drejt dhe e them te verteten, por te verteten nuk mundet me e perpi gjithkush, e sidomos nese paguhet per me genjy, me keq interpretu e me perqa, per ate arsye edhe shajn se dojn me jetu neper endrra, me e genjy vetveten ose me hanger badihava tagjine e t'zotit.

Ma mire mos me fol hiq ma, se kam fol e jam shpreh teper bile. Prej qe jam hi ne kete forum jam mundu me fol neutral e me fjale me i pru shqiptaret pak ma ngat njeri tjetrit, e me i lane diferencat fetare anash, me majt bindjen dhe besimin secili per vete pa e ngacmu njani tjetrit, se keshtu fillojn perqarjet e zinmi mes vete e armiqt tane rrine gati me pantoll te kamte, siq na ka ndodh edhe ma heret, jam mundu me shkrujt e me tregu mendimin tim qe ne jemi vellezer, nje gjak, e armiku eshte tjeter kush.

Po siq po duket kjo asht, foli burrit foli murit, une fol per fshisa ata fol per lisa, e per ate arsye do ta mbylli gojen se po e shoh qe eshte e kote kjo pune, se kam pune me shqiptaret kryefort e qe kan krenari te tepert qe nuk munden ta pranojn gabimin, ma mire e mbyt veten se me pranu qe tha diqka gabim, ose qe eshte gabim me e nenqmu vllaun e vet per bindjen dhe besimin e tij.

Ju kam than edhe ma heret, veq vazhdoni kshtu, se shume mire jeni, veq tepara, nguce, shaje, mbyte, vraje, preje, pjeke, haje mish vllaun tand, se kshtu duhet me nxan mend prej fqinjeve tan, apo jo.

Ju pershendes vllazen shqiptare, perveq atyre fundamentalistave nga perendimi dhe nga lindja, qe po hane tagji prej dikujt, e din ata se prej kujt.

Legjionixx

Forumium maestatis

ata ishin duke na pushtuar,statutet, zakonet e vjetra, etj.
dhe cdo gje qe ishte ne jete ne ate toke te vjeter
vazhduan kush me gjat e kush me shkurt,te kryenin dhunen ndaj nesh.
Ne nje koh me par nuk u cenuam,
kur ishte fjala te benim per fene.
po kishim fjalen si te mbronim atedhene

Nakenak

Primus registratum

une pervedi nuk e quaj vehten fondamentalist,
dhe ndihem shume keq kur emri i Gjergj Kastriotit perdoret Skenderbe, pasi qe Skenderbe(Iskander+Be)eshte nje emer i vene nga pushtuesi dhe nuk ka asnje arsye qe te mbahet, por eshte vetem dhuna edukative otomane qe e mbajti ate emer pasiqe nuk munden ti shuajne famen.

Dhe kjo ishte arsyeja qe u mundova qe ta ndryshoj temen ne Gjergj Kastrioti, pasi nuk eshte besimi eshte gje personale dhe nuk eshte detyra e jonte te diskutojme nese shqipetaret po kthehen apo duhet te kthehen ne te krishtere.

Bajramselimi

Primus registratum

D.m.th se sipas jush feja Islame ne shqqiperi paska ardhe me dhune nga turqit eee?
Mire po si tregohet qe ne shqiperi ka pas xhami edhe pa ardhe pushtimi turk, psh xhamija e Kuqe qe eshte ne kalane e Beratit
Po asht nji problrm se me sa duket asnjeni prej jush nuk di asxha per shqipnin e shqiptaret , ju me sa duket jetoni hala me prrallat qe ju kan tregu ne djep....
Po qe te flasesh duhen fakte e jo fjale
Po kete qe pali paska kalu ne shqiperi kush jua a ka than ma / e fort ,smkishte shku ne mendje/
Mire po po ju baj nji pytje qer mu me ban shume pershtypje;
Ne te gjithe filmat qe kam pa ne shqiperi qe flasin per Jezu Krishtin te gjithe e paraqesin si te bardhe, po si ka mundesi te jete i bardhe kur ai vjen nga nje fis i lindjes se mesme ku popullsia atje eshte kompolet zeshkan?
Apo mos edhe Krishti ka qene shqiptare ?????!!!!!!!!!!!
Jo se ju gjithcka mund te thoni..........