Sa qendron shprehja "Kosova i takon Shqiperise"

OROSHI

Primus registratum
Re: Sa qendron shprehja "Kosova i takon Shqiperise"

Migjeni :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

kushtrimi

Primus registratum

Rofshi oroshi dhe betina, ishet nje kenaqesi, nje nga artikujt me te mire qe kam patur rastin te lexoj ndonjehere, duke qene se jam edhe lexues i rregullt i shtypit shqiptare. Sa per temen do te shkruaj ndonjehere tjeter.

Tironsi_NY

Primus registratum

Kosova banore sa Shqiperia? Ka Kosova 3 milione e ca shqiptare?

OROSHI

Primus registratum

Tironco,Kosova ka qene me e madhe se sa eshte sot,po te llogarisim edhe ata qe u deportuan ne Turqi na del me e madhe se Shqiperia!!

Namon

Primus registratum

Më falni për harbutllikun por është gomarlliku më i madh që kam lexuar ndonjëherë.
Po si ka mundësi që Kosova të jetë e barabartë me Shqipërinë kur Shqipëria është një shtet i pavarur dhe Kosova është një provincë që ligjërisht i përket Serbisë! Si ka mundësi të barazosh një pjesë të kombit shqiptar me pjesën tjetër?
Ligjërisht nga ana e statusit Shqipëria është më lart dhe për faktin se mban emrin e kombit. Përsa i përket anës morale si shqiptar si kosovar (shqiptar kosove) janë njësoj, janë pjesë e të njëjtit komb! Kush nuk e ndien veten si të tillë të kërkojë se ku bën masë!
_______________________________________-
Zotri,nese je shqiptar i vertete nuk mund te thuash se Kosova ligjerisht i takon Serbise.Kjo nuk mund te thuhet kurre nga nje shqiptar normal.
Kosova eshte pjese e Shqiperise,si toke por edhe e banuar me shqiptar qe kane identitet te vetin.
Shqiptaret e Kosoves kane gjuhen ,kulturen dhe mentalitetin e ngjajshem me shqiptaret e Shiperise veriore qe shtrihen deri ne lumin Shkubin,dmth.gjer ne Elbasan.Mirepo pasiqe ka gati 100 vjete qe jetojme te ndare, jane krijuar dallime edhe me kete pjese te Shqiperise.
Une mendoje se Shiperia duhet te bashkohet ne nje shtet federativ sikurse Gjermanija.Krahinat,te cilat do ta perbanin Shqiperine do te ishin:
Shqiperia Jugore,Shqiperia e Mesme,Shqiperia Veriore dhe Kosova.Keto krahina duhet te kene
autonomi te madhe veteqeverisese.
Bashkimi i shqiptareve do te sjelle:
Zhvillim ma te madh ekonomik,aresimor ,mjeksorteknik ,mjekesor komunikacioni, kulture,sporti,

mundesi ma te medha punesimi,etj.
Rersurset natyrore shqiptare dhe njerzore do te jene ma te medha dhe me kete edhe mundesite e investimeve ne ekonomi,bujqesi ,industri.
Bashkimi i shqiptareve eshte jo vetem qeshje e ndjenjave kombetare shqiptare se a dojne apo nuk dojne njerzit qe kane vetedije te ulte por eshte edhe qeshtje e interesit te shqiptareve si individ,por edhe si komb.
Thjeshte shqiptaret do te kane mundesi ma te medha konkurrence mes vedi dhe me te tjeret ne bote.
Nga shumica del perveq kuantitetit edhe kualiteti.
Interesi per bashkim une mendoje se eshte i dyanshem.Sot kur jetojme ne sisteme demokratike nuk ka aresye te friges nga dominimi i nje pjese nga tjetra.Demokracija eshte shoqeri e konkurrences se lire ,ku qytetaret zhvillojne bizneset e veta dhe paguajne taimin ne bugjetin e shtetit ,ku mjetet ndahen ne baze te ligjeve demokratike per administrate,aresim shendetesi ,kulture ,mbrojtje etj.

Llapikos

____________________________________-

Namon

Primus registratum

Kondrapedali shkruajti:

"Më falni për harbutllikun por është gomarlliku më i madh që kam lexuar ndonjëherë.
Po si ka mundësi që Kosova të jetë e barabartë me Shqipërinë kur Shqipëria është një shtet i pavarur dhe Kosova është një provincë që ligjërisht i përket Serbisë! Si ka mundësi të barazosh një pjesë të kombit shqiptar me pjesën tjetër?
Ligjërisht nga ana e statusit Shqipëria është më lart dhe për faktin se mban emrin e kombit. Përsa i përket anës morale si shqiptar si kosovar (shqiptar kosove) janë njësoj, janë pjesë e të njëjtit komb! Kush nuk e ndien veten si të tillë të kërkojë se ku bën masë!"
_______________________________________-
Zotri Kondrapedal,nese je shqiptar i vertete nuk mund te thuash se Kosova ligjerisht i takon Serbise.Kjo nuk mund te thuhet kurre nga nje shqiptar normal.
Kosova eshte pjese e Shqiperise,si toke por edhe e banuar me shqiptar qe kane identitet te vetin.
Shqiptaret e Kosoves kane gjuhen ,kulturen dhe mentalitetin e ngjajshem me shqiptaret e Shiperise veriore qe shtrihen deri ne lumin Shkubin,dmth.gjer ne Elbasan.Mirepo pasiqe ka gati 100 vjete qe jetojme te ndare, jane krijuar dallime edhe me kete pjese te Shqiperise.
Une mendoje se Shiperia duhet te bashkohet ne nje shtet federativ sikurse Gjermanija.Krahinat,te cilat do ta perbanin Shqiperine do te ishin:
Shqiperia Jugore,Shqiperia e Mesme,Shqiperia Veriore dhe Kosova.Keto krahina duhet te kene
autonomi te madhe veteqeverisese.
Bashkimi i shqiptareve do te sjelle:
Zhvillim ma te madh ekonomik,aresimor ,mjeksorteknik ,mjekesor komunikacioni, kulture,sporti,

mundesi ma te medha punesimi,etj.
Rersurset natyrore shqiptare dhe njerzore do te jene ma te medha dhe me kete edhe mundesite e investimeve ne ekonomi,bujqesi ,industri.
Bashkimi i shqiptareve eshte jo vetem qeshje e ndjenjave kombetare shqiptare se a dojne apo nuk dojne njerzit qe kane vetedije te ulte, por eshte edhe qeshtje e interesit te shqiptareve si individ,por edhe si komb.
Thjeshte shqiptaret do te kane mundesi ma te medha konkurrence mes vedi dhe me te tjeret ne bote.
Nga shumica del perveq kuantitetit edhe kualiteti.
Interesi per bashkim une mendoje se eshte i dyanshem.Sot kur jetojme ne sisteme demokratike nuk ka aresye te friges nga dominimi i nje pjese nga tjetra.Demokracija eshte shoqeri e konkurrences se lire ,ku qytetaret zhvillojne bizneset e veta dhe paguajne taimin ne bugjetin e shtetit ,ku mjetet ndahen ne baze te ligjeve demokratike per administrate,aresim shendetesi ,kulture ,mbrojtje etj.
Bashkimi i tokave shqiptare qe kane nje vijueshmeri te pashkeputshme teritoriale eshte e drejte e natyrshme ,qe armiqt e shqiptareve si dhe
vete harbutet shqiptar te Kosoves dhe Shqiperise, nuk do te mund ta ndalin.

Gjergj Fishta...
"kush ja dasht t´keqen shypnise
i k´noft qyqja ne kulem t`shpise"

Llapikos

gentilushi

Primus registratum

Eshte turp qe akoma bisedohet per kete ceshtje.Kur do ta kuptoje shqiptari se eshte nje ne te gjithe ballkanin se nuk ndryshon rraca e kultura se nuk ndryshon prejardhja fisnike se nuk ka lindur akoma ai burre nene qe ta mposhte shqiptarin dhe flamurin e tij.

Pushoni se eshte turp qe shqiptaret e kosoves te quhen ndryshe nga arvanitasit apo camet apo tosket e keshtu me rradhe.

Nje eshte dhe ka qene populli liridashes i shqiptareve dhe do te jete ne shekuj e duan apo se duan te tjeret,i bezdis fqinjet apo jo ne jemi SHQIPTARE

Namon

Primus registratum

Oroshi shkruajti:Tironci ,
nuk jam dakord me ate krahasimin ekonomik,O Zogu,je ne 2004 plako jo me '91 ,shifini Kosovaret neper Evrope se sa ndryshojne ne krahasim me ne te shqiperise(shumica),brezat e vjeter mund ti krahasosh me Turq(edhe vete shprehen ne publik qe jane Turq),apo me Maroken.Po te shohesh kombe te tjera(Polaket,Serbet,Kroatet,etj etj)jane me te rregullt dhe me te paster,futu neper kafenete e Kosovareve dhe te Turqve,nuk do mundesh ti dallojsh,dy gjera perdoren,Qaje dhe Qebap .
E megjithate duhet te bashkohemi,te bashkuar do jemi me te forte per te vendosur nje demokraci te vertete dhe per te perparuar ne te gjitha fushat!!!Shqiptaret e Kosoves jane me pak se ne,do i bejme te behen "njerez"

Ti orosh qenke sllavofil dhe antikosovar.Per ty sllavet qenkan ma te paster sesa shqiptaret.Kjo jo vetem qe nuk eshte e vertete por eshteqe e ka zanafillen teVlladan Xhorgjeviqi dhe Vasa Qubrilloviqi.Ata thonin keshtu sikurse ti se shqiptaret nuk jane njerez ,por kane bisht,disa si te kalit,kurse te tjeret si te dhise.Ai nuk i ndante ne kosovar ,por shkruante ne pergjithesi per shqiptaret, qe jetonin ne bjeshket e latrta.
Ti nuk paske guxuar kurre qe te hysh ne shtepite kosovare,qe shendrisin nga pastertia, sidomos te atyre, qe jane te fese muslimane,qe perveq qe eshte ne natyren shqiptare pastertia ,ajo eshte edhe ne qender te fese islame.
Shqiptaret o burre jane si te fese ktolike, ashtu edhe te fese muslimane si race te njejte:atdhetare ,trima ,krenar,por nganjehere edhe te ashper dhe mizor.
Shqiptaret e Kosoves jane me shumice te gjate,flokebardhe dhe sykalter,pr ka edhe te zeshket,te hajthem dhe te imte.Nje pjese e tyre nga skamja dhe pasojat e luftes duken te mjere ,te vuajtur dhe te rrudhur ne fytyre,Ata nuk kane asgje te perbashket me turqit perveq fese.
Une nuk pretendoj qe te shkkruaj se i njoh shume shqiptaret e Shqiperise,por nga kontaktet,qe i kam pase me ta,shihet se jane mjafte intelegjente,edhepse nje pjese e jugoreve duken te jane te vegjel nga trupi aftesite e tyre intelektuale te mahnisin.
Jashte shqiptaret e Shqiperise kishin aftesi ma te medha ne zotrimin e gjuheve te huaja ,kurse shqiptaret e Kosoves ne fitimin e parave me ane te punes.Me fjale tjera ne dhe ata kemi te mira dhe te keqija, siq i kane te gjithe njerezit,por
duhet te shoqerohemi ma shume qe te njihemi ma mire.
Pra Orosh nuk mund te formosh bindje se i njeh shqiptzaret e Kosoves nese ke hyre vtem ne ndonje kafene qe ti mendon se eshte e kosovareve.Kosovaret sot jane te shkolluar gjer ne akedemik,te njohur shkencen europjane,biznismen,ssportist,muzicient dhe mjeshter te gjitha lamive.
Une edhe njehere po te them se ti nuk i njeh fare
shqiptret e Kosoves dhe forcen e tyre si komb.Kete force tash po e njeh bota per se afermi
dhe ma nuk mund te injorohet nga askush.

Turp per bese te kesh!Madje shkruan se e perkrah LDK-en dhe Rugoven ,duke shpif sa te mundesh per UCK-en dhe udheheqesit e saj.Shpif ,shpif se do te vjen koha qe do te pergjigjesh me ligjet e drejtesise se shtetit te pavarur te Kosoves.

Artemis

Primus registratum

Hajde shqipetar Hajde... u keputet me llafe per nje Ceshtje shume te qarte si kristali! Pyyff :shrug:

OROSHI

Primus registratum

Llapikos,i njoh shum mire shqiptaret e Kosoves /pf/images/graemlins/wink.gif ,e tham me plot bindje(pervec atyne sportistave,profesorve dhe ndonji intelektuali)qe jane njesoj si Turqit!!!!!!Ne Brussel jane disa familje qe kane vite qe deklarohen(ne opinion)si Turq(jane shqiptare te paster,mendoj une)vetem qe te duken ma te ndershem :eek: ,kafete e Kosovarve nuk kane ASNJI ndryshim prej atyne Turke!!!!Ti mos u fut ma thelle,jo bishti jo bitha,une te tham per menyren e jeteses!!!Kafet e Turqve jane te mbushun plot shqiptar Kosove,neper kafe Kosovaresh nuk shkon asnji Turk!!!Une jam me Rugoven dhe LDK sepse keta jane perparimi i Kosoves drejt Evropes,jane mireqenja e Kosoves,jane krenaria e Kosoves!!!
Jeni ma Turq se Turqit!!!!!

Kondrapedali

Kondrapedali

O Llapikos, LIGJËRISHT Kosova është akoma pjesë e Serbisë ashtu si Çamëria është e Greqisë, Uqin, Plavë, Guci, etj. janë të Malit të Zi deh ashtu si pjesa perëndimore e Maqedonisë është e Maqedonisë!(e drejta ndërkombëtare)! Për këtë arsye ne (Shqiptarët kudo qofshin) përpiqemi që Kosova të fitojë pavarësinë ashtu si edhe shqiptarët e Maqedonisë, Malit të Zi si dhe që Çamët të rifitojnë trojet e tyre!
Ti pafillo mos merr kot se të njëjtën gjë po themi dhe këtu nuk diskuton njeri të drejtën e pavarësisë së Kosovës por faktin që Kosova është Shqipëri apo ajo i takon Shqipërisë!

Betina, nuk jam dakort me ty kur thua që fraza "Kosova i takon Shqipërisë" e paraqet si aneksim të Kosovës nga Shqipëria! Përkundrtazi, ajo tregon që Kosova është një pjesë e Shqipërisë dhe prandaj i takon asaj! Nëse shqiptarët e Kosovës nisen me idenë se Kosova është e barabartë me Shqipërinë, gabohen rëndë pasi emri i Kosovës është SLLAV! Kosova nuk është e barabartë me Shqipërinë pasi Shqipëria është trungu i kombit, gjysma e të cilit mbeti jashtë kufijve shtetërorë më 1913! Kosova ishte një pjesë e Shqipërisë e cila u shkëput me forcë dhe duke qenë e tillë (pjesë e Shqipërisë) ajo i takon Shqipërisë! Kosova është Shqipëri dhe prandaj ajo i takon Shqipërisë (dhe jo Serbisë)!

Shpresoj t'i jem përgjigj si pyetjeve ashtu edhe akuzave!

OROSHI

Primus registratum

Kosova eshte emer sllav :thumbsup: :thumbsup:
Dardania,ky eshte emri i vertete,por keta nuk jane dakord sepse kete e thekson me te madhe Rugova,cmjerim per ata qe nuk i kuptojne ndryshimet e kohes,por ecin me kohen e bab Sulltanit!!!

vlera

Primus registratum

Kontrapedali si mund te jete nje shtet shtet kur ka me shume se gjysmen e popullit jashte kufijve te tij, kur gjysma e territorit te tij mbet jashte kufijve te tij?
Per mua akoma nuk eshte bere Shqiperia, por nje pjese e saj ka arrit te fitoj pavarsine me 1912 e tashti ne rruge eshte edhe nje pjese tjeter e Shqiperise te fitoj pavarsine, pra Kosova.

Kondrapedali

Kondrapedali

Si ka mundësi që unë kan nënshtetësinë kanadeze e im vëlla atë shqiptare?

Betina, flasim realisht apo ëndërrisht?

vlera

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Kosova eshte emer sllav :thumbsup: :thumbsup:
Dardania,ky eshte emri i vertete,por keta nuk jane dakord sepse kete e thekson me te madhe Rugova,cmjerim per ata qe nuk i kuptojne ndryshimet e kohes,por ecin me kohen e bab Sulltanit!!! [/qb]
Oroshi, ti mund te me quash si te duash, turk arab, kosovar, dardan, sllav, serb etj etj ashtu si e ke qefin here si vere e here si dimer, kjo ka shume pak rendesi, fare pak.
E rendesishmja eshte se paravesisht se cfare imagjinon ti, une quaj veten shqiptar mendoj shqip, flas shqip, dhe jetoj me deshiren qe te shof kombin tim te ribashkuar, si gati e gjithe Kosova ( pa perjashtuar mundesin se ka edhe nga ata qe nuk mendojne si une po shumica po) dhe e quajn Shqiperine nje vend te bekuar dhe e duan poaq sa edhe ju vet ne mos me shume.
Une nuk mund te di se cfare ke ne trurin tende por duke u bazuar ne shkrimet tua mendoj se truri yt punon ne perqarje te kombit, shkrimet tua jane shume fyese, jane shume te pabaza, jane shume perulese,...Nese nuk eshte keshtu te kerkoj falje por mendoj se per ty feja eshte para kombit, edhe pse e paraqet veten si nje atdhetare i flakt, nje dashamire i Kosoves.

vlera

Primus registratum

Pa pas enderr, pa pas deshire, pa pas qellim, pa pas nje vullnet te mire, gjerat mbesin aty ku jane nuk levizin fare.

Kondrapedali

Kondrapedali

Duke ëndërruar dhe duke injoruar realitetin e gjen veten në greminë ose në mes të rrugës me makina!
Jam shumë dakort me ty për qëllimin (besoj se edhe ti e din tashmë këtë) por duhet me qenë me këmbët në tokë!
Ti je akoma tek faza e ëndrrës ndërkohë që unë kam kaluar tek realiteti! Por do vish edhe ti këtu!

P.S. Orosh, nuk ka asgjë për :thumbsup: !

vlera

Primus registratum

Konprapedali enderra ime nuk eshte fantazi por eshte afer realitetit, sjam tuj mendue me shkue ne mars apo ne pluton qendroj ne toke pra.
Mua me vjen mire qe ti ke ece perpara ke kaluar fazen e enderres, por per endrren tende qe te behet realitet ka kontribuar i gjithe kombi, pra eshte radha jote te me ndihmosh mua te realizoj enderren time. Une e di qe nuk jam duke devijuar rrugen, por qe kjo te shkurtohet duhet pasur ndihme edhe nga ju, edhe pse nuk ka munguar deri me sot /pf/images/graemlins/smile.gif

OROSHI

Primus registratum

Kondra,isha thjeshte dakord per pune te emrit,sepse askund(harta,karta,letra,libra)nuk shef te shkruajtur Kosova por Kosovo.Beti,nqs opinioni yt per mu eshte ashtu sic e the ti,atehere edhe shkrimet e mija do te duken percarese,nuk e di se cfar hyn percarja ketu??Ne po diskutojme thjeshte per "format qe duhet te jene ne zgjidhjen e ceshtjes se Kosoves/Dardanise os eper menyrat e te berit politike atje dhe tek ne".Tani,une kam nje mendim krejtesisht te kundert me ty(jo ne te gjitha),kjo nuk do te thote qe une qenkam "ai i cili deshiron percarjen,e ku di une",a me kupton.Duhet te diskutojme me me pak ekstremizem,kam edhe une gabimet e mija,ashtu sikur edhe ti e shume te tjere!!!Eshte hera e pare qe me drejtohesh ne kete menyre dhe te them te drejten u befasova.Te me thoshte ndokush tjeter nuk do ia merrja per te madhe.Pra le te diskutojme pa etiketime boshe!! :wave: