SHQIPTARET E AMERIKES

mozaiku

Primus registratum
Re: SHQIPTARET E AMERIKES

Cfare po beni ju ketu? Po krahasoni Shqiperine , Evropen dhe Ameriken? E qysh i krahasoni ? Une per vete s`mundem. E shumta mund te them qe moda eshte ndryshe dhe amerikonet vishen shume ndryshe nga Evropianet. /pf/images/graemlins/laugh.gif Edhe me gatu, s`dine fare me duket. A blehen makaronat ne supermarket te mbyllme me kuti plastike e te vena ne nje frigorifer?! :eek: Jo mer lal.... Vallahi edhe une kam jetu ne Evrope , po eshte e cuditshme sa eshte e ndryshme Evropa ne vetvete!!! Ne nje cep te saj sheh akoma gra qe tellhojne pete byreku, e nje cep tjeter sheh djem e vajza qe e kane mendjen vetem te pijne derisa te behet tape e me pas te vjedhin rrugeve. ( na falni qe jua shpifa , po edhe mua ma shpifin shpesh duke i pare)E te mendosh qe s`kane asnje hall ...

Isabelle

Valoris scriptorum

Mary, lene Bonen se ka pa Evropen ksaj rradhe dhe e ka kuptu komplet.

Bona, realisht une dhe femije nuk kam degjuar te arsyetojne dhe flasin sic ben ti. Qofsh ti qe je : larg... amin larg robt si puna jote !!!! Sa here qe me rastis te lexoj noi gjo nga ty instiktivisht me peshtirosesh ti dhe kushdo qe mat JETEN me masen e portofolit. Shyqyr qe nuk jena me i lagje se do te te kisha hy n'dru ne me te mirin qejf !

kryma jo njerez !!!!

ladouce2005

Primus registratum

109UV une s'dua te jetoj aty ku jeti, se po te doja - vija. dhe po te ishte aq i deshirueshem sa thua ti, do ishte aty qendra e botes, wall street, qendra e fashion etc etc jam shume dakort qe aty eshte qete, paster, bukur, por eshte per mosha te thyera qe e kane jetuar jeten e vet e i jane larguar zhurmes se New Yorkut. kur je akoma i/e re, jeta duhet shijuar, me zhurmen, zhulin, metron me ose pa kondicioner, etj etj etj une e dua shume new yorkun, e dua shume europen, e dua shume tiranen, dua gjithe vendet ku kam jetuar dhe do doja te jetoja dhe ne shume vende te tjera ku s'kam shkelur kurre. por ne vendosemi ne pergjithesi aty ku gjerat na ecin me shume, ku kemi familje dhe miq te mire, ku puna qe bejme na sjell me teper kenaqesi se gjetke, ku nje kompleks gjerash te bejne te rrish aty ku je, pa qene nevoja te balancosh ne detaje dy qytete ose dy shtete te ndryshme
dhe une ju pergjigja hhhhmmmmmm me shaka me teper se seriozisht ne mesazhin e pare, sepse s'kam as moshe dhe as kohe te rri t'i marr shume seriozisht diskutimet e albforumit /pf/images/graemlins/wink.gif

109UV

Primus registratum

ndoshta bona nuk i sheqeros mendimet, por ato qe ka thene me siper jane te verteta. ne amerike cdokush kompensohet sipas aftesive (te aplikuara ne nje biznes)...prandaj dhe shume shqiptare, apo ruse, bullgare etj etj qe kane pasur nje profesion ne vendet e tyre nuk kane mundesi ta ushtrojne per shkak se nuk i aplikojne dot njohurite apo eksperiencen e tyre ne ambientin e biznesit ketu... por kjo duhej pritur.. prandaj Amerika i pelqen emigrantet, ata qe kane mundesi te integrohen jane njerez qe ecin me kembet e veta dhe zhvillojne ekonomine, te tjeret kthehen mbrapsht.

109UV

Primus registratum

La Douce, jo cdo industri funksionon ne NYC. por duhet ta kesh te qarte qe zona rreth NYC eshte shume e zhvilluar dhe ka me mijra kompani qe zhvillojne biznesin e tyre ne keto zona. Ne fakt, edhe ne industrine financiare CT eshte "heavyweight", ne fakt "the biggest trading floor" eshte ne CT, jo ne NYC... megjithate ne kemi "the best of both worlds", NYC eshte vetem gjysem ore larg...ve bast qe une mund te arrij me shpejt ne cdo zone ne manhattan sesa juve qe merrni subway /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

ideja eshte qe cdo vend ofron dicka...edhe mua me pelqen te party ne NYC, por me pelqen te jetoj ketu ku jam...tashti per tashti

bona

Primus registratum

mary

ate muhabet qe ne evrope rrine gjithe diten nuk e thashe une po e thone shqiptaret qe jetojne atje.

une vete kurre se besoj qe qe ajo evropa (west) esthe bere perle duke nejt se do ishte bo shqiperia diamant atehere.

natyrisht qe jeta bohet atje. une vdes per veten time per te ardhur atje per pushime. gjithe shoqnia ime shkon ne florida e california mu per veten time shpirti me rri atje. kete vit isha ne london lujta mendsh, tani po enderroj per italine next year.

bona

Primus registratum

Isabelle

nuk e di cfare halli ke me mu ti.

po per ate kuleten meqe e permende.

yes e dashur kuleta. esthe everything. punova shate pune duke shku ne shkolla derisa solla mamin e babin dhe shpirtin tim , rrushin e motres , vellackon e vetem qe kam ketu . i mylla ne cels mos te boshin lloqe kavaje me shqiptaret e tjere derisa mesuan anglisht e comp derisa gjeten pune me health insurance etj etj. ai/ajo qe nuk deshi me perdor trunin perdor komen per te punu.

