Shqiptaret po pagezohen ne te krishtere...!

OROSHI

Primus registratum
Re: Shqiptaret po pagezohen ne te krishtere...!

Jam per kthimin ne fene Pagane,te pakten ajo fe ishte 100% shqiptare me gjith ato zota shqiptare.:=)

pitinusha

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Colossos mundohu ta shiqosh kete qéshtje nga aspekti pozitiv e jo nga ai negativ, ta largosh fene mislimune nuk e mohon kombin, perkundrazi e qmon,pastron, nderon kombin dhe Gjergj Kastriotin i cili u kthye nga turqia dhe islamizmi ne trojet Shqiptare u be i krishter siq ishte populli i tij dhe filloi luften kunder egersires turke dhe i mbrojti tokat e Shqiptareve, Evropen dhe Krishterizmin.
Mé beso se uné jam i biri i nje hoxhe nga Kosova-Dardania
ana e Mitrovicés dhe posa mésove historiné e Gjergj Kastriotit dhe Shqiperisé u pagézova né kishén katolike, ndryshova emrin dhe tani jetoj si i krishter . Pér mua kjo éshté njé gjé patriotike té cilén duhet ta béj qdo
Shqiptaré i cili din té lexoj e kété gjé po e béjné me
qindra e qindra Kosovaré. Kété e béri edhe veté Ibrahim Rugova.

[/ QUOTE ]

UN PER VETE NUK E NDERROJ FENE CFAR DO QE TE NDOLLI.PO TI MOR DJAL PO ME CUDIT SE KOSOVARET S'BESOJ SE E BEJN NJE GJE TE TILLE PO R NDOSHTA MOS KE PAK PERZIERJE ME GJAK SERB.NO OFFENCE THAT'S WHAT I THINK?
/pf/images/graemlins/frown.gif( /pf/images/graemlins/smash.gif

Dardanus

Primus registratum

Une per vete jam krenar qe kam lindur si shqiptar me fe muslimane dhe nuk e kam ndermend ta nderroj kete religjion, pra dua te them qe le te dalin edhe 1 miliard Bin Ladena e Talibana me mjekrra ne Shqiptari apo misionar te ri katolik apo ortodoks apo protestant se nuk du me ndegju bash hiq per fete e tyre te reja.
Por nese e ndrroj do te filloj te besoj e ti lutem perendive apo hyive te Pellazgeve, Ilireve, per ata e di qe kishin religjionin e vet e jo nga cifut, arab apo hindus e kinez a ku ta di une.

Dardanus

Primus registratum

Me kete te fundit dua te argumentoj per vendosmerin time per te mos e nderruar fene dhe per besimin tim musliman dhe qe besoj 100% ne nje Perendi te vetem e jo ne shume perendi apo ne TRE PERENDI, siq po besojn disa nga ne shqiptaret.

Dardanus

Primus registratum

Une kam disa shoke e shoqe te krishtere shqiptare dhe te tjere edhe ata vet nuk munden te besojne ne disa gjera qe po na tregon kisha, dhe vet te krishteret e shkolluar dhe studiues te librave fetare pranojne faktin qe Bibla eshte ndryshuar nga njerz te pa ndergjegjshem per ti knaq epshet e tyre gjat ketyre 1700 viteve. Sepse Bibla e pare e shkruar kishte dal 300 vite pas vdekjes se "Jezusit" apo profetit Isa.
Te gjitha perpihen disi, ama figurat e drurit ne Kishe jan Idhuj, te cilen e ndalon Zoti i madh, pastaj ajo qe thoni ju tre Zota, i biri i Zotit dhe tash kjo feja juaj e re qe po thoni se vet Jezusi paska qen Zot.
Kjo eshte pa dyshim blasfemi dhe mekate, shume rende bile.
Zoti i madh, meshiruesi dhe i plotfiqishmi eshte i bute, dhe ndoshta ti fale mekatet ose ta lehton denimin qe e meriton.

Dikush ta qel gojen mezor edhe pse nuk don me fole.

Dardanus

Primus registratum

Edhe pse ju na shani neve shqiptaret me fe muslimane, po na quani turq, fara ose gjaku i turqve, arabve a ku ta di,( ma mire me thuaj maxhup, sepse eshte e njejta si maxhup si turk) une perseri nuk mundem te ju quaj juve Sllav, grek, italian apo cifut, sepse une mendoj pak ma ndryshe se ju, une mendoj qe ju jeni aq shqiptare sa edhe ne dhe nuk mundem te ju le ne balt ose te ju shaj, te ju them gjyms shqiptari a ku ta di une se qfar fjale te pista.
Po q'te besh njrzit nuk jan te njejt dikush eshte i ndergjegjshem, i kulturuar, i drejt, i kuptueshem, e din se qka eshte dashuria vellazerore ashtu siq kerkon Zoti i madh nga ne, e dikush eshte e kunderta e ketyre vetive se vepron ashtu siq kerkon Satani nga ne.
Si p.sh. ju qe po mbillni perqarje ne mes te shqiptareve, dhe po e deshironi luften vellavrasese siq e pam tek Jugosllavet me heret.

----------------------------
Disa nuk mësohen kurrë, kurse të tjerët edhe ma vonë.

pitinusha

Primus registratum

DARDANUS EDHE UN SHOQEN E NGUSHT KATOLIKE E KAM DHE SE KAM HIC PROBLEM FEN E SAJ .POR TE DYJA KEMI BESIME TE NDRYSHME DEH MENDIME TE NDRYSHME PER SA I PERKET FES POR ASKUSH NUK TE DETYRON ME ZOR ME NDRRU FENE KJO ESHT E SIGURT. /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

rvd

Primus registratum

Me fal se po ta them po nga menyra se si po arsyeton nuk me dukesh shume i matur kur shprehesh keshtu!!!!!!
Feja nuk ka te beje me patriotizmin sepse ZOTI nuk eshte vetem iShqiptareve por i te gjitheve dhe feja muslimane ishte nje fat per ne Shqiptaret sepse pa fe do te shkonim drejt imoralitetit siç ka shkuar me kohe gjithe Europa perendimore.Feja Islame siç e di ndalon alkolin mardheniet jashte martesore pregjykon paqen dhe respektin.Ne Shqiperi keto vlera po anashkalohen dhe mendoj se dhe ne po behemi pak si Evropianet ne ate aspekt qe theksova siper.
ça te keqe te solli feja Islame ty ???
Te lutem mos mu kap te Bin Ladeni dhe te Mullah Omari qe siç e din te gjithe nuk pasqyrojne besimtarin musliman ashtu siç duhet !!!!!!! /pf/images/graemlins/booki.gif /pf/images/graemlins/booki.gif /pf/images/graemlins/booki.gif /pf/images/graemlins/booki.gif /pf/images/graemlins/eek.gif

/pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif

Dardanus

Primus registratum
Re: Shqiptaret po pagezohen ne te krishtere...! *DELETED*

Neve nuk na solli asnje te keqe feja islame kush te tha ty qe mua me paska sjell diqka te keqe feja ime.
Lexoje ma mire pak ma heret se qka kam shru , e pastaj bon asi pytje te pa arsyeshme nese e ke te nevojshme. FLM

Dardanus

Primus registratum

Une me ate dua ta them qe ai far Bin Ladeni dhe Talibanet nuk e prezantojne besimin islame, por 100% te kunderten e fjales se Zotit te madh.
Sepse ne muslimanet shume mire e dim siq thuhet ne Kur'an:
"Pa marr parasysh se qka te ndodh ne jete, ti nuk guxon te bejsh vetvrasje, dhe ai qe e mbyt vehten shkon ne Ferr pa gjykim", pa iman siq themi ne muslimanet.
Pastaj ato vrasje me bomba ne mes te pazarit ne Irak, qfar muslimani eshte ai qe i vret vellezerit e vet ne pazar dhe, edhe me keq qe aty shumica jan gra dhe fëmije, e ne anen tjeter thot per hater te Allahut.
Edhe kjo eshte blasfemi ndaj zotit, se po e keq interpreton dhe po e ndryshon fjalen e Zotit qe eshte e shkruar ne Kur'an, ata po thot qe zoti e deshiron vrasjen e vetvetes dhe atyre femijeve e grave te pa fajshme ne autobus ose ne pazar a ku ta di une, e cila eshte rreptesisht e ndaluar.
Ata zoterit kan zbuluar nje fe te re siq po shihet.

ZOTI ESHTE I MADH DHE NA MBRONE NGA SATANI DHE FARA E TIJE E QELBUR QE ESHTE SHKEPUR NE KETE BOTE

hawk

Primus registratum

Po largoheni larg vellezer,iket ne Afgnistan.
Ketu flitet per konvertimet shqipetare te viteve te fundit.
Un sinqesrisht nuk e kuptoj problemin pasi konvertime ka gjithandej,ne fe te ndryshme.

melos

Primus registratum

Nje pune duhet te kuptohet

- Se tek feja nuk ka komb
- Se tek feja njerezit ndahen ne fetar dhe jo fetar
- Te gjithe ata qe e kane fene e njejte jane vllezer ngaqe i luten te njejtit zot kane shtepi te njejte zoti etj etj.

keshtu eshte nese me te vertet je fetar, por ne fakt ne realitet kshtu nuk eshte sepse secili vend apo komb bashke me fene ka gershetuar edhe kulturen dhe traditat e tij dmth i ka perciell brez pas brezi dhe ky eshte shkaku se nje musliman nga Kosova dallon nga nje ne Bosne apo nga nje irakian apo nga nje qe vjen prej Pakistani a Indonezie, sic ndryshon nje i krishter shqiptare me nje te krishtere serb apo nga anglia apo nga rusia apo nga iraku apo nga ndonje vend tjeter.

Pra tek secili njeri sado qe te jete fetar jane nderlidhur edhe traditat apo kultura e vendit te tij, dhe pikerisht per kete shkak feja ska te beje asgje me patriotizmin ( gjithemon marre shembull rastet e zakonshme dhe jo ato ekstreme)

te jesh patriot sdo te thote te jesh apo te mos jesh fetar, asgje sdo te thote nese i takon kesaj apo saja feje mund te jesh edhe dreq i zi por t'ja duash te miren vendit tende dhe te luftosh per vendin tende. /pf/images/graemlins/smash.gif

Dardanus

Primus registratum

Shume logjike.
Feja eshte diqka personale, pra besimi dhe bindja jote, si nje person ne vete.

tushi

Valoris scriptorum

Nje pune duhet te kuptohet

- Se tek feja nuk ka komb
- Se tek feja njerezit ndahen ne fetar dhe jo fetar
- Te gjithe ata qe e kane fene e njejte jane vllezer ngaqe i luten te njejtit zot kane shtepi te njejte zoti etj etj.

[/ QUOTE ]

tek e para jam plotsisht dakort, po a jane dakort me mu e ty miliona e miliona ne gjithe boten ????

a asht dakort me ne belg'ja e konvertume ne islam e q1 hidhet ne ere ne Irak ???
apo muxhaidinet nga Ceçenia q1 kane shku si vullnetare ne Bosnje apo tek tuk edhe ne Kosove ???
apo sa e sa raste q1 nuk nuk asht se po kane ndoj randsi, po vetem sa per te ilustru kundershtimin tem me ate fjali.

per te gjithe kta, feja asht komb, apo shume ma e randsishme se kombi.
sa jane ktu ne af q1 e mendojne si kta ma siper
sa te dush /pf/images/graemlins/tipsy.gif

edhe ne perendim ka raste analoge; ndoj oficer rus vullnetar ne Serbi, ne nji forme pak te ndryshme deshmitaret e jehovait e shume organizata si kto
ndryshimi asht se ky kontigjent ne perendim asht modest edhe joperfaqsus per çfaredo populli.

ktu asht edhe problemi
ne perendim kjo nuk ndodh qysh me kryqezatat kur te gjithe bashkoheshin ne emer te Krishtit
ndersa sot me qindra vjet mbrapa ne emer te Muhametit po ndodh rendomt nji gja e tille.
pra fjalia e pare teorikisht asht siç duhet me kene, mgjths ma poshte (te e treta) shpreh ate q1 une per fat te mire nuk e kam ma frike, po te themi nuk me pelqen te disa shqiptare.
une psh, me shqiptaret katolike nuk ndihem ma vlla se me ata te besimeve te tjera.
e nks dikush e mendon kete, ka gjasa te jete jo shume objektiv kur feja lidhet me kombin.

melos

Primus registratum

Ato qe ti i the une po i marre me rezerva, sepse asgje deri me sot nuk eshte thene zyrtarisht se ne kosove ka pas grupe te tilla, une gjithemon e di se kosova syte i ka pas te kthyer nga bota e civilizuar dhe asnjehere nga njerzit qe e kane humb arsyen apo nga te vetquajturit te derguar te perendise.

ke te drejte qe shume edhe ketu ne AF jane te tille por jane te paket, per mua te pakten feja eshte etap qe e njerzimi kalon neper te meqe deri me sot u ndryshua shume here, une e ti apo ai ose ajo do te besojme por ne cfare do te besojne brezat e ardhshme

tushi

Valoris scriptorum

Ato qe ti i the une po i marre me rezerva, sepse asgje deri me sot nuk eshte thene zyrtarisht se ne kosove ka pas grupe te tilla,

une gjithemon e di se kosova syte i ka pas te kthyer nga bota e civilizuar dhe asnjehere nga njerzit qe e kane humb arsyen apo nga te vetquajturit te derguar te perendise.

[/ QUOTE ]

e para nuk asht kusht per te dyten /pf/images/graemlins/laugh.gif
as une nuk e di zyrtarisht po nga njerz q1 kan luftu atje.
mundet shume kollaj edhe te mos jete e vertete , ashtu si mundet me kene.
po prape s'me duket ndonji katastrofe, me kusht q1 te MOS persritet !!!!
nks se ka ndodh ka pas te bajne ma teper me nevojen sesa me ide te perbashkta.

tushi

Valoris scriptorum

Ok moj çike /pf/images/graemlins/laugh.gif
tjeter....

a e mban mend te gjykimi i Millosheviçit kur ai pyti gjeneralin Clark
-a e dinit se ne Kosove ka muxhaidine etj etj
Ai u pergjigj: -Ne ate kohe s'kishim informacione te tilla .

ça kupton ti prej ksaj /pf/images/graemlins/laugh.gif

melos

Primus registratum

jo nuk e kam shikue asnjehere, nuk e di ne ti e ke provue por nuk eshte e lehte te degjosh te tjeret se si e interpretojne dhembjen tende

por mund te jete edhe gabim nga ana e perkthyesve sic eshte bere shume shpesh

e edhe nje gje tjeter eshte, ndoshta interesi i forcave te natos ishte aq i madhe dhe duke dite faktin se populli i shihte si shpetimtar dhe se kishte rrezin antipatin nuk i interesoj fare kjo gje

tushi

Valoris scriptorum

po pamvarsisht se nuk jam kosovar, çka ka ndodh atje ka ken dhimbje edhe per mu
kshtuqi e kam pa ashtu si e kan pa me qindramija kosovare /pf/images/graemlins/shrug.gif