Serbia le pas Shqiperine....

Serbia le pas Shqiperine....

Serbia le pas Shqiperine ne rrugen drejt BE-se!
E kuptoni tani se sa te trashe jemi?Se sa mbeturina ta administrates turko-osmane jemi?

Serbia>ka ba nje lufte shkaterruese per 10 vjet,u perball me sanksione,i iken te gjitha republikat nga te cilat vilte pasuri te shumta,Kosoves nuk i merr asgje ka shum vjet,dh prapseprape ekonomia e saj eshte me lart se e jona!
Legjislacioni i saj eshte me i kompletuar!

Le te hame mut te gjith se bashku! /pf/images/graemlins/tipsy.gif

Legjionixx

Forumium maestatis
Re: Serbia le pas Shqiperine....

e mer plak,
ata ishin cifutet nga rusia dhe shtetet tjere sllave ''fukarate''
Cifutet ''zoterite''u dhane bomba serbeve ne vend buke,
por edhe ata cifutet qe thua ti nuk ishin cifut, por u beheshin cifut.
se Cifutet vendosen ta bombardonin shkaun mer lol

i_own_u

Primus registratum

jo re lol.. jo, un jam i mendimit qe ato çifut (Kongrsi Amerikan 120 senator, ku 87 jan me origjin çifute) qe sulmuan Serbin e bon thjesht per te provuar forcen RUSE se ku do arrinin a kishin mo fuqi presionesh apo jo.. vet fakti se mbas asaj lufte Amerika spo e rrun mo trapin per asigjo.. si plas kujt by**a per ju e per ne mer jo

ato ishin çifut apo jo..? çar e dredh muhabetin..?

Legjionixx

Forumium maestatis

e mer
Amerika po formon edhe nje izrael ,
dhe izraeli i ri quhet Shiperi me daje
a nuk jemi ne lojaliste si cifutet mer daje /pf/images/graemlins/wave.gif /pf/images/graemlins/wave.gif

i_own_u

Primus registratum

qeke i tymos ti.. thash se çmuhabet, se e more me shum vrrull... ajt ciao.

Legjionixx

Forumium maestatis

nuk ta mbane muhabeti ,
mer plak
shko futja gjume se duhesh te rritesh /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/tipsy.gif /pf/images/graemlins/tipsy.gif

Leshatani

Primus registratum

Ja keni kthyer shpinen zotit dhe zoti jua ktheu shpinen juve.
Te mjere jeni dhe do te jeni.

ODISEA

Primus registratum

ca dmth "juve" leshatani?
cilit zot i kemi kthyer shpinen?
te mjere?
askush nga ne qe shkruajme ketu nuk eshte i mjere, te siguroj, apo e kishe fjalen per shqiperine?
te mjere ka gjithandej, po mjere ai qe te quan i mjere...
i mjere ne rastin e shqiperise mund te thote i varfer...
por, ka te varfer me barkun bosh, e zemren plot dhe zemra plot eshte pasuri, thesar i pashtershem...

ku jane moderatoret t'a mbyllin kete teme ku hidhet vec vrer e injorance?

Leshatani

Primus registratum

per "oroshin"
Kur une i ceki dobesit e Shqiperise, kriminalitetin, etj. nuk d.m.th. se e urrej kete vend por se e dua kete vend, vetem duke e vulosur kriminelin e mund krimin por nese hesht atehere vetem e ndihmon, ne gjygj heshtja eshte gjysem pranim, prandaj "plako" tu ka lodh rradaka e po i keqkupton gjerat.

per i-owu-u
Qdo shqiptare e keqtrajtuar me dhimbet panvarsisht kufiri,
sa ju perkete perdhunimeve gjate luftes kjo ishte nje taktik luftarake nga Arkani dhe shoket e tij, nje taktik e tille eshte perdorur ne shum luftyra.J.Brown para nje kohe shkruajti nje liber me titullin Berlin dhe aty ceket se nja 350.000 femra Gjermane perdhuneohen nga komunistat Rus ne shenje hakmarrjeje ndaj Gjermaneve, kjo u be me urhderin e Stalinit.
Kete taktik luftarake une e kuptoj por se eshte bere per interesat kombetare nga Arkani ne Bosnje dhe Dardani, por keto gjera nuk duhet me i perzi me faktin se "rebelat" Shqiptare i rembyen nja 100.000 vajza nga Shqiperia dhe i derguan ne Itali per prostitucion, per fate te keqe JU kete e bete per COPE buke ndaj motrave tuaja
kurse Arkani e Stalini ndaj te tjereve per shkaqe kombetare.