yes u cava ne dysh per ate kuleten qe te marr klasa jo vetem cfare me duhen per major por dhe per qejf, per interesat e mia.

yes e dashur kuleta duhet qe te shohesh ate mrekullite qe ka bota ( bota s'esthe vetem paris, london e rome)

so mos me caj trute shume e shif punen tate.

ke the emrin e shoqes time Isabelle qe esthe the most well read girl i ever met.

pastaj ajo ironia jot per evropen.

kafja mund te ishte e lire atje por KULETA duhej e madhe te shkoje ne ne vende e vende.

kur shkoshe ne gift shop te art galery aty e ndjej veten so damn poor qe bleva mund te bleja vetem 2 libra dhe me duheshin 10 ( ishin nga 100 pound njoni).

shko qerrohu tani se me hype nervat qe nuk me hypin kollaj. me paske ndjekur dhe cfare paskan shkruajtur ti.

ladouce2005

Primus registratum

109UV po e perseris dhe nje here, qe nuk hodha poshte asnjerin nga shtetet, qytetet, fshatrat e kesaj bote. Po te rilexosh mesazhin tim, do kuptosh qe i kam dhene te drejte gjithkujt te doje e te vleresoje vendin ku jeton. CT mund te jete qender me e madhe se NY ne shume me teper industri te lehta ose te renda, por per mua NY eshte me mire, te pakten per momentin. Ndoshta nje dite te bukur do leviz dhe une ne CT dhe do mbroj CT me zjarr, sepse te gjithe duam te ndihemi mire per vendin ku jetojme /pf/images/graemlins/wink.gif

109UV

Primus registratum

If you like NYC, more power to you, but the idea is...living in the middle of Manhattan, however you define it, has no bragging value whatsoever and impresses only those villagers back home, in Albania. Thus the CT, Wall Street, Financial Industry, etc etc. discussion.

ladouce2005

Primus registratum

te thashe dhe njehere qe nuk i marr seriozisht shume diskutime ketu, dhe nuk dua te jap maksimumin nga vetja per te impresionuar te tjeret /pf/images/graemlins/wink.gif
thjesht u grrica me hmmm lol
anyways eshte kollaj te kapesh me fjalet e tjetrit!!!!
u know nothing about me, dhe as une per ty, so none of us can judge :wave:
good luck aty ku je, se une do rri dhe nja ca vjet ketu ku jam /pf/images/graemlins/wink.gif
s'kam asnje interes te impresionoj kedoqofte ne albforum /pf/images/graemlins/smile.gif
:wave:

Lart me lart o shoke flamujt e middle-class suburbia's. Tani 109 te duhet nje "stpeford wife" qe te te kombinoje me tapetin e makines me ajer te kondicionuar, 2.5 femije, dhe 0.5 qen. :tipsy:

NYC_GUY

Primus registratum

O te keqen e temes , ne vend te diskutojme po zihemi ku eshte me mire ne evrope apo amerike . Ne Oklahoma apo ne Colorado , ne Kurvelesh apo ne laprake . Perpara rinia e atdheut tim .

Puna eshte njeriu do stabilitet ne jete , prandaj perpiqet te ambjentohet aty ku e shpien dallget e jetes , ben jeten me te mire dhe me te bukur aty ku i jepet mundesia.

Une kam 10 vjet ketu , erdhem ne NY thjesht rastesisht sepse ketu jotente i vetmi person qe njifnim ne Amerike ne ate koh dhe na duhej nje adrese . Pas asaj te gjitha rruget e jetes i kam hapur vete me duar pa ndihmen e askujt . Tani jam ambjentuar dhe nuk me shkon ndermend te leviz . Jam i sigurt se po te me kishte shpene fati ne boston apo Kenerike do isha ambjentuar dhe atje .Nejse suksese te gjithve.

disku

UNI

2.5 femije 0.5 qen......

Dude dat the boston way....NY way says different..

3.0 yankee 0.0 Mets childs. /pf/images/graemlins/laugh.gif

109UV

Primus registratum

nelka...vazhdo kshu e hidhur dhe do perfundosh me ter men ne stepford wife... do te ta nderroje qarkun burri me zor /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

BISOU

Primus registratum

HI :wave:
KUSH KA BERE NDONJEGJE INTERESANTE KETO KOHET E FUNDIT NGA JU AMERIKONET E RINJ /pf/images/graemlins/laugh.gif
UNE PER VETE... CDO WEEKEND NE PLAZH KETE VERE E KAM FILLUAR HERET....
SADO QE DIGJEM NUK ME NXIHET KURRIZI /pf/images/graemlins/laugh.gif

NDONJE GJE INTERESANTE NGA JU?????

NGA NJE :kiss: TE GJITHEVE
DHE ME DASHURI JU LUTEM SE MEZI JU KEMI /pf/images/graemlins/laugh.gif NA MBYTEN KINEZET GJITHANEJ /pf/images/graemlins/laugh.gif

109UV

Primus registratum

yeah...ai "luku" i bronxte eshte ne mode... po me shpejt behet ne tanning salon.....

Duke marre kete teme si pike referimi nuk merret vesh kush eshte i hidhur une a ti :tipsy: , po e di une qe ti embelsine e tregon andej nga "paisje elektronike"

Grate e Stepfordit jane per meshkujt pa bole, ndaj "rriten" ne Kenerike /pf/images/graemlins/wink.gif

BISOU

Primus registratum

PO MENDOJA TE BENIM NE PARTY ME ALB-FORUMISTAT E AMERIKES /pf/images/graemlins/laugh.gif

tani si qender po mendoja ta benim ne Manhattan /pf/images/graemlins/laugh.gif

si thoni /pf/images/graemlins/laugh.gif ???!!!???!!