SHQIPTARET E AMERIKES

ladouce2005

Primus registratum
Re: SHQIPTARET E AMERIKES

planet per te ardhme ne new jersey i kemi, ne familjaret sidomos, se eshte qete dhe kendshem /pf/images/graemlins/wink.gif dhe shkollat (thone) jane te mira dhe me te qeta se te new york-ut

vitela

Primus registratum

o fiona une dy vjet kam qe kam ardhur ne usa. Me thene te drejten une nuk kam pasur shume veshtiresi ne fillim sic mund te kete pasur pjesa me e madhe e shqiptareve. Madje une e kam pasur shume me te lehte fillimin edhe sec mund ta mendoja vete. Ketu ku jam une (ne california) jetoj shume mire, por prape une them qe usa eshte shume ndryshe nga Shqiperia. Une isha ne TR para dy javesh dhe me thene te drejten nuk me behej me te kthehesha ne USA.

DFV

Primus registratum

Eh lumsi ti qe ishe ne Tirone, po pse nuk e le te kethehesh ne vjeshte moj aman????

BISOU

Primus registratum

O SHQIPETAR CFARE BEHET NDONJE GJE E RE????
UNE DO SHKOJ NE VJESHTE NE TIRANE /pf/images/graemlins/laugh.gif

:wave:

Prodigychild01

Primus registratum

Shiiiii bie ne New York City
nga shiu yt, laget the Petriti
Zemra ime mbeti rrugeve te ketij qyteti
Shi bie ne New York City...

ta rra ta ta tat tata tata

bona

Primus registratum

truth matters

esthe e vertete qe doctorre e inxhiniere shumica ju bie bretku me 10 dollare.
por esthe e vertete qe shume pak qe kane qene doc atje jane bere dhe doc ketu. ose ing atje jane bere ing ketu.

kjo tregon qe shumica e kane marre shkollen me miq dhe mire tu behet se aq meritojne.

the qe ne NY njerzit jane te ftohte.

kudo qe shkon kur nuk njef njerez s'te flasin.
cdo shtet i amerikes esthe ndryshe nga njeri tjetri . dhe NY esthe me diverse dhe me i larmishmi per ata qe duan mos me flejte me orar.

shumica e familjeve jetojen me keq se ne shqiperi per shume arsye . sic ka dhe familje qe jane punojne fort dhe jetojen si zotni.

he mo ju te tjeret flisni. apo njihni vetem losers.

bona

Truth_Matters

Primus registratum

Bona,

Te lutem te mos me keqkuptosh. Une nuk po thoja se Amerika eshte me keq se Shqiperia dhe nuk jam dakord me ty se ata doktora apo inxhiniera qe nuk behen dot te tille ketu e kane marre te gjithe shkollen me mik dhe mire t'u behet. Kjo s'eshte e vertete. Ka shume arsye pse ndodh kjo, se pari sepse shume prej tyre nuk dine gjuhen, dhe se dyti sepse s'ja njeh njeri diplomen, vecse nese vazhdojne per master, qe nese nuk dine gjuhen eshte e pamundur.

Ajo qe une po thoja eshte se Shqiptaret ne Shqiperi i fryjne gjerat per Ameriken dhe e kujtojne te lehte. Amerika s'eshte per te gjithe dhe disa jetojne me keq ketu sesa ne Shqiperi, kete po thoja por jo se te gjithe jetojne me keq, apo eshte me keq ne Amerike.

lir

Primus registratum

o bona dua te te njof me termin "profesionalizem".. ketu ne amerike vlersohet shume; qe te fillosh nje pune profesionale duhet te kesh nje diplome, certifikate, etj etj
Shkollimi ne amerike sic mund ta dish dhe ti eshte biznes, dhe nga me te fuqishmit bile..pra pervec ceshtejeve legale qe vine nga punsimi i nje njeriu te shkolluar ne nje universitet te jashtem jo te akredituar & faktit se standartet jane te ndryshme ne vende te ndryshme, eshte edhe fakti se sistemi kerkon qe kjo ane e biznesit te lulzoje..
gjithsesi, gjithashtu njoh shume shqipo qe punojne ne profesionet e tyre pasi kane marre testet e caktuara..

Prodigychild01

Primus registratum

Edhe une kam gjetur pune ne profesionin tim per te cilin kam studiuar shume ne universitetet me ne ze te botes. Kam nje master per pastrimin e nevojtoreve publike.

Dhe tani pastroj halet e New Yorkut... Po ketu ne New Yorkut edhe halet vijne era trendafil.... /pf/images/graemlins/laugh.gif

BISOU

Primus registratum

:lol: :lol: BRAVO TE GJITHEVE KESHTU DISKUTOHET /pf/images/graemlins/laugh.gif

holtienka

Forumium praecox

kam ardhur ne usa kur kam qene 16 vjec now jam 22. muajt e pare kam qare shum dhe e urreja ket ven. but now edhe i vit kam school left. my mom dhe my dad erdhen for visiting dhe e urrenin usa..
"wa tha mami pse keshtu qeka usa mi, kam nji muj ketu dhe tre dite te pashe"......"do vish back ne albania"--tha mami
e di pse nuk shkova: sepse iam able te paguaj complet universitetin vet, i go out and iam not afraid to pay or to buy stuff, kurse kur isha ne shqiperi cdo gje e pagujshin prinderit... that's not fair. Nuk besoj se ka njeri qe do te shkoje me shume se un ne shqiperi, i haven't been in albania since i came here........sepse jam me vise studenti still dhe e ndrova ne usa which sme lejohet ne asnji ven pervec canada dhe mexico te shkoj. i don't think there is a person qe ta ureeje me shume kete ven, e urrej nate-dite mengjes dreke darke, my grandaparents died nuk i pashe my aunt (motra mamit) ajo me riti nuk e pashe. my sister was in 6 grade when i left my god i didn't even recognize her on the picture........(im sobbing)
Americans live to work---- Europians work to live.
i hate this place but still, i have no choice just to live here. Ska si veni jot, por ndoshta jo per mua por per niperit dhe mbesat e mi.