PER "ILIA"
E PRANUAT ZOTIN E ARMIKUT DHE U BETE ARNAUTA, prandaj ia kthyet shpinen zotit.

melos

Primus registratum

edhe pse do te jem jashte temes duhet te shkruaj qe te plotesoj ca gjera
nje nder to eshte edhe pozita e shqiptareve ne YU
Pas luftes se dyte boterore e deri tek viti 1968 shqiptaret ishin minoritet ne shtepine e tyre, nuk kishin asgje ne doren e tyre cdo gje servohej nga Serbia qe administronte Kosoven, per shqiptaret ne ate kohe ishte e ndaluar cdo gje qe kishte te bente me kombin dhe identitetin, pastaj arsimimin i cili behej ne gjuhe joamtare etj etj
Si shkak i pakenaqesise shperthyen demonstrat e vitit 1968 te organizuara nga studentet dhe te perkrahura nga populli shqiptar, dhe shkak i ketyre demonstratave shqiptaret me kushtetuten e vitit 1974 u bene pjese perberese e Yu-se e cila garantonte lirin e gjuhes flamurit me nje fjale kushtetuta e 74 njohu identitetin e shqiptareve dhe "gati i barazoi" ata me popujt e tjere. Kushtetuta e 74 edhe pse e la Kosoven koloni te metejme te Beogradit ia kufizoi atij te drejten e vetos ndaj cdo vendimi per Kosoven.
Per mendimin tim periudha e viteve 1968-1981 ishte periudha ne te cilen shqiptaret u bene shume te forte politikisht dhe ekonomikisht
Viti 1981 apo demonstrat e ketij viti nuk i sollen shqiptareve ndonje fitim vec se shpalljes se tyre terroriste e irrendentiste e nje mije emra tjere, per mua ky vite edhe pse beri zgjimin e popullit drejte bashkimit kombetar ishte ne favor te Serbise e cila pas gati 10 vitesh me 1990 i suspendoi Kosoves kushtetuten e 74 dhe u riokupua dhe kolonizua nga serbet.

une nuk mendoj se serbia vilte republikat tjera sepse e pra shteti i Yu ishte nje union shtetesh pra 6 te cilat kishin veton e tyre ne vendime, pastaj Sllovenia dhe Kroacia ishin me te zhvilluara se Serbia
Fakt qe kosova ishte vendi me i varfer ne Yu dhe mendoj se pos shkaqeve politike shkak ishte edhe mosplanifikimi i mire i familjes dhe mosedukimi(mos-shkollimi) i kenaqshem , pra vetedija e ulet.

OROSHI

Primus registratum

Perkundrazi,ti je me brenda temes se shum te tjere ketu!
Ore njerez,kjo esht teme me teper diplomatike,pra te gjejme shkaqet pse ne jemi ma te fundit ne Ballkan?
Ku na ka ngec rrota?
Kush e ka fajin ma te madh per kete,"ne" apo "te tjeret"!
Nqs e kemi ne,si te dalim nga kjo?

Pse duhet te diskutohet per cifutet?ne do jau zgjidhim hallet atyre? /pf/images/graemlins/lol.gif
Shqiptaret e Kosoves kane kohe jashte,pra si rrjedhoje e kane kriju ekonomine individuale dhe sa te vije pavarsia te gjith i ke me investime atje!
Po ne,ne qe jemi shtet tash 90 vjet?
Ne qe ka 60 vjet nuk provuam asnje lufte!
Kosova e bani luften e vet!

"ndihma qe i jep dikujt,nuk permendet"-sa te pamoralshem qe jeni,nuk i permendet buka atij tjetrit!
Kush te dojn le vlersojn!
Ne do ta dini,Kosoves i kemi shum borgje,dhe u munduam t'ia lajme me mikpritje,por mikpritja nuk i lan borgjet,vetem ja zbardh faqen te zotit te shtepise!

