SHQIPTARET E AMERIKES

109UV

Primus registratum
Re: SHQIPTARET E AMERIKES

Bisou, ku do e bejme? Ne mes apo ne qoshe te Manhattan-it? /pf/images/graemlins/laugh.gif

BISOU

Primus registratum

AAhhh organizimin ma lini mua ne dore ju premtoj qe nuk do zhgenjeheni /pf/images/graemlins/laugh.gif

VEndosim nje date.. dhe te shohim sa veta mund te vijne dhe cdo gje e rregulloj une /pf/images/graemlins/laugh.gif .....

ne fund ndahet cheku :eek:

vitela

Primus registratum

bisou, edhe une plazhin sivjet e kam nisur shume heret, qe ne mars. Shyqyr qe eshte plazhi ketej se ndonje aktivitet me lene mendte nuk ka. Madje ketej nga ne edhe oqeani eshte sh i ftohte keshtu qe pjesen me te madhe te kohes i bie te shkojme ne pishine. Sa per ate qe doni te mblidhemi do ishte gje sh e bukur, por une s'besoj qe do te kem mundesi te vij. Keshtu qe kur ta beni, beni qejf edhe per mua.

Prodigychild01

Primus registratum

Une kam vetem nje shtese te vogel per dicka qe lexova me siper. Te jeteosh ne Manhattan impresionon gjithe universion jo vetem fshataret ne Shqiperi. Cdo njeri qe jeton ne Manhattan ka te drejte te mburret. Tashi varet se cfare cmimi pagon duke jetuar ne Manhattan.

A ja vlen te jetosh aty. Ka njerez qe mund te argumentojne te dyja anet e medaljes. Per sa i perket "konveniences" Manhattani eshte enderr!! Sidomos te jesh Prane midtownit (Diku ne blloqet 40-50) sepse je afer edhe Downtownit, edhe parkut edhe uptownit (rreth 15 min larg gjithshkaje ne Subway.) Pastaj sa paguan per te jetuar aty edhe a ja vlen cdo njeri e ve ne peshore vete. Shume veta e paguajne me hapesiren e vogel. Ne fund te fundit mund te jetohet dhe me me pak gjera, kur sa del nga apt. ke gjithshka qe te te doje zemra.

Nejse, nje dite edhe vete e kam enderr te jetoj ne Manhattan, ku punoj per dite pre nje viti e gjysem. Por ku ta bej kete gje nuk kam nder mend te lej gjith te ardhurat ke qiraja, apo te jetoj ne nje kuti shkrepse studio.

(Edhe e fundit fare per cunat. Te kapesh dashnore kur jeton ne Manhattan eshte shume me kollaj. Psh ti thuash nje vajze qe e takon ne Manhattan, (e kam shpine prane 11street and 3rd Ave) eshte shume mire se sa ti thuash jam ne p... te somes ne Brooklyn, Queens, Bronx, "Kenerike", "Xhoizi", apo ku te jete qe e ke folene.) Pjesa me e madhe e vajzave nuk kan me interes kur nuk jeton ne Manhattatn)

standards

Primus registratum

Manhattan, Manhattan, Manhattan, Me thene te drejten na i shpifet bo be sikur ne usa vetem Manhattan eshte.BULL SHIT :goofy:

BISOU

Primus registratum

AHAHAHAHAHAHA :lol: :lol: ME SHKRITE JU MUA...
LERINI LLAFET PO HAJT TE BEJME NJE PARTY E TE BEJME CA GALLATE...

PO TANI NE MANHATTAN DO E BEJME SE KA VARIACION DHE ESHTE AFER SHTEPISE SIME /pf/images/graemlins/laugh.gif

DHE SA PER QIRANE PRODIGY KA SHUME TE DREJTE POR CA TI BEJ UNE QE KETU ME ESHTE NGULUR B-JA DHE SDO TE LEVIZI /pf/images/graemlins/laugh.gif
SHPRESOJ TE ME RRITET RROGA OSE TE NDERROJ PUNE KU TE BEJ ME SHUME $$$$$$$$$$$ MULLA /pf/images/graemlins/laugh.gif

UNE DUA PARTY PARTY PARTY :rockband: :rockband:

bona

Primus registratum

te jetosh ne manhattan

te jetosh ne third e 45 qe esthe 2000 ne muaj nje dhome.

te park e fifth ethe 10000 dollare ne muaj nje.s'po flas per te pasur nje apartament se s'e besoj se naj albanian e ka qe ben te pakten 2 million nje i vockel fare dhe ste fusin ne pallat anyway se je albanian.

no ka areas ne brooklyn e queens e si qe mund te kesh nje shtepi qe paguan 2000- 3000 ne muaj per dy family dhe manhattan esthe vetem 20 min larg me car ose 20 me train.

pastaj me makine esthe me mire. paguan meter 25 cent per 10 min till 7p dhe pastaj esthe falas till 8am next day week days and if friday till monday morning.

bona

109UV

Primus registratum

Ik shifi cmimet tek nytimes.com->real estate->rent dhe zgjidh manhattan ti shofesh ato cmimet /pf/images/graemlins/wink.gif

bebivogel

Forumium maestatis

109UV do ikim per party ne nyc apo jo ? /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

:wave:

susana

Primus registratum

organizatore BISOU, do ta bejme ate party ne apo :smash: :smash:
nuk je dukr fare keteja. /pf/images/graemlins/frown.gif

BISOU

Primus registratum

Mirmengjesi te gjitheve /pf/images/graemlins/laugh.gif

Weekendi mbaroi kaluam shume mire tani e Hene dhe ne pune qe ne pike te mengjesit..... ndihem e lodhur :sleep:

PO fiesta keroni ju :rockband: :rockband: patjeter qe do bejme fiesta /pf/images/graemlins/laugh.gif
Le te caktojme nje date se pari....
pastaj merrem une me te tjerat /pf/images/graemlins/laugh.gif

xoxoxoxoox :wave:

Isabelle

Valoris scriptorum

M'paske shkrujt Bona po s'kam pas mundesi me te te kthy pergjigje me pare se kam gjet dhe une nje pune me komputer dhe me inshurance mjekesore dhe helbete i bej yzmetin se kam hall m'qisin nga puna si per shqiptare ose si per paaftesi te gjyshes per te folur rrjedhshem anglisht.

Ne lidhje me varferine, Tomken, shoket dhe cudi te tjera si ato qe na permend ti do doja te te thoja qe varferia jote konsiston pikerisht ne shpirt dhe mendjen tende. (tashme kam marre lirine te te drejtohem me 'ti' se nuk ja vlen barra qirane ndryshe me ty). Te jesh e sigurte qe nuk ta kane fajin librat 100 pound-sh por konsiderata qe ke mbi veten, jeten, kuleten e te tjera si keto. (... dhe ti nuk kishe pse kerkoje libra mbi masturbimin apo evolimin, perspektiven dhe rekomandime mbi Viagren pikerisht ne Londer se dore me nji ke kinezi poshte shpis bashke me frutat do kete dhe ndonje edicion te fundit with the latest updates. Keto me siguri jane "in high demand" se anglezet e shkret' i kane qit vetes dhe nam t'keq ne ca aspekte te caktume jetesore).

Kurse ne pergjithesi me ty dhe 'doreshkrimet' e tua ne forum do doja te te sqaroja qe nuk te ka ndjek njeri ty apostafat por ka qelluar dhe qe te kam lexuar emrin ne liste mes shume anetareve te tjere qe postojne ne forum : cuditerisht ti spikat per hidhesine, mendje-leshtesine,kulmin e ngushtesise ne vizion, mos-mirenjohjen e te tjera si keto. Nuk me ka rastis te lexoj me shume vrer dhe ligesi qe shume varferisht artikulon ti per Shqiperine dhe shqiptaret. Nuk ka asnje fare ndjenje kompasioni, apo dhembjeje - harro realitet - ne ato cka shkruan. Nuk 'peshtyhet' aty ku dhe ata me te cilet ke ngrene deri dje, paçka se sot te duket se je mire. Shyqyr qe ndihesh 'e arritur' - llogarit cdo kishe nxjerre nga goja po te mos ishe !!!!

Kurse mbi shqiptaret ne pergjithesi nuk e di une me ke rri e shoqerohesh qe ke kaq tmerr dhe vjell zi. Perdite e me shpesh degjon njerez te sistemuar, te rregulluar qe punojne dhe i bejne yzmetin njesoj apo dyfish sa ty : por kane njerezillek mbi te gjitha. Nuk njoh une njerez qe kane 3-4 vite ne US dhe nuk i kane hy nje rruge te caktuar per te siguruar nje jetese me te mire. Pranej Bona, mos harro qe ke 'shoke e shoqe shume'. Se ke inot qe kjo qe ke arrit ti nuk permendet me nga njerezit aty verdalle si 'aftesi e rralle' - plas po deshe po nuk ke ca ti bosh !
Kjo qe eshte, eshte !!!!

Tashi nga fundi do doja te te theksoja dhe dicka te fundit qe kam vene re' duke te te lexu tangent : ti flet si grate nje here ne vaktit ne rradha te gjata ke ushqimorja. Kthehu nje dite dhe lexo c'shkruan vete : forma me te vakta te shkrehuri nuk ben vaki. Ti kollaj kollaj mund te kalosh per Nadiren e katit te pare qe nuk te linte te mbushje uje, ose per Vangjeline qe nuk kishte me se te merrej dhe u bertiste dhe bente moral te madhi e te vogli.

Shyqyr qe ka njerez qe lexojne dhe kuptojne qe ti nuk je hic, po hic hic hic fare nje perfaqesim i shqiptareve ne Amerike. Ti je varianti me i sakte i cfare nje shqiptar, apo nje emigrant fundja, nuk duhet te jete : vertetimi qe 'nje mendje e shendoshe nuk jeton gjithmone ne nje trup te shendoshe apo ne rastin tat - ne nje bark te mbush me buke'.

109UV

Primus registratum

nuk e kuptoj pse kercet sherri kur te dyja palet i pranojne te vertetat e emigrimit (po te duan le te mos i pranojne)..dhe i vetmi ndryshim eshte se njera pale i shikon me ndrojtje e njera pale i shikon me inat....c'rendesi ka

bona

Primus registratum

Isabelle

cfare ke shkrujt mi shpirt?

ai libri ishte per John Waterhouse dhe pikturat e tij tek TATE modern in London.

ti permende kuleten dhe une tu pergjigja cfare mendoj une per cfare duhen leket? varet cfare kerkesash ke ne jete dhe sidomos cfare pergjegjesish.

une kam pergjegjesi prinderit, familjen time , endrrat e mia , kete te te premten do shikoj

Romeo and Juljet ne Lincoln Center dhe nje gooooood ticket esthe 125 dollare per njeri. do ta tregoj si isthe. pres te jete mrekulli sic ishte don quixote dhe la balaydere. mrekullia me e madhe isthe The Swan Lake. shikoje dhe ti nga Ana ananshiaveli ( me duket se e spellova wrong ta tregoj here tjeter)

ti shpirt shkruaj cfare te duash dhe une shkruaj cfare te dua , aty esthe gjithe qejfi.

une thjesht te kerkoj shif punen tate.

bye Isabelle

bona.

PS: Isabelle sa lexova ate paragrafin e ushqimores ishte me te vertete per te qeshur. po jo o goce se nuk jam ashtu jam komplet ndryshe.dhe ti ama tek paragrafi i dyte me ato mendimet e tua per mu me kujtove komshine time zyshen e historise se partise, qe po nuk i the cfare mendove fillote e te shate gjithe diten e mbi te gjitha i vite inot pse nuk i kthje pergjigje. prape thuaj shpirt cfare te duash, cfare te te bej ty te ndihesh mire. une te le vendin e pare. jepi. bye again.