Re: SHQIPTARET E AMERIKES
Sa bukur fillon dita ne New York.
Zgjohem nga gjumi ne oren gjashte te mengjesit se nuk marr dot fryme. Kondicionerin e fika ne mes te nates, se na ka vajtur fatura nje djall e gjysem. Dhoma ime eshte bere si furre, dhe lageshtia me ben te merren mendte.
Sidoqofte kam mundesi te cohem, dhe te rindez kondicionerin qe me sjell pak ne terezi. Gjeja e dyte qe bej shkoj tek kompiuteri dhe lexoj emailat qe me kane ardhur gjate nates. Dy oferta per zmadhim penisi, dhe menyra se si te blej vicodin lire.
Ja fus nje dushi te gjate, me uje te ftohte. Tashme me ka dale gjumi mire, por ve re se konicioneri i flokeve eshte ne piken e fundit. Dreqi e mori, duhet te ndaloj ne Duane Reade pas pune. Laj dhembet ngadale ngadale, duke i dhene stress larjes se gjuhes qe mendohet se eshte nje shtrat mikrobesh. I fus nje te shpelare gojes me Scope, dhe kthehem prape ne dhomen time.
Ndez televizorin te shikoj lajmet e mengjesit, dhe kamerat nuk i ndahen guvernatorit Pataki. Niveli i kujdesit per terrorizmin sot eshte boje portokalli, qe me ben te zgjedh nje bluze me kete ngjyre per ne pune. Pasi kremos mire trupin, per te ruajtur freskine e tij, ve deodorant nen sqetulla, dhe filloj te hedh kolonje. Kolonja per mua eshte nje art me vehte. Njerezit me akuzojne se hedh shume, por te pakten aromat e mija jane nga me te mirat ne bote. Une hedh vetem nga pjesetaret e familjes Creed, qe eshte me tradita qindravjecare ne kete fushe. Pasi kam mbuluar cdo pjese te trupit, vesh atletet, hedh canten pas shpine dhe nisem per ne stacionin e Subway qe me con ne pune.
Zagushia jashte eshte edhe me e padurueshme. Ndaloj per nje minute ne byrektoren kineze, ku blej dy kulecet e zakonshme te mengjesit per nje dollar e njezet cent. Sot paskam fat se sapo arrij ne stacion, treni eshte menjehere aty. Zenien e nje karrige te lire e kam kthyer ne shkence ekzakte dhe ne rruge e siper shtyj nja dy plaka, dhe e kap karrigen e lire perpara tyre. Ato do vdesin qe do vdesin se shpejti, c'rendesi ka se do te ulen apo do te qendrojne ne kembe.
Hap canten dhe mundohem te zgjedh midis dy librave: Manifesti Komunist i Karl Marx, apo nje Manual mbi administrimin e sistemit Unix. Shkoj me Unix, dhe perhumbem ne te deri sa treni arrin siper Manhattan Bridge. Ne horizont duket statuja e lirise e peshtjellur prej nje reje lageshtire qe varet ne horizont. Sot degjova se do te rihapej statuja e lirise per vizitoret, pasi ka qene mbyllur qe nga dita e gjemes. Ja edhe nje fitore kunder terroristeve.