DriniS

Ecejak

Problemi me ju njerez eshte qe ne hapjen e temes nuk tregoni ne cfare bazoheni tek shprehja "Serbia le pas Shqiperine" qe te nisin argumentat dhe debatet dy apo njeqind paleshe.

Eshte fakt qe Shqiperia per 15 vjet rrjesht nuk eshte zhvilluar ne menyre te dukshme (mos flasim per rregullimet e rrugeve qe jane bere ne Tirane dhe disa superstrada). Infrastruktura e furnizimit me uje te pijshem, kanalizimet, sistemet telefonike dhe elektrike lene akoma per te deshiruar dhe buxheti i shtetit me gjithe ato te ardhura akoma nuk po investohet sic duhet, pa permendur ndihmat financiare dhe logjistike qe vijne nga vendet e zhvilluara. Personalisht nuk kam informacion se sa e zhvilluar eshte Serbia, por mund te them vetem qe ketu ne Shqiperi akoma nuk ka shtet te mirefillte.

i_own_u

Primus registratum

ne Korrik te 2005 nje miku im ka shkuar ne BEOGRAD me makin targ TR e ka nejt aty 3 dit per pun pune (kontrat me nje firm Serbe).. ky fakt me habita dhe e pyta ma shpjego pak si te shkoj rruga.. mir fare mer tha, ka shum Serb tha qe vijn n'Tiran per pun pune po jo me makinat e veta shkojn miqt e tyre i morin ne Mal te Zi.. nejse dhe me tha qe nje Polic vetem e ndaloj per fain tim tha meritoja me shum se dy batuta tha se isha komplet n'gabim po me kaloj me nje dor ne shpatuul tha.. te tjeret qe me ndaluan ne rrug tha ishin Kosovar qe puthnin targen time tha e u emocionin SI MER THONIN MOS ME QAJT FLAMURI SHQIPTAR N'BEOGRAD.. kush din ta kuptoj e kupton fare mir ket mini histori..

me ty jam dhe un ILIA.. te mbyllet tema e ti vehet titullu qe çka me shum Spanja se Serbia.. po duhet me i mor leje ktij OROSHIT..

ODISEA

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

PER "ILIA"
E PRANUAT ZOTIN E ARMIKUT DHE U BETE ARNAUTA, prandaj ia kthyet shpinen zotit.

[/ QUOTE ]
shume pergjitheson ti Leshatan , pastaj, po t'a kesh lexuar historine, do e shikosh qe varferia i shtyu t'a benin nje ndryshim te tille...
kur me citove, emri ILIA, nuk t'a vrau veshin??? /pf/images/graemlins/tonguee.gif
Ti harron vitet '91-'92-'93-'94 kur vershoi rinia kosovare ne shqiperi per studime dhe per t'i shpetuar terrorit serb.
bashke me rinine vershuan dhe plot horra qe moren ne qafe kush e di se sa vajza shqiptare me genjeshtra dhe premtime per martese e fejese, por ketu nuk po diskutohet per kete...
diskuto jo percmo, se nje rrace jemi...
mos harro se po percmon veten...
Orosh , nuk jam dakort me shprehjen qe i kemi borxh Kosoves pervec se borxh moral po aq sa na ka dhe kosova ne shqiptareve te shqiperise...
nje komb, nje qendrim...
parrulle qe nxorri per here te pare ne te njejtin shesh, dy forcat me te medha politike shqiptare, PS dhe PD ne '97-'98
ky fakt tregon ndergjegje kombetare, pavaresisht qellimet politike, syte e botes e ku t'a di une se cfare...
jane bere plot per Kosoven ne ate kohe, por jo publikisht, sepse hyrja hapur e shqiperise ne lufte, mund te sillte konflikt me arme ne gjithe ballkanin dhe evropen, por sic e thashe dhe me lart, kjo teme nuk eshte per kete...
une, sic e thashe dhe me siper, per sa kohe te sundojne keto klane politike ne shqiperi, nuk shoh ndonje perparim me hapa vigane drejt evropes...
/pf/images/graemlins/shrug.gif /pf/images/graemlins/wave.gif

OROSHI

Primus registratum

Ilia,i kemi borgj plako,po he,nuk po zgjatem me shume!

Drini,shpjegimet i ke tek postimi i pare!

i-owe-u,tregim per femije me qellim partizano-komunist qe te permirsojme marredheniet me vellezerit serbe ne kurriz te "miqve" kosovare /pf/images/graemlins/winkwink.gif!

i_own_u

Primus registratum

OROSHI.. njof dhe ja 3 Shkodron me bole plako qe e kan bo Beogradin si shpin e vet, shkojn per hall (pun pune) e per qef anej.. e kto sjan tipa qe e vrasin shum menien sipuna jote d.m.th se rrujn shum do e vejn apo zdo e vejn bustin e Nen Terezes n'Shkoder.. besoi ç'te thojn te tjeret ske pse me thu prradha.. kam takuar dhe Serb n'Tiron lal qe e flet Shqipen me mir se Legjioni ma beso.. na kan shum frik si Shqiptar indivit kuptohet po te rrespektojn me shum se nje Kosovar kur flitet per te bo afari.. dhe ket ma beso.. OSE ME MIR PYT NOI SHKODRON QE JETO N'SHKODER PER KTO QE T'THASH E HAJDE FOLIM BASHK..

*shof avatarin dhe buzqesh*

Legjionixx

Forumium maestatis

mos je edhe ti si ata shkijet,
qe ke specijalizuar shqipen,se shkau per se miri nuk vjen ne tiran,pse ata shkije nuk vin ne prishtine ,dhe pse ata shkije nuk treguan kulturen me shqiptaret e ish jugosllavise por me ju .
Mos trego prralla.

i_own_u

Primus registratum

e nxorre koken mer Legjioni.. nejse, nese ka nje Shqiptar 100% nga ne te dy ktu ai jam un ta garantoj.. ato Serb qe vijn n'Tiron vijn per biznies se din te shfytzojn per te mir kuptohet flas nga eksperienca.. ME JU PER TE TILLA GJOJNA PERSHEMBULL NUK FLITET SEPSE NUK KENI HORIZONT TE KUPTONI PASTERTIN SHPIRTERORE TE SHQIPTARIT TE SHQIPRIS.. edhe ket ta them nga Eksperienca

Legjionixx

Forumium maestatis

jo mer ,
une se pari nuk jame Kosovare.
ti duhet ta dishe kete,dhe mos trego kulturen sllave te ngritur,per interesa personale nuk perzihem kurre dhe nuk do te perzihem.
Por ku ishte kultura e tyre kur ishte ne pytje Shqiptari,pse ata te kulturuarit, nuk i dhane se pari shkolle shqiptareve,por te kulturuarit i detyruan shqiptaret te pergjaken per hapjen e shkollave, nuk po hy me thelle se .....

i_own_u

Primus registratum

lali e kisha per biznies.. e po ta kapesh holl holl muhabetin atyre as qe ju plas trapi se ç'bohet ne Kosov, Shqipri e Serbi per politik

Legjioni.. kam tentuar 6 her te boj muhabet politike me ja 3 nga kto qe un njof.. me shum delikates ma kan mbyll gojen..

njerez te mir gjen kudo ne çdo cep te botes, dhe HITLERI pavarsisht se çmund t'mendoj un per ate, qe per mendimin tim i hyri politikes nga halli.. POR DI QE KA QEN NJE PIKTOR I TALENTUAR..

Legjioni.. ti ke par ndonje piktur te HITLERIT..? meqe ra llafi.

OROSHI

Primus registratum

E kishe per biznesin?Oke,Atehere une skam nevoje te pyes nje shkodran qe jeton ne Shkoder se si behen bizneset me serbet!
Po i bajme me shum knej jashte /pf/images/graemlins/winkwink.gif bizneset me ta!
Por serbi serb ngelet!
Dhe une nuk jam dakord vetem me menyren e moralit qe shpreh ti ketu,e jo kunder bizneseve!

Une nuk e kam ndermend te ngrej nalt serbin e te ul kosovarin apo shqiptarin e maqedonise!ne fund te fundit te besh biznes me shqiptarin e maqedonise,eshte kenaqsi /pf/images/graemlins/winkwink.gif,jane me biznesmene se serbet!