Re: SHQIPTARET E AMERIKES
HELLO

Si jeni albforumista

si keni qene u be pak kohe pa kaluar keteja.....
Pasi vendosa te bej nje weekend te gjate me ne fund prape ne zyre mes kolegeve punes e-mails dhe AF....
Vura re se shume problematika te jetes Amerikane ishin shtruar per shqyrtim shume polemika etc etc... u lodha pak duke lexuar por... edhe rifreskova ca gjera /pf/images/graemlins/tongue.gif
Anyway....
Tju them te drejten u shlodha kete weekend se shkuam afer detit afer mbretit si themi ne

dhe kaluam shume shume bukur u kenaqem shume shume.... u takova rastesisht me nje cift gjerman (qe jetonin ketu prej 40-vjetesh) ne nje Beach Party te dy rreth te 60-tave dhe rastesisht dikush i thote qe une jam Shqiptare /pf/images/graemlins/laugh.gif , Katerina gruaja gjermane vjen direkt tek une dhe prezantohet dhe menjehere me thote: Une kam qene ne shqiperi me gjith burrin tim me nje trup diplomatik perpara 7-vjetesh... ohh i them interesante...... me prezanton me te shoqin dhe fillojne menjehere me pyetjet nga vjen, sa kohe ke, ku jeton, etc etc... dhe me tregojne per experiencen ne Shqiperi .... tju them te drejten kisha nje nostagji te jashtezakonte...
Ata ishin dy njerez shume pozitive... ne fillim ndjeva nje lloj solidarizimi si evropiane pastaj menyra e tregimit per experiencen ne Shqiperi me tregoi se ishin me te vertete njerez pa komplekse....
Sigurisht qe u permenden gjendja e mjerueshme, crregullimet politike etc etc por po ashtu u fol me nje admirim per natyren tone te bukur, per mikpritjen, per ushqimin ne hotelet ku kishin ndenjur per bregdetin mbanin mend emrat e qyteteve ku kishin shkuar dhe me kenaqen me tregimet e tyre... nderkohe qe miqt e mij degjonin dhe kurioze dhe me admirim me thane qe qenka interesante te shkosh atje.....
Katerina me pyeti per shoqerine qe kam krijuar ketu per miqesite si e ndjej veten etc...
dhe nder te tjera me tha qe Amerikanet jane te dashur te ofrojme miqesi por miqesia nuk eshte konstante dhe afrimet dhe largesat jane shpesh enigmatike..... kjo ka ardhur si perkatesi e zhvendosjeve te shumta nder gjenerata nderkohe qe ne evrope njerezit rrine ne te njejtat teritore dhe krijojne rrenje dhe miqesi te gjata.... ketu ndodhe e kunderta..... kjo ka sjelle dhe menyren e tyre te terhequr dhe te ashtuquajtur te ftohte ne krahasim me ne evropianet......
E degjova me vemendje deri ne fund dhe nderkohe po e krahasoja me experiencat e mia ketu.... dhe mu duk i drejte konstatimi i saj... nerkohe qe i shoqi me thote a ka vajza te tjera shqiptare ketu /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif dhe te gjithe qeshim.... ??????
thjesht po e ndaj me ju kete episod te weekendit per te marre dhe nje opinion tuajin se si i gjeni veten ne lidhjet me shoket dhe shoqet te dashurit apo te dashurat Amerikane........
Enjoy the day everyone :kiss: