Sa qendron shprehja "Kosova i takon Shqiperise"

OROSHI

Primus registratum
Re: Sa qendron shprehja "Kosova i takon Shqiperise"

Te isha une mama,do te pranoja me gjithe shpirt ne gjirin tim /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif .Beti,do deshiroja qe disa personave ketu(shqiptare te Kosoves)tua ndaloje njecike injorancen,sepse me budallekun e tyre po i prishin pune vllazrim-bashkimit tone /pf/images/graemlins/laugh.gif ,edhe une do "sulmoj" keta te mite /pf/images/graemlins/wink.gif !!Anti-shqiptaret nuk kane vend ketu.

Gerald_LSU

Primus registratum

E di shume mire une Orosh dhe Betina qe kosovaret jane gege. Nganjehere, sarkazma eshte mjet i fuqishem per t'u shprehur.

vlera

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Gerald_LSU:
[qb] E di shume mire une Orosh dhe Betina qe kosovaret jane gege. Nganjehere, sarkazma eshte mjet i fuqishem per t'u shprehur. [/qb]
Gerald nuk te kuptova mire ku e kishe fjalen, se une u shpreha me sarkazem apo ti u shprehe me sarkazem, pra ste kuptova ne ke menduar per vete apo per mua.

S6T6N6

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga tushi:
[qb] Betin po ti a thu edhe vet se jan nji pra vet logjika t'çon se Kosova pa status i takon Shqipnis me status e jo e kunderta . [/qb]
Duke qene se Shqiperia dhe Kosova kane qene pjese e se njejtes perandori, asaj Otomane dhe ne te dyja anet e medalies flitet e njejta gjuhe, jane te njejtat doke e zakone, mendoj se i perkasin njera tjetres, eshte e thjeshte fare sikur te thuash 1+1=2

Gerald_LSU

Primus registratum

Betina, sarkazmen e perdora une kur bera "sugjerimin" qe t'i shtohet edhe nje koke shqiponjes. Me kete po mundohesha te shprehja (me sa duket pa sukses /pf/images/graemlins/smile.gif ) mendimin tim se eshte i panevojshem dallimi mes shqiptareve te Kosoves dhe atyre te Shqiperise kur vjen puna se kush i perket kujt.

Per t'ju kthyer diskutimit, une mendoj se "Kosova i perket Shqiperise" eshte po aq e pershtatshme sa "Kosova eshte Shqiperi". Kjo eshte sepse per mua Shqiperia eshte emri jo vetem i atdheut te shqiptareve te Shqiperise, por te shqiptareve kudo qe te jene. Ndoshta kjo fraze "Kosova i perket Shqiperise" do te te dukej me e gjetur sikur te plotesohej keshtu:
"Kosova i perket Shqiperise dhe Shqiperia i perket shqiptareve".

Tani te pyes une. Ti Betina cilen do te preferoje:
1) Kosove krejt te pavarur
2) Bashkim te plote me Shqiperine
3) Dicka ne mes si tip federate

tushi

Valoris scriptorum

Nuk e di pse e nderlikoni e zgjatni kaq shume askush nuk aludoi se Kosova mund ti bashkohet Shqipnis pa vullnetin e kosovarve.Po ashtu askush nuk e perjashton se po te duan nje te neserme jo jugu me veriun po edhe nje rreth i vetem mund te dale i pavarun.Betin ktu 1/2+1/2 s'hin pun se kena prap 1/2-ta pjesa ne maqedoni çameria pjesa e malit te zi.Hapsja e temes jam i bindun se asht per bashkimin prandaj edhe e bana fakt te krym pra nuk e mora ne shqyrtim opinionin e kosovareve.Ashtu si vendet europiane duan te hyjne ne europe me sa ma dinjitet ashtu don edhe Betina qe Kosoves ti jepet ma shum respekt :shrug: e te mos konsiderohet si mall, territor apo bashksi njerezish.E konsideroj mase te drejte po nuk duhet te abuzohet e t'na kapi noj delir madheshtie qe s'ka me na sherby shume. :wave:

vlera

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Gerald_LSU:
[qb] Betina, sarkazmen e perdora une kur bera "sugjerimin" qe t'i shtohet edhe nje koke shqiponjes. Me kete po mundohesha te shprehja (me sa duket pa sukses /pf/images/graemlins/smile.gif ) mendimin tim se eshte i panevojshem dallimi mes shqiptareve te Kosoves dhe atyre te Shqiperise kur vjen puna se kush i perket kujt.

Per t'ju kthyer diskutimit, une mendoj se "Kosova i perket Shqiperise" eshte po aq e pershtatshme sa "Kosova eshte Shqiperi". Kjo eshte sepse per mua Shqiperia eshte emri jo vetem i atdheut te shqiptareve te Shqiperise, por te shqiptareve kudo qe te jene. Ndoshta kjo fraze "Kosova i perket Shqiperise" do te te dukej me e gjetur sikur te plotesohej keshtu:
"Kosova i perket Shqiperise dhe Shqiperia i perket shqiptareve".

Tani te pyes une. Ti Betina cilen do te preferoje:
1) Kosove krejt te pavarur
2) Bashkim te plote me Shqiperine
3) Dicka ne mes si tip federate [/qb]
une e preferoj dhe jam pro bashkimit te plote te Shqipersie te riformohet shteti ashtu sic ka qen, pra per nje ribashkim kombetare

vlera

Primus registratum

tushi une kure nuk i harroje ILIRIDEN, Malesine e madhe, Qamerine dhe PMB dhe ne kete rast kur flas per Kosoven e njejta gje vlen edhe per 4 pjeset tjera te cilat po qendrojne ashtu sic ka hije.

OROSHI

Primus registratum

Satana,nuk duhet te shohim shume nga ana e traditave/zakoneve(sidomos nga ana e Kos. dhe Maq.)sepse do qohen Turqit dhe te na kerkojne per vehte /pf/images/graemlins/wink.gif .

vlera

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Satana,nuk duhet te shohim shume nga ana e traditave/zakoneve(sidomos nga ana e Kos. dhe Maq.)sepse do qohen Turqit dhe te na kerkojne per vehte /pf/images/graemlins/wink.gif . [/qb]
cfare kerkon te thuash me kete fjali, une ste kuptova mire, nese mud te behesh me i qarte te lutem

abs

nuk e di...

Fillimisht postuar nga zog:
kosova nuk i takon shqiperise, (s'ka qene asnjehere e shqiperise perveç periudhave te pushtimit te vet shqiperise), po i takon kosovareve. ligjet nderkombetare njohin gjithashtu, te drejten e popujve per vetvendosje.

vete shqiperia ne te ardhmen mund te ndahet neqofte se jugu e veriu nuk duan te jetojne bashkarisht, kjo ka ndodh edhe ne popuj shume me te zhvilluar nga ne, ose mund te lidhin marreveshje bashkejetese te nje forme tjeter, si psh konfederata.

mendoj se neqoftese kosova kerkon te bashkohet me shqiperine, ne nje te ardhme kuptohet, ajo do te jete e varur (qeverisur) prej saj, ngaqe kosovaret e ndjejne veten inferior perkunder shqiptareve.
Betina pergjigje ma t sinqerte e ma egzakte ne kte teme s ke per t marre.

Dhe dicka, psh: Kosovaret thojne neper bote se jane Albanez, Shqiptaret s thojne jena Kosovare.

zog

Primus registratum

betina ti je per bashkimin, ngaqe jeton ne danimarke. po te jetoje ne kosove nuk do ishe me.

bashkimi nuk behet me fjale patriotike qe aq bukur i cicerijme neper forume ose tribuna, bashkimi do te behet me LEK. a e jep ti gjysmen e shtepise tende tre kateshe ne kosove per nje familje te varfer e me shume femije nga kuçova. neqofte se po atehere do te ket bashkim, ne rast te kundert jo.

me duket se kjo teme eshte bere llalle nga perseritjet pa fund.

ps; po shtoj dhe diçka per satanane qe me duket se dika historine.
satana atje ku pjesa satelite (siç eshte rasti kosoves) ka qene me e pasur se pjesa meme, asnjehere s'ka pasur bashkim.

shembuj: austria dhe gjermania, zvicra me francen ose gjermanine, belgjika me francen, te gjitha principatat e vogla verdalle europes, etj.
ne te kundert ku pjesa meme ka qene e pasur, si rasti dy gjermanive, bashkimi ka qene i rrufeshem.

vlera

Primus registratum

[qb] betina ti je per bashkimin, ngaqe jeton ne danimarke. po te jetoje ne kosove nuk do ishe me.

bashkimi nuk behet me fjale patriotike qe aq bukur i cicerijme neper forume ose tribuna, bashkimi do te behet me LEK. a e jep ti gjysmen e shtepise tende tre kateshe ne kosove per nje familje te varfer e me shume femije nga kuçova. neqofte se po atehere do te ket bashkim, ne rast te kundert jo.

me duket se kjo teme eshte bere llalle nga perseritjet pa fund. [/qb]
Zogu fatekeqesisht skam shtepi fare ne Kosove :cry: ndoshta ne ditet qe vijne do e rindertojme dhe e bejme ashtu sic mendon ti qe e kam tre kateshe

zog

Primus registratum

betina ti ishe veç shembull. vere veten ne vend te atyre qe jetojne atje, e pastaj ligjero.

vlera

Primus registratum

Zogu sic ka raste sociale ne Shqiperi po aq ka raste sociale edhe ne Kosove, plus kesaj vec varefise ka edhe pasoja nga lufta, akoma ka dhimbje, akoma ka strese akoma ka trauma,...

vlera

Primus registratum

Fillimisht postuar nga *xixellonja:
[qb]
kosova nuk i takon shqiperise, (s'ka qene asnjehere e shqiperise perveç periudhave te pushtimit te vet shqiperise), po i takon kosovareve. ligjet nderkombetare njohin gjithashtu, te drejten e popujve per vetvendosje.

vete shqiperia ne te ardhmen mund te ndahet neqofte se jugu e veriu nuk duan te jetojne bashkarisht, kjo ka ndodh edhe ne popuj shume me te zhvilluar nga ne, ose mund te lidhin marreveshje bashkejetese te nje forme tjeter, si psh konfederata.

mendoj se neqoftese kosova kerkon te bashkohet me shqiperine, ne nje te ardhme kuptohet, ajo do te jete e varur (qeverisur) prej saj, ngaqe kosovaret e ndjejne veten inferior perkunder shqiptareve.
Betina pergjigje ma t sinqerte e ma egzakte ne kte teme s ke per t marre.

Dhe dicka, psh: Kosovaret thojne neper bote se jane Albanez, Shqiptaret s thojne jena Kosovare. [/qb]
xixellonja :smash:

zog

Primus registratum

[qb]
Dhe dicka, psh: Kosovaret thojne neper bote se jane Albanez, Shqiptaret s thojne jena Kosovare. [/qb]
kosovaret s'kishin shtet, e prandaj paraqiteshin keshtu. tashme edhe ky koncept ka ndryshuar, kosovaret po e krijojne identitetin e tyre, dhe jane krenar te quhen kosovar, bile nje pjese thone dardan.

ps; beheshin dhe shqiptaret kosovare nje kohe, per letra /pf/images/graemlins/laugh.gif .

abs

nuk e di...

Fillimisht postuar nga Betina:
xixellonja :smash:
Betina,e verteta asht e hidhur /pf/images/graemlins/wink.gif ,lum ai vesh qe e nigjon :shrug:

abs

nuk e di...

[qb]

kosovaret s'kishin shtet, e prandaj paraqiteshin keshtu. tashme edhe ky koncept ka ndryshuar, kosovaret po e krijojne identitetin e tyre, dhe jane krenar te quhen kosovar, bile nje pjese thone dardan.

ps; beheshin dhe shqiptaret kosovare nje kohe, per letra /pf/images/graemlins/laugh.gif .
Zog, un kam nigju qe pothujse te gjith ko.thojn se jena Albanez, me kontekstin sic esht jugu shqipria e mesme ata pretendojn se jan verior t shqipnis.

Ndersa per rastin qe shqiptaret jane tregu si ko. per doku.rrall ndonje shqiptar e ka arrit (se ko.s kan lan ken pa padit me kriju opinion t mire para "pronarit" /pf/images/graemlins/laugh.gif dhe kur ka ken rasti me sha diken kan sha shqiptarin (natyrisht mas sysh).

me m pyt kush mu, ata kalojn neper shqipni me vize /pf/images/graemlins/wink.gif jo per gja po s kan pashaport t kuqe :cool:

vlera

Primus registratum

[qb]
[qb]

Zog, un kam nigju qe pothujse te gjith ko.thojn se jena Albanez, me kontekstin sic esht jugu shqipria e mesme ata pretendojn se jan verior t shqipnis.

Ndersa per rastin qe shqiptaret jane tregu si ko. per doku.rrall ndonje shqiptar e ka arrit (se ko.s kan lan ken pa padit me kriju opinion t mire para "pronarit" /pf/images/graemlins/laugh.gif dhe kur ka ken rasti me sha diken kan sha shqiptarin (natyrisht mas sysh).

me m pyt kush mu, ata kalojn neper shqipni me vize /pf/images/graemlins/wink.gif jo per gja po s kan pashaport t kuqe :cool: [/qb]
xixellonja aman mori vajze me ke be me qesh per zotin, :lol:
por ta pelqeje iden pse jo, vec vizes do ishte e mire qe te kerkoni nga ne qe jetojme jashte nje shume parash te majme si tatim qe derdhen ne fondin per ribashkim te trojeve tona