salute

susana

Primus registratum

MIRESERDHE CALIFORNIA^BABE!!!!!!!!!
TEKSA PO LEXOJA POSTIMIN TEND ME DOLEN LOTE SEPSE ,NJE SITUATE TE TILLE E KAM KALUAR DHE UNE ME VLLAIN.UNE TANI JETOJ NE USA DHE AI ESHTE STUDENT NE ITALI DHE KAM GATI 4 VJET PA E PARE,DHE BESOME QE TE KUPTOJ SHUME MIRE.E VETMJA GJE QE MUND TE THEM ESHTE MOS U DOREZO,SE TE KA NGELUR VETEM NJE VITE SHKOLLE.TASHME PO MBARON DHE NUK JA VLEN TE TERHIQESH.

I WISH U THE BEST OF LUCK! :wave:

109UV

Primus registratum

La Dushi, hajde jeto ne CT po ta mbajti...xhepi /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif Kur injoroj "blozen" neper ca postime nga grupi "Neve jetojme ne NY, ashtu si edhe 15 milione te tjere"...pak a shume na puqen mendimet..NY eshte cool, the subway sucks especially in the summer, i like my 15 minute air-conditioned commute in kenerik, East-Coast eshte persembari, me pune arrihen shume gjera etj etj.

bona

Primus registratum

ti goce nga California

aman mi derisa shkova ne evrope me bojshin ato qe jetonin atje me me ardhe turp qe jetoj ketu .
ce keni mi ket shprehje:

ne americe punohet e ne evrope jetohet.

kadal o goce mos me trego evropen qe rrishin si lango rruges shqiptaret.

ne usa punohet shume qe te behet leke shume dhe pastaj shko e shef evropen shume.

atje po e kishin qe rrishin gjithe diten ne kafe ndersa une du me e pi kafen kudo ne bote jo te rri gjithe diten.

si thua ti me leket qe bejne emigrantet ne usa shifet evropa apo me paret e evropes vijne ata ketu.

bona

Primus registratum

lir

yes ate po thoja dhe une miqte e mi si ato te tute erdhen ketu dhe i moren po ato profesione qe kane atje.

pastaj se marr vesh ate qe thuhet su njihet diplloma ketu.

ketu njihet cdo dipllome. psh je ing te thone te lumte qe e ke diplomen hajde merr licencen. gje qe nuk egziston ne shqiperi. robte marrin shkollen dhe kaq. je MD atje te thone hajde merr licencen ketu sic po ben Tani.
dhe shkolla per infermieri njihet por duhet te marresh licencen. aty ngecin infermieret shqiptare si dhe ato evropiane se e kane shkollen 2 vjet dhe mesojne vetem gjera te thjeshta dhe ketu ne usa esthe diploma bachelors ne shkenca.
dhe ti e di qe licencen per prof me siper ta jep shteti, qe si behet vone ke maru ne harvard apo ne cuny.

dhe nje goce mora vesh jo shume vone kishte maru juridicun ne tirane dhe ketu i ishte dhene e drejta te kalonte BAR exam ( licenca per avocat). so problemi qendron a ka tru me kalu provimin.

edhe nje here nuk esthe se nuk te njohin diplomen por duhet te kalosh provimin ne shtet te marresh licencen qe te ushtrosh profesionin.

so prandaj ketu behet ndarja e shapit nga sheqeri . fakti qe disa e kane kalu keto provime dhe shumica e intelectualve shqiptare jo tregon qe kane bo qejf ne shkolle dhe po ecin ne qilimin qe kane shtruar.

yes dhe gjuha esthe factor por prape pse ca erdhen me gjuhe dhe ca jo. kur ca mesoshin gjuhen atje te tjeret merreshin lloqe .

kaq per sot.

bye

PS: po ti e mbarove ing( keshtu me duket se me the qe po studion ing). dhe sa te kane ngelur?

^mary^

Primus registratum

[qb]
atje po e kishin qe rrishin gjithe diten ne kafe ndersa une du me e pi kafen kudo ne bote jo te rri gjithe diten. [/qb]
Avash mi goce me keto perfundime ti ...
Ne Shqiperi njerezit rrine neper kafe ,sepse nuk kane me se te merren .
Per sa i perket shqiptareve ne Europe te gjithe punojne , biles ne punet me te rendomta qe ekzistojne , e asnje nuk e kam pare gjithe diten neper kafe ( une kam jetuar vete ne Europe e fatkeqesisht po jetoj edhe ne Amerike /pf/images/graemlins/laugh.gif ) , por ama ato rroga qe marrin ne Europe jane shume me mire se ato qe kishin ( ose s'kishin fare ) ne Shqiperi .
Pse pelqehet jeta ne Europe ?
Sepse eshte stili i jetes qe na pershtatet .
Une per dy leke qe marr ketu me shume nuk dua te jetoj larg familjes time , dua qe kur te le punen ne ora 5 te dal te takoj 5 rob , te pij nje kafe dhe te harroj streset e dites .
Dua qe ke njerezit e shoqeria ime te hyj e te dal kur te dua , e jo te bej appuntamento me telefon qe nje muaj perara .
Atje jeta eshte jashte ... te ka lezet e moter ! /pf/images/graemlins/smile.